Η «αναπνοή» των ανθρώπων βλάπτει το περιβάλλον, ισχυρίζονται βρετανοί επιστήμονες

Η «αναπνοή» των ανθρώπων βλάπτει το περιβάλλον, ισχυρίζονται βρετανοί επιστήμονες

18 Δεκεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:274
Μοίρασέ το

 

Σταματήστε να αναπνέετε, σώστε τον κόσμο

Νέα έρευνα που συγκεντρώθηκε από τον Δρ. Nicholas Cowan, έναν φυσικό της ατμόσφαιρας στο Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Εδιμβούργο, υποστηρίζει ότι τα αέρια που εκπνέουν οι άνθρωποι κατά την αναπνοή είναι σημαντικό παράγοντας που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Δρ. Cowan και την ομάδα του, η απλή πράξη της αναπνοής απελευθερώνει θερμαινόμενα αέρια στον αέρα που συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική θέρμανση και το “βρασμό”; ωκεανοί.

 

«Έχει αναφερθεί ότι η εκπνεόμενη ανθρώπινη αναπνοή μπορεί να περιέχει τα αέρια του θερμοκηπίου μεθάνιο (CH4) και υποξείδιο του αζώτου (N2O), τα οποία έχουν πολύ υψηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2)». εξηγεί η μελέτη.

 

“Όπου οι αλυσίδες υδρογονανθράκων (τύποι τροφίμων) καταναλώνονται από τον άνθρωπο και μετατρέπονται σε CH4 (και N2O από την πρόσληψη αζώτου), το δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν είναι πλέον ουδέτερο και η ανθρώπινη αναπνοή έχει καθαρή επίδραση θέρμανσης στην ατμόσφαιρα.

 

“Θα συνιστούσαμε προσοχή στην υπόθεση ότι οι εκπομπές από τον άνθρωπο είναι αμελητέες”.

 

 

 

(Σχετικά: Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η ξαφνική αύξηση των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών μετά την κυκλοφορία των εμβόλων για τον COVID είναι στην πραγματικότητα σφάλμα του κλίματος αλλαγή.)

 

Σταματήστε να αναπνέετε, σώστε τον κόσμο

Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα μεθανίου και οξειδίου του αζώτου στην ανθρώπινη αναπνοή 104 ενηλίκων εθελοντών από τον γενικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Κάθε εθελοντής έλαβε οδηγίες να πάρει μια βαθιά αναπνοή, να την κρατήσει για πέντε δευτερόλεπτα και μετά να εκπνεύσει σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Συνολικά συλλέχθηκαν 328 δείγματα αναπνοής από τους συμμετέχοντες, καθένας από τους οποίους καταγράφηκε με βάση την ηλικία, το φύλο και τις διατροφικές προτιμήσεις.

 

Μετά την ανάλυση, όλα τα δείγματα αναπνοής βρέθηκαν να περιέχουν οξείδιο του αζώτου, ενώ μόνο το 31 τοις εκατό βρέθηκε να περιέχει μεθάνιο, το ίδιο αέριο που βρέθηκε στις «πάντες αγελάδων»; που προσπαθούν να εξαλείψουν και οι κλιμακωτές.

 

Το άλλο 69 τοις εκατό των συμμετεχόντων που δεν απελευθέρωσαν μεθάνιο στην αναπνοή τους ήταν αποφασισμένοι να εξακολουθήσουν να “απελευθερώνουν το αέριο στο πτερύγιο”, που σημαίνει μετεωρισμός.

 

Οι γυναίκες άνω των 30 ετών βρέθηκαν να είναι οι πιο πιθανό να εκπνεύσουν μεθάνιο στην αναπνοή τους, αν και οι ερευνητές λένε ότι δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό.

 

Συνολικά, με βάση όλα τα δείγματα, οι ερευνητές προσδιόρισαν ότι η αναλογία «αερίων θερμοκηπίου» στο Ηνωμένο Βασίλειο; Οι εκπομπές που προέρχονται από την αναπνοή των ανθρώπων είναι 0,05 τοις εκατό για το μεθάνιο και 0,1 τοις εκατό για το οξείδιο του αζώτου.

 

Για να είναι σαφές τι σημαίνει αυτό, ο Δρ Cowan τόνισε ότι αυτά τα δύο ποσοστά σχετίζονται συγκεκριμένα με τα δύο αντίστοιχα αέρια. Τα δύο ποσοστά δεν καλύπτουν το σύνολο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του Ηνωμένου Βασιλείου στο σύνολό τους.

 

Από όσο μπορούσαν να πουν, δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των αερίων στην αναπνοή και του τι τρώνε οι άνθρωποι, αν και οι ερευνητές φρόντισαν να ρίξουν την προκατάληψή τους εναντίον των κρεατοφάγων, υποστηρίζοντας ότι τροφοδοτούν την κλιματική κρίση σε πολύ υψηλότερο βαθμό από τους χορτοφάγους και τους vegans. .

 

Η μελέτη εξέτασε επίσης μόνο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την αναπνοή. Οι ερευνητές δεν παρείχαν κανενός είδους εκτίμηση ως προς τις συνολικές εκπομπές ενός ατόμου ή το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα.

 

“Λατρεύω την υπερθέρμανση του πλανήτη,” έγραψε ένας σχολιαστής. “Μας ενθαρρύνει να αναπνέουμε, ώστε τα φυτά να γίνουν πράσινα.”

 

“Λοιπόν, όλοι ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε!” έγραψε άλλος.

 

«Θα ήθελα να προτείνω στον Δρ Νίκολας Κόουαν να είναι ο πρώτος που θα βάλει μια πλαστική σακούλα πάνω από το κεφάλι του, θα κολλήσει την τσάντα στο σώμα του και θα βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν κενά και θα αναπνεύσει βαθιά για να μειώσει τον πληθυσμό!»

 

Περισσότερα από τις πιο πρόσφατες ειδήσεις για τη λατρεία για το κλίμα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση Climate.news.

 

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

 

100percentfedup.com

 

NaturalNews.com

 

 

Πηγή

Προβολές : 274


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα