Επιστήμονες ιδρύουν τον οργανισμό «Clintel» που έχει ως σκοπό να αποδείξει στο κοινό πως «δεν υπάρχει καμιά έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»!

Επιστήμονες ιδρύουν τον οργανισμό «Clintel» που έχει ως σκοπό να αποδείξει στο κοινό πως «δεν υπάρχει καμιά έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»!

16 Σεπτεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:617
Μοίρασέ το

 

“Η δημοφιλής αφήγηση για την κλιματική αλλαγή αντανακλά στην επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η λανθασμένη επιστήμη του κλίματος έχει μεταστάσεις και εξελίσεται σε ψευδοεπιστήμη. 
Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από παρόμοιους πράκτορες επιχειρηματικού μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικούς φορείς και περιβαλλοντολόγους. 

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει κλιματική κρίση.

Επιστήμονες ιδρύουν τον οργανισμό «Clintel» που έχει ως σκοπό να αποδείξει στο κοινό πως «δεν υπάρχει καμιά έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»!

Είναι ένα εσφαλμένο μοντέλο με υπερβολική ρητορική που πνίγει την επιστημονική πραγματικότητα για χάρη του χρήματος και της εξουσίας, λένε οι ειδικοί για το κλίμα του οργανισμού «Clintel» (Global Climate Intelligence Group).

Δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη

Και τα ανησυχητικά μηνύματα που προωθούνται από τις παγκόσμιες ελίτ έχουν καθαρά πολιτικά κίνητρα.

Αυτό δήλωσαν 1.609 επιστήμονες και υπέγραψαν την «Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα» της Global Climate Intelligence Group.

«Η επιστήμη του κλίματος θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι περισσότερο επιστημονικές», ξεκινά η διακήρυξη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του οργανισμού, ο στόχος είναι να «δημιουργήσει γνώση και κατανόηση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής καθώς και των επιπτώσεων της κλιματικής πολιτικής». Και το κάνει εξετάζοντας αντικειμενικά τα γεγονότα και συμμετέχοντας σε επιστημονική έρευνα για την κλιματική αλλαγή και την κλιματική πολιτική.

Οι υπογράφοντες της διακήρυξης περιλαμβάνουν νομπελίστες, θεωρητικούς φυσικούς, μετεωρολόγους, καθηγητές και περιβαλλοντικούς επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Ο John F. Clauser, νικητής του βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2022 για το έργο του στην κβαντική μηχανική, αποφάσισε να υπογράψει την Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα του Clintel με το κεντρικό της μήνυμα «δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα». Ο Clauser είναι ο δεύτερος νομπελίστας που υπέγραψε τη διακήρυξη, ο Δρ Ivar Giaever ήταν ο πρώτος. Ο αριθμός των επιστημόνων και των ειδικών που υπογράφουν την Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα αυξάνεται ραγδαία και τώρα ξεπερνά τα 1600 άτομα.

Ο Clauser φέτος εντάχθηκε επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του CO 2 Coalition . Στην ανακοίνωση του Συνασπισμού CO 2 , ο Clauser αναφέρθηκε ως εξής:

«Η δημοφιλής αφήγηση για την κλιματική αλλαγή αντανακλά στην επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η λανθασμένη επιστήμη του κλίματος έχει μεταστάσεις και εξελίσεται σε ψευδοεπιστήμη. Με τη σειρά της, η ψευδοεπιστήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια μεγάλη ποικιλία άλλων άσχετων ασθενειών. Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από παρόμοιους πράκτορες επιχειρηματικού μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικούς φορείς και περιβαλλοντολόγους. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την παροχή ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου στον πληθυσμό και μια σχετική ενεργειακή κρίση. Το τελευταίο επιδεινώνεται άσκοπα από αυτό που, κατά τη γνώμη μου, προτάσει η κλιματική ψευδοεπιστήμη».

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) διαδίδει επικίνδυνη παραπληροφόρηση

Τον Ιούλιο ο Clauser έδωσε μια ομιλία στην εκδήλωση Quantum Korea 2023 . Όπου προειδοποίησε το κοινό για τον αυξανόμενο όγκο της ψευδοεπιστήμης και της παραπληροφόρησης.

«Τώρα δεν είμαι μόνος που παρατηρώ τον επικίνδυνο πολλαπλασιασμό της ψευδοεπιστήμης. Πρόσφατα, το Ίδρυμα Νόμπελ σχημάτισε μια νέα επιτροπή για την αντιμετώπιση του ζητήματος που ονομάζεται Διεθνής Ομάδα για το Πληροφοριακό Περιβάλλον.

Σκοπεύουν να το διαμορφώσουν σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, την IPCC. Προσωπικά πιστεύω ότι κάνουν μεγάλο λάθος σε αυτή την προσπάθεια γιατί κατά τη γνώμη μου η IPCC είναι μια από τις χειρότερες πηγές επικίνδυνης παραπληροφόρησης.

Προσοχή. Εάν κάνετε καλή επιστήμη, μπορεί να σας οδηγήσει σε πολιτικά εσφαλμένους τομείς. Αν είσαι καλός επιστήμονας, θα τους ακολουθήσεις. Έχω πολλά που δεν θα έχω χρόνο να συζητήσω, αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση και ότι η κλιματική αλλαγή δεν προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα».

Όπως έδειξε ο Clauser στο πρόσφατο βιβλίο του The Frozen Climate Views of the IPCC , η IPCC έκανε πράγματι σοβαρά λάθη στην τελευταία έκθεσή της. Λίγο μετά την ομιλία του στην Κορέα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ακύρωσε μια προγραμματισμένη ομιλία του Clauser σχετικά με τα κλιματικά μοντέλα. Σε συνέντευξή του στους Epoch Times , ο Clauser είπε σχετικά με την επιστήμη του κλίματος: «Είμαστε εντελώς βυθισμένοι στην ψευδοεπιστήμη».

Ο Guus Berkhout, ομότιμος καθηγητής γεωφυσικής στο TU Delft και πρόεδρος της Clintel, καλωσορίζει θερμά τον καθηγητή Clauser στην κοινότητα Clintel.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό όταν επιστήμονες υψηλού προφίλ όπως ο Δρ Clauser είναι πρόθυμοι να μιλήσουν για την κραυγαλέα διαφθορά της επιστήμης από το κατεστημένο.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την Clintel το αντίστοιχο της IPCC. Όσο περισσότεροι εξαιρετικοί επιστήμονες μαζευτούμε στο δίκτυο Clintel, τόσο ισχυρότερη είναι η θέση μας στη συζήτηση με την IPCC καθώς και με τους ηγέτες των υπερεθνικών οργανισμών πολιτικής».

Η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα της Clintel δημοσιεύτηκε το 2019, τη χρονιά που ιδρύθηκε η Clintel.

Η δύναμη της Clintel είναι η προσβασιμότητά της και το ισχυρό μήνυμά της: δεν υπάρχει κλιματική κρίση . 

Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν πιστεύετε σε μια μεγάλη ή μικρή συμβολή του CO 2 στην υπερθέρμανση των τελευταίων 150 ετών. Οι επιστήμονες και οι ειδικοί που θέλουν να υπογράψουν τη δήλωση μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους εδώ .

 


Πηγή

Προβολές : 617


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα