Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Μασονικών Στοών στη Χάιφα του Ισραήλ!

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Μασονικών Στοών στη Χάιφα του Ισραήλ!

15 Δεκεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:546
Μοίρασέ το

 

 

H Μασονία είναι ένας Αποκρυφισμός μ΄ένα αμάλγαμα συγκρητισμού και πλαίσιο θρησκείας αφού διαθέτει και credo και τελετουργικό παρ΄ότι αυτοκαθορίζεται ως Φιλοσοφική Εταιρία.

 

 

 

 

Και μια και το όνομα που παίζει δυνατά στα παγκόσμια μέσα τις τελευταίες μέρες, είναι του εισαγγελέα του Βελγίου που … συλλήψε την Εύα που αμάρτησε, και ο οποίος παραδέχεται πως είναι Μασσόνος (εδώ), ας αντιληφθούμε τι ρόλο διαδραματίζουν οι Μασσόνοι, παγκοσμίως…

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, σημαίνει ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Μασονικών Στοών στη Χάιφα του Ισραήλ!

Για πρώτη φορά το σιωνιστικό δίκτυο «i24» δημοσίευσε εικόνες από τη συνάντηση της μεγαλύτερης συγκέντρωσης Τεκτονικών Στοών στη Χάιφα του Ισραήλ.

Όλοι φέρουν τα διαδήματα, στολές της Στοάς, διακρτικά των Ταγμάτων τους και τις ποδιές ως οικοδόμοι τέκτονες που χτίζουν τη νέα αρχιτεκτονική του πλανήτη. (Παλιά οι οικοδόμοι έφεραν ποδιά στη μέση για τα εργαλεία)

Στο κέντρο υπάρχει ένας τεράστιος διαβήτης όργανο Ιερό που παραπέμπει στον ΜΑΤΣ τον Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος ( ΜΑΤΣ το ιερό όνομα του Θεού της Μασονίας σ΄ αντιπαραβολή με το ιερό τετραγράμματο του βιβλικού Θεού στην Π. Διαθήκη).

Διαβήτης σύμβολο ιερό που αναφέρεται στο Μέγα Γεωμέτρη του Σύμπαντος εξού και το ιερό γράμμα τους το G αναφορά σε Geometry και God..

Όταν πέφτει το σκοτάδι στην πολυεπίπεδη Στοά με κατάμεστους εξώστες εμφανίζεται και ο Παντεπόπτης Οφθαλμός.

Oι Ελευθεροτέκτονες υιοθέτησαν αυτό το σύμβολο και το έκαναν ένα από τα πιο διάσημα σύμβολά τους, για να φέρει διαφορετικό νόημα από το νόημα που αναφέρεται στην εκκλησιαστική έννοια.

Το μάτι μέσα στην πυραμίδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μασονικό σύμβολο το 1784 όταν ο Ελευθεροτέκτονας Μαρκήσιος ντε Λαφαγιέτ έδωσε μια ζώνη κεντητή στον στρατηγό George Washington, τον ιδρυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με αυτό το σύμβολο πάνω της κι με άλλα μασονικά σύμβολα.

Λίγα χρόνια αργότερα, πιο συγκεκριμένα το 1797, ο (Thomas Smith Webb) Thomas Smith Webb ίδρυσε τον Masonic Press στη Νέα Υόρκη και δημοσίευσε το διάσημο βιβλίο του, The Freemason’s Monitor, στο οποίο ο Οφθαλμός εντός της Πυραμίδας μέσα στην πυραμίδα εμφανιζόταν ως μασονικό σύμβολο.

Το « Οφθαλμός στο τρίγωνο» αναφέρεται, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των Μασόνων, στον Παντεπόπτη Οφθαλμό του «μεγάλου αρχιτέκτονα» του σύμπαντος.

Όσο για τις ακτίνες που εκπέμπονται από τον Οφθαλμό, υποδεικνύουν την επιρροή του Τεκτονισμού που οφείλει να φτάνει σε όλες τις πτυχές, θεσμούς της ανθρώπινης δραστηριότητας!

Το Μασονικό Πανοπτικό..

Ο διαβήτης, το σφυρί κ.α είναι ιερά σύμβολα για Ελευθεροτέκτονες γιατί με αυτά μαρτύρησε ο Χιράμ ο αρχιτέκτονας του Ναού Σολομώντα που δολοφονήθηκε από εργάτες για διαφορές που είχαν να κάνουν με την αμοιβή τους σύμφωνα με το μασονικό αφήγημα.

Όσο για τη θρυλική ακακία που είναι ένα ακόμη σύμβολο εδώ εξού και η ιερή φράση ” γνωστή η εμή ακακία΄’ κατά τη μύηση παραπέμπει στην ακακία που φύτρωσε στον τόπο ταφής του αρχιτέκτονα Χιράμ.

Σημαντικά και τα 3 S στη Μασονική Συμβολική που προέρχονται από τ΄αρχικά των λέξεων Secret (μυστικό) Sacré (ιερό) ….+1.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του Βρετανού Άντερσον που επέχει θέση Καταστατικού Χάρτη της Μασονίας σε ένα από τ΄αρχικά άρθρα αναφέρεται πως κάποιος μπορεί να μυηθεί στον Ελευθεροτεκτονισμό ανεξάρτητα από τη θρησκεία προέλευσης του και δεν είναι απαραίτητο να την αρνηθεί.

Αυτό προσδίδει διεισδυτική ικανότητα στην Οργάνωση και πολυσυλλεκτικότητα σε παγκόσμια αλλά και θεσμική κλίμακα.

 

Εντυπωσιακές εικόνες πραγματικά..

H Μασονία είναι ένας Αποκρυφισμός μ΄ένα αμάλγαμα συγκρητισμού και πλαίσιο θρησκείας αφού διαθέτει και credo και τελετουργικό παρ΄ότι αυτοκαθορίζεται ως Φιλοσοφική Εταιρία.

 

 

Πηγή

Προβολές : 546


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα