Η Βίαιη Διαμαρτυρία είναι η Ταφόπλακα της Ελευθερίας. (ΑΡΘΡΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ)

Η Βίαιη Διαμαρτυρία είναι η Ταφόπλακα της Ελευθερίας. (ΑΡΘΡΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ)

31 Μαρτίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:280
Μοίρασέ το
Ναι, η άρχουσα τάξη και τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πιόνια της, είναι τρομερά κακοί, αλλά χωρίς την ευλογία του λαού, δεν θα ήταν καν στην εξουσία εξ αρχής.
Είναι δύσκολο να αναλάβει κανείς την ευθύνη για την υποδούλωσή του, αλλά μέχρι η πλειοψηφία, ή τουλάχιστον μια μεγάλη μειοψηφία, να καταλάβει ότι είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού της και να αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή της, τίποτα αξιόλογο δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Αυτή η τυραννία μπορεί να σταματήσει μόνο αν τη σταματήσει ο λαός, και όχι λόγω οποιασδήποτε εκούσιας διαμαρτυρίας ή επανάστασης.

Αμέτρητες φορές στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, έχουμε γράψει από τούτη εδώ τη μικρή γωνιά του διαδικτύου, πως Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, είναι Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
Κάθε άλλος τρόπος επανάστασης του λαού, είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.
ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ Μ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;;;
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ… Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ…
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ.
ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ… ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

26 Μαρτίου 2023 | Gary D. Barnett | Διάβαστε το εδώ


“Διαφωνώ με τη βία γιατί όταν φαίνεται να κάνει καλό, το καλό είναι μόνο προσωρινό- το κακό που κάνει είναι μόνιμο”.

~ Mahatma Gandhi,  The Essential Gandhi: An Anthology of His Writings on His Life, Work, and Ideas

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαμαρτυρίας, λίγοι έχουν αξία, αλλά στην πραγματικότητα, όταν διαμαρτύρονται για την αυταρχική εξουσία ή κυβέρνηση, η καλύτερη και πιο νόμιμη απάντηση είναι η άρνηση του κράτους, η άρνηση της συμμόρφωσης- με άλλα λόγια, η πλήρης ανυπακοή και η αγνόηση όλων των πτυχών της κρατικής εξουσίας και των εντολών σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Αυτή η προσέγγιση στην πραγματικότητα είναι ο μόνος δικαιολογημένος τρόπος για να σταματήσει η καταπίεση και η τυραννία χωρίς να γίνει το ίδιο κακό που είναι ο εχθρός καταπιεστής. Η αυτοάμυνα είναι ένα άλλο θέμα, καθώς όταν αντιμετωπίζεται σωματικά ή όταν είναι ενεργή και παρούσα η μεγάλη βλάβη του εαυτού, της οικογένειας ή άλλων αθώων, μπορεί να απαιτηθεί ίση ή μεγαλύτερη δύναμη για να σταματήσει η απειλή.

Στον σημερινό κόσμο, έναν κόσμο που κατατρώγεται από αντιφάσεις, αδιαφορία, ανηθικότητα και θέατρο, η διαμαρτυρία τις περισσότερες φορές αφορά το θέαμα και όχι την πραγματική καταστολή της απειλής του κράτους. Συνήθως, οι συλλογικές διαδηλώσεις στους δρόμους αποσκοπούν στο να κερδίσουν, προσωρινά βέβαια, την αναγνωρισιμότητα, την αποδοχή της αγέλης και μια ή δύο μέρες σε μια εκδήλωση που μοιάζει με πάρτι. Οι περισσότεροι δεν θα πήγαιναν καν εκεί αν δεν τους περικύκλωνε το πλήθος, έτσι ώστε να αποκτήσουν αυτό που λανθασμένα αντιλαμβάνονται ως προστατευτική ασπίδα σωμάτων- σωμάτων που προορίζονται να κρύψουν την πραγματική τους δειλία. Μόλις φύγουν οι κάμερες, μόλις το πλήθος αρχίσει να διαλύεται, μόλις εξαφανιστεί η κάλυψή τους, όλοι τρέχουν μακριά στην “κανονική (ανώμαλη) ύπαρξή” τους. Βγάζουν τις μάσκες τους, αφήνουν τις πινακίδες τους, και αμέσως δεν βράζουν από οργή ή δικαιολογημένη οργή, ούτε επιδιώκουν πλέον κάποια αξιόλογη υπόθεση ελευθερίας. Βρίσκονται και πάλι στο περιθώριο περιμένοντας κάποιον σωτήρα να τους χαρίσει επανόρθωση από την τυραννία που επιτρέπουν. Αποδεικνύεται ότι μοιάζει περισσότερο με σκηνικό ταινίας στο τέλος της ημέρας, όπου όλοι οι ηθοποιοί πηγαίνουν σπίτι τους, περιμένοντας μόνο την επόμενη αυλαία. Πρόκειται απλώς για ένα υποκριτικό και άχρηστο θέαμα, συνήθως με τους προφανείς ερμηνευτές-ομιλητές που επιδιώκουν ένα κοινό για τη δική τους πρόοδο ή όφελος, ενώ χρησιμοποιούν το πλήθος των προβάτων για να ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους.

Όταν αυτές οι εκδηλώσεις ξεφεύγουν από τον έλεγχο, πράγμα που συμβαίνει συχνά- πολλές φορές με εντολή των ομιλητών ή των ταραχοποιών, ξεσπά η βία και η πραγματική διαμαρτυρία είναι το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους αυτοί οι ψεύτικοι διαδηλωτές. Ακόμα και πριν η βίαιη επιθετικότητα βρεθεί στο επίκεντρο, πολλοί αθώοι και η περιουσία τους μπορεί να έχουν πληγεί λόγω του τρόπου και της έκτασης αυτών των συγκεντρώσεων, αλλά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους αγνοούνται, συνήθως στο ανόητο όνομα του λεγόμενου “γενικότερου καλού”. Αυτή η δυναμική έχει αποδειχθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών περιστάσεων σε αυτή τη χώρα. Σκεφτείτε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εποχής των ψεύτικων “Covid”. Σκεφτείτε τις παρανοϊκές σκηνοθετημένες διαδηλώσεις του Trump, όπου πλήθη ανεγκέφαλων ηλιθίων έτρεχαν σε αμόκ, όπως ακριβώς τους παρασύρθηκε και τους επετράπη να κάνουν. Μόλις τελείωσαν, το κράτος χρησιμοποίησε το σχέδιό του για να συλλάβει και να φυλακίσει τους διαδηλωτές, ακόμη και να σκοτώσει έναν από αυτούς, ενώ ο ήρωάς τους ο Trump τους ενθάρρυνε, όπως ακριβώς κάνει και πάλι. Σκεφτείτε τα φρικτά σκουπίδια που αυτοαποκαλούνται BLM ή Antifa, τα οποία όλα αφέθηκαν ελεύθερα στην κοινωνία από μια κυβερνητική συμμορία με σκοπό να υποδαυλίσουν σκόπιμα το μίσος και τη βία προκειμένου να διχάσουν. Όλα αυτά βέβαια έγιναν εύκολα λόγω της έλλειψης ποιότητας των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτές τις ψεύτικες διαμαρτυρίες, στις οποίες συμμετείχαν άτομα από όλες τις πλευρές. Είναι σαν οι σκηνοθέτες να ακολουθούν το σενάριο, και ο κύριος όγκος των ανθρώπων να μην είναι παρά απλοί κομπάρσοι, που κάνουν ό,τι τους λένε να κάνουν χωρίς να αμφισβητούν. Είναι μια αξιολύπητη επίδειξη για να είμαστε σίγουροι.

Το μόνο που καταφέρνει αυτού του είδους η “διαμαρτυρία” είναι να δώσει πυρομαχικά σε όλα τα πολιτικά αποβράσματα του κράτους και στους κακοποιούς επιβολής που ονομάζονται αστυνομία και στρατός, προκειμένου να νομιμοποιήσουν ψευδώς τη χρήση ακραίας βίας εναντίον των ίδιων των πολιτών του. Επιτρέπει περισσότερη παρακολούθηση, περισσότερη κυβερνητική κατασκοπεία, περισσότερη λογοκρισία και πάρα πολλούς νέους περιοριστικούς κανόνες (εντολές και “νόμους”) που στοχεύουν στο αποβλακωμένο προλεταριάτο. Στην ουσία, ενισχύει την κρατική τυραννία και τις ολοκληρωτικές πολιτικές σε τέτοιο βαθμό ώστε να προετοιμάζει ολόκληρο τον πληθυσμό για περισσότερη κακοποίηση και έλεγχο. Αυτό γίνεται αποδεκτό ακόμη και από τον γενικό πληθυσμό, επειδή διδάσκεται (κατηχείται) να πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι ο σωτήρας του, ενώ στην πραγματικότητα, όλες οι κυβερνήσεις είναι για πάντα και πάντα ο θανάσιμος εχθρός του λαού.

Κάποια στιγμή, αυτά τα γεγονότα φτάνουν σε απίστευτα ακραία σημεία, πάντα σε βάρος των ίδιων των ανθρώπων. Αυτό που συμβαίνει στο Παρίσι της Γαλλίας τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι η επιτομή των αηδιαστικών ενεργειών των ηλίθιων, παράλογων και ανήθικων πρακτικών των συλλογικών όχλων που ισχυρίζονται ότι διαμαρτύρονται. Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους του Παρισιού και έχουν ξεσαλώσει στην τρέλα τους που ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμη διαμαρτυρία. Και για τι διαμαρτύρονται, παρά για την εξαγγελία της σατανικής κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης του Δημοσίου κατά δύο χρόνια χωρίς “ψηφοφορία”. Λάβετε υπόψη σας ότι οι διαμαρτυρίες δεν αφορούν την ελευθερία, αλλά τις κυβερνητικές πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας- πληρωμές που έρχονται σε βάρος των ίδιων των ανθρώπων που διαμαρτύρονται.

Εκατομμύρια βρίσκονται στους δρόμους, αλλά όταν τους είχαν κλειδώσει, τους είχαν φυλακίσει στα ίδια τους τα σπίτια, τους είχαν κάνει υποχρεωτικές ενέσεις με δηλητηριώδη βιολογικά όπλα, τους είχαν καλύψει με μάσκες, είχαν χάσει τις δουλειές τους και η οικονομία τους είχε καταστραφεί, δεν διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά τώρα καίνε αυτοκίνητα, κτίρια, εξεγείρονται, πετούν βόμβες φωτιάς και πέτρες, βλάπτουν ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη την πόλη- όλα αυτά σε μια περιοχή που μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη, για να προσπαθήσουν να κερδίσουν συντάξεις κρατικής πρόνοιας. Όλα ήταν ωραία και καλά, μέχρι που ο Μακρόν πέρασε τα όρια, και παρέτεινε μόνος του το χρόνο για να λάβει κανείς τις κρατικές συντάξεις.

Μην ξεχνάτε, ότι ο κακός Μακρόν έχει ψηφιστεί στην εξουσία και του έχει επιτραπεί να παραμείνει στην εξουσία, από τότε που εξελέγη το 2017 και επανεξελέγη το 2022. Αυτό είναι παρόμοιο με τον κακό Trudeau στον Καναδά, ο οποίος εξελέγη το 2015 και παραμένει στην εξουσία μέχρι σήμερα.

Οι λαοί αυτών των χωρών, όπως ακριβώς και στις ΗΠΑ, συνεχίζουν να “ψηφίζουν”, μια ηλίθια και απόλυτη παραδοχή της δουλείας, αυτά τα ψεύτικα διεφθαρμένα σκουπίδια σε θέσεις εξουσίας, θεωρώντας ότι δεν θα χρειαστεί να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, αλλά θα μπορούν να ζουν από τη δουλειά των γειτόνων τους μέσω της κυβερνητικής γενναιοδωρίας που κλέβουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, περιμένοντας ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, πιστεύοντας πάντα στις κυβερνήσεις που επιτρέπουν να υπάρχουν για να τους στηρίζουν και να τους ελέγχουν. Πόσο γελοίο!

Διστάζω να κατηγορήσω για όλα όσα συνέβησαν τον πληθυσμό στο σύνολό του, καθώς αυτή η ολοκληρωτική κατάληψη είναι μάλλον περίπλοκη κατά καιρούς, αλλά η βλακεία σε αυτό το επίπεδο είναι εξοργιστική. Ναι, η άρχουσα τάξη και τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πιόνια της, είναι τρομερά κακοί, αλλά χωρίς την ευλογία του λαού, δεν θα ήταν καν στην εξουσία εξ αρχής.

Είναι δύσκολο να αναλάβει κανείς την ευθύνη για την υποδούλωσή του, αλλά μέχρι η πλειοψηφία, ή τουλάχιστον μια μεγάλη μειοψηφία, να καταλάβει ότι είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού της και να αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή της, τίποτα αξιόλογο δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Αυτή η τυραννία μπορεί να σταματήσει μόνο αν τη σταματήσει ο λαός, και όχι λόγω οποιασδήποτε εκούσιας διαμαρτυρίας ή επανάστασης. Δεν θα υποχωρήσει ποτέ από μόνη της, ούτε λόγω οποιασδήποτε προσπάθειας ανάκτησης της ελευθερίας με τη χρήση αυτού του θανάσιμα ελαττωματικού και εντελώς διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των εγκληματικών δικαστηρίων του. Αυτή η τρομοκρατία που αντιμετωπίζουμε μπορεί να σταματήσει και να αντιστραφεί μόνο αν τα άτομα μαζικά σηκωθούν και πουν όχι στην κυβέρνηση και την κατάφωρη αδικία της.

“Η ανυπακοή είναι το πραγματικό θεμέλιο της ελευθερίας”.

~ Henry David Thoreau


Δικτυογραφία :

Violent Protest Is a Death Knell to Freedom – garydbarnett.com

Violent Protest Is a Death Knell to Freedom

 

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/bdd

Προβολές : 280


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα