Ετοιμαστείτε... το βαθύ παρακράτος των ΗΠΑ, θα  δημιουργήσει και στην Ελλαδα τις συνθήκες για... ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ!!!

Ετοιμαστείτε... το βαθύ παρακράτος των ΗΠΑ, θα δημιουργήσει και στην Ελλαδα τις συνθήκες για... ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ!!!

27 Ιανουαρίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:746
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και ανατριχιάζω… γιατί το βαθύ παρακράτος των ΗΠΑ, δηλαδή τα χαζαρομιάσματα που διαλύουν τις ΗΠΑ, θα διαλύσουν και όλα τα κράτη… και οι ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ, θα έρθουν και στην Ελλάδα…

Εύχομαι να είμαι λάθος… αλλά… ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Εξαιρετικά επικίνδυνος ο Biden, οδηγεί τις ΗΠΑ σε εμφύλιο – Βράζουν Νότος και Τέξας για μετανάστες, αγνοούν τον Λευκό Οίκο

Εξαιρετικά επικίνδυνος ο Biden, οδηγεί τις ΗΠΑ σε εμφύλιο – Βράζουν Νότος και Τέξας για μετανάστες, αγνοούν τον Λευκό Οίκο
Σοβαρή δυσλειτουργία στον πυρήνα του αμερικανικού κράτους – Επανεμφανίζονται με δυναμική αποσχιστικές τάσεις στις ΗΠΑ

Στο χείλος της αβύσσου βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς οι πολιτείες προσπαθούν να αποκτήσουν δύναμη και εξουσίες έναντι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κατάσταση που παραπέμπει στον Εμφύλιο Πόλεμο Βορείων – Νοτίων του 19ου αιώνα.
Την κλιμακούμενη σύγκρουση στα σύνορα μεταξύ του Τέξας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, χαρακτηρίζει ως δυσλειτουργία στον πυρήνα του αμερικανικού κράτους ο πολιτικός αναλυτής Anthony Rogers-Wright.
Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την εντολή της κυβέρνησης Biden να επιτρέψει στους ομοσπονδιακούς πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας να έχουν πρόσβαση στο πάρκο, Shelby Park, στο Rio Grande.
Πλέον το Τέξας αναλαμβάνει αυτόνομα να παρεμποδίσει τη διέλευση μεταναστών κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου.

 

Το Τέξας προετοιμάζεται για σύγκρουση

Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott δήλωσε ότι είναι προετοιμασμένος για σύγκρουση με τις ομοσπονδιακές αρχές για το θέμα των συνόρων και των αλλοδαπών.
«Είμαστε προετοιμασμένοι, σε περίπτωση που συμβεί αυτό το απίθανο γεγονός και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε εμπόδια στα σύνορα», δήλωσε ο Abbott σε μια συνέντευξη με τον Tucker Carlson, όταν ρωτήθηκε για τo ενδεχόμενο η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναλάβει τη διοίκηση της Εθνικής Φρουράς του Τέξας.
Τη Δευτέρα (22/1/2024), το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε προσωρινή διαταγή που επιτρέπει στους ομοσπονδιακούς πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας να αφαιρέσουν τα εμπόδια που τοποθετεί το Τέξας στα σύνορα.
Ωστόσο, ο Abbott υποστηρίζει ότι το Τέξας έχει τη συνταγματική εξουσία να προστατεύει τα σύνορά του, λόγω της αποτυχίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη ροή παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Νωρίτερα την Παρασκευή (26/1), η Ένωση Συνοριοφυλακής δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακοί της πράκτορες δεν θα συλλάβουν μέλη της Εθνοφρουράς του Τέξας επειδή ακολούθησαν τις νόμιμες εντολές τους.
Ο ομοσπονδιακοί πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας «εκτιμούν και σέβονται» τις ενέργειες του Τέξας, ανέφερε η δήλωση.
abbott.JPG
Η Οκλαχόμα στέλνει ενισχύσεις στο Τέξας

O κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Kevin Stitt , ανακοίνωσε ότι στέλνει την Εθνική Φρουρά της πολιτείας του για να βοηθήσει το Τέξας στα προβλήματα συνοριακού ελέγχου κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.
«Αυτό είναι απλώς κοινή λογική. Στο Τέξας, υπάρχουν 28 σημεία εισόδου και υπάρχει ένας ομοσπονδιακός νόμος που αναφέρει ότι είναι παράνομη η είσοδος οπουδήποτε εκτός από αυτές τις διελεύσεις», δήλωσε ο Stitt σε συνέντευξή του στο Fox News.

Το κάλεσμα Trump και η συσπείρωση των Ρεπουμπλικάνων κυβερνητών

Η κίνηση έρχεται αφότου ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump κάλεσε την Πέμπτη (25/1/2024) τις πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων να συσπειρωθούν για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης κατά μήκος των νότιων συνόρων, ένα ζήτημα στο οποίο ο Biden αποτυγχάνει οικτρά.
«Ενθαρρύνουμε όλες τις πρόθυμες πολιτείες να αναπτύξουν τους φρουρούς τους στο Τέξας για να αποτρέψουν την είσοδο παράνομων και να τους απομακρύνουν πίσω από τα σύνορα», είπε ο Trump, επικαλούμενος την «εισβολή» μεταναστών που έρχονται στις ΗΠΑ.
Μετά την έκκληση του Trump για βοήθεια, οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες από 25 πολιτείες (οι μισές από τις 50) υποσχέθηκαν την υποστήριξή τους στο Τέξας.
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφό μας Κυβερνήτη, Greg Abbott, και την Πολιτεία του Τέξας
στη χρήση κάθε εργαλείου και στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένων των συρμάτινων περιφράξεων, για την ασφάλεια των συνόρων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ρεπουμπλικανική Ένωση Κυβερνητών.

Το Τέξας αγνοεί τις εντολές της κυβέρνησης Biden

Οι αξιωματούχοι του Τέξας προφανώς επέλεξαν να αγνοήσουν τις εντολές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που διέπουν τη συμπεριφορά της Εθνοφρουράς του Τέξας, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά πύρινη γλώσσα υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία αμύνεται ενάντια σε μια «εισβολή» μεταναστών στα σύνορα.
«Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», δήλωσε ο Rogers-Wright, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επιδεικνύει μία πολύ φορτισμένη προσέγγιση στο ζήτημα.
«Έχουμε ήδη ένα δυσλειτουργικό Ανώτατο Δικαστήριο», είπε ο Rogers-Wright, μια άποψη που συμμερίζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί καθώς η θετική αξιολόγηση των ψηφοφόρων για τον θεσμό έχει πέσει στο 41%.
«Φαίνεται ότι η δυσλειτουργία του αμερικανικού κράτους είναι μεγαλύτερη από όσο νομίζαμε», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Biden δείχνει έλλειμμα ηγεσίας ενώ ο Donald Trump με την ανυποχώρητη στάση του κερδίζει πόντους.
«Ο Joe Biden διογκώνει το ζήτημα σε μία εκλογική περιφέρεια στην οποία ούτως ή άλλως οι Δημοκρατικοί δεν έχουν εκλογικά ερείσματα», πρόσθεσε.
texas_1.JPG
«Το ζήτημα δεν λύνεται με τον Blinken»

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα αμέσως.
Δεν είναι κάτι που μπορείς να στείλεις τον Blinken (σ.σ. υπουργός Εξωτερικών) ως διαμεσολαβητή.
Πρέπει ο ίδιος να μεταβεί στο Τέξας και να χειριστεί την κατάσταση», συνέχισε ο πολιτικός αναλυτής.
Το Τέξας θεωρείται συχνά ως μια από τις πιο ανεξάρτητες πολιτείες στις ΗΠΑ, που προϋπήρχε ως αυτοδιοικούμενη δημοκρατία από το 1836 έως το 1846.
Οι Τεξανοί πολιτικοί εγείρουν περιστασιακά την προοπτική απόσχισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρόμοιες προσπάθειες προτείνονται μερικές φορές στην Καλιφόρνια και ο πρώην σύζυγος της πρώην υποψήφιας αντιπροέδρου με τους Ρεπουμπλικάνους Sarah Palin ήταν στο παρελθόν μέλος του τοπικού Κόμματος Ανεξαρτησίας της Αλάσκας.

froura.JPG

Υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις

Οι προσπάθειες απόσχισης στις ΗΠΑ δεν έχουν κερδίσει ποτέ ευρεία υποστήριξη στη σύγχρονη εποχή, αλλά το ζήτημα αντηχεί σε βαθύ επίπεδο, καθώς οι πολιτείες συχνά αμφισβητούν τις εντολές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
«Ο Biden πρέπει να το ελέγξει, όχι μόνο λόγω της ανθρωπιστικής πτυχής του. Πρόκειται για μια συνταγματική κρίση ακριβώς μπροστά μας αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Rogers-Wright.
«Δεν έχουμε δει πραγματικά κάτι παρόμοιo από το 1830, όταν οι κυβερνήτες απλώς έλεγαν… ‘’Δεν με νοιάζει τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση’’».
Η πολιτική πόλωση παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο όλων εποχών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια πραγματικότητα που αποδεικνύεται ίσως καλύτερα από τη διαμάχη για τις ταραχές στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Καθώς η διαμάχη παραμένει σχετικά με τον αμφισβητούμενο ρόλο των ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών στο Τέξας παρατηρητές φοβούνται ότι οι εντάσεις θα μπορούσαν να μετατραπούν σε βίαιο γεγονός, ιδιαίτερα εάν τα ομοσπονδιακά και τα πολιτειακά στρατεύματα αναγκαστούν να συγκρουστούν.

abbott_2.JPG
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα (22/1/2024) με μία οριακή πλειοψηφία 5-4 οι ομοσπονδιακοί πράκτορες της Συνοριακής Φύλαξης να αφαιρέσουν την περίφραξη με σύρμα ξυραφιού που είχαν στήσει οι αρχές του Τέξας κατόπιν εντολής του Abbott.
Στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς αναπτύχθηκαν νωρίτερα στο Shelby Park στο Eagle Pass του Τέξας – μια κοινότητα κατά μήκος του ποταμού Rio Grande που έχει γίνει σημαντικός κόμβος παράνομης μετανάστευσης από το Μεξικό και εμπόδισε τους πράκτορες της Συνοριακής Φύλαξης να έχουν πρόσβαση.
«Οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς θα συνεχίσουν να «προστατεύουν την κυριαρχία της Πολιτείας μας» και «να κρατούν τη γραμμή στο Shelby Park για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Πολιτεία του Τέξας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σώμα.
Υπολογίζεται ότι 300.000 άνθρωποι πέρασαν παράνομα στις ΗΠΑ από το Μεξικό τον Δεκέμβριο του 2023, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Στο πλευρό του Abbott κυβερνήτες και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο κυβερνήτης της Γιούτα Spencer Cox είναι πεπεισμένος ότι τα σύνορα είναι ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κοινής λογικής, ένα «αμερικανικό ζήτημα».
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson δήλωσε: «Στέκομαι στο πλευρό του Κυβερνήτη Abbott. Το Σώμα θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τον υποστηρίξει», έγραψε ο Johnson στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ως αποτέλεσμα, οι Ρεπουμπλικανικές πολιτείες που αποτελούν το ήμισυ της επικράτειας των ΗΠΑ τάχθηκαν υπέρ του Τέξας μέσα σε λίγες μέρες.
Το Τέξας πιστεύει επίσης ότι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες θα αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου και μπορεί έτσι να εμποδίσουν τον Trump να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δημοκρατικοί τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης όλων των παράνομων μεταναστών καθώς η ιθαγένεια συν το δικαίωμα ψήφου αντιστοιχεί σε 22 εκατομμύρια νέους ψηφοφόρους.
Σχεδόν όλοι οι μετανάστες πρώτης γενιάς ψηφίζουν Δημοκρατικούς.
Υπενθυμίζεται πώς πριν από λίγο καιρό το Πεντάγωνο προσπάθησε να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση κατά των καρτέλ στα σύνορα με το Μεξικό αλλά η CIA εμπόδισε τις ενέργειες του στρατού.
fraxtis_usa.JPG

Οι οικονομικές και στρατιωτικές δυνατότητες του Τέξας;

Η ταχεία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ του Τέξας και των ομοσπονδιακών αρχών δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο εν μέσω των βαθιών διαιρέσεων που αντιμετωπίζει η αμερικανική κοινωνία και το πολιτικό της κατεστημένο.
Επιπλέον, το Τέξας είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά πολιτείες της Ένωσης, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμυρίων ανθρώπων και ετήσιο ΑΕΠ περίπου 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το την 8η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Η Εθνοφρουρά του Τέξας έχει έως και 23.000 στρατιώτες στις τάξεις της, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων των πολεμικών μαχών των ΗΠΑ στο εξωτερικό, και διαθέτει 117 βάσεις σε όλη την πολιτεία που διαθέτουν από φορητά όπλα μέχρι οχήματα MRAP, Humvee, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τανκς.
Η Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας του Τέξας αποτελείται από 4.400 άτομα προσωπικό και διαθέτει αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 Hercules, ελικοπτέρων Blackhawk, drones MQ-9 Reaper, μαχητικών F-16 και άλλων.

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 746


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα