Ηλεκτρονικές ταυτότητες: Μήπως η αλήθεια είναι διαφορετική;

Ηλεκτρονικές ταυτότητες: Μήπως η αλήθεια είναι διαφορετική;

5 Δεκεμβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:959
Μοίρασέ το

 

Τις ηλεκτρονικές ταυτότητες τις ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΦΕΚ 1476Β/27-4-2018.

Θα πρέπει εμείς μόνοι μας να υπογράψουμε τη σκλαβοποίησή μας.

Ηλεκτρονικές ταυτότητες Ηλεκτρονικές ταυτότητες: Μήπως η αλήθεια είναι διαφορετική; Greek identity card back

Τις ηλεκτρονικές ταυτότητες τις ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΦΕΚ 1476Β/27-4-2018. Θα πρέπει εμείς μόνοι μας να υπογράψουμε τη σκλαβοποίησή μας.

Στο άρθρο 1 αναφέρεται:

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Για την έκδοση του δελτίου ταυτότητας υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια αστυνομική αρχή τα ακόλουθα δικαιολογητικά: Μία φωτογραφία που πρέπει να έχει τεχνικές προδιαγραφές εγγράφου 9303 τον ICAO. Έτσι ψηιοποιείται το πρόσωπό μας και τα βιομετρικά μας χαρακτηριστικά, αφού η τεχνολογία 9303 είναι μία τεχνολογία που αποτυπώνει πολύ ενεργά τα χρώματα της φωτογραφίας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Έτσι η ψηφιακή μας εικόνα εύκολα θα μπορεί να συνδεθεί με πολλά ηλεκτρονικά αρχεία και πολλές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φορολογικές, τραπεζικές, υγειονομικές υπηρεσίες ασφαλείας, κλπ.

Έτσι με μία κίνηση το πρόσωπό μας μπορεί να εμφανίζεται σε πολλές οθόνες, χωρίς εμείς να ξέρουμε τίποτα και χωρίς τη δική μας έγκριση, αφού θα υπογράψουμε μία Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση ότι δε θα μπορούμε να φέρουμε αντίρρηση, αλλά ούτε να κάνουμε ένσταση, ούτε να αμφισβητήσουμε τίποτα. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα δεν περιλαμβάνει μόνο στοιχεία του Δημοτολογίου. Περιλαμβάνει όλα τα προσωπικά μας δεδομένα).

 

Άρθρο 14:

Εμπρόσθια όψη RFID Chip

Η ταυτότητα δεν έχει ένα chip που θα τροφοδοτείται συνεχώς με τα προσωπικά μας δεδεομένα, οικονομικά, προσωπικά, υγειονομικά, περιουσιακά, βιομετρικά, κλπ. Τα Chip RFID έχουν τεχνικές δυνατότητες ανάλογα ποιο RFID θα χρησιμοποιήσουμε.

 

Οπίσθια όψη

Αριδμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Τί δουλειά έχει ο ΑΜΚΑ στην Αστυνομική Ταυτότητα; Για να ελέγχεεται η υγειονομική κατάσταση του πολίτη, δηλαδή από τί πάσχει, τί θεραπεία ακολουθεί – αν χρειαστεί, πού κόβουν τη θεραπεία – αν έχει κάνει εμβόλια κλπ. Αν δεν έχει κάνει τα εμβόλια που θέλουν οι εξουσιαστές και ο ΠΟΥ, ο οποίος θα εξελιχθεί σε παγκόσμιο δικτάτορα, θα επιβάλλεται ποινή – πρόστιμο, απαγόρευση μετακίνησης κλπ. Οι ηλεκτρονικές ταυτότητες είναι έγγραφα ταυτοπροσωπίας. Τί δουλειά έχει το ΑΜΚΑ μας εκεί;

Ζώνη Μηχανικής Αναγνώρισης (Machine Readable Zone – MRZ)

Σ’ αυτή τη ζώνη πρόσβαση θα έχουν μόνο οι αρχές ασφαλείας. Θα μπορούν να ελέγχουν τί υπάρχει μέσα στο Chip RFID και θα λειτουργεί σαν δεύτερο. Εκεί θα υπάρχουν όλα μας τα στοιχεία και όταν εφαρμοστεί το μέτρο της ψηφιακής πινακίδας αυτοκινήτου, θα ελέγχουν αν πληρώσαμε την εφορία, αν έχουμε ασφάλεια, αν έχουμε περάσει ΚΤΕΟ ή οποιαδήποτε παράβαση του ΚΟΚ.

Στην Αίτηση Υπεύθυνη Δήλωση – για να είμαστε υπεύθυνοι για ποινικό αδίκημα αν δεν εφαρμόσουμε ό,τι γράφει – αναφέρεται Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη Δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση αρχεία άλλων υπηρεσιών για την έκδοση Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας. Δήλωση αποδεχόμαστε αν υπογράψουμε την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση να ελέγχουν συνεχώς τα προσωπικά μας δεδομένα από οποιαδήποτε αρχή, τα οποία θα μπαίνουν στο Chip RFID.

 

Δηλαδή η οποιαδήποτε άλλη αρχή μπορεί να είναι π.χ. νοσοκομείο (αν έχουμε κάνει εμβόλια και πόσα εμβόλια), εφορία (αν πληρώνουμε κανονικά τους φόρους μας), Υπουργεύο Συγκοινωνιών (αν έχουμε πληρώσει τις υποχρεώσεις μας που αφορούν το αυτοκίνητό μας ή κλήσεις που δεν έχουν πληρωθεί), ΔΕΗ (αν χρωστάμε λογαριασμούς), ΕΥΔΑΠ ή άλλη ιδιωτική εταιρεία, π.χ. κινητή τηλεφωνία, κλπ.

Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς μας στην τράπεζα και να τραβούν χρήματα από τον λογαριασμό μας αμέσως για οποιαδήποτε οφειλή που έχουμε. Δηλαδή θα μας φτωχοποιήσουν βίαια και δε θα μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Εμείς δε θα ξέρουμε τί στοιχεία έχουν περάσει στο Chip RFID, επειδή δε θα έχουμε πρόσβαση σ’ αυτό. Δηλαδή, θα έχουμε μία ταυτότητα και δε θα ξέρουμε τί στοιχεία περιέχει η ταυτότητα.

Το ΦΕΚ 1476Β που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να το συμπληρώσει το ΦΕΚ 824Β/17-2-23, που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει το ΦΕΚ της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΦΕΚ 824Β/17-2-23 το υπογράφουν και οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

 

Αλήθεια, γιατί ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών υπογράφει μια διαδικασία ταυτοπροσωπίας, που είναι απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού τις ταυτότητες τις εκδίδουν τα αστυνομικά τμήματα; Συνδέουν τον έλεγχο από το Αστυνομικό Όργανο με την οικονομική και περιουσιακή μας κατάσταση, επειδή ο στόχος τους είναι η αφαίρεση της περιουσίας μας και της ιδιοκτησίας μας.

Το ΦΕΚ λοιπόν 824Β/17-2-23 αναφέρει:

Τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής που μένει ο ενδιαφερόμενος. Μέσα στα στοιχεία που αναφέρονται είναι και ο αριθμός πρόσβασης κάρτας CAN (Card Acess Number), δηλαδή ο προσωπικός αριθμός του πολίτη.

Έτσι, μόνο με την ηλεκτρονική ταυτότητα θα έχουμε επαφή με δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες αν χρειαστούμε κάτι. Η παράγραφος 4 αναφέρει επιπλέον στο παραπάνω ηλεκτρονικό μέσο (chip) αποθηκεύονται τα στοιχεία που απαιτούνται για τις υπηρεσίες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Εάν αποφασιστεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο, δηλαδή στο Chip RFID, μπορεί να αποθηκευθεί οποιαδήποτε πληροφορία, χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο πολίτης.

Η αποθήκευση των προσωπικών μας στοιχείων θα είναι συνεχής και διαχρονική. Θα αποθηκεύονται συνεχώς νέα προσωπικά δεδομένα. Τα άλλα άρθρα του ΦΕΚ 2023 είναι ίδια με τα άρθρα του ΦΕΚ του 2018.

Η ψηφιακή ταυτότητα θα ενωθεί με το ψηφιακό νόμισμα και θα δημιουργηθεί το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι για τους πολίτες και τους κατοίκους της Ε.Ε.. Γι’ αυτό στις 16/10/2023, 10 μέρες πριν αναγγελθεί το Ψηφιακό Ευρώ, η Ε.Ε. δημιουργεί το Ευρωπαϊκό ΕΣΕΛΟΝ, που θα παρακολουθεί στενά τους πολίτες.

Ηλεκτρονικές ταυτότητες Ηλεκτρονικές ταυτότητες: Μήπως η αλήθεια είναι διαφορετική; Greek identity card back

Τραπεζικός

Πηγή

Προβολές : 959


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα