Ε. Μάικλ Τζόουνς: Ο Σατανάς είναι ο πατέρας της Χαζαρικής Μαφίας

Ε. Μάικλ Τζόουνς: Ο Σατανάς είναι ο πατέρας της Χαζαρικής Μαφίας

23 Δεκεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:747
Μοίρασέ το

 

Ο Ιησούς συνέχισε λέγοντας ότι ο πατέρας τους ήταν ο Σατανάς.

Όταν είδα τον τίτλο—Οι Καθολικοί δεν μπορούν να είναι Αντισημίτες— έγραψα αμέσως στον Επίσκοπο Μπάρον και του ζήτησα να ενημερώσει το ADL ότι ο Ε. Μάικλ Τζόουνς δεν μπορεί να είναι αντισημίτης επειδή είναι Καθολικός. Διατηρώ αυτή τη θέση εδώ και χρόνια και ήταν ενθαρρυντικό που ένας διάσημος επίσκοπος πήρε το μέρος μου σε αυτό το επιχείρημα.

Όταν διάβασα το άρθρο του, ωστόσο, διαπίστωσα ότι η επικεφαλίδα του είχε εντελώς διαφορετικό νόημα. Σύμφωνα με την εξοχότητά του, «ο Χριστιανισμός καταρρέει από μόνος του χωρίς συνεχή αναφορά στους εβραϊκούς προκατόχους του».

Οι άνθρωποι της Παλαιάς Διαθήκης ήταν Εβραίοι; Ο όρος φτάνει σχετικά αργά στη Γραφή, και όταν εμφανίζεται στο Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη, είναι υποτιμητικός.

Αν μιλάμε για Εβραίους, από την άλλη, δεν υπάρχει συνέχεια μεταξύ των ανθρώπων που ακολούθησαν τον Μωυσή από την Αίγυπτο και των Εβραίων που τώρα επιδίδονται σε γενοκτονία στη Γάζα.

 

Ο Ιησούς Χριστός το κατέστησε σαφές όταν είπε στους Εβραίους της εποχής του ότι δεν ήταν παιδιά του Μωυσή επειδή αρνήθηκαν να Τον δεχτούν ως Μεσσία τους. Στη συνέχεια συνέχισε λέγοντας ότι ο πατέρας τους ήταν ο Σατανάς.

Σημαίνει αυτό ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν αντισημίτης;

Ο Επίσκοπος Barron κατήγγειλε οποιονδήποτε χρησιμοποιούσε τον όρο «Συναγωγή του Σατανά» ως αντισημιτικό, παρόλο που οι όροι προέρχονται από το Βιβλίο των Αποκαλύψεων.

Αντί να αναφέρει κάποιο από αυτά τα σχετικά αποσπάσματα, ο Barron, επικαλούμενος τον Άγιο Παύλο, μας λέει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι: «το ναι σε όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον Ισραήλ», πράγμα που είναι σίγουρα αλήθεια, αλλά μόνο εάν οι Εβραίοι δεχτούν το βάπτισμα, κάτι το οποιο ο Επίσκοπος Ο Μπάρον απέτυχε να θίξει τον διάλογό του με τον Μπεν Σαπίρο.

Ο Μπάρον μάς λέει στη συνέχεια ότι «ο Πάπας Πίος ΙΔ’ δήλωσε: «Είμαστε όλοι πνευματικά Σημίτες» και μετά σαν να τελειώνει τη συλλογικότητά του, ο Μπάρον καταλήγει, «Επομένως, αν δεν καταλάβετε τους Εβραίους, δεν θα πάρετε τον Ιησού. Είναι τόσο απλό και σημαντικό όσο αυτό».

 

Στη συνέχεια, ο Barron φέρνει στην επιφάνεια την κόκκινη ρέγγα του Μαρκιονισμού, η οποία δεν είναι θέμα εκτός και αν μιλάτε με τον Marek Glogoczowski ή τον Adam Green.

«Μία από τις πρώτες δογματικές διαμάχες μέσα στον Χριστιανισμό ήταν η μάχη εναντίον του Μαρκίωνα και των μαθητών του τον δεύτερο αιώνα».

Στην ομιλία προς τους μαθητές που δεν τον αναγνώρισαν στο δρόμο προς Εμμαούς, ο Μπάρον μας λέει ότι ο Ιησούς:

«παρουσιάζεται ως η εκπλήρωση της ιστορίας της σωτηρίας, το αποκορύφωμα της ιστορίας των Εβραίων, η πλήρης έκφραση της Τορά, του ναού και της προφητείας. Και ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας που οι καρδιές των μαθητών άρχισαν να καίγονται μέσα τους».

Και συμφωνούμε με ό,τι είπε εκεί, αλλά στη συνέχεια πρέπει να επιβάλει την ερμηνευτική του ερμηνεία της άσκησής του στα αποδεικτικά μηνύματα στους ανυποψίαστους που διαβάζουν υποστηρίζοντας «Αυτός ο βαθιά εβραϊκός λόγος ήταν που τους οδήγησε στη μεταστροφή».

Τι εννοεί ο Barron με τον όρο «βαθιά Εβραίος»; Γιατί αυτή η ομιλία είναι «βαθιά εβραϊκή»; Γιατί είναι περισσότερο ή λιγότερο εβραϊκή από οποιαδήποτε άλλη ομιλία στη Γραφή; Έχει διαβάσει το Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη, ο οποίος χρησιμοποιεί τον όρο Εβραίος 71 φορές και σε κάθε περίπτωση εκτός από μία ως υποτιμητικό όρο;

Ο Μπάρον θολώνει περαιτέρω το νερό επικαλούμενος τον διαπρεπή θεολόγο William F. Buckley. Ο Μπάκλεϊ ήταν ο κομισάριος που αστυνόμευε την περίμετρο του στρατοπέδου συγκέντρωσης, γνωστό ως «συντηρητισμός».

«Όταν ο William F. Buckley προσπαθούσε να δημοσιεύσει το περιοδικό του National Review στη δεκαετία του 1950, ήταν πρόθυμος να στρατολογήσει τους καλύτερους και λαμπρότερους από τους συντηρητικούς στοχαστές στην Αγγλόσφαιρα. Αλλά ήταν σχολαστικός στο να εξαλείψει από την προσοχή οποιονδήποτε παρουσίαζε αντισημιτικές συμπεριφορές, γιατί ήξερε ότι θα υπονόμευαν το σχέδιό του, τόσο ηθικά όσο και διανοητικά».

Ο πρώιμος Μπάκλεϊ ανέδειξε τη συμμετοχή των Εβραίων στην Μπολσεβίκικη Επανάσταση με εξέχοντες Εβραίους όπως ο Ντέιβιντ Σούσκιντ στη γραμμή πυρός, αλλά μέχρι το 1990 είχε μάθει το μάθημά του από Εβραίους «συντηρητικούς» χειριστές όπως ο Νόρμαν Ποντχόρετς και μαχαίρισε υποχρεωτικά τον Πατ Μπιούκαναν και τον Τζο Σόμπραν σε ένα μνημειώδες κομμάτι. ασυνάρτητου βομβαρδισμού με τίτλο «Αναζητώντας τον αντισημιτισμό».

Με τον Μπάκλεϊ ως μέντορά του, ο Επίσκοπος Μπάρον αναλαμβάνει τώρα το ρόλο του επιτρόπου για την Καθολική Εκκλησία, η δουλειά της οποίας είναι να εκδιώξει τους «αντισημίτες» από την Εκκλησία «επειδή είναι εξ ορισμού εχθροί του Χριστού».

Η φράση «εχθροί του Χριστού» έφερε στο νου ένα άλλο εδάφιο της Αγίας Γραφής, το οποίο η άσκηση του Barron στην αποστολή αποδεικτικών μηνυμάτων βολικά παρέλειψε.

Στην Α’ επιστολή προς Θεσσαλονικείς 2, ο Άγιος Παύλος αναφέρεται στους Εβραίους ως «ο λαός που θανάτωσε τον Κύριο Ιησού, και τους προφήτες επίσης. Και τώρα μας διώκουν και ενεργούν με τρόπο που δεν μπορεί να ευχαριστήσει τον Θεό και τους κάνει εχθρούς όλου του ανθρώπινου γένους» (Α’ Θεσ. 2:14-16).

Λέει ο Επίσκοπος Barron ότι ο Άγιος Παύλος είναι εχθρός του Χριστού επειδή είπε ότι οι Εβραίοι ήταν «εχθροί όλου του ανθρώπινου γένους»; Λέει ότι ο Άγιος Ιωάννης ότι είναι αντισημίτης επειδή στο Ευαγγέλιο του ο Ιησούς λέει στους Εβραίους «Ο πατέρας σας είναι ο Σατανάς»;

Είναι σαφές αυτό; Αν ναι, ας προχωρήσουμε σε κάτι που είπε ο Barron που είναι εξίσου σαφές στην προσπάθειά του να ξεκαθαρίσει την ασάφεια γύρω από τη λέξη «ευλογία» στο Fiducia Supplicans, όπου ισχυρίζεται ότι «η ευλογία ως έγκριση αποκλείεται από την εξέταση» σε αυτό το έγγραφο. Οι ομοφυλόφιλοι που ζητούν αυτή την ευλογία «δεν διεκδικούν νομιμοποίηση της δικής τους θέσης» «αναγνωρίζοντας ότι είναι άποροι και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του». Ο Barron συνεχίζει να παραθέτει ένα άλλο απόσπασμα από το ίδιο έγγραφο που διακηρύσσει ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να νομιμοποιηθεί τίποτα» επειδή «η Εκκλησία δεν έχει τη δύναμη να μεταδίδει ευλογίες σε ενώσεις προσώπων του ίδιου φύλου».

Αν νομίζετε ότι αυτό προκαλεί σύγχυση, συμφωνώ. Αν νομίζεις ότι μπορώ να το κάνω πιο απλό, ώστε να πάρεις μια θέση που θα ξύνει τα αυτιά σου που φαγούζουν, διαφωνώ. Στόχος μου στη ζωή είναι να κάνω τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται, αλλά όχι πιο απλά.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μήνυμα που θέλει να ακούσει το πλήθος που «φαγούρα αυτιά».

Ο ιερέας Μπράιαν Χάρισον, προς τιμήν του, υποχώρησε από την αρχική του αντίδραση:

«Μετά από μια αρχική, σοκαρισμένη αντίδραση στο «FC» [sic FS] που ήταν εντελώς αρνητική (και την οποία μερικοί από εσάς διαβάσατε στο email μου πριν από αρκετές ημέρες με τίτλο «Έκανε το αδιανόητο»), στη συνέχεια έδωσα λίγο πιο ήρεμο και πιο προσεκτική ματιά και προσοχή στο έγγραφο, και τώρα σκεφτείτε ότι διδάσκει με επαρκή (αν και όχι κρυστάλλινη) σαφήνεια αυτό που λέει ο Νομάρχης ότι διδάσκει. Δεν νομίζω ότι είναι αιρετικό. Ούτε, καρδινάλιε Mueller, δεν το βρίσκω αυτοαντιφατικό.

 

(Νομίζω ότι οι υπερβολικά σχολαστικές λογικές ωραίες από τις οποίες εξαρτάται ο Σεβασμιώτατος για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα τείνουν να χάσουν από τα μάτια τους το ξύλο για τα δέντρα – το «ξύλο» είναι ότι ένα κείμενο πρέπει να λαμβάνεται ως νόημα αυτό που σαφώς σκοπεύει να εννοεί ο συγγραφέας του , ακόμα κι αν μπορεί να έχει παραβλέψει λίγο την ανακρίβεια στη διατύπωσή του.) Αλλά το πόσο ποιμαντικά συνετή είναι η έκδοση αυτής της Διακήρυξης υπό τις παρούσες ιστορικές και πολιτιστικές συνθήκες είναι ένα άλλο ερώτημα.

Τόσο ο James Martin, ο SJ όσο και το Life Site News είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν το FS σε ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του γάμου ομοφυλοφίλων, αν όχι ο ίδιος ο γάμος ομοφυλοφίλων, σε σαφή αντίφαση με τις εξίσου σαφείς δηλώσεις για το αντίθετο στο κείμενο του εγγράφου.

Σε αυτό το σημείο, το πλήθος των αυτιών με φαγούρα εκρήγνυται σε οργή και έξαρση στο com box. Το πλήθος των αυτιών που φαγούρα θέλει να συμπαραταχθεί είτε με τον Τζέιμς Μάρτιν είτε με τον Μάικλ Βόρις χωρίς την παραμικρή ένδειξη ότι πλαισιώνοντας το θέμα με αυτούς τους όρους, κάθε Καθολικός έρχεται αντιμέτωπος με την Επιλογή του Χόμπσον.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 747


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα