Η βρετανική Daily Mail λέει στους αναγνώστες να ετοιμαστούν για έναν πυρηνικό πόλεμο

Η βρετανική Daily Mail λέει στους αναγνώστες να ετοιμαστούν για έναν πυρηνικό πόλεμο

31 Οκτωβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:509
Μοίρασέ το

 

Ο Δρ. Abud Bakri μοιράστηκε έναν οδηγό για την επιβίωση ενός πυρηνικού πολέμου που βασίζεται στην ανάλυσή του σε δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης.

 

 

Εξήγησε ότι υπάρχουν τρεις βασικές έννοιες όσον αφορά την επιβίωση: η απόσταση από την έκρηξη, η κατάλληλη θωράκιση και η διάρκεια της έκθεσης στην ακτινοβολία.

Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι ένας παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να είναι προ των πυλών, η βρετανική Daily Mail προειδοποιεί τους αναγνώστες να ετοιμαστούν για έναν πυρηνικό πόλεμο και παρέχει οδηγίες για την επιβίωση.

 

Οι μάχες στη Μέση Ανατολή φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό να κλιμακωθούν και με άλλες χώρες να εντάσσονται δυνητικά στη μάχη, η δημοσίευση μοιράστηκε έναν οδηγό για να ξεπεράσετε τις πυρηνικές επιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 12.500 πυρηνικές κεφαλές σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Δρ. Abud Bakri μοιράστηκε έναν οδηγό για την επιβίωση ενός πυρηνικού πολέμου που βασίζεται στην ανάλυσή του σε δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης. Εξήγησε ότι υπάρχουν τρεις βασικές έννοιες όσον αφορά την επιβίωση: η απόσταση από την έκρηξη, η κατάλληλη θωράκιση και η διάρκεια της έκθεσης στην ακτινοβολία.

 

Απόσταση από ζώνη έκρηξης

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η απόσταση που βρίσκεστε από τη ζώνη πρόσκρουσης θα είναι ένας ισχυρός καθοριστικός παράγοντας για την επιβίωσή σας, με τις πυρηνικές βόμβες να στέλνουν κρουστικά κύματα που μπορούν να φτάσουν έως και μισό μίλι από τον στόχο τους. Η θερμική ζημιά εκτείνεται για περίπου ένα μίλι, ενώ τα ιπτάμενα συντρίμμια μπορεί να ταξιδέψουν αρκετά μίλια. Τέλος, η ακτινοβολία μπορεί να εκτείνεται γύρω στα τρία τέταρτα του μιλίου από το σημείο της έκρηξης.

 

Οι ραδιενεργές εκρήξεις τείνουν να λαμβάνουν χώρα με ελλειπτικό μοτίβο που ακολουθεί την κατεύθυνση του ανέμου, με τη θανατηφόρα ακτινοβολία να εκτείνεται δυνητικά έξι μίλια.

 

Προσδιόρισε ορισμένα hotspot που είναι πιθανό να δεχθούν πρώτα επίθεση. Οι πιο προφανείς στόχοι στις ΗΠΑ είναι οι θέσεις των σιλό διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στη Βόρεια Ντακότα, το Ουαϊόμινγκ, τη Μοντάνα, το Κολοράντο και τη Νεμπράσκα. Αυτές οι τοποθεσίες δημιουργήθηκαν σκόπιμα σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, κάθε κράτος έχει πιθανούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των ενεργών πυρηνικών σταθμών. Μερικά από τα πιο ασφαλή μέρη, σύμφωνα με τον Bakri, βρίσκονται σε μέρη του Μέιν, του Όρεγκον, της βόρειας Καλιφόρνια και του Αϊντάχο.

 

Κατάλληλη θωράκιση

Ο Bakri είπε ότι είναι σημαντικό να έχετε περισσότερη προστασία μεταξύ σας και της έκρηξης. Το να βρίσκεστε υπόγεια ή σε εσωτερικούς χώρους, να στεγάζεστε σε κτίρια από μόλυβδο και να φοράτε επιπλέον στρώματα ρούχων μπορεί να σας βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, τα συνηθισμένα ρούχα μπορούν να προσφέρουν προστασία από την ακτινοβολία άλφα και βήτα.

 

Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να αφαιρούν τα μολυσμένα ρούχα, να πλένονται σθεναρά και να αποφεύγουν την εισπνοή ή την κατανάλωση ραδιενεργού υλικού αμέσως μετά την έκρηξη.

 

Χρόνος έκθεσης

Ο Μπάκρι σημείωσε ότι κάθε δευτερόλεπτο μετράει μετά από μια έκρηξη, με την ακτινοβολία να είναι η πιο θανατηφόρα αμέσως μετά την έκρηξη και να υποβαθμίζεται γρήγορα στη συνέχεια. Ο περιορισμός της έκθεσης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ιδιαίτερα αμέσως μετά από μια πυρηνική βόμβα.

 

Είπε επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εφοδιάζονται με τρόφιμα με πολλές θερμίδες, καθώς τα τρόφιμα μπορεί να είναι σπάνια κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής έκρηξης και η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων θερμίδων θα είναι απαραίτητη για την επιβίωση. Κονσερβοποιημένα κρέατα, λαχανικά και φρούτα, μαζί με μπάρες πρωτεΐνης, granola, αποξηραμένα φρούτα και φυστικοβούτυρο είναι όλα καλές επιλογές.

 

Είπε ότι το σωματικό λίπος είναι στην πραγματικότητα προστατευτικό σε αυτό το σενάριο, δημοσιεύοντας στο X: “Ίσως είναι σοφό να προσαρμοστούμε από τώρα, καθώς οι πρώτες μέρες θα είναι ΒΑΡΥ. Ίσως είναι σοφό να μην είμαστε ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΟΙ (fit influencers με πέντε τοις εκατό [σώμα λίπος] δεν θα έχει αρκετές θερμίδες για να επιβιώσει).

 

Συνέστησε επίσης να διασφαλίσετε ότι έχετε διαθέσιμο ραδιόφωνο με μανιβέλα ή μπαταρία για επικοινωνία, καθώς οι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί από μια πυρηνική έκρηξη θα μπορούσαν να βλάψουν όλα τα ηλεκτρονικά.

 

Ο ιστότοπος του DHS προσφέρει συμβουλές πυρηνικής ασφάλειας

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ συμβουλεύει τους Αμερικανούς στον ιστότοπο Ready.gov να κατασκευάσουν ένα κιτ προμήθειας έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει αλλαγές ρούχων και σακούλες σκουπιδιών για να περιέχει μολυσμένα ρούχα, μαζί με σφραγισμένο νερό, φάρμακα και τρόφιμα. Συνιστούν επίσης την ανάπτυξη ενός οικογενειακού σχεδίου επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης .

 

Επισημαίνουν ότι μετά από μια πυρηνική έκρηξη , θα έχετε περίπου 10 λεπτά για να αναζητήσετε καταφύγιο. Ένα υπόγειο, ένα υπόγειο γκαράζ στάθμευσης ή το μετρό είναι μια καλή επιλογή και είναι καλύτερο να μείνετε εκεί για τις πρώτες 24 ώρες, αν είναι δυνατόν.

 

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

 

DailyMail.co.uk

 

Ready.gov

 

 

Πηγή

Προβολές : 509


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα