Ετοιμαστείτε οι κυβερνήσεις να σας πιέσουν για τα ψηφιακά νομίσματα μετά την εκτεταμένη παγκόσμια τραπεζική κατάρρευση

Ετοιμαστείτε οι κυβερνήσεις να σας πιέσουν για τα ψηφιακά νομίσματα μετά την εκτεταμένη παγκόσμια τραπεζική κατάρρευση

27 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:476
Μοίρασέ το

 

Ωστόσο, αυτό είναι που θέλει η ελίτ της εξουσίας, ώστε αυτό να πιέσει. Το Reclaim the Net προειδοποιεί ότι τα ακόλουθα σημεία συζήτησης θα χρησιμοποιηθούν για να μας «πείσουν» ότι ο κεντρικός έλεγχος όλων των χρημάτων μας (και η ψηφιακή χρήση τους, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να μετρηθούν φυσικά) είναι για το καλό μας.

 

 

Όλες σχεδόν οι τράπεζες, ελέγχονται πλήρως από τον Ρότσιλντ… άρα οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις, ως πλήρως ελεγχόμενες κι αυτές από τον Ρότσιλντ, φυσικά και θα εφαρμόσουν τους σχεδιασμούς του…

Με δεδομένο πως τα γεγονότα τρέχουν πλέον με τρομακτική ταχύτητα και οι σχεδιασμοί των Καμπαλιστών, έχουν χρονοδιαγράμματα, κάντε από τώρα το κουμάντο σας σε τρόφιμα και τρόπους εναλλακτικής διαβίωσης εκτός των μεγάλων πόλεων…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

>Ετοιμαστείτε οι κυβερνήσεις να σας πιέσουν για τα ψηφιακά νομίσματα μετά την εκτεταμένη παγκόσμια τραπεζική κατάρρευση
Μόλις δόθηκε μια χρυσή ευκαιρία καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να πτωχεύουν καθημερινά στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.
Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank δημιούργησε την ευκαιρία σε περισσότερες από 100 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εισαγάγουν ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC) και να εφαρμόσουν αυξημένους κρατικούς ελέγχους στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Ο φόβος των τραπεζών και οι εκκλήσεις για περισσότερη ρυθμιστική εποπτεία έχουν δημιουργήσει χώρο στις κυβερνήσεις να πιέσουν τα ηλεκτρονικά χρήματα CBDC ως λύση, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει πρωτοφανή επίπεδα επιτήρησης, σημείωσε το  Reclaim the Net.
Τα CBDC είναι ψηφιακές εκδόσεις νομισμάτων που εκδίδονται και υποστηρίζονται από κεντρικές τράπεζες. Σε αντίθεση με τα κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι αποκεντρωμένα και δεν υποστηρίζονται από καμία αρχή, τα CBDC εκδίδονται και ελέγχονται από κεντρικές τράπεζες. Πωλούνται στο ευρύ κοινό ως πολύ πιο «αξιόπιστες» και «σταθερές» μορφές νομίσματος.
Οι παγκοσμιοποιητές λένε επίσης ότι μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα των CBDC είναι ότι προσφέρουν αυξημένη οικονομική ένταξη, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος πληρωμών και βελτιωμένη εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής.
Τα CBDC θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέχουν σε περισσότερα άτομα πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε διαθέτει smartphone ή σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι παγκοσμιοποιητές ισχυρίζονται ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του οικονομικού αποκλεισμού και στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής παιδείας.
Ισχυρίζονται επίσης ότι τα CBDC θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα συστήματα πληρωμών μειώνοντας την ανάγκη για μεσάζοντες, όπως τράπεζες και φορείς επεξεργασίας πληρωμών. Μας λένε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές, καθώς και σε μεγαλύτερη διαφάνεια και ασφάλεια. Τα CBDC μπορεί επίσης να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής, καθώς οι κεντρικές τράπεζες θα έχουν πιο άμεσο έλεγχο στην προσφορά χρήματος και στα επιτόκια.
Αλλά εκεί βρίσκεται το πρόβλημα:  οι κεντρικές τράπεζες ανήκουν επίσης και ελέγχονται από τις κεντρικές κυβερνήσεις και αυτό δεν είναι το μόνο παράπονο για αυτές. Μία από τις κύριες ανησυχίες είναι ότι θα μπορούσαν δυνητικά να αποσυντονίσουν τις εμπορικές τράπεζες, οδηγώντας σε σημαντική αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος . Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με την οικονομική σταθερότητα και το απόρρητο, καθώς τα CBDC θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση του ξεπλύματος χρήματος και των παράνομων δραστηριοτήτων, για να μην αναφέρουμε ότι παρέχουν στους χάκερ μια σειρά από προσωπικές οικονομικές πληροφορίες.
Ωστόσο, αυτό είναι που θέλει η ελίτ της εξουσίας, ώστε αυτό να πιέσει. Το Reclaim the Net προειδοποιεί ότι τα ακόλουθα σημεία συζήτησης θα χρησιμοποιηθούν για να μας «πείσουν» ότι ο κεντρικός έλεγχος όλων των χρημάτων μας (και η ψηφιακή χρήση τους, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να μετρηθούν φυσικά) είναι για το καλό μας:
Λίγες μέρες μετά την αποτυχία της Silicon Valley Bank, περιγράφηκε ως η «πρώτη τράπεζα που τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ιστορία» και οι φόβοι για την «παραπληροφόρηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» άρχισαν να υποκινούνται.
«Οι κυβερνήσεις είναι πιθανό να εκμεταλλευτούν και να ενισχύσουν αυτούς τους φόβους για τις τράπεζες μέσω της κοινωνικής δικτύωσης καθώς προωθούν νέους κανονισμούς και προτάσεις στον απόηχο της κατάρρευσης της Τράπεζας της Silicon Valley. Είναι πιθανό να τοποθετήσουν τα CBDC ως τη λύση»..
Καθώς η Silicon Valley Bank κατέρρευσε, διαφαινόταν η προοπτική μιας εκτεταμένης οικονομικής μετάδοσης. Οι εταιρείες είπαν ότι δεν μπορούσαν να πληρώσουν το προσωπικό, οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες καθυστέρησαν τις πληρωμές στους πωλητές και σε άλλες εταιρείες αποκάλυψαν ότι διατηρούσαν σημαντικά μέρη των μετρητών τους στη Silicon Valley Bank.
«Ετοιμαστείτε για τις κυβερνήσεις να κεφαλαιοποιήσουν τον φόβο της χρηματοπιστωτικής αστάθειας και χρησιμοποιήστε αυτή την αφήγηση για να προωθήσετε νέους κανόνες και κανονισμούς που υποτίθεται ότι θα παρέχουν χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Πιθανότατα θα κατηγορήσουν τις τράπεζες για τη δημιουργία οικονομικών εκρήξεων, θα επιμείνουν ότι οι κυβερνήσεις χρειάζονται περισσότερο έλεγχο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα παρουσιάσουν τα CBDC ως το εργαλείο που θα φέρει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», ανέφερε η έκθεση.
Λάβετε υπόψη ότι το Κογκρέσο ψήφισε και ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σημαντική νομοθεσία για τον χρηματοοικονομικό κανονισμό μετά  την τελευταία μεγάλη κατάρρευση της αγοράς και των τραπεζών, τη Μεγάλη Ύφεση του 2008.
Τότε μας είπαν ότι οι νέοι κανόνες ήταν απαραίτητοι για να αποτραπούν  αυτού του είδους οι τραπεζικές καταρρεύσεις ωστόσο καταρρεύσεις ξαναβλέπουμε .
Οι πηγές περιλαμβάνουν:
ReclaimTheNet.org
NaturalNews.com

 

Πηγή

Προβολές : 476


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα