Η δύναμη μέσα σου

Η δύναμη μέσα σου

28 Φεβρουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:130
Μοίρασέ το

 

Κάθε φορά που θα πέφτεις, να θυμάσαι, πως μέσα σου έχεις πολύ δύναμη για να ξανασηκωθείς…
Καλλιόπη

Είναι ένα κλικ. Η στιγμή που συνειδητοποιείς πως όλα όσα ήξερες δεν ισχύουν. Η στιγμή που, ενώ νόμιζες πως έχτιζες, όλα ήταν ετοιμόρροπα.

Και να που έπεσαν. Και να που σκόρπισαν. Σαν τραπουλόχαρτα απλώθηκαν δεξιά κι αριστερά σου. Τέλος παιχνιδιού. Δάκρυα, φωνές, σιωπηρές κραυγές.

Ποιος ο λόγος; Ποια η ουσία; Κανένας λόγος. Καμιά ουσία.

Κι εσύ ένα κουρέλι.

Χιλιοκομμένο από τα κομμάτια έσκισες για να χαρίσεις, χιλιοπατημένο από τις φορές που πάτησες τα «θέλω» σου, για να υψώσεις τα δικά του, βρώμικο από τα ψέμματα που κόλλησαν πάνω σου και σε λέρωσαν.

Και αφού συρθείς και ματώσεις – όχι για κείνον, μα για σένα – για να μαζέψεις όσα κομμάτια σου σκορπίστηκαν από εγωισμό και αλαζονεία, υψώνεις τα μάτια ψηλά στον ουρανό.

Και σηκώνεσαι.

Ναι, σηκώνεσαι. Και είναι πάλι ένα κλικ.

Μια στιγμή ξανά που νιώθεις ανάλαφρη, ζωντανή, με όλα τα κομμάτια σου βολεμένα στη θέση τους.

Μια στιγμή που σε κάνει να απορείς για τη δύναμη μέσα σου, που μπορείς και πάλι να σταθείς, να χαμογελάσεις, να ονειρευτείς.

Που γεμίζουν τα μάτια σου δάκρυα, μα να είναι από χαρά.

Που χτυπά η καρδιά σου δυνατά, μα όχι από αγωνία.

Πάνε αυτά, περάσανε. Νέος άνθρωπος, νέοι στόχοι, νέα ζωή μπροστά.

Λίνα Κατσίκα

 

Πηγή

Προβολές : 130


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα