Επικείμενη κατάρρευση: Τα ευρωπαϊκά έθνη αρχίζουν να ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ

8 Απριλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:683
Μοίρασέ το

 

 

Στην ΕΛΛΑΔΑ, τουλάχιστον ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ έχουν αρχίσει να ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ προϊόντα διατροφής όπως ΑΛΕΥΡΙ και ηλιέλαιο λόγω των εξαιρετικά χαμηλών προμηθειών που προκαλούνται από τις ακρωτηριασμένες αλυσίδες εφοδιασμού που προέρχονται από τη Ρωσσία και την Ουκρανία.

 

 

 

Όσοι έχετε την οικονομική δυνατότητα, κάντε προμήθειες  των απαραίτητων ειδών διατροφής.

Στοκάρετε όσα περισσότερα τρόφιμα μπορείτε…

Όσοι έχετε δυνατότητα, φτιάξτε έναν μικρό λαχανόκηπο… ένα κοτέτσι… κάτι που θα σας δώσει τη δυνατότητα όχι μόνον να επιζήσετε, αλλά και να στηρίξετε συνανθρώπους μας που στερούνται την δυνατότητα χρημάτων…

Η επισιτιστική τραγωδία, θα κρατήσει χρόνια…

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Και επειδή οι επερχόμενες καταστάσεις θα είναι ακραίες, να είστε προετοιμασμένοι ακόμα και για να πάρετε τα βουνά…

 

Μετάφραση blümlifee

Χώρες σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν πολιτικές για τον περιορισμό της διανομής τροφίμων και καυσίμων.

Οι δυσκολίες της Ευρώπης με τις προμήθειες τροφίμων και καυσίμων ξεκίνησαν όταν τα περισσότερα έθνη της ηπείρου επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, κάτι που απείλησε τη ροή των ήδη κρίσιμων εμπορευμάτων στην Ευρώπη και με κατάρρευση της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού που ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των πάντων, από το λάδι μέχρι το σιτάρι έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, οδηγώντας σε ιστορικά υψηλά ποσοστά πληθωρισμού πολλών δεκαετιών. Οι προμήθειες αυτών των βασικών προϊόντων έχουν επίσης μειωθεί μετά τον πλήρη “στραγγαλισμό” των εξαγωγών από τη Ρωσσία.

 

ΗΛΙΕΛΑΙΟ, ΣΙΤΑΡΙ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ΙΣΠΑΝΙΑ, η χώρα άρχισε να αντιμετωπίζει σποραδικές ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε διάφορα προϊόντα όπως αυγά, γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα σχεδόν αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Στις αρχές Μαρτίου, μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως το Mercadona και το Makro άρχισαν να λειτουργούν με δελτίο ηλιέλαιου.

Η αριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας προχώρησε ακόμη περισσότερο και έδωσε στα καταστήματα τη δυνατότητα να επιβάλλουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΡΙΑ στον αριθμό ορισμένων προϊόντων που αγοράζουν οι πελάτες.

Στην ΕΛΛΑΔΑ, τουλάχιστον ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ έχουν αρχίσει να ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ προϊόντα διατροφής όπως ΑΛΕΥΡΙ και ηλιέλαιο λόγω των εξαιρετικά χαμηλών προμηθειών που προκαλούνται από τις ακρωτηριασμένες αλυσίδες εφοδιασμού που προέρχονται από τη Ρωσσία και την Ουκρανία.

Τα σούπερ μάρκετ ΙΣΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ότι το τρέχον ΔΕΛΤΙΟ είναι μόνο ένα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που θα ανατραπεί μόλις σταθεροποιηθούν οι προμήθειες της Ελλάδας σε αλεύρι και ηλιέλαιο. Περίπου το 30% των ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ προέρχεται από τη ΡΩΣΣΙΑ και την ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

“Ο ΛΟΓΟΣ για το ανώτατο όριο σε αυτά τα προϊόντα είναι μόνο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ, καθώς οι πελάτες μας ανησυχούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία”, δήλωσε ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας και στο μέλλον”.

“Το ΑΛΕΥΡΙ και το ηλιέλαιο είναι τα δύο προϊόντα που πέρα ​​από την ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ο πόλεμος έχει επηρεάσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. ( Σ.τ.Μ. https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-es7nt3MruuU%2FVHLls24SdhI%2FAAAAAAAB8M8%2FX6TzjWdnTuI%2Fs1600%2F21a.gif&f=1&nofb=1 ) “Υπάρχουν ήδη ελλείψεις σε όλη την Ευρώπη”.

Στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, το έθνος ενεργοποίησε το πρώτο μέρος ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης τριών σταδίων για τη διατήρηση του εφοδιασμού φυσικού αερίου της χώρας. Αυτή η κίνηση ήρθε αφότου ο Ρώσσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαίτησε από τη Γερμανία να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσσίας.

Το ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ του σχεδίου έκτακτης ανάγκης θα οδηγήσει σε “ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ” ΔΙΑΚΟΠΕΣ της ροής ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ σε “καθορισμένους μεμονωμένους μεγάλους καταναλωτές”.

Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομικών Robert Habeck εξήγησε ότι το τρέχον σχέδιο δελτίων είναι ένα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που εφαρμόζεται για να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει μια κρίσιμη έλλειψη.

Η Γερμανία προσπαθεί επίσης να μειώσει ή να εξαλείψει οριστικά την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο. Πριν από τον πόλεμο, το 55% του φυσικού αερίου της Γερμανίας προερχόταν από τη Ρωσσία. Τώρα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στο 40% με τη βοήθεια των ροών φυσικού αερίου από την Ολλανδία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

 

Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

“Η κατάρρευση βρίσκεται σε εξέλιξη… και δεν φαίνεται να υπάρξουν σύντομα σημάδια επιβράδυνσης”, είπε ο Harrison Smith του InfoWars.

“Στην πραγματικότητα, όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.

Υποδεικνύει ότι οι υπεύθυνοι και έχοντες την ικανότητα να αποτρέψουν την κατάσταση κάνουν ό,τι μπορούν για να επιδεινώσουν και να διαιωνίσουν την πλήρη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, ιδιαίτερα στις δυτικές χώρες”. (Σχετικά: Το δελτίο φυσικού αερίου, τα κουπόνια τροφίμων και η πείνα κανονικοποιούνται τώρα για την πολεμική φάση της πανδημίας.)

Ο Smith, ο οικοδεσπότης του “American Journal” στο InfoWars, σημείωσε ότι αν η παγκόσμια οικονομία δεν ήταν τόσο εξαρτημένη από εισαγωγές από άλλα έθνη, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε προκαλέσει τόσο τεράστιο πρόβλημα για τις προμήθειες τροφίμων και καυσίμων άλλων εθνών.

“ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. Δεν θα ήταν πραγματικά τόσο μεγάλο ζήτημα αν δεν παίρναμε το χαρτί υγείας μας από την Κίνα”, είπε. “Αν κάποιο πλοίο προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ, κυριολεκτικά στην αντίθετη πλευρά του κόσμου, με κάποιο τρόπο το κάνει έτσι ώστε να μην μπορώ να αγοράσω χαρτί υγείας… αυτό είναι πρόβλημα και είναι πρόβλημα στη δομή του κόσμου μας”.

Μάθετε περισσότερα για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και την κατανομή των τροφίμων και των καυσίμων σε όλο τον κόσμο διαβάζοντας τα τελευταία άρθρα στο MarketCrash.news

Παρακολουθήστε αυτό το επεισόδιο του “American Journal” στο InfoWars καθώς ο παρουσιαστής Harrison Smith μιλάει για την έναρξη των δελτίων τροφίμων και καυσίμων στην Ευρώπη.

(διάρκεια 11:47)

 

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι InfoWars στο Brighteon.com

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Philippine President Rodrigo Duterte threatens to RATION gasoline as fuel prices continue to surge.

DIESEL DEMOLITION: As early as April, diesel could be rationed in the U.K. as authorities phase out Russian oil imports.

Europe faces sunflower oil shortage as Russian attacks on Ukraine continue to disrupt food supply.

Food insecurity worsening already following Russian invasion of Ukraine, as countries begin withholding exports and hoarding commodities.

Russia-Ukraine war will further worsen global food shortage as poor nations face starvation, unrest.

 

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Brighteon.com

Fortune.com

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 683


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα