ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ... ΠΕΙΝΑ...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ... ΠΕΙΝΑ...

13 Σεπτεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:413
Μοίρασέ το

 

Η Θεσσαλία τελείωσε: Και τώρα τι θα γίνει με τα αγροτικά προϊόντα;

Κύμα αισχροκέρδειας και μεγάλης ακρίβειας, αναμένεται να διαδεχτεί την ολική καταστροφή της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη Θεσσαλία.

Αυτό ήταν το ζητούμενο, από την ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ… ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

ΚΙ ΑΚΟΜΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ… ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ … ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ…

ΣΑΠΙΣΑΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ… ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ…

ΑΝ Η ΜΟΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Στη Λάρισα, οι μανάβηδες και οι χονδρέμποροι έσπευσαν να φορτώσουν τα φορτηγά με λαχανικά και φρούτα από τα ψυγεία της Κεντρικής Λαχαναγοράς στην Αθήνα, καθώς εκεί δεν υπάρχει τίποτε.

Τα μεγάλα ψυγεία με φρούτα, όπως αχλάδια, μήλα και βανίλιες στο Πήλιο, έμειναν μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ούτως ή άλλως τα προϊόντα αυτά δεν μπορούν να διακινηθούν εύκολα επειδή καταστράφηκε το οδικό δίκτυο και η όποια μετακίνηση αγαθών και νερού, γίνεται μέσω κακοτράχαλων χωματόδρομων.

Στις επισκευές του οδικού δικτύου δεν μπορούν να μετακινηθούν φορτηγά με βάρος πάνω από 12 τόνους.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στον τομέα των γαλακτοκομικών και του κρέατος, αφού ολόκληρες  κτηνοτροφικές μονάδες εξαφανίστηκαν από τον χάρτη στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Η επόμενη μέρα, για την Ελληνική αγορά και τους καταναλωτές, αναμένεται εξαιρετικά ζοφερή, όχι μόνο στις πληγείσες περιοχές, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Προβληματισμό έφεραν και τα κρούσματα αισχροκέρδειας και ελλείψεων σε εμφιαλωμένα νερά, ιδιαίτερα σε Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα, όπου σημειώθηκαν ουρές και άδεια ράφια στα Σούπερ Μάρκετ.

Όχι ότι δε θα υπάρξουν γενικώς, τρόφιμα στα ράφια, καθώς, δυστυχώς ή ευτυχώς, εισάγονται τα πάντα, αλλά η πληγή στον τομέα της εγχώριας παραγωγής είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα θ’ αναπληρωθεί, ιδιαίτερα σε περιοχές που στηρίζονταν στις καλλιέργειες και την υπερτονική κτηνοτροφία της Θεσσαλίας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 413


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα