Η άλωση του Μαραθώνα

Η άλωση του Μαραθώνα

17 Ιουλίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:570
Μοίρασέ το

 

Οι βάρβαροι στο τέλος διαβαίνουν. Οπλα τους η αδιαφορία των πολλών και τα «στραβά μάτια» των υπευθύνων

Όταν ζητούσα από συναδέλφους μεγάλων καναλιών να κάνουν κι αυτοί ρεπορτάζ μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι τοπικοί άρχοντες…
Η παρακάτω φωτογραφία, είναι μια από τις εκατοντάδες σε χώρο φυσικού κάλλους στην Πεντέλη…
Εδώ, στην πρ. Αμερικανική Βάση που την μετέτρεψαν σε τοξικό σκουπιδότοπο…
Ο συνάδελφος Κώστας Σαρικάς, παίρνει συνέντευξη από τον Ε. Στεφανίδη, κάτοικο της περιοχής…
Και εδώ, στον ίδιο χώρο, με τον αείμνηστο σύζυγό μου, που μαζί δίναμε τον αγώνα μέσα από την εφημερίδα μας  ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ…
Υ.Γ. Μέχρι και μήνυση κάναμε στον τότε δήμαρχο… τότε που ακόμα πιστεύαμε πως λειτουργεί η “δικαιοσύνη”…
ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΝΑΒΟΛΕΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΑΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΘΩΟΣ…

Στις φωτογραφίες 1 και 2 βλέπουμε τους λερούς κάδους στην παραλία του Μαραθώνα, που έχουν να πλυθούν από τον κατακλυσμό του Ωγύγου και βρομούν χειρότερα από τα σκουπίδια που έχουν εντός τους.

Δίπλα στους κάδους διακρίνονται οι… τύμβοι του νεο-γιουνανικού πολιτισμού, που σχηματίζουν ξερόκλαδα και σκουπίδια – ιδανική ύλη για προσάναμμα, ειδικά τώρα το κατακαλόκαιρο, με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν πάνω από τους 40ο Κελσίου.

Στη φωτογραφία νο 3… απολαμβάνουμε νεόδμητες τροχοβίλες στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά – Μαραθώνα!

Η φωτογραφία ελήφθη από τη Θεοδότα Νάντσου, διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής της WWF στην Ελλάδα.

Η κυρία Νάντσου έγραφε σε σχετική με το θέμα ανάρτησή της στο facebook:

«Μέσα σε εθνικό πάρκο, σε τόπο δηλαδή φοβερής οικολογικής αξίας που προστατεύεται με ξεκάθαρο Προεδρικό Διάταγμα, κάποιος χτίζει και νοικιάζει καραπαράνομα τουριστικά. Το δασαρχείο κινητοποιήθηκε μόνο αφού έγινε φασαρία/ η μονάδα διαχείρισης του εθνικού πάρκου δεν μπορεί να κάνει και πολλά/ οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πια / τα εθνικά πάρκα δεν έχουν κανένα αποτελεσματικό σύστημα φύλαξης από παρανομίες/ ο εισαγγελέας υποτίθεται πως διέταξε διακοπή εργασιών και συλλήψεις.

Εδώ το αποτέλεσμα: όπως φαίνεται σε σημερινή φωτογραφία, τα σπιτάκια τελείωσαν, επιπλώθηκαν και θα νοικιάζονται μέχρι σε (καμιά δεκαριά χρόνια ίσως;) να πάνε δικαστικά, να τελεσιδικήσουν, να καταδικαστούν και ίσως να γκρεμιστούν. Μέχρι τότε, χρυσωρυχείο σε βάρος ενός πολύ σπάνιου οικοσυστήματος (δάσος κουκουναριάς σε αμμοθίνες) και προς γελοιοποίηση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής νομιμότητας στην Ελλάδα».

Η απορία που προκαλούν τα παραπάνω είναι αν υπάρχουν ελληνικές Αρχές (δήμος, εισαγγελείς, κράτος, Αστυνομία) στην Ελλάδα ή πρέπει να απευθυνόμαστε στον πλησιέστερο, διαθέσιμο απόγονο του Δαρείου.

 

 

Πηγή

Προβολές : 570


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα