Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, σχεδιάστηκε από τους Σιωνιστές. Διέρρευσε το ισραηλινό σχέδιο για την εθνοκάθαρση της Γάζας

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, σχεδιάστηκε από τους Σιωνιστές. Διέρρευσε το ισραηλινό σχέδιο για την εθνοκάθαρση της Γάζας

3 Νοεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:370
Μοίρασέ το

 

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ασκήσουν μόχλευση για να πιέσουν την Αίγυπτο να δεχθεί τους κατοίκους της Γάζας και να ενθαρρύνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και ιδιαίτερα την Ελλάδα, την Ισπανία και τον Καναδά, να βοηθήσουν στην υποδοχή και εγκατάσταση των προσφύγων που θα εκκενωθούν από Γάζα. 

 

Το σχέδιο υποστηρίζει την αναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας στο Σινά μόνιμα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αξιοποιηθεί για να βοηθήσει την κίνηση

Καλλιόπη Σουφλή

Αρχικά δημοσιεύτηκε από το The Cradle

VERSIONE ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ

Όλοι οι σύνδεσμοι σε προηγούμενες έρευνες Gospa News έχουν προστεθεί μετά από τους δεσμούς με τα θέματα που επισημαίνονται 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο ειδήσεων Gospa για να διαβάσετε τα νέα αμέσως μόλις δημοσιευτούν

Το ισραηλινό πολιτιστικό περιοδικό Mekomit δημοσίευσε στις 28 Οκτωβρίου ένα έγγραφο που διέρρευσε από το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ, το οποίο συνιστούσε την κατάληψη της Γάζας και τη συνολική μεταφορά των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου.

Το έγγραφο, που εκδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου, προσδιορίζει ένα σχέδιο μεταφοράς όλων των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στο Βόρειο Σινά ως την προτιμώμενη επιλογή ανάμεσα σε τρεις εναλλακτικές λύσεις σχετικά με το μέλλον των Παλαιστινίων στη Γάζα στο τέλος του τρέχοντος πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς- ηγήθηκε της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Το έγγραφο συνιστά στο Ισραήλ να εκκενώσει τον πληθυσμό της Γάζας στο Σινά κατά τη διάρκεια του πολέμου, να δημιουργήσει πόλεις σκηνών και νέες πόλεις στο βόρειο Σινά για να φιλοξενήσει τον εκτοπισμένο πληθυσμό και στη συνέχεια να δημιουργήσει μια κλειστή ζώνη ασφαλείας που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα εντός της Αιγύπτου. Δεν θα επιτραπεί στους απελαθέντες Παλαιστίνιους να επιστρέψουν σε περιοχές κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Η ύπαρξη του εγγράφου δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι οι συστάσεις του εφαρμόζονται από το κατεστημένο ασφαλείας του Ισραήλ.

Το Υπουργείο Πληροφοριών, με επικεφαλής τον Gila Gamliel του κόμματος Likud, δεν ελέγχει καμία από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, αλλά προετοιμάζει ανεξάρτητα μελέτες και έγγραφα πολιτικής, τα οποία διανέμονται προς εξέταση από την κυβέρνηση και τα όργανα ασφαλείας της.

Ωστόσο, πρόσφατες δηλώσεις ισραηλινών κυβερνητικών αξιωματούχων και ενέργειες του ισραηλινού στρατού στη Γάζα υποδηλώνουν ότι το σχέδιο όντως εφαρμόζεται.

Από τις 7 Οκτωβρίου , Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα εκδώσει προειδοποιήσεις στους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν στη νότια Γάζα πριν από μια επικείμενη χερσαία εισβολή. 

 

Το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία στη Γάζα, διακόπτοντας τα τρόφιμα, το νερό, τα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια. Η πολιορκία, σε συνδυασμό με τους έντονους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που έχουν σκοτώσει περισσότερους από 8.000 Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, απειλεί να καταστήσει τη Γάζα ακατοίκητη.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι το δεκασέλιδο έγγραφο είναι αυθεντικό αλλά «δεν έπρεπε να φτάσει στα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε ο Μέκοβιτ .

Σύμφωνα με έναν δεξιό ακτιβιστή, το έγγραφο του υπουργείου Πληροφοριών διέρρευσε από μέλος του Likud. Η διαρροή του εγγράφου ήταν μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν «το κοινό στο Ισραήλ είναι έτοιμο να δεχτεί ιδέες μεταφοράς από τη Γάζα».

Το έγγραφο συνιστά κατηγορηματικά και ρητά τη μεταφορά αμάχων από τη Γάζα ως το επιθυμητό αποτέλεσμα του πολέμου.

 

Το σχέδιο μεταφοράς χωρίζεται σε διάφορες φάσεις: σε πρώτη φάση, ο πληθυσμός στη Γάζα πρέπει να αναγκαστεί να μετακινηθεί στη νότια Γάζα, ενώ οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές θα επικεντρωθούν σε στόχους στη βόρεια Γάζα.

Στη δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει η χερσαία είσοδος του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, η οποία θα οδηγήσει στην κατάληψη ολόκληρης της λωρίδας, από βορρά προς νότο, και στον «καθαρισμό των υπόγειων αποθηκών από τους μαχητές της Χαμάς» .

Ταυτόχρονα με την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας, οι πολίτες της Γάζας θα μετακινηθούν στο αιγυπτιακό έδαφος και θα αποτραπεί η οριστική επιστροφή τους.

«Είναι σημαντικό να αφήσουμε τις λωρίδες κυκλοφορίας προς το νότο να χρησιμοποιηθούν, για να επιτραπεί η εκκένωση του άμαχου πληθυσμού προς τη Ράφα», αναφέρει το έγγραφο.

Το έγγραφο συνιστά την έναρξη μιας ειδικής εκστρατείας που θα «παρακινήσει» τους κατοίκους της Γάζας «να συμφωνήσουν με το σχέδιο» και θα τους κάνει να εγκαταλείψουν τη γη τους.

 

Η Γάζα πρέπει να είναι πεπεισμένη ότι «ο Αλλάχ φρόντισε να χάσεις αυτή τη γη εξαιτίας της ηγεσίας της Χαμάς – δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μετακομίσεις σε άλλο μέρος με τη βοήθεια των μουσουλμάνων αδελφών σου», αναφέρει το έγγραφο.

Επιπλέον, το σχέδιο ορίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων που θα προωθήσει το πρόγραμμα μεταφοράς στα δυτικά κράτη με τρόπο που να μην προωθεί την εχθρότητα προς το Ισραήλ ή να βλάψει τη φήμη του. Η απέλαση του πληθυσμού από τη Γάζα πρέπει να παρουσιαστεί ως απαραίτητο ανθρωπιστικό μέτρο για να λάβει διεθνή υποστήριξη.

Μια τέτοια απέλαση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί εάν θα οδηγήσει σε «λιγότερα θύματα στον άμαχο πληθυσμό σε σύγκριση με τον αναμενόμενο αριθμό απωλειών εάν παραμείνουν», αναφέρει το έγγραφο.

 

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ασκήσουν μόχλευση για να πιέσουν την Αίγυπτο να δεχθεί τους κατοίκους της Γάζας και να ενθαρρύνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και ιδιαίτερα την Ελλάδα, την Ισπανία και τον Καναδά, να βοηθήσουν στην υποδοχή και εγκατάσταση των προσφύγων που θα εκκενωθούν από Γάζα. 

Τέλος, το έγγραφο υποστηρίζει ότι εάν παραμείνει ο πληθυσμός της Γάζας, θα υπάρξουν «πολλοί αραβικοί θάνατοι» κατά την αναμενόμενη κατοχή της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, και αυτό θα βλάψει τη διεθνή εικόνα του Ισραήλ ακόμη περισσότερο από την απέλαση του πληθυσμού. Για όλους αυτούς τους λόγους, η σύσταση του Υπουργείου Πληροφοριών είναι να προωθηθεί η μόνιμη μεταφορά όλων των Παλαιστινίων στη Γάζα στο Σινά.

Αρχικά δημοσιεύτηκε από το The Cradle

 


ΠΗΓΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

GOSPA NEWS – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

GOSPA NEWS – ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ

GOSPA NEWS – ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΟΜΠΙ ΟΠΛΑ

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 370


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα