«Η απάτη της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει βάλει φωτιά στα νοικοκυριά»

«Η απάτη της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει βάλει φωτιά στα νοικοκυριά»

28 Απριλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:855
Μοίρασέ το

 

Και ποια είναι η αλήθεια ; Το μεγάλο “αφεντικό”  διατάζει και οι υπόλοιποι  ακολουθούν φτωχοποιώντας  τους λαούς τους για να μην χαλάσουν το χατίρι και τα συμφέροντα του “μεγάλου αφεντικού”, μη μπορώντας  να πουν όχι.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως… μέχρι το 2010 η κοινωνία ανταποκρινόταν στα έξοδα της ΔΕΗ… από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και μετά, άρχισε η παρανοϊκή άνοδος.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ…

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ…

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ENERGA ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ…

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΜΑΣΣΟΝΟΥ GOLDEN BOY…

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ … ΦΩΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ… ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ…

ΣΗΚΩΣΤΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΩΡΕ, ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ,  ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ  Η ΚΩΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο Πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με χιλιάδες νεκρούς ,με εκατομμύρια πρόσφυγες και με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας . Και το χειρότερο όπως το έχω μνημονεύσει από την αρχή του πολέμου, αυτή η ιστορία θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με απρόβλεπτες συνέπειες για όλο τον πλανήτη.

 

Γράφει ο Γιώργος Σπ. Τσιτσιλιάνος

Όσο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος ο κίνδυνος πυρηνικού  χτυπήματος προσεγγίζει και εξαρτάται πλέον από λεπτομέρειες ,στη περίπτωση που κάτι πάει  στραβά .

Θέλω να ελπίζω ότι  τόση ανοησία , πέρα από αυτό τον πόλεμο, δεν θα ζήσουμε.

Αυτή η πληγή θα έχει συνέχεια γιατί αυτός ο πόλεμος ουσιαστικά διεξάγεται μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά  ότι η Ουκρανία είναι η Ιφιγένεια που θυσιάζεται ο λαός της, για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά και γεωστρατηγικά  συμφέροντα των δύο μεγάλων δυνάμεων.

Το διεθνές δίκαιο έχει γίνει πλέον ” κουρελόχαρτο”, αν προσθέσουμε  τους πρόσφατους  βομβαρδισμούς της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων, ένα λαό που η Τουρκία επιθυμεί να τον εξαφανίσει.

Οι δε υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ακριτικά νησιά μας συνεχίζονται με μεγάλη συχνότητα .

Όλα αυτά που αναφέρω είναι γνωστά σε όλη την διεθνή κοινότητα ,”στο αφεντικό”, στον λαό μας ,στον κ. Μητσοτάκη,και στα  στελέχη της κυβέρνησης.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη λογική για να καταλάβει κάποιος  την σκοπιμότητα αυτής της αιματοχυσίας που πραγματοποιείται στην Ουκρανία .

Ωστόσο ,κανένας δεν τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους !

 

Οι οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ στη  Ρωσία

Έχουν ήδη επιδράσει αρνητικά στην  ασθενή  οικονομία της χώρας .Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τιμών του φυσικού αερίου έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόστος της ενέργειας, και αυτή με την σειρά της έχει συμπαρασύρει όλα τα υπόλοιπα  καταναλωτικά αγαθά και προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Δηλαδή, εκτός από την καταστροφή της Ουκρανίας ,βλέπουμε ως αποτέλεσμα των μέτρων , και τις  βαριές επιπτώσεις στη δικής μας οικονομία. Που σε συνδυασμό με την πανδημία και την  πιθανή  αποσύνδεση της χώρας από το φυσικό αέριο της Ρωσίας ,( ήδη ανακοινώθηκε η  αποσύνδεση της Πολωνίας και της Βουλγαρίας) ,θα δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό  μείγμα με άγνωστη οικονομική εξέλιξη για την χώρα ,που η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να την διαχειριστεί αποτελεσματικά. Αφού  μαγικοί τρόποι δεν υπάρχουν, δηλαδή να πατήσουμε ένα ” κουμπί”  και να θεραπεύσουμε το πρόβλημα ,σε μία οικονομία που παραπαίει όπως είναι η δική μας .

Αν δεν δούμε μία άμεση οικονομική ουσιαστική βοήθεια της ΕΕ  στα κράτη μέλη της,όπως το ευρωομόλογο ,ή κάτι παρόμοιο ,τότε πολύ φοβάμαι, σε συνδυασμό με την ακρίβεια των ειδών διατροφής πρώτης ανάγκης, και την ακριβή ηλεκτρική ενέργεια που μας παρέχει η ΔΕΗ και οι πάροχοι,θα δούμε μία  φτώχεια απείρου κάλλους του λαού μας .

Και ποια είναι η αλήθεια ; Το μεγάλο “αφεντικό”  διατάζει και οι υπόλοιποι  ακολουθούν φτωχοποιώντας  τους λαούς τους για να μην χαλάσουν το χατίρι και τα συμφέροντα του “μεγάλου αφεντικού”, μη μπορώντας  να πουν όχι.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει κάψει τα νοικοκυριά!

 

Καταφέραμε να διαμορφώσουμε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στα 287,45 ευρώ την mwh ,τιμή που η χώρα μας  κατέχει τα πρωτεία από όλες τις χώρες της ΕΕ, γεγονός που αποτελεί κυβερνητική πρωτοτυπία!

Η απάτη της ρήτρας αναπροσαρμογής που το κόστος της εξαρτάται από την τιμής εκκαθάρισης της αγοράς ,που είναι ο αριθμητικός μέσος της προ- ημερησίας ,(Day Ahead Market – DAM ) της αγοράς που καθορίζει το χρηματιστηριο ,έχει φουσκώσει υπερβολικά τους λογαριασμούς του ρεύματος.

 

Δείτε την απάτη της ρήτρας αναπροσαρμογής

 

Για να αντιληφθούμε την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής δείτε το παρακάτω σχεδιάγραμμα σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνει το site dei.gr

Ο άξονας 0X αντιπροσωπεύει την μέση τιμή εκκαθάρισης της αγοράς ( Market Clearing Price – MCP ) της προ-ημερησίας αγοράς ( Day Ahead Market – DAM)

Ο αξονας 0Y  αντιπροσωπεύει τα ευρώ / Kwh

Η ευθεία Y = 1.15X + 0.0115 με κλίση 1,15 ,δηλαδή με γωνία περίπου 49 μοίρες της ευθείας με τον άξονα OX,  ανάλογα με τις τιμές της ανεξάρτητης μεταβλητής  Χi , i =1,2,..v θα πάρουμε τις τιμές της εξαρτημένης μεταβλητής  Υi =1,2,…ν

Το κάτω όριο που απεικονίζεται με την γαλάζια οριζόντια ευθεία έχει την τιμή 0.040 , και το άνω όριο απεικονίζεται με γαλάζια οριζόντια ευθεία που προσδιορίζεται στην τιμή των 0.050.

Ποια είναι η λογική αυτών των standards ; Ποιοι έξυπνοι τα επινόησαν;

Τώρα , αν η τιμή Υ1 που προκύπτει για x=Χ1 βρίσκεται στο ευθύγραμμο τμήμα ΑΒ θα πάρουμε χρήματα πίσω    ( πίστωση) ,που υπολογίζονται από την διαφορά  (0.040 – Υ1).

Αν η τιμή Υ2 που προκύπτει  για x=Χ2 βρίσκεται πάνω στο ευθύγραμμο τμήμα ΒΓ δεν θα πληρώσουμε τίποτα .

Αν όμως η τιμή Υ3  που προκύπτει για x= X3 βρίσκεται πέρα από το σημείο Γ, τότε θα πληρώσουμε ( χρέωση ) την διαφορά ( Υ3- 0.050).

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο χρηματιστήριο είναι ότι το 90%  περίπου των σημείων Υi , i= 1,2,…,ν  βρίσκονται πολύ πέρα από το σημείο Γ,  γιατί ο αριθμητικός μέσος Xi ,i=1,2,…,ν της τιμής  εκκαθάρισης της αγοράς είναι αρκετά μεγάλος, και συνεπώς και η διαφορά ( Υ3 – 0.050) θα είναι και αυτή πολύ μεγάλη. Οπότε  και οι λογαριασμοί του ρεύματος θα είναι φουσκωμένοι, αφού η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι υπερτιμημένη. Όπως αντιλαμβάνεστε τα  golden boys του χρηματιστηρίου κερδοσκοπούν. Και η κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα όχι μόνο κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, αλλά έχει κλείσει και  τα μάτια της για τα παιχνίδια που παίζονται στο  χρηματιστήριο.

Τα  standards του dei.gr που υπολογίζουν την ρήτρα αναπροσαρμογής  πρέπει να αλλάξουν, να διαμορφωθούν ανάλογα με τις οικονομικές αντοχές του λαού μας  και παράλληλα να τεθεί αυστηρό πλαφόν στα κέρδη των golden boys.

Η συνεχής επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος , αν δεν αλλάξουν τα standards υπολογισμού της ρήτρας αναπροσαρμογής μαθηματικά καταλήγει σε άτοπο !

Η δε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει κανένα  οικονομικό αντίκρισμα  υπέρ των εργαζομένων, αν η κυβέρνηση δεν φροντίσει να ρυθμίσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας το ταχύτερο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 855


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα