(ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ) ΔΙΑΤΑΓΜΑ... (ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ)

(ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ) ΔΙΑΤΑΓΜΑ... (ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ)

1 Απριλίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:508
Μοίρασέ το

 

Απαραίτητος διευκρίνισις: απορρίπτομεν με κατηγορηματικόν τρόπον τας αθλίους μομφάς επικινδύνων ταραχοποιών στοιχείων ότι διακατεχόμεθα από “αφ-υδατωμένον” και “άνυδρον” πνεύμα.

Βρε όταν σας λέω πως θα πούμε … “το νερό, νεράκι”, κάτι ξέρω…
Και αν διαβάσετε το … ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, θα αντιληφθείτε τι έρχεται…
Καλλιόπη Σουφλή
Συμφώνως τας διατάξεις του νόμου,
απο-φασίζομεν και διατάσσομεν…
Από σήμερον 1ην Απριλίου άπαντες οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητος της υδροπαραγωγού Ευρυτανίας υποχρεούνται, συμμορφούμενοι προς τας αρχάς του πολιτεύματος της τεθωρακισμένης δημοκρατίας, όπως :
α) Προμηθευθώσιν στάμναν πηλίνην ούτως ώστε να εφοδιάζονται με το απαραίτητον ημερήσιον ύδωρ των, εκ της κεντρικής στέρνας. Αύτη θα λειτουργεί καθημερινώς από την 11ην πρωινήν έως και την 1ην μεταμεσημβρινήν ώραν. Πέραν τούτου του χρονικού ορίου δεν θα παρέχεται ύδωρ εις τους πολίτας.
β) Κάθε κάτοικος δικαιούται 1 στάμνα ύδατος διά τας ημερησίας ανάγκας του και εφόσον, βεβαίως-βεβαίως, η φορολογική του δήλωσις δεν υπερβαίνει το ποσόν των 8000 γροσίων– εβρό ετησίως. Εις αντίθετον περίπτωσιν δικαιούται μόνον την ημίσειαν ποσότητα. Εξαιρούνται από κάθε περιορισμόν οι επιφανείς κοτζαμπάσηδες και άρχοντες του καζά νομού, καθότι συνιστώσιν τους πυλώνας της κοινωνικής ομαλότητος και συμβάλλουσιν ποικιλοτρόπως εις την επενδυτικήν άνθησιν και την αναπτυξιακήν ευρυθμίαν της περιφερείας.
γ) Άπαντες οφείλουν να καταβάλωσι το αντίτιμον της αξίας της στάμνας, το οποίον ορίζεται εις 20 εβρό. Το ποσόν θα πληρώνεται επιτόπου εις τον αρμόδιον νεροφύλακαν όστις θα ευρίσκεται έμπροσθεν της κεντρικής στέρνας.
δ) Απαγορεύεται αυστηρώς εις ορειβάτας, φυσιολάτρας και λοιπούς επισκέπτας να προσεγγίζωσιν εις απόστασιν μικροτέραν των 1000 μέτρων τας κοίτας των ποταμών, λιμνών, ρυακιών κ.τ.λ. Οι παραβάται θα τιμωρούνται με διετή αποκλεισμόν από κάθε σχετικήν δραστηριότητα. Υπόψιν ότι όλοι οι νευραλγικοί χώροι (όπως “Πανταβρέχει” κλπ.) θα φρουρούνται επί 24ώρου βάσεως.
ε) Απαγορεύεται αυστηρώς εις τους κατοίκους της πόλεως και απάντων των χωρίων να εγγίζωσιν τας βάνας των κρήνεων καθώς και να επισκέπτονται διά οποιονδήποτε λόγον τας πηγάς αίτινες εδρεύωσιν εις οιονδήποτε σημείον της περιφερείας.
ς) Οι Δήμοι και αι τοπικές κοινότητες ουδεμίαν έχουσιν αρμοδιότητα επί των υδατίνων αποθεμάτων του νομού, παρά μόνον διά την συγκέντρωσιν και μεταφοράν των εσόδων από τας κατά τόπου έδραν των προς τα γραφεία της Εταιρείας.
ζ) Η τήρησις των ανωτέρω κανόνων δεν επαφίεται εις την βούλησιν των πολιτών και δι’ αυτόν τον λόγον θα λειτουργεί η Χωροφυλακή Υδάτων η οποία και θα είναι αρμοδία διά την απρόσκοπτον λειτουργίαν των κανονισμών και την τήρησιν της τάξεως.
Απαραίτητος διευκρίνισις: απορρίπτομεν με κατηγορηματικόν τρόπον τας αθλίους μομφάς επικινδύνων ταραχοποιών στοιχείων ότι διακατεχόμεθα από “αφ-υδατωμένον” και “άνυδρον” πνεύμα.

 

Ο εκδόσας τη διαταγή ταύτην
Ενωμοτάρχης Αργίδιας
(εκ μέρους της ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΥΔΑΤΩΝ “ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ Α.Ε.”)

 

Εν Καρπενησίω, τη 1η Απριλίου του σωτηρίου έτους 202;

(πρωταπριλιάτικον)

 

Πηγή

Προβολές : 508


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα