Επιτέλους: Η κυβέρνηση της Σκωτίας διατάζει έρευνα για το “μυστηριώδη” ρεκόρ θανάτων νεογέννητων μωρών!

Επιτέλους: Η κυβέρνηση της Σκωτίας διατάζει έρευνα για το “μυστηριώδη” ρεκόρ θανάτων νεογέννητων μωρών!

3 Οκτωβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:435
Μοίρασέ το

 

Επιτέλους: Η κυβέρνηση της Σκωτίας διατάζει έρευνα για το “μυστηριώδη” ρεκόρ θανάτων νεογέννητων μωρών!

Για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, το ρεκόρ θανάτων για νεογέννητα μωρά έχει φτάσει σε απίστευτα ανησυχητικά επίπεδα στη Σκωτία. Η κυβέρνηση της Σκωτίας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το γιατί οι θάνατοι νεογνών ήταν πολύ υψηλότεροι από τον αναμενόμενο τόσο τον Σεπτέμβριο του 2021 όσο και τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «Η ανασκόπηση θα καλύψει όλους τους αναφερόμενους θανάτους σε ολόκληρη τη Σκωτία μεταξύ 1ης Απριλίου 2021 και 31ης Μαρτίου 2022 για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να έχει συμβάλει στην αύξηση. Οτιδήποτε εντοπιστεί θα τροφοδοτήσει τις συστάσεις και τις ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας για τη μητέρα και τα μωρά».

Το Gateway Pundit αναφέρει: Οι θάνατοι σε βρέφη μικρότερα των τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκαν σε τουλάχιστον (4,6 ανά 1.000 γεννήσεις) τον Μάρτιο και έως (4,9 ανά 1.000 γεννήσεις) το Σεπτέμβριο.

«Κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία για τις οικογένειες που εμπλέκονται, γι’ αυτό νωρίτερα φέτος δεσμεύτηκα σε αυτήν την αναθεώρηση για να μάθω αν υπάρχει λόγος για την αύξηση», είπε η υπουργός Δημόσιας Υγείας κα Τοντ.

«Εκτιμώ πόσο δύσκολη είναι αυτή η περίοδος για οποιονδήποτε επηρεάζεται και θα τους παροτρύνω να έχουν πρόσβαση στην υποστήριξη εάν το επιθυμούν. Υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με οργανισμούς και βοήθεια στο National Bereavement Care Pathways Scotland καθώς και στον ιστότοπο της κυβέρνησης της Σκωτίας».

Περισσότερα από τη Scottish Daily Express :

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που το ποσοστό νεογνικής θνησιμότητας έφτασε το 4,8 ανά 1000 γεννήσεις, πολύ παραπάνω απο το προειδοποιητικό όριο γνωστό ως «όριο ελέγχου».

Ο κορωνοϊός ήταν ύποπτος ότι έπαιζε κάποιο ρόλο, αλλά οι ειδικοί, ενώ περιέγραψαν τα στοιχεία ως «πραγματικά ανησυχητικά» κατέλειξαν ότι δεν συνδέονταν άμεσα με τον ιό.

Η Dr Sarah Stock, ειδικός στη μητρική και εμβρυϊκή ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, είπε σε μια εθνική εφημερίδα νωρίτερα φέτος: «Νομίζω ότι οι αριθμοί είναι πραγματικά ανησυχητικοί και δεν νομίζω ότι γνωρίζουμε ακόμα τους λόγους.

«Αυτό που ξέρουμε δεν είναι ο Covid – τα ποσοστά μόλυνσης από τον Covid-19 στα μωρά είναι πολύ χαμηλά και οι θάνατοι από τον Covid είναι ευτυχώς σχεδόν μηδενικοί, επομένως αυτό που σκοτώνει τα μωρά δεν είναι ο Covid».

Σίγουρα οι αναγνώστες μας στο anazitiseis.gr γνωρίζουν ποιος είναι ο λόγος που πεθαίνουν τα νεογνά, το φαινόμενο δεν υπάρχει μόνο στη Σκωτία αλλα σε ολόκληρο το κόσμο. Αν και έχουμε συνηθίσει και σε άλλες έρευνες να αποκλείεται εκ προοιμίου το “προφανές” ως “απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό”, ελπίζουμε πως αυτή τη φορά οι έρευνες θα αποδόσουν.

 

Πηγή

Προβολές : 435


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα