Ετοιμάζεται το κραχ στις ΗΠΑ... χρέος, First Republic, επιτόκια και αγορά ακινήτων ετοιμάζουν τη χιονοστοιβάδα

Ετοιμάζεται το κραχ στις ΗΠΑ... χρέος, First Republic, επιτόκια και αγορά ακινήτων ετοιμάζουν τη χιονοστοιβάδα

26 Απριλίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:492
Μοίρασέ το

 

Το ανώτατο όριο του χρέους – που έρχεται στον απόηχο των τραπεζικών πιέσεων και της επιβράδυνσης της οικονομίας – μπορεί να είναι η παροιμιώδης σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.

Και φυσικά, θα ακολουθήσει παγκόσμιο ντόμινο οικονομικής καταστροφής…

Άραγε το ίδιο θα ισχύσει και με τους BRICS;;;

Ή μήπως … γι αυτό δημιουργήθηκε η BRICS;;;

Για να αναδειχθεί η επόμενη οικονομική δύναμη;;;

Μήπως όλα τα ελέγχουν και τα καθορίζουν οι Ρότσιλντ με την Πενταρχία του Σκότους;;;

Το μέλλον θα δείξει…

Προς το παρόν, ότι συμβεί στις ΗΠΑ, θα επηρεάσει και το προτεκτοράτο τους την Ελλάδα…

Ας ετοιμαζόμαστε… όπως και όσο μπορούμε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Η FED,  ανήκει στους Ρότσιλντ…

Ετοιμάζεται το κραχ στις ΗΠΑ... χρέος, First Republic, επιτόκια και αγορά ακινήτων ετοιμάζουν τη χιονοστοιβάδα
Το ανώτατο όριο του χρέους – που έρχεται στον απόηχο των τραπεζικών πιέσεων και της επιβράδυνσης της οικονομίας – μπορεί να είναι η παροιμιώδης σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι

Η ακραία short τοποθέτηση στα ομόλογα, συναντά μακροοικονομική αδυναμία, η οποία συναντά τη μείωση της ρευστότητας (Μ2 καταρρέει), η οποία συναντά συστημικές απειλές (όριο χρέους), η οποία συναντά ιδιοσυγκρατικά προβλήματα, ειδικά με τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ…
Χρειάζονται κι άλλα;, αναρωτιούνται αρκετοί αναλυτες που βλέπουν να σχηματίζεται μια χιονοστοιβάδα που θα οδηγήσει σε κραχ την αμερικανική οικονομία.
Και η ρευστότητα καταρρέει (η Μ2 μειώθηκε πάνω από 4% σε ετήσια βάση), για να μπορέσει ο επιχειρηματικός κόσμος να στηρίξει μια οικονομία που έχει απέναντι της τη Federal Reserve, η οποία βλέπει μόνο τον πληθωρισμό.


Η σοβούσα τραπεζική κρίση

Κι εκεί που οι περισσότεροι πίστευαν ότι τα προβλήματα των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ έχουν απομακρυνθεί, η First Republic (FRC) ανέφερε πολύ χειρότερες από τις αναμενόμενες εκροές καταθέσεων.

Η μετοχή υποχώρησε κατά 50% σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και αναζοπύρωσε τους φόβους για τραπεζική κρίση, με τις συζητήσεις για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων να αυξάνονται.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η FRC διαπραγματευόταν στα 120 δολάρια μόλις πριν από έξι εβδομάδες… και τώρα είναι κάτω από 8 δολάρια.

Και ο κρατικός κίνδυνος των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε για άλλη μια φορά σε νέο ρεκόρ, καθώς η ημερομηνία X-Date πλησιάζει εν μέσω θλιβερών φορολογικών εσόδων.


Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σημείωσαν πτώση, με το βραχυπρόθεσμο άκρο να υπεραποδίδει δραματικά (2Y -14 μ.β., 30Y -6 μ.β.) επεκτείνοντας τη βραχυπρόθεσμη συμπίεση.


Οι αποδόσεις 2Y υποχώρησαν κάτω από το 4,00%

Η αγορά έχει πλέον προεξοφλήσει μια πλήρη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φέτος


Η καμπύλη αποδόσεων (3m10Y) αποκλιμακώθηκε σημαντικά σήμερα (-12 μ.β. σε -167 μ.β.)

Η καμπύλη της Fed Funds έπεσε αισθητά αυτή την εβδομάδα…


Η μικρή κεφαλαιοποίηση δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες μεγάλες πιέσεις, με τους βασικούς δείκτες να βρίσκονται επίσης σε έντονα πτωτική τροχιά


Ο S&P διατήρησε την κρίσιμη στήριξη, με την επόμενη στάση να βρίσκεται στο ΚΜΟ 50 του, γύρω στις 4.033 μονάδες


Ο 1-Day VIX εκτοξεύτηκε υψηλότερα σήμερα, από το 8 σε πάνω από το 16, συμπιέζοντας τη διαφορά του με τον VIX

Φαίνεται ότι ο VVIX είχε τελικά δίκιο…


Το δολάριο εκτοξεύτηκε ξανά στα πρόσφατα υψηλά σήμερα (κάτι που μοιάζει με προσφορά ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου, καθώς οι STIRs πιέστηκαν

Η κρυπτογράφηση παρατηρεί την αλλαγή, με το Bitcoin να είναι πολύ συγκρατημένα υψηλότερα, κρατώντας γύρω στα 27.500 δολάρια

Ο χρυσός spot ανέκαμψε πάνω από τα 2.000 δολάρια, αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει…


Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, με το WTI να επιστρέφει για λίγο στο επίπεδο των 76 δολαρίων…

Τέλος, η επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας και ο σημαντικός κίνδυνος γεγονότων που πλησιάζει όλο και πιο γρήγορα είναι ένα αποφασιστικά αρνητικό σύνολο συνθηκών.
Ωστόσο, παρά τα παραπάνω, φαίνεται να υπάρχει μια γενική συναίνεση ότι α) το ανώτατο όριο χρέους θα αποφευχθεί και β) η αβεβαιότητα ενόψει της ημέρας X είναι απίθανο να έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην αγορά.
Ωστόσο, η εικόνα των αγορών υποδηλώνει ότι αρχίζει να αυξάνεται ο φόβος ότι τόσο το α) όσο και το β) αντανακλούν τελικά υπερβολικό εφησυχασμό.

Το ανώτατο όριο του χρέους – που έρχεται στον απόηχο των τραπεζικών πιέσεων και της επιβράδυνσης της οικονομίας – μπορεί να είναι η παροιμιώδης σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.

 

Πηγή

Προβολές : 492


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα