Επείγουσα παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών για όσους έπρεπε να κάνουν έλεγχο και συντήρηση και δεν έκαναν ποτέ. (Έχω σκάσει στα γέλια... ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, ΡΕΕΕΕΕ)

Επείγουσα παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών για όσους έπρεπε να κάνουν έλεγχο και συντήρηση και δεν έκαναν ποτέ. (Έχω σκάσει στα γέλια... ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, ΡΕΕΕΕΕ)

30 Σεπτεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:794
Μοίρασέ το

 

 

Η «εξαφανισμένη» Γιάννα Αγγελοπούλου, τα 130.000.000 ευρώ και η στέγη Καλατράβα που ράγισε!

 Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον π. πρόεδρο του ΟΑΚΑ Πέτρο Γαλακτόπουλο που όλοι ήξεραν τα πάντα (με πρώτον αυτόν) αλλά δεν μιλούσε κανένας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ…

 

 

Άλλη μια περίπτωση με τις ευθύνες να διαχέονται όπως και με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ… ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ… 

 

 

Παρέμβαση λέει της εισαγγελίας, για το στέγαστρο Καλατράβα…

Κυρ εισαγγελέα, καμία παρέμβαση δεν χρειάζεται…

Ζητάς από το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ…

ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ…ΜΕ ΤΙΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ…

ΡΕ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΕΓΙΝΕ… ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΝΗΘΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣ… Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ…

Κι εσείς μας λέτε για παρέμβαση εισαγγελέα;;;

Στο αρχείο θα μπει κι αυτό, όπως όλα τα τεράστια σκάνδαλα που πέφτουν στην πλάτη αυτού του λαού…

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ… ΜΕΓΑΛΟΥΣ…

Μόνον ο Άκης την πλήρωσε… όλα τα άλλα καθάρματα, έμειναν εκτός…

ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 


Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσαν τα χθεσινά γεγονότα με το ΟΑΚΑ και τη στέγη Καλατράβα.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί μεταξύ άλλων και σε βάθος 5ετίας :

-ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν

-αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η «εξαφάνιση» της Γιάννας Αγγελοπούλου που έδωσε με απευθείας ανάθεση όπως σχεδόν και όλα τα έργα των Ολυμπιακών αγώνων την κατασκευή της στέγης στον Ιταλό αρχιτέκτονα Καλατράβα με κόστος 130.000.000 ευρώ. Δεν θα έπρεπε να είχε ήδη εξηγήσει τα πως και τα γιατί;

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου, τόσο στο γήπεδο ποδοσφαίρου, όσο και σε άλλους χώρους, στους οποίους έχουν βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι, ήταν ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», ο ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο οποίος όπως ανέφερε ανέλαβε Πρόεδρος του ΟΑΚΑ το 2011-2012 και ήταν Πρόεδρος του ΟΑΚΑ για περίπου 4,5 χρόνια, μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα στέγαστρα τόσο στο γήπεδο ποδοσφαίρου, όσο και στην «Αγορά» και άλλους χώρους.

«Όταν ανέλαβα την προεδρία του ΟΑΚΑ, ήρθαν οι τεχνικοί και μου είπαν ότι έχει λήξει η σύμβαση ελέγχου του στεγάστρου Καλατράβα», ανέφερε αρχικώς, ο κ. Γαλακτόπουλος.

«Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν! Στην στοά Καλατράβα, η γέφυρα στηρίζεται σε μπετά, δεμένα στις άκρες με βίδες. Με τους σεισμούς και με τον αέρα κάποιες βίδες «έκοβαν». Κάποια ημέρα κρέμασε και έμεινε 60 πόντους από το έδαφος, από εκεί που περνούσε ο κόσμος!», είπε ο κ. Γαλακτόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε, «Πήγαν οι τεχνικοί του ΟΑΚΑ, έβαλαν σίδερα και έγινε διόρθωση. Όλες οι βίδες είναι σκουριασμένες. Ξεκίνησα και έκανα κάθε 15 ημέρες έγγραφα στον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού ότι πρέπει να γίνει συντήρηση. Η εταιρεία που το έφτιαξε, για να το συντηρήσει ζήτησε 17 εκατομμύρια. Ήταν περίοδος μνημονίων τότε και δεν υπήρχαν χρήματα να διατεθούν.».

«Το ΟΑΚΑ με τα οικονομικά που είχε, προσπαθούσε να βάζει βίδες και ότι μπορούσε, γινόταν συντήρηση με το προσωπικό του ΟΑΚΑ. Κάθε μήνα έστελνα χαρτί στο υπουργείο και δεν μου απαντούσε κανένας. Σκέψου να έπεφτε κανένα καλώδιο», είπε ο κ. Γαλακτόπουλος.

Ανέφερε ακόμη ότι «Επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήθελαν να φτιάξουν και το Μουσείο για τους Ολυμπιακούς αγώνες και να το δώσουν σε λειτουργία. Ήρθε ο κ. Κοντονής και τα σταμάτησε όλα και δεν ήθελε να κάνει τίποτα».

«Είχε πέσει σίδερο που ήταν 80 κιλά! Πέφτοντας κάτω αυτό γινόταν 1,5 τόνος…», είπε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, ουσιαστικά λέγοντας ότι από τύχη δεν έχουν υπάρξει σοβαροί τραυματισμοί ή και κάτι χειρότερο τα τελευταία χρόνια.

Με έναν μορφασμό απάντησε στο «πως και δεν έχει μαθευτεί τίποτα τόσα χρόνια;», ενώ σημείωσε ότι «το μπάσκετ είναι πιο δεμένο και δεν έχει πάθει τίποτα».

 

 

Πηγή

 

Πόρισμα-φωτιά για το «2004»

Τις «μαύρες» σελίδες του πραγματικού «ελληνικού δράματος της Ολυμπιάδας του 2004», με τις απίστευτες σπατάλες, τις «ύποπτες» αναθέσεις, τη χλιδή των ταξιδίων και των δεξιώσεων και τις ανεξέλεγκτες προσλήψεις με τους προκλητικούς ρυθμούς, φέρνει για πρώτη φορά στην επιφάνεια η Realnews.

 

Μέσα από χιλιάδες σελίδες του πορίσματος της ελεγκτικής επιτροπής δίνεται καθαρά και ολοκληρωμένα η εικόνα για το πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε εκείνα τα χρόνια η οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004» υπό την προεδρεία της Γιάννας Αγγελόπουλου- Δασκαλάκη.

 

Το πόρισμα ελέγχου καλύπτει έξι εταιρικές περιόδους της Αθήνα 2004 Α.Ε. και το 2006 είχε σταλεί στη Βουλή, στον τότε πρωθυπουργό και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ενώ στις σελίδες αυτές περιγράφεται ένας απίστευτος χορός εκατομμυρίων με εξόφθαλμες παραβάσεις και παρατυπίες, προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι στα συμπεράσματα του πορίσματος όλα εμφανίζονται ότι έγιναν με τους κανόνες της… «χρηστής διαχείρισης».

 

Μάλιστα, αυτό υπογραμμίζεται από τα μέλη της τριμελούς ελεγκτικής επιτροπής, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος- Σταύρος Κούρτης και οι Ευστάθιος Ροντογιάννης και Ελένη Φώτη, αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

Όπως αναφέρουν, «η επιτροπή άγεται στην κρίση ότι από τον διενεργηθέντα δειγματοληπτικό έλεγχο της διαχείρισης της εταιρείας ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 Α.Ε. συνάγεται ότι η διαχείριση της εταιρείας κατά την εν λόγω περίοδο υπήρξε σύμφωνη και κανονιστικές διατάξεις και η διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων διεξήχθη σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες της χρηστής εταιρικής διαχείρισης».

 

Και ήταν… τόσο χρηστή η διαχείριση που, όπως οι ίδιοι οι τρεις ανώτατοι δικαστές περιγράφουν, στην τέταρτη εταιρική περίοδο – οικονομικό έτος 2002 «δεν συντάχθηκε επίσημος απολογισμός της εταιρείας, όπως συντάχθηκε για το οικονομικό έτος 2001, αφού απολογισμός δεν στάλθηκε στην ελεγκτική επιτροπή από την εταιρεία, καίτοι ζητήθηκε εγγράφως η αποστολή του».

 

Έτσι, παρά το τελικό συμπέρασμα του πορίσματος, οι ίδιοι οι ελεγκτές σημειώνουν εκατοντάδες περιπτώσεις παρατυπιών, «περίεργων» συμφωνιών, συμβάσεων με απευθείας ανάθεση και αλόγιστων υπερβολών στα έξοδα, ενώ ζητούν περαιτέρω έλεγχο και διερεύνηση.

 

Η Realnews εντόπισε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, τις οποίες και παρουσιάζει.

 

 

Πηγή

Προβολές : 794


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα