«Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ …. δεν βρίσκεται εδώ…» (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ... κάντε μια στάση εδώ και διαβάστε το)

«Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ …. δεν βρίσκεται εδώ…» (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ... κάντε μια στάση εδώ και διαβάστε το)

9 Νοεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:211
Μοίρασέ το

 

Από τότε που τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο) πέρασαν στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών, η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (έρευνα, άποψη, έλεγχος της εξουσίας και των εντεταλμένων οργάνων της ώστε να υποχρεώνονται σε λογοδοσία, που είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας), αυτή η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ που έριχνε διεφθαρμένες Κυβερνήσεις και έστελνε εξωνημένους πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Δικαιοσύνη, αυτή η δημοσιογραφία ΤΕΛΕΙΩΣΕ , πέθανε….

«Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ …. δεν βρίσκεται εδώ…» (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ... κάντε μια στάση εδώ και διαβάστε το)

Ας ξεκινήσουμε σήμερα χωρίς ειδήσεις… αν και Η ΕΙΔΗΣΗ, βρίσκεται σ’ αυτό το εξαιρετικό και λιτό άρθρο…

Σ’ αυτό το εξαιρετικό άρθρο του κ. Χρήστου Καπούτση, επιτρέψτε μου να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στο τέλος της ανάρτησης…

Είναι από την προσωπική μου στήλη “Σε πρώτο πρόσωπο” ως editorial  της εφημερίδας μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, γραμμένο δεκαπέντε χρόνια  πριν.. κι όμως τόσο επίκαιρο…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σχόλιο του Χρήστου Καπούτση

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ …. δεν βρίσκεται εδώ…

Ανέκαθεν πίστευα ότι, από τότε που τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο) πέρασαν στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών, η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (έρευνα, άποψη, έλεγχος της εξουσίας και των εντεταλμένων οργάνων της ώστε να υποχρεώνονται σε λογοδοσία, που είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας), αυτή η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ που έριχνε διεφθαρμένες Κυβερνήσεις και έστελνε εξωνημένους πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Δικαιοσύνη, αυτή η δημοσιογραφία ΤΕΛΕΙΩΣΕ , πέθανε….

Ο Δημοσιογράφος υπάλληλος και ευνοούμενος του επιχειρηματία – εργοδότη, που «μίσθωσε» την πένα του στα επιχειρηματικά συμφέροντα, απλά δεν είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, είναι όμως πολλά άλλα….

Θλίψη μόνο για το κατάντημα …. αλλά ταυτόχρονα και ανυπόκριτος θαυμασμός σε κάποιους ρομαντικούς που επιμένουν να είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι και αυτοί είναι άνεργοι ή συνταξιούχοι ή έτεροαπασχολούμενοι , είτε σε βαθειά «κατάψυξη» !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η νεότερη ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΑΔΑ, που δυστυχώς δεν είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΉ, αλλά είναι η πλέον πολύκροτη… μέχρι τώρα! (δυστυχώς, δυστυχέστατα, δεν εξαιρούνται τα κρατικά και Δημοτικά ΜΜΕ, διότι εκεί «κουμάντο» κάνει το κυβερνών κόμμα ή η πλειοψηφούσα Δημοτική παράταξη που «χωρίζει» τους εργάτες της ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας, στους δικούς μας , τα δικά μας τα καλά παιδιά και στους άλλους τους … απόβλητους… αφού προηγουμένως δολοφόνησαν κάθε έννοια αξιοκρατίας… Δράμα….)

 

Πηγή

 

Η δική μου άποψη για την δημοσιογραφία, όπως εκφράστηκε στο editorial της εφημερίδας μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, το 2007…

Κι ένα τραγικό επιμύθιο…: Από τότε, γίναμε ακόμα χειρότεροι…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Προβολές : 211


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα