Ημέρα Κρίσεως αν εκραγεί “βρώμικη” βόμβα

Ημέρα Κρίσεως αν εκραγεί “βρώμικη” βόμβα

26 Οκτωβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:255
Μοίρασέ το

 

Πρόβα ρωσικού μαζικού πυρηνικού πλήγματος με ομοβροντία ICBM Yars, Sineva και Zircon!

Τελευταία προειδοποίηση Μόσχας σε Ουκρανία και Δύση!

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Πρόβα μαζικού πυρηνικού πλήγματος!

Αναλυτικότερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τα εξής:

«Σήμερα, διεξήχθησαν ασκήσεις σε στρατιωτικά πεδία εκπαίδευσης για την εξάσκηση πυρηνικού χτυπήματος εναντίον εχθρικών δυνάμεων που πραγματοποίησαν πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Εκτοξεύτηκαν διάφοροι διηπειρωτικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ. Όλοι οι στόχοι που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των ασκήσεων χτυπήθηκαν.

Πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις από πυρηνικά υποβρύχια, κινητά πυραυλικά συστήματα και αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς.

Όλα τα καθήκοντα που προβλέπονταν κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής έχουν ολοκληρωθεί.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε στο χώρο δοκιμών Kura στην Καμτσάτκα από το Κρατικό Δοκιμαστικό κοσμοδρόμιο Plesetsk και ο βαλλιστικός πύραυλος R-29RMU2 Sineva από τη Θάλασσα Μπάρεντς. Συμμετείχαν επίσης αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς Tu-95MS, τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ. στην εκτέλεση των καθηκόντων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης , ελέγχθηκε το επίπεδο ετοιμότητας των οργάνων στρατιωτικής διοίκησης και οι δεξιότητες του διοικητικού και επιχειρησιακού προσωπικού στην οργάνωση της διαχείρισης των στρατευμάτων.

Τα καθήκοντα που προβλέπονται κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, όλοι οι πύραυλοι έχουν φτάσει στους στόχους τους, επιβεβαιώνοντας τα καθορισμένα χαρακτηριστικά».

To μήνυμα προς τον Αρχιστράτηγο Β.Πούτιν

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού τόνισε ότι “υπό την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν, διεξάγεται εκπαίδευση για την πραγματοποίηση ενός μαζικού πυρηνικού χτυπήματος ως απάντηση σε ένα εχθρικό πυρηνικό χτύπημα”.

«Σύντροφε Ανώτατε Αρχιστράτηγε, σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπό την ηγεσία σας, διεξάγεται εκπαίδευση για την επιθεώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εφόσον εξεταστεί η υλοποίηση ενός μαζικού πυρηνικού χτυπήματος από στρατηγικές επιθετικές δυνάμεις ως απάντηση σε εχθρικό πυρηνικό χτύπημα».

Αργότερα, ο Ρώσος ΑΓΓΕΘΑ, Valery Gerasimov, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο την εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου «Zircon», τις εκτοξεύσεις ICBM Yars, Sineva από το πυρηνικό υποβρύχιο Tula του Βόρειου Στόλου και εκτοξεύσεις κρουζ από Tu-95MS.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο:

“Υπό την ηγεσία του Β.Πούτιν, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής ξηράς, θάλασσας και αέρα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν πρακτικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ”.

«Τα καθήκοντα που προβλέπονται κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, όλοι οι πύραυλοι έφτασαν στους στόχους τους, επιβεβαιώνοντας τα καθορισμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου σε δήλωση.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης , ελέγχθηκε το επίπεδο ετοιμότητας των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου και οι δεξιότητες της ηγεσίας και του επιχειρησιακού προσωπικού στην οργάνωση διοίκησης και ελέγχου των στρατευμάτων», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν οι δυνάμεις και τα μέσα των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων , του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Δείτε όλα τα βίντεο εδώ

 

 

Πηγή

Προβολές : 255


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα