Ε ρε άγριο δούλεμα που πέφτει στο πόπολο... ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ...

Ε ρε άγριο δούλεμα που πέφτει στο πόπολο... ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ...

23 Νοεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:599
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και … γελάω…

 

Χωρίς κόμμα ο Τσίπρας (;), οριακά αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ – Ρουκέτες από Τεμπονέρα 

Κασσελάκης: Εσωστρέφεια τέλος

 

Το μεγάλο σχέδιο του ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ στην ελληνική κοινωνία, πέτυχε…

ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ, ΜΕ ΜΟΝΕΣ “ΑΞΙΕΣ”, ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ…

Σ’ ΑΥΤΑ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Σας έχω ξαναγράψει το ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ…

ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ… ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΘΑ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ… ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ… ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ…

 

 

 

 

Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό υλικο και η σύνθεση της πρώτης φωτογραφίας, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομένει με 36 βουλευτές, ενώ σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αποχωρήσει  υπάρχει κίνδυνος να χάσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ραγδαίες -αν και απολύτως αναμενόμενες- είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Μετά τις εσωκομματικές εκλογές -και τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη- είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της λεγόμενης γενιάς των 40άρηδων, όπερ και εγένετο σήμερα (23/11/2023) λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «ομάδα» της Έφης Αχτσιόγλου (Αναγνωστοπούλου Σία, Ζεϊμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης) ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από το ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίηση τους ως βουλευτές. Σε πρώτη φάση αυτό που θα ακολουθήσει είναι η συγκρότηση ενός… δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ εντός της Βουλής, μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα απαρτίζεται από την «ομάδα» της Αχτσιόγλου αλλά και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, οι οποίοι είναι -επίσης- ανεξάρτητοι.
Σε δεύτερη φάση, όμως, αυτό θα ακολουθήσει είναι περισσότερο… έκπληξη. Τις τελευταίες ώρες, στα δημοσιογραφικά γραφεία, κυκλοφορεί ένα σενάριο περί παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για συμμαχία των «διασπαστών» του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΠΑΣΟΚ με κοινό εχθρό τον Στέφανο Κασσελάκη.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που θα προκύψει θα είναι ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει απομείνει με 36 βουλευτές, διατηρώντας οριακά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή, δημιουργείται ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και εντός της Βουλής με στόχο βέβαια την περαιτέρω αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα σκηνικό όπου το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την… εκδίκηση του για την απώλεια ψηφοφόρων προς την Κουμουνδούρου ΣΥΡΙΖΑ το 2015.
Την ίδια στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει ανοίξει η πόρτα της εξόδου με τον αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να κινδυνεύει να μείνει… χωρίς κόμμα. Λέγεται πως ο ίδιος είχε καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί η διάσπαση… Προσπάθειες όμως που -όπως προκύπτει από τις εξελίξεις- έπεσαν στο κενό.

 

Οι επαφές των… «πρώην ΣΥΡΙΖΑ» με ΠΑΣΟΚ

Οι φήμες περί επαφών ανάμεσα στην «ομάδα» της Έφης Αχτσιόγλου και του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούν έντονα τα τελευταία 24ωρα.
Όπως γράφει σήμερα το ΒΝ, υπάρχουν συναντήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Λιακούλη, Κωνσταντινόπουλος) με δυσαρεστημένα στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάμε για γυρολόγους αλλά με νέα στελέχη. Επίσης, η ομάδα 6+6 μίλησε με αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σκεπτικοί απέναντι στην νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θέλουν να βγουν μπροστά.

 

Εξάλλου, τα σενάρια περί συμμαχίας πυροδοτήθηκαν έπειτα και από μια απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Thessaloniki Forum, ερωτηθείς εάν θα έβλεπε το ενδεχόμενο συγκλίσεων με πρόσωπα όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

«Οι συμμαχίες», είπε, «θα γίνουν με όρους πολιτικούς και όχι εξουσίας. Το κάλεσμα είναι πολιτικό και προς την κοινωνία και προς ανθρώπους της ευρύτερης κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της προοδευτικής αριστεράς, της ανανεωτικής αριστεράς». Παράλληλα όμως έσπευσε να υπενθυμίσει ότι εξ αρχής αποτέλεσε επιλογή του η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ «με πρόσωπα, που ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ».

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διεργασίες στο παρασκήνιο ήταν έμπνευσης γνωστού εκδότη, ο οποίος έδωσε λυσσώδη μάχη για να μην κερδίσει την εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας – Ο δικός μας πυρήνας είναι ο λαός

Στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων, που φέρνει η αποχώρηση της Κίνησης 6+6 των Αχτσιόγλου-Ηλιόπουλου, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του «εναπομείναντος» ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη.
Η σχετική συνεδρίαση που συγκάλεσε ο κ. Κασσελάκης πραγματοποιείται με τα μισά, σχεδόν μέλη, καθώς μετά τις αποχωρήσεις από τα συνολικά 42 στελέχη, παρευρίσκονται 24 από αυτά.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μία ημέρα που δεν είναι χαρούμενη», παρόλα αυτά έσπευσε να σημειώσει, ότι σηματοδοτεί το τέλος της εσωστρέφειας για το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας:
«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας.

 

Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου» τόνισε στο άνοιγμα της τοποθέτησής του ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο λεγόμενο «πολιτικό κέντρο» που θα αξιοποιήσει ως πρόεδρος, κάνοντας γνωστό πως «η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Π.Γ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική.

 

Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς».

 

Μετέπειτα προπαθώντας να δώσει οραματικό τόνο στην ομιλία του τόνισε πως «δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας»

 

Ενώ, τέλος, αφήνοντας αιχμές προς τα αποχωρήσαντα στελέχη του κόμματος τόνισε ότι «εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

 

Σημειώνεται ότι πρώτος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος νωρίτερα ήταν ο πρώτος από την ηγετική ομάδα Κασσελάκη που «αποτίμησε» την αποχώρηση των 6+6, κάνοντας λόγο για «υπονομευτές» που όπως σημείωσε με νόημα «βάζουν το λιθαράκι τους στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».

 

Στη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου παρευρέθηκαν, επίσης, οι Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, Θ. Τζάκρη, Θ. Θεοχαρόπουλος, Δ. Τεμπονέρας, Σ. Φάμελλος, Ν. Παππάς.
Ενώ από τη διαδικασία θα απουσιάσει ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επικαλέστηκε προσωπικό κώλυμα.

Αιχμές στους 6+6 από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, αντιδημοκρατική η στάση όσων αποχώρησαν

Μετά από περίπου 4 ώρες συνεδρίασης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ομόφωνα απόφαση, καταλήγοντας σε κάλεσμα για «φυγή προς τα εμπρός», αλλά και σε καταγγελίες προς τα μέλη της Κίνησης 6+6 που αποχώρησαν σήμερα (23/11) από το κόμμα.

 

Ειδικότερα, το κείμενο απόφασης του συλλογικού οργάνου επισημαίνει πως «η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη», ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι είναι «αντιδημοκρατική η στάση όσων αποχώρησαν, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

 

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας:
«Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό.
Είναι όμως ένα γεγονός πρωτοφανές, αφού όσοι κι όσες επέλεξαν το δρόμο της αποχώρησης, δεν το έκαναν μέσα σε κάποια κομματική διαδικασία ή σε κάποιο όργανο του κόμματος. Ούτε και στήριξαν την απόφασή τους σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία.

 

Αυτό που ο καθένας μπορεί να συμπεράνει, είναι ότι η μόνη διαφωνία όσων εγκαταλείπουν σήμερα το κόμμα, είναι η διαφωνία με τη βούληση της βάσης. Η άρνησή τους να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, δηλαδή την επιλογή των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εξέλεξαν δημοκρατικά τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του κόμματος. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση, η οποία ξεκίνησε ήδη από την επαύριο των εκλογών.

 

Παραβίασαν, όμως, και τη διπλή εντολή των αριστερών, προοδευτικών πολιτών, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

 

Την εντολή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για να γίνει ξανά ο εκφραστής των προσδοκιών και των ελπίδων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, να ριζώσει ακόμα περισσότερο στην κοινωνία, να αφουγκραστεί τους πολίτες, να γίνει ξανά κυβερνώσα αριστερά.

 

Αλλά και την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να ασκήσει τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε οι 47 βουλευτές του κόμματος, που εκλέχτηκαν στις εκλογές του Ιουλίου, να αποτελέσουν ανάχωμα στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να προτείνουν κοινωνικά δίκαιες λύσεις και να δώσουν συγκεκριμένες και συνολικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Στην ακρίβεια, την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους Πρόνοιας, την απαξίωση των δημόσιων δομών και υποδομών, την επίθεση ενάντια στο κράτους Δικαίου.
Αυτό ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, με ακόμα μεγαλύτερη πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του προοδευτικού κόσμου.

 

Δεν θα κάνουμε τη χάρη ούτε σε όσους ονειρεύονται μια αριστερή παρένθεση, ούτε σε αυτούς που απεργάζονται την παλινόρθωση ενός ψευδεπίγραφου δικομματισμού, με τη συνεργασία διαφόρων «προθύμων».

 

Απευθυνόμαστε στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και σε αυτούς που προσδοκούν σε εμάς, για μια προοδευτική προοπτική για τη χώρα.
Είμαστε εδώ, προχωράμε μπροστά, ακόμα πιο ισχυροί και ανανεωμένοι, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση, μαζί με την κοινωνία και τη νέα γενιά.
Στο πλάι του ελληνικού λαού, στους αγώνες για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα σύγχρονη, προοδευτική, όπως μας αξίζει.»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ζητεί έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο 2024

Τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το αργότερο τον Ιανουάριο ζήτησε, λόγω των έκτακτων συνθηκών, σε παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της 23ης Νοεμβρίου ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας.

 

Έθεσε ως κρίσιμο όρο για την ενωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τις αποχωρήσεις στελεχών του, το τρίπτυχο: σεβασμός στο καταστατικό, συλλογική λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων και προτάσεις-δράσεις πολιτικής.

 

Προειδοποίησε ότι βρίσκονται σε πλάνη όσοι θεωρούν, ότι η περαιτέρω διάσπαση θα ευνοήσει το κόμμα και θα το απογειώσει δημοσκοπικά και εκλογικά, καταργώντας την πολιτική διαφωνία. κατά την άποψή του, η συμμαχία των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεών είναι όρος ανατροπής του πολιτικού σκηνικού (« Θέλουμε να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε).

 

Σημείωσε ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα γίνει κάποια «πολιτική μονομαχία στο Ελ Πάσο» μεταξύ Μητσοτάκη και Κασσελάκη, αλλά θα αντιπαρατεθούν πολιτικές και πολιτικά σχέδια «και στον τομέα αυτό, έχουμε μείνει πίσω». Ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε ότι «το τοξικό ύφος, η εμμονή στην τυφλή σύγκρουση, δεν είναι διαθέσεις που βοηθούν τον αντιπολιτευτικό μας λόγο», και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρειάζεται επιχειρήματα, προγραμματικές θέσεις, σύγχρονες επεξεργασίες.

 

Κάλεσε το έκτακτο συνέδριο να συζητήσει «την κατάργηση των γραφειοκρατικών πλέον τάσεων» και την αντικατάσταση τους με τη δημιουργική συμβολή ρευμάτων σκέψης που θα μπορούν να δημιουργούνται, να υφίστανται ad hoc και να λειτουργούν, από συνέδριο σε συνέδριο.
Παράλληλα, σημείωσε ότι το λόγο πρέπει να έχει η δημοκρατία και τα μέλη του κόμματος, οι μόνοι «ιδιοκτήτες» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κάλεσε να γίνει προσυνεδριακός διάλογος άμεσα.

 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει συγκροτήσει το “Δίκτυο Αριστερά” (μετέχουν επίσης οι Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Τσιόκας, Χάρης Λαμπρίδης κ.ά.)
Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο.

Politico για ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να διαλύεται

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στρέφονται και τα διεθνή μέσα προς τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με το Politico να κάνει λόγο για «συνεχή διάλυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

πολιτιψο_1.JPG

«Εννέα βουλευτές, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί και ανώτερα στελέχη του κόμματος, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι αποχωρούν από το κόμμα, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 36 βουλευτές στο κοινοβούλιο των 300 εδρών, μόλις τέσσερις περισσότερους από το τρίτο κόμμα, το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ» μεταδίδει το διεθνές δίκτυο, αναφορικά με τις κοινοβουλευτικές εξελίξεις στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Κάνοντας μία αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, το Politico υπενθυμίζει πως «το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε πανευρωπαϊκή φήμη στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης το 2015, κερδίζοντας την εξουσία με την υπόσχεση να τερματίσει και να αντιστρέψει τη δημοσιονομική λιτότητα που επέβαλαν οι πιστωτές της χώρας σε αντάλλαγμα για δάνεια διάσωσης. Μια συντριπτική εκλογική ήττα τον Ιούνιο πυροδότησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά από 15 χρόνια ως αρχηγός του κόμματος.».

 

Παρόλα αυτά, φθάνοντας στις πρόσφατες εξελίξεις που διαδραματίστηκαν από τις εκλογές του Μαϊου του 2023 ως και σήμερα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για «απίθανη εκλογή του εκπατρισμένου από το Μαϊάμι και πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Στέφανου Κασελάκη ως ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ» η οποία όπως μάλιστα επισημαίνει «εξόργισε ένα μεγάλο τμήμα του πυρήνα του κόμματος, που τον θεωρεί εκτός επαφής με την Ελλάδα και την αριστερά της».

 

Επιπλέον, το ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται και τη δημόσια δήλωση αποχώρησης της κίνησης 6+6, ενώ προβλέπει ότι ο Αλέξης Χαρίτσης θα ηγηθεί της νέας, υπό ίδρυση κοινοβουλευτικής τους ομάδας.

 

Ως εκ τούτου, το Politico καταλήγει στο πολιτικό συμπέρασμα ότι «η αριστερά της Ελλάδας έχει ήδη κατακερματιστεί σε πολλά μικρά κόμματα, δύο από τα οποία ιδρύθηκαν από πρώην στελέχη του Σύριζα.».

 

Τέλος, το ηλεκτρονικό μέσο, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξελίξεις της Ευρωβουλής στα ρεπορτάζ του, δεν παραλείπει να μεταδώσει και την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδημούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως αναφέρει «μένει πλέον με μόλις δύο ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

 

 

Πηγή

Προβολές : 599


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα