Η αποστρατικοποίηση δεν θα γίνει...ΗΔΗ ΕΓΙΝΕ τουλάχιστον μέρος της.

Η αποστρατικοποίηση δεν θα γίνει...ΗΔΗ ΕΓΙΝΕ τουλάχιστον μέρος της.

22 Ιουλίου, 2023 22 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:389
Μοίρασέ το

Κάτι ψιλά μένουν για να τελειώσει αυτά που συμφωνήθηκαν στον Βόσπορο από τον Κούλη

Από την πλευρά της η Ελλάδα αναλάμβανε τις υποχρεώσεις: 

Να σταματήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης (ενδιαφέροντος της γαλλικής TOTAL).

Να προχωρήσει σε μερική αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών.

Να μην μεταβάλει το υπάρχον status στην περιοχή με την επέκταση των χωρικών της υδάτων.

Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε πως ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΩΝ…

Άρα πετάμε έξω την γαλλική TOTAL και αναλαμβάνει εταιρεία εβραιοσιωνιστικων αμερικανικών συμφερόντων…

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΝΗΣΙΑ, ΚΑΙ … ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΚΩΛΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΣΡΑΕΛΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝΗ…

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΜΝΠΝ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Εσείς… οι ηγεσίες των ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, όλα καλά;;;

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ;;;

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π» από τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 2020, η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ξεμπερδεύει με τις απειλητικές βόλτες του «Ορούτς Ρέις» μέχρι τις ακτές (στα 6,5 μίλια) του Καστελλόριζου, της Ρόδου και της Κρήτης, είχε αποδεχτεί μια συμφωνία. 

Σύμφωνα με τα όσα έχει πληροφορηθεί το «Ποντίκι», η τουρκική πλευρά δεσμευόταν: 

Να σταματήσει τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Να σταματήσει τις ρητορικές και έμπρακτες αμφισβητήσεις επί της κυριαρχίας νησιών, βράχων και βραχονησίδων. 

Από την πλευρά της η Ελλάδα αναλάμβανε τις υποχρεώσεις: 

Να σταματήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης (ενδιαφέροντος της γαλλικής TOTAL).

Να προχωρήσει σε μερική αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών.

Να μην μεταβάλει το υπάρχον status στην περιοχή με την επέκταση των χωρικών της υδάτων.

Και οι δύο πλευρές, τέλος, δεσμεύονταν να αποφύγουν μονομερείς κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να διαταράξουν την εμπιστοσύνη και να υπονομεύσουν τη διαδικασία διαλόγου. 

Με την Αθήνα να προχωρά «υπογείως» στην έναρξη της ικανοποίησης τουρκικής απαίτησης για αποστρατιωτικοποίηση, η επίσκεψη (τρεις βδομάδες πριν) του Αμερικανού υφυπουργού Ενέργειας Τζέφρι Πάιατ (ναι, ο δικός μας πρώην ανθύπατος) στην Άγκυρα έγινε ευκολότερη.

Προσφέροντας την ελληνική γλώσσα για το γυάλισμα των παπουτσιών του Ερντογάν, ο Πάιατ είχε κρίσιμες συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση με στόχο τη συγκράτηση της Τουρκίας στην ευρωατλαντική (αμερικανική) σφαίρα επιρροής. 

 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στις προσφορές του Πάιατ, εκτός από τα ελληνικά δώρα, περιλαμβάνεται και η υπόσχεση της Ουάσιγκτον για παροχή βοήθειας για την εξέλιξη του πυρηνικού προγράμματος της Τουρκίας…

Εarly warning ΕΔΩ , ΕΔΩΕΔΩ

Για το θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών από το 20 τα λέγαμε ΕΔΩ,  και ΕΔΩ

Είπαμε, θα πέσουν και οι δύο συνέταιροι της “συνεκμετάλλευσης” αμφότεροι ομού και οι δύο μαζί για σοβαρούς γεωπολιτικούς λόγους . Με πάταγο όμως οι κρυπτοΠουτινίτσες…Τους έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό..

Η αποστρατικοποίηση δεν θα γίνει…ΗΔΗ ΕΓΙΝΕ τουλάχιστον μέρος της.

Κάτι ψιλά μένουν για να τελειώσει αυτά που συμφωνήθηκαν στον Βόσπορο από τον Κούλη.

Σας το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι αυτός που θα κυβερνά το 2022-23 θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Όλοι όσοι έχετε έχετε ψηφίσει Κούλη και ΝΔ όλα καλά;;

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε…

Το δέλεαρ για να μπει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ δεν είναι τα F-16 αλλά τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Κάθε λίγο και λιγάκι οι Αμερικανοί μας κόβουν από ένα τμήμα της κυριαρχίας μας και το πετούν στα τσοπανόσκυλα τους στο ΝΑΤΟ, Τούρκους, Σκοπιανούς και Αλβανούς.

 

 

Πηγή

Προβολές : 389


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα