Εφιαλτικό σενάριο: Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει επίθεση στη Ρωσία

Εφιαλτικό σενάριο: Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει επίθεση στη Ρωσία

4 Μαρτίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:377
Μοίρασέ το

 

Πιεστικά ερωτήματα για τον Scholz

«Εδώ πρέπει να μάθουμε αν η Bundeswehr το κάνει αυτό με δική της πρωτοβουλία.
Τότε το ερώτημα είναι: πόσο ελεγχόμενη είναι η Bundeswehr και πόσο ο Scholz ελέγχει την κατάσταση;
Ή είναι μέρος της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης;
Και τα δύο σενάρια είναι πολύ άσχημα.
Και τα δύο τονίζουν για άλλη μια φορά την άμεση εμπλοκή των χωρών της Δύσης στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία» υποστήριξε ο Peskov.
Εφιαλτικό σενάριο: Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει επίθεση στη Ρωσία - Πιεστικά ερωτήματα για τον Scholz
Συναγερμός για τη στρατιωτική άσκηση Nordic Responce 24 του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία
Ρωσία: Κίνδυνος στρατιωτικού επεισοδίου
Η διαρροή της συνομιλίας των Γερμανών αξιωματικών της Bundeswehr δείχνει ότι ο γερμανικός στρατός συζητά ουσιαστικά για πλήγματα κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστηρίζει το Κρεμλίνο, το οποίο διερωτάται αν αυτά τα σχέδια αποτελούν μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης του καγκελάριου Olaf Scholz.
Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό πρέσβη Alexander Lambsdorff, κατόπιν της διαρροής συνομιλίας που είχαν τέσσερις κορυφαίοι Γερμανοί αξιωματικοί της Bundeswehr (γερμανικός στρατός) σχετικά με τη μεταφορά των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία – παρά το γεγονός ότι ο Scholz το έχει απορρίψει κατηγορηματικά – και μιας πυραυλικής επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Σχεδιάζουν πλήγμα σε ρωσικό έδαφος«Η συνομιλία αυτή των τεσσάρων Γερμανών αξιωματικών δείχνει ότι ο γερμανικός στρατός συζητά ουσιαστικά και συγκεκριμένα επί σχεδίων για πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.

Γνωρίζετε ότι κάναμε ένα συγκεκριμένο διάβημα και ο Γερμανός πρεσβευτής εκλήθη στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Από μόνη της η συνομιλία του στρατού υποδηλώνει ότι εντός της Bundeswehr σχεδιάζουν να εξαπολύσουν χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αυτό δεν επιδέχεται νομικής ερμηνείας, όλα εδώ είναι κάτι παραπάνω από προφανή» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

 

Εμπλέκεται και ο Scholz;

 

Σύμφωνα με τον Peskov, η Ρωσία αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
«Ο κ. Scholz είπε ότι θα διεξαχθεί μια άμεση, πλήρης και αποτελεσματική έρευνα επί αυτού.
Ελπίζουμε ότι με κάποιο τρόπο, εννοώ ακόμη και μέσω των μέσων ενημέρωσης, θα μάθουμε σε τι κατέληξε αυτός ο έλεγχος» τόνισε ο Peskov, ο οποίος υπογράμμισε πως η συνομιλία αυτή των Γερμανών αξιωματικών εγείρει το ερώτημα εάν τα σχέδια που συζήτησαν, είναι μέρος της επίσημης πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης.
«Εδώ πρέπει να μάθουμε αν η Bundeswehr το κάνει αυτό με δική της πρωτοβουλία.
Τότε το ερώτημα είναι: πόσο ελεγχόμενη είναι η Bundeswehr και πόσο ο Scholz ελέγχει την κατάσταση;
Ή είναι μέρος της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης;
Και τα δύο σενάρια είναι πολύ άσχημα.
Και τα δύο τονίζουν για άλλη μια φορά την άμεση εμπλοκή των χωρών της Δύσης στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία» υποστήριξε ο Peskov.

 

Scholz (καγκελάριος Γερμανίας): Δεν θα στείλουμε πυραύλους Taurus

 

Εν τω μεταξύ, ο Scholz επανέλαβε πως η Γερμανία δεν πρόκειται να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία από τη στιγμή που αυτό προϋποθέτει την παρουσία Γερμανών στρατιωτών για τον χειρισμό τους.
«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να παραδώσουμε ένα οπλικό σύστημα με πολύ μεγάλο βεληνεκές και να μην σκεφτούμε το πώς θα ελεγχθεί αυτό.
Και αν θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο, και αυτό είναι εφικτό μόνο με την συμμετοχή Γερμανών στρατιωτών, τότε για μένα δεν τίθεται καν θέμα» είπε ο Scholz.

Pistorius (Γερμανός υπουργός Άμυνας): Απολύτως παράλογες οι κατηγορίες – O Putin κάνει πόλεμο παραπληροφόρησης

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius αφού ανέφερε ότι απολύτως παράλογες οι κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Γερμανία σχεδιάζει πόλεμο εναντίον της, ανέφερε ότι αποσπάσματα από αυτή τη συνομιλία ήταν άκρως απόρρητα, παραδεχόμενος έτσι «τα κενά ασφαλείας» στις γερμανικές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας, σημείωσε πως οι Γερμανοί αξιωματικοί συζήτησαν «διάφορα σενάρια» γεγονότων και όχι σχέδια.

 

Επιπλέον, υποστήριξε πως η συνομιλία των Γερμανών αξιωματικών σχετικά με τη μεταφορά 100 πυραύλων Taurus, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπάρχει απόφαση για τη μεταφορά τους στην Ουκρανία, – ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz το έχει απορρίψει κατηγορηματικά – ενώ έκανε λόγο για υβριδική επίθεση παραπληροφόρησης, τονίζοντας ότι η ηχογράφηση αυτή χρησιμοποιείται για να «αποσταθεροποιηθεί» και να πληγεί «η ενότητα» της Γερμανίας.
«Πρόκειται σαφώς για υπονόμευση της ενότητάς μας, για πρόκληση πολιτικής διαίρεσης στο εσωτερικό και ελπίζω ειλικρινά ότι ο Putin δεν θα τα καταφέρει και θα παραμείνουμε ενωμένοι», υπογράμμισε ο Pistorius.

Medvedev (Ρωσία): Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία

Ως απόδειξη ότι η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία εκλαμβάνει ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev την υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμών αξιωματικών του γερμανικού στρατού περί χτυπήματος στη Γέφυρα της Κριμαίας.

«Όλες οι προσπάθειες να παρουσιαστεί η (ηχογραφημένη) συνομιλία των αξιωματικών της Bundeswehr ως ένα απλό παιχνίδι πυραύλων και τανκς είναι κακόβουλα ψέματα.

Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία», έγραψε ο Medvedev στο κανάλι του στο Telegram.

Συναγερμός για άσκηση του ΝΑΤΟ στη βόρεια Ευρώπη

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει και για τη στρατιωτική άσκηση Nordic Responce 24 που πραγματοποιεί από σήμερα 4/3 το ΝΑΤΟ σε Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά και ο φινλανδικός στρατός.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και σε αυτές θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες από 14 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

«Η άσκηση θα καταδείξει την επιχειρησιακή ικανότητα, τη συνοχή και τη βούληση του ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί όλη την περιοχή της Συμμαχίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο φινλανδικός στρατός.

Σημειώνεται πως Φινλανδία και Ρωσία μοιράζονται σύνορα που εκτείνονται σε μήκος στα 1.340 χιλιόμετρα.

Ρωσία: Κίνδυνος για στρατιωτικά επεισόδια

Από την πλευρά της η Ρωσία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την άσκηση Nordic Response του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως τέτοιες ασκήσεις αυξάνουν τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων.
«Ο στρατός παρακολουθεί στενά την άσκηση.
Έχουμε όλα τα απαραίτητα μέσα.
Η πολιτική μας θέση είναι γνωστή.
Πιστεύουμε ότι αυτές οι ασκήσεις είναι επιδεικτικά προκλητικές.
Οποιεσδήποτε ασκήσεις, ειδικά σε γεωγραφική εγγύτητα με τη γραμμή επαφής, αυξάνουν τον κίνδυνο στρατιωτικού επεισοδίου.
Ως εκ τούτου, από την άποψη της διασφάλισης της αμυντικής ικανότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Alexander Grushko.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 377


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα