Εξέλιξη Βόμβα: Θα παραιτηθούν οι βουλευτές των Σπαρτιατών προκαλώντας εκλογές στις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ελλάδος;

Εξέλιξη Βόμβα: Θα παραιτηθούν οι βουλευτές των Σπαρτιατών προκαλώντας εκλογές στις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ελλάδος;

8 Απριλίου, 2024 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:774
Μοίρασέ το

 

Θα τιμήσουν έστω και την τελευταία ώρα το βαρύ τίτλο των Σπαρτιατών ή θα γραφτούν στην ιστορία ως Εφιάλτες ριψάσπιδες

Αν είστε μάγκες, FUCK THE SYSTEM AND THE CORRUPT JUSTICE.
Διαφορετικά, φορέστε στριγκάκια και αφήστε την διαφθορά και την διαπλοκή να θεριεύει…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Η διαφθορά της φερόμενης ως “δικαιοσύνης” έχει κτυπήσει κόκκινο…
Η ΝΕΜΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΤΙΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ…
ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΚΑΣΤΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΪΚΩΝ ΤΙΜΩΡΙΩΝ… 
Στο πολύ κοντινό μέλλον θα φανεί αν έστω και την τελευταία ώρα θα τιμήσουν τον τίτλο των Σπαρτιατών γράφοντας ιστορία ή μοιρολατρικά θα περιμένουν εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντας να σφραγίσουν το φινάλε της εξευτελιστικής κοινοβουλευτικής τους πορείας.
Με την άσκηση της ποινικής δίωξης να έχει πλέον ολοκληρωθεί και την απόφαση του Εκλογοδικείου να αναμένεται εντός των επομένων εβδομάδων, οδηγώντας στην αποπομπή του κόμματος των Σπαρτιατών από το κοινοβούλιο, φουντώνουν οι φήμες που θέλουν σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ή μεγάλο τμήμα αυτής, να παραιτείται του βουλευτικού αξιώματος οδηγώντας σε εκλογές τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας.

Το τέχνασμα του ενός υποψηφίου ανά περιφέρεια
Το κόμμα των Σπαρτιατών εμφανίζει μια ιδιαιτερότητα που δε συναντάμε σε κανένα από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Λόγω του ότι δεν αποτέλεσε ποτέ κανονικό κόμμα, παρά μόνο ένα κέλυφος που πήρε μορφή δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2023, με σκοπό να επιτρέψει σε ορισμένα από τα λιγότερο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος των Ελλήνων να περάσουν από τον έλεγχο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, τα ψηφοδέλτια του δε στελεχώθηκαν όπως εκείνα των υπολοίπων κομμάτων αλλά με ένα μοναδικό υποψήφιο ανά περιφέρεια.
Αυτό σημαίνει ότι αν βουλευτής των Σπαρτιατών σε οποιαδήποτε περιφέρεια παραιτηθεί του αξιώματός του, δεν υπάρχει επιλαχών που θα τον αντικαταστήσει, αλλά η θέση αυτόματα χηρεύει και ξεκινούν οι διαδικασίες ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές στη συγκεκριμένη περιφέρεια

Γιατί η παραίτηση των βουλευτών δρομολογεί διαφορετικές εξελίξεις σε σχέση με την αποπομπή τους από το Κοινοβούλιο με απόφαση Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου

Αν επομένως οι βουλευτές των Σπαρτιατών παραιτηθούν του αξιώματός τους προτού αποφανθεί το Εκλογοδικείο, οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν διαφέρουν από εκείνες που θα προκύψουν στην περίπτωση που θα απομακρυνθούν από τη Βουλή με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.
Τη στιγμή αυτή το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συνεδριάζει και ερευνά αν ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος των Σπαρτιατών δεν είναι ο Βασίλης Στίγκας αλλά ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Με τον Άρειο Πάγο να έχει ήδη αποφανθεί, έχοντας πιθανώς διαβιβάσει το πόρισμα του και στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, προς ενίσχυση της κρίσεως του, η απόφαση που θα πάρει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.
Αν επομένως το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο κρίνει ότι ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών την περίοδο της ανακήρυξης τους υπήρξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, πράγμα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί, η ανακήρυξη του κόμματος θα κριθεί παράνομη.
Το κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες θα απομακρυνθεί από το Κοινοβούλιο και όλοι του οι βουλευτές θα εκπέσουν των αξιωμάτων τους.
Οι 250.000 ψήφοι που έλαβαν οι Σπαρτιάτες στις εκλογές του Ιουνίου δε θα δοθούν στα υπόλοιπα κόμματα αλλά θα προσμετρηθούν μαζί με την αποχή και το άκυρο.
Οι έδρες των Σπαρτιατών όμως θα δοθούν στα υπόλοιπα κόμματα, αφού ή θα γίνει από την αρχή ανακατανομή όλων των εδρών, με τις έγκυρες ψήφους όμως μειωμένες κατά 250.000, ή οι έδρες θα μοιραστούν αναλογικά σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.
Η κατάσταση είναι πρωτόγνορη και όλα εξαρτώνται από την κρίση των ανώτατων δικαστών και των συνταγματολόγων.
Διαφορετική είναι η περίπτωση στην οποία οι βουλευτές αποφασίσουν να απομακρυνθούν οικειοθελώς από το αξίωμα τους δηλώνοντας την παραίτησή τους.
Εφόσον δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος σε όλες τις περιφέρειες που έχουν εκλεγεί βουλευτές των Σπαρτιατών, η αναπλήρωση θα γίνει υποχρεωτικά προκηρύσσοντας νέες εκλογές στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει ήδη σχετικό προηγούμενο και οι εξελίξεις που θα προκύψουν είναι απολύτως σαφείς.

Η περίπτωση Τσοβόλα και οι εκλογές στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθήνας το έτος 1992

Στις 16 Ιανουαρίου 1992 εκδόθηκε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, με την αθώωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.
Με την ίδια απόφαση, ο Δημήτρης Τσοβόλας, υπουργός Οικονομικών την πρώτη οκταετία διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί τριετία για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Αυτό είχε ως συνέπεια να εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Αθανασίου Τσαλδάρη, στις 20 Ιανουαρίου 1992.
Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να δοθεί χάρη στον Δημήτρη Τσοβόλα από τη Βουλή δεν καρποφόρησε, αφού η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να κινήσει τη διαδικασία απονομής χάριτος, απορρίπτοντας τη σχετική πρόταση με ψήφους 149 έναντι 135.
Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ, αναμένοντας μετά βεβαιότητας ότι το αίτημά του θα απορριφθεί, αποφάσισε να συστήσει στους επιλαχόντες βουλευτές της Β’ Αθήνας να αρνηθούν να καταλάβουν την κενή έδρα στη Βουλή, αποβλέποντας στη διενέργεια αναπληρωματικής εκλογής για την πλήρωσή της, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Ήταν μία προσωπική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία δεν έμεινε χωρίς αντιρρήσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση.
Πράγματι, οι 18 επιλαχόντες βουλευτές υπάκουσαν στην απόφασή του κόμματός τους και αρνήθηκαν να καταλάβουν την έδρα του Δημήτρη Τσοβόλα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, εφαρμόζοντας την προβλεπόμενη Συνταγματική πρόβλεψη, προκηρύχθηκαν εκλογές για τη συγκεκριμένη μόνο περιφέρεια, οι οποίες και έγιναν στις 5 Απριλίου 1992.
Η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη διαδικασία, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να κατέλθει απέναντι στην Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και να καταλάβει ξανά την έδρα αυξάνοντας συντριπτικά το ποσοστό του στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Θα τιμήσουν έστω και την τελευταία ώρα το βαρύ τίτλο των Σπαρτιατών ή θα γραφτούν στην ιστορία ως Εφιάλτες ριψάσπιδες

Πληροφορίες καλά επιβεβαιωμένες, αναφέρουν ότι μερίδα βουλευτών που εισήλθαν στο κοινοβούλιο ως υποψήφιοι των Σπαρτιατών, βλέποντας μετά τις τελευταίες εξελίξεις το πολιτικό τους μέλλον να είναι ξεκάθαρα προδιαγεγραμμένο, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσουν στην αντεπίθεση, εγκαταλείποντας με δική τους πρωτοβουλία το βουλευτικό τους αξίωμα αντί να περιμένουν την απόφαση του Εκλογοδικείου.
Στο πολύ κοντινό μέλλον θα φανεί αν έστω και την τελευταία ώρα θα τιμήσουν τον τίτλο των Σπαρτιατών γράφοντας ιστορία ή μοιρολατρικά θα περιμένουν εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντας να σφραγίσουν το φινάλε της εξευτελιστικής κοινοβουλευτικής τους πορείας.

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 774


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα