Η βρετανική κυβέρνηση άλλαξε νομικά τον ορισμό των «γυναικών» για να συμπεριλάβει άνδρες

Η βρετανική κυβέρνηση άλλαξε νομικά τον ορισμό των «γυναικών» για να συμπεριλάβει άνδρες

4 Νοεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:586
Μοίρασέ το

 

Ο νέος νόμος παρουσιάστηκε την Κυριακή σε προσχέδιο του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις ποσοστώσεις φύλου που διέρρευσε.

Η βρετανική κυβέρνηση άλλαξε νομικά τον ορισμό των γυναικών σε άνδρες
Βρε βρε τον Ρίσι… πιστός στα κελεύσματα της σατανικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, ως πιστό σκυλάκι του Σβάμπ…
Κι έχεις και τους παραπληροφορητές φασίστες να φωνάζουν: “Κράτα γερά, Σούνακ”… και να τον τοποθετούν δίπλα στον Ορμπάν, στον Πούτιν, στην Μελόνι, γράφοντας πως υποστηρίζουν και υπερασπίζονται τις … παραδοσιακές αξίες!!!!!!!!!!!
Τι “παίρνουν”  και εκστασιάζονται με τα πιόνια των σιωνιστών και τα παρουσιάζουν ως … πολιτικούς με αξίες;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Μα ούτε σε ένα δεν έχουν πέσει μέσα;;; Και όχι μόνο αυτό, αλλά βγάζουν και γλώσσα, τα φασιστάκια…

Η βρετανική κυβέρνηση έχει επαναπροσδιορίσει νομικά τον ορισμό των «γυναικών» για να συμπεριλάβει τους άνδρες που ταυτίζονται ως γυναίκες.

 

Η κυβέρνηση της Ουαλίας έγινε το πρώτο έθνος στη Βρετανία που άλλαξε το νόμο, πράγμα που σημαίνει ότι οι γυναίκες στην Ουαλία δεν μπορούν πλέον να ισχυρίζονται ότι διαφέρουν από τους βιολογικούς άνδρες.

Ο νέος νόμος παρουσιάστηκε την Κυριακή σε προσχέδιο του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις ποσοστώσεις φύλου που διέρρευσε.

 

Η Neon Nettle αναφέρει: Το νομοσχέδιο προτείνει ότι οι μισοί υποψήφιοι σε οποιαδήποτε λίστα για να είναι μέλη του Senedd (Βουλή της Ουαλίας) πρέπει να είναι γυναίκες.

Ωστόσο, για τους σκοπούς της προτεινόμενης νομοθεσίας, ο όρος «γυναίκες» περιλαμβάνει και τους τρανς, δηλαδή τους άνδρες, αναφέρει η κυβερνητική έκθεση.

Ο ορισμός ανέφερε περαιτέρω ότι τρανς σήμαινε «ένα άτομο που προτείνει να υποβληθεί, υποβάλλεται ή έχει υποβληθεί σε μια διαδικασία (ή μέρος μιας διαδικασίας) με σκοπό την εκ νέου ανάθεση του φύλου [του] σε γυναίκα αλλάζοντας φυσιολογικά ή άλλα χαρακτηριστικά του φύλου. ”

Δήλωσε επίσης ότι ένας αξιωματικός επιστροφής της εκλογικής περιφέρειας δεν μπορούσε να αμφισβητήσει ή να κάνει οποιαδήποτε έρευνα σε σχέση με μια δήλωση που έκανε ένας υποψήφιος, σύμφωνα με την  UK Telegraph .

Ο David TC Davies, ο Ουαλός Γραμματέας, είπε στην Telegraph ότι είχε «σοβαρές ανησυχίες» για την έκθεση και συναντούσε μέλη διαφόρων ομάδων για να συζητήσουν τις προτάσεις.

«Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου είναι ότι το σχέδιο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα δικαιώματα των γυναικών σε ολόκληρη τη χώρα μας», είπε.

«Αυτά τα δικαιώματα έχουν μαχηθεί σκληρά και φοβάμαι ότι θα μπορούσαν τώρα να υπονομευτούν από την κακή πολιτική της κυβέρνησης της Ουαλίας που διοικείται από τους Εργατικούς».

Τα σχέδια απηχούν εκείνα που  προτείνει η κυβέρνηση της Σκωτίας  για να διευκολύνει τους ανθρώπους να «αλλάξουν φύλο».

Ωστόσο, τα σχέδια  μπλόκαρε ο Άλιστερ Τζακ,  ο Σκωτσέζος υπουργός.

Ο Τζακ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο υποβάθμισε τις προστασίες για χώρους μεμονωμένου φύλου και παραβίαζε τη νομοθεσία για την ισότητα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας Mark Drakeford έχει  υποστηρίξει εδώ και καιρό  ότι πιστεύει ότι «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες», παρά τον επιστημονικό παραλογισμό της δήλωσης.

Πέρυσι, είπε στο Senedd: «Το σημείο εκκίνησης μου είναι το ίδιο με αυτό της Penny Mordaunt –της αρμόδιας υπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου τότε– που είπε ότι το σημείο εκκίνησης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες.

«Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης μου σε αυτή τη συζήτηση.

«Είναι ένας δύσκολος τομέας όπου οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ έντονα στις διαφορετικές πλευρές ενός επιχειρήματος και ένα επιχείρημα που διχάζει τους ανθρώπους που συμφωνούν στα περισσότερα άλλα πράγματα.

«Σε ένα τέτοιο δυνητικά διχαστικό ζήτημα, η ευθύνη των εκλεγμένων αντιπροσώπων δεν είναι να σταθούν στις βεβαιότητες των πεποιθήσεών τους, αλλά αντίθετα να εργαστούν σκληρά για να αναζητήσουν ευκαιρίες για διάλογο, να βρουν τρόπους προώθησης της κατανόησης αντί της σύγκρουσης και να επιδείξουν σεβασμό και όχι να αναζητούμε τον αποκλεισμό… για μένα, η συμπερίληψη είναι απολύτως αυτό που πρέπει να στοχεύουμε εδώ».

Ωστόσο, η Cathy Larkman, συντονίστρια της Ουαλίας του Δικτύου για τα Δικαιώματα των Γυναικών, είπε ότι η κίνηση θα υπονομεύσει την πρόθεση του νομοσχεδίου για την ισότητα των φύλων.

Είπε ότι είναι πιθανό να δει τους άντρες να αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες για να βελτιώσουν σημαντικά τις πιθανότητές τους να επιλέγουν και να μυρίζουν τις γυναίκες.

«Πρώτον, υπονομεύει τα δικαιώματα του μισού πληθυσμού της Ουαλίας», είπε.

«Δεύτερον, καταπατούν τη νομοθεσία που θα πρέπει να ωφελήσει τις γυναίκες και να αυξήσει τη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή, προκειμένου να ενσωματώσουν μια τοξική και μισογυνική ιδεολογία.

«Τρίτον, δεν έχουν τις νομικές εξουσίες να το διεκπεραιώσουν ούτως ή άλλως και διατρέχουν έναν υπολογισμένο κίνδυνο ότι κανείς δεν θα τους αντιταχθεί.

«Ειδοποιούμε την κυβέρνηση της Ουαλίας.

«Οι γυναίκες θα οργανωθούν για να πολεμήσουν αυτήν την επίθεση στα δικαιώματά μας.

«Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα προς την πλήρη αυτο-ταυτότητα στο νόμο.

«Θα εισαγάγει τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου, ο οποίος έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις γυναίκες και τα κορίτσια ιδιαίτερα, όσον αφορά τους χώρους και τις υπηρεσίες μονοφυλικού φύλου, συμπεριλαμβανομένων των αποδυτηρίων, του αθλητισμού, της φροντίδας του ίδιου φύλου, των νοσοκομείων, της υποστήριξης κρίσεων βιασμού, και κέντρα ενδοοικογενειακής βίας».

Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουαλίας είπε ότι το προσχέδιο που διέρρευσε δεν ήταν η τελευταία έκδοση της έκθεσης.

Μετά από αντιδράσεις σχετικά με τις εκδόσεις που διέρρευσαν, οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η διατύπωση του νομοσχεδίου δεν ήταν σωστή.

Ο εκπρόσωπος δεν είπε εάν αυτό σχετίζεται με την ενότητα για τους άνδρες που υποδύονται γυναίκες.

«Το προτεινόμενο μοντέλο μας για ποσοστώσεις έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες επίτευξης ενός Senedd που αποτελείται από τουλάχιστον 50 τοις εκατό γυναίκες», είπε.

«Οι εργασίες για το νομοσχέδιο συνεχίζονται».

 

Πηγή

Προβολές : 586


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα