ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Επανάληψη του 1922 με συμμαχία Τουρκίας-Ρωσίας – Ερντογάν: “Δεν θα εφαρμόσουμε κυρώσεις κατά της Μόσχας”

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Επανάληψη του 1922 με συμμαχία Τουρκίας-Ρωσίας – Ερντογάν: “Δεν θα εφαρμόσουμε κυρώσεις κατά της Μόσχας”

2 Μαρτίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:480
Μοίρασέ το

Για τα “μάτια” του ΝΑΤΟ το κλείσιμο των Στενών

 

 

Η Ιστορία μας κάνει πλάκα…

Το 1919, ένας πρόγονος της οικογένειας Μητσοτάκη, Ο ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΜΠΕΝΙ ΖΕΛΟΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες έλληνες στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία), για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων…

Το 1922, το ίδιο οβραίικο ερπετό, ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ…

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΙΓΑΙΟ – ΘΡΑΚΗ – ΚΡΗΤΗ – ΚΥΠΡΟ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ… ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΑΡΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Επανάληψη της συμμαχίας του 1922 φαίνεται στον ορίζοντα καθώς η Τουρκία μπορεί μεν να έκλεισε τα Στενά υπό την πίεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ όμως δεν πρόκειται να εφαρμόσει καμία κύρωση εναντίον της Μόσχας.

Σε αντίθεση με την επιθετική αντιρωσική πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση η οποία περιλαμβάνει διαβήματα, κυρώσεις, κλείσιμο εναέριο χώρου, παροχή όπλων στην Ουκρανία κτλ.

Αυτό σε πρώτη φάση σημαίνει ότι ο ρωσικός τουρισμός θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία. Το σημείωσε χτες με έμφαση και ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο.

Σε δεύτερη φάση σημαίνει ότι η Τουρκία -όπως και το Ισραήλ- εφαρμόζει μια πολύ έξυπνη διπλωματία καθώς δεν προβαίνει σε επιθετικές αντιρωσικές κινήσεις.

Σε τρίτη φάση, να περιμένουμε στρατηγική σύζευξη Ρωσίας-Τουρκίας στο εγγύς μέλλον με ότι αυτό σημαίνει για Αιγαίο και Κύπρο.

 

“Δεν βάζουμε κυρώσεις στην Ρωσία”

 

Η Τουρκία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Tούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπεύει να συμμετάσχει στις κυρώσεις που επιβάλλουν μια μια όλες οι χώρες στη Ρωσία, ως αντίποινα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει τη χώρα του όπως και την Ουκρανία, χωρίς να περιμένει «να πληγεί από έναν πόλεμο».

 

Και ο Ερντογάν τους δουλεύει…

 

Την ίδια στιγμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει την ίδια… ευαισθησία που δείχνει στην Ουκρανία, αναφορικά με την ένταξη στην Τουρκίας στην Ένωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «η Τουρκία περιμένει να μπει στην Ε.Ε. από τη δεκαετία του ’60 και τώρα ξεκίνησε η συζήτηση για την Ουκρανία. Τις προσπάθειες ένταξης της Ουκρανίας τις θεωρούμε θετικές. Γιατί όμως δεν γίνεται μέλος η Τουρκία;»

«Την ευαισθησία που δείχνετε στην Ουκρανία να την δείξετε και για την Τουρκία. Μήπως μόνο όταν κάποιος κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, τότε θα βάλετε στην ατζέντα σας την Τουρκία;», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Γιατί δεν μας δίνουν όπλα οι Ευρωπαίοι; Γιατί μας κάνουν εμπάργκο;».

«Οι πολλές χώρες της Ε.Ε. που θα πρέπει να συνεργαζόμαστε στον αμυντικό τομέα και είναι μέλη του ΝΑΤΟ δεν μας δίνουν οπλικά συστήματα. Δεν συνεργάζονται. Mήπως θα περιμένουν έναν άλλο πόλεμο; Aυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Tα μέλη του ΝΑΤΟ παράγουν μόνο λόγια, όπως και τα μέλη της Ε.Ε», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Χειροκροτούν τον Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολύ ωραία. Χρειαζόταν λοιπόν μια καταστροφή για να γίνει αυτό… Αλλά η Τουρκία δεν θα περιμένει μια καταστροφή”.

 

Δηλώσεις Ι. Καλίν

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ι. Καλίν, ανέφερε ότι “η Τουρκία δεν έχει δημιουργήσει κανένα πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς θέλει να κρατήσει ανοιχτούς τους διπλωματικούς διαύλους τόσο με την Ουκρανία όσο και με στη Ρωσία για μελλοντικές ανάγκες διαμεσολάβησης”.

Επίσης ο Καλίν ανέφερε τα εξής:

“Πιστεύουμε ότι ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας μπορεί να μη πραγματοποιηθεί αύριο.

Η Ρωσία έχει κάποιες μη ρεαλιστικές απαιτήσεις. Νομίζω ότι τα πράγματα που θα συμβούν απόψε, αύριο δείχνουν ότι η θέα δεν είναι ευχάριστη».

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στις δικές τους ναυτικές βάσεις, τα πλοία που ανήκουν στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας μπορούν να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης τα ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα αλλά ανήκουν σε άλλους Στόλους όπως ο Στόλος της Βαλτικής έχουν επίσης δικαίωμα να επιστρέψουν στις βάσεις τους μέσω των Στενών.

 

Πηγή

Προβολές : 480


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα