Επιδρομές του IDF έπληξαν νηοπομπές εκκένωσης της Γάζας: 40 νεκροί σύμφωνα με την Ανθρωπιστική Υπηρεσία του ΟΗΕ

Επιδρομές του IDF έπληξαν νηοπομπές εκκένωσης της Γάζας: 40 νεκροί σύμφωνα με την Ανθρωπιστική Υπηρεσία του ΟΗΕ

14 Οκτωβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:200
Μοίρασέ το

 

 

Το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει εκτεταμένη κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την αναγκαστική μετεγκατάσταση.

Πούτιν: «Ισραήλ και Χαμάς επέδειξαν σκληρότητα ο ένας εναντίον του άλλου»

 

 

 

 

Οι θρασύδειλοι εβραιοσιωνιστές, χτυπούν αμάχους και γυναικόπαιδα…

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Στην εικόνα του εξωφύλλου οι Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη βόρεια Γάζα αφού ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε προειδοποίηση εκκένωσης πριν από μια πιθανή χερσαία εισβολή, 13 Οκτωβρίου 2023 © AP / Hatem Moussa

VERSIONE ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ

Δεκάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε αυτοκινητοπομπές εκκένωσης που εγκατέλειπαν την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς. Ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει απαντήσει ακόμη στις κατηγορίες, αφού διέταξε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα του θύλακα «για να σώσουν τη ζωή τους».

Το ανθρωπιστικό όργανο του ΟΗΕ, OCHA,  δήλωσε ότι  πολλά «οχήματα όσων εκκένωσαν τον βορρά χτυπήθηκαν, σκοτώνοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 150», επικαλούμενος στοιχεία από υγειονομικούς αξιωματούχους στον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς.

«Αυτά τα περιστατικά ώθησαν πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους για εκκένωση και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», πρόσθεσε η υπηρεσία του ΟΗΕ, καθώς «οι σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος, θάλασσα και ξηρά, συνεχίζονται σχεδόν αδιάκοπα».

 

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν αυτοκίνητα πολιτών σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, σκοτώνοντας 70 ανθρώπους.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι το ιατρικό συγκρότημα Al-Shifa περιθάλπει «δεκάδες θύματα» που τραυματίστηκαν «ως αποτέλεσμα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής να στοχοποιούν πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τους ισχυρισμούς και δεν είναι σαφές εάν μαχητές ήταν μεταξύ των επιβατών των νηοπομπών.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι τράπηκαν σε φυγή νότια αφού το Ισραήλ εξέδωσε εντολή το βράδυ της Πέμπτης, δίνοντας αρχικά στους κατοίκους της Γάζας 24 ώρες για να εκκενώσουν από το βορρά για να « σώσουν τη ζωή τους» πριν από μια αναμενόμενη χερσαία επίθεση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πριν από τη διαταγή εκκένωσης, περισσότεροι από 400.000 Παλαιστίνιοι είχαν ήδη εκτοπιστεί εσωτερικά.

 

Ο Ισραηλινός Στρατός χαρακτήρισε την εντολή εκκένωσης «ανθρωπιστικό βήμα»,  υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πόλη της Γάζας μετά την εξάλειψη των μαχητών της Χαμάς. Ο στρατός δεν ανέφερε κάποια συγκεκριμένη προθεσμία, με έναν εκπρόσωπο να παραδέχεται ότι η εκκένωση θα πάρει «κάποιο χρόνο».

Το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει εκτεταμένη κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την αναγκαστική μετεγκατάσταση, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να προτρέπει τη Δυτική Ιερουσαλήμ να την επανεξετάσει, επιμένοντας ότι «ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες» και λέγοντας σε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τα διεθνή ανθρωπιστικά πρότυπα.

«Η μετακίνηση περισσότερων από 1 εκατομμυρίου ανθρώπων σε μια πυκνοκατοικημένη εμπόλεμη ζώνη σε ένα μέρος χωρίς τροφή, νερό ή καταλύματα όταν ολόκληρη η επικράτεια είναι υπό πολιορκία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, απλά δεν είναι δυνατό», είπε ο Γκουτέρες στο X ( πρώην Twitter) νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απηύθυνε επίσης έκκληση στο Ισραήλ να «ακυρώσει αμέσως τις εντολές για την εκκένωση περισσότερων από 1 εκατομμύριο ανθρώπων που ζουν βόρεια της Γουάντι Γάζας», λέγοντας ότι μια «μαζική εκκένωση θα ήταν καταστροφική – για ασθενείς, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και άλλους πολίτες που έχουν απομείνει. πίσω ή εγκλωβισμένοι στο μαζικό κίνημα».

«Με τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές και τα κλειστά σύνορα, οι άμαχοι δεν έχουν ασφαλές μέρος να πάνε», δήλωσε την Παρασκευή ο ΠΟΥ .

Δημοσιεύτηκε αρχικά από το Russia Today

Όλοι οι σύνδεσμοι σε προηγούμενες έρευνες Gospa News έχουν προστεθεί μετά από τους δεσμούς με τα θέματα που επισημαίνονται 


Πούτιν: «Ισραήλ και Χαμάς επέδειξαν σκληρότητα ο ένας εναντίον του άλλου»

 

Το Ισραήλ και η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς έχουν επιδείξει «βαρβαρότητα» και «σκληρότητα» ο ένας εναντίον του άλλου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. Προέτρεψε και τα δύο μέρη να δώσουν προτεραιότητα στη σκέψη «για τον άμαχο πληθυσμό» .

Μιλώντας μετά από συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στο Κιργιστάν, ο Πούτιν καταδίκασε την επίθεση στο Ισραήλ, επικαλώντας την εξαιρετική «σκληρότητα» που επιδεικνύει η Χαμάς.

«Το Ισραήλ, φυσικά, αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου επίθεση, που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, και όχι μόνο σε κλίμακα, αλλά και στη φύση της εκτέλεσής του, με σκληρότητα – καλά, τι να πω; Πρέπει να ονομάζουμε τα πράγματα όπως είναι», είπε.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ απάντησε στην επίθεση σε μαζική κλίμακα «με αρκετά βάναυσες μεθόδους», σημείωσε ο Πούτιν, προτρέποντας και τα δύο μέρη να «σκεφτούν τον άμαχο πληθυσμό» παρά την «όση πικρία και από τις δύο πλευρές».

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε κατά της επιβολής ολοκληρωτικού αποκλεισμού στη Γάζα, χαρακτηρίζοντας αυτή την προσέγγιση στον παλαιστινιακό θύλακα «απαράδεκτη».

«Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Δεν υποστηρίζουν όλοι τη Χαμάς, παρεμπιπτόντως, όχι όλοι, ωστόσο όλοι πρέπει να υποφέρουν, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών. Φυσικά, σχεδόν κανείς δεν θα συμφωνήσει με αυτό», επέμεινε ο πρόεδρος.

 

Ο Πούτιν επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, καθώς και με τήρηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, δηλαδή τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης. Η Μόσχα είναι έτοιμη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση, εκμεταλλευόμενη τους στενούς της δεσμούς τόσο με τα αραβικά έθνη όσο και με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Η Ρωσία μπορεί [να βοηθήσει] ακριβώς επειδή έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με το Ισραήλ τα τελευταία, ας πούμε, 15 χρόνια, και παραδοσιακές σχέσεις με την Παλαιστίνη. Επομένως, κανείς δεν θα μας υποψιαστεί ότι θέλουμε να παίξουμε μαζί με κάποιον. Αλλά, φυσικά, μόνο αν κάποιος χρειαστεί τη μεσολάβησή μας. Αυτό γίνεται πάντα μόνο βάσει συμφωνίας μεταξύ των μερών», κατέληξε.

Δημοσιεύτηκε αρχικά από το Russia Today

Όλοι οι σύνδεσμοι σε προηγούμενες έρευνες Gospa News έχουν προστεθεί μετά από τους δεσμούς με τα θέματα που επισημαίνονται 


ΚΥΡΙΕΣ ΠΗΓΕΣ

GOSPA NEWS – ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΟΜΠΙ ΟΠΛΑ

GOSPA NEWS – ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ

 

Πηγή

Προβολές : 200


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα