Η Δύση «ποντάρει» στην Βάγκνερ και ο Πούτιν μιλά για «θανάσιμη απειλή» και «ένοπλη ανταρσία»

Η Δύση «ποντάρει» στην Βάγκνερ και ο Πούτιν μιλά για «θανάσιμη απειλή» και «ένοπλη ανταρσία»

24 Ιουνίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:227
Μοίρασέ το

 

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ διεμήνυσε πως ο ίδιος και οι «25.000» άνδρες του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για «την πατρίδα», για να «απελευθερώσουν τον ρωσικό λαό» από τη στρατιωτική ιεραρχία εναντίον της οποίας στασίασε.

 

 

 

 

Μυρίζει ανατροπή του Πούτιν… και κυρίως ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…

INSIDE JOB, ΜΕ ΑΟΡΑΤΟ ΣΚΑΚΙΕΡΙΣΤΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η Δύση «ποντάρει» στην Βάγκνερ και ο Πούτιν μιλά για «θανάσιμη απειλή» και «ένοπλη ανταρσία»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την, όπως την χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, “ένοπλη ανταρσία” της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «θανάσιμη απειλή», μιλώντας για κίνδυνο «εμφυλίου πολέμου» στη Ρωσία, την «ένοπλη ανταρσία» του ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος εξεγέρθηκε εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ιεραρχίας.

Σε τόνο πολεμικό, ο ένοικος του Κρεμλίνου απευθύνθηκε στις 10:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] χωρίς να τον κατονομάσει στον άνθρωπο του περιβάλλοντός του ο οποίος πλέον τον αψηφά, αναφερόμενος σε «προδότες» του ρωσικού έθνους που διεμήνυσε πως θα «τιμωρηθούν».

Πρόκειται για «πισώπλατη μαχαιριά στη χώρα και στον λαό μας», είπε ο κ. Πούτιν. «Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι τίποτε λιγότερο από προδοσία. Προδοσία οφειλόμενη σε υπέρμετρες φιλοδοξίες και προσωπικά συμφέροντα», πρόσθεσε, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στον κ. Πριγκόζιν.

Νωρίτερα, ο ιδρυτής της εταιρείας μισθοφόρων ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο γενικό αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, νευραλγικό κέντρο επιχειρήσεων στην Ουκρανία, και ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Είμαστε στο αρχηγείο, είναι 07:30», είπε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που μεταφόρτωσε στο Telegram. «Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ροστόφ είναι υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου».

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο πρόεδρος Πούτιν αναγνώρισε πως η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή «δύσκολη» στο Ροστόφ.

Μετά την ανταρσία, η ρωσική γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα για «ένοπλη εξέγερση» σε βάρος του κ. Πριγκόζιν και των 25.000 μαχητών του.

Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον τακτικό στρατό πως «βομβάρδισε» τις δυνάμεις του.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα, όπου επιβλήθηκε «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», συνέπεια της απειλής του Πριγκόζιν μέσω Telegram ότι «συνεχίζουμε, θα φθάσουμε μέχρι τέλους» και ότι «θα καταστρέψουμε όποιον μπει στον δρόμο μας».

Στην ουκρανική πλευρά, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκρινε πως «τώρα ξεκινούν όλα στη Ρωσία». «Ο διχασμός ανάμεσα στις ελίτ είναι πολύ προφανής. Το να προσποιούνται πως συμφωνούν και ότι όλα είναι ρυθμισμένα δεν θα έχει αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ μέσω Twitter.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο κ. Πριγκόζιν.

Στο διάγγελμά του ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, επέμεινε πως δεν «θα επιτρέψει» να ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος» στη Ρωσία και στάθηκε στο ότι χρειάζεται «ενότητα» δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές. Διαβεβαίωσε πως θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ διεμήνυσε πως ο ίδιος και οι «25.000» άνδρες του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για «την πατρίδα», για να «απελευθερώσουν τον ρωσικό λαό» από τη στρατιωτική ιεραρχία εναντίον της οποίας στασίασε.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε νέο ηχητικό μήνυμα που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram.

 

Το βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για κίνδυνο ταραχών στη Ρωσία

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί για κίνδυνο πρόκλησης ταραχών στη Ρωσία, σε σημερινή ενημέρωση των ταξιδιωτικών του οδηγιών ύστερα από τις κινήσεις των δυνάμεων της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

“Υπάρχουν πληροφορίες για στρατιωτικές εντάσεις στην περιφέρεια του Ροστόφ και κίνδυνος περαιτέρω ταραχών στη χώρα. Επιπροσθέτως υπάρχει έλλειψη επιλογών διαθέσιμων πτήσεων για επιστροφή στη Βρετανία”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξακολουθεί να συνιστά να αποφεύγονται όλα τα ταξίδια στη Ρωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό κράτος αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλειά του το τελευταίο διάστημα, καθώς, όπως πρόσθεσε, οι δυνάμεις της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner φαίνεται να κινούνται προς τη Μόσχα.

“Τις επόμενες ώρες, η πίστη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας και ιδιαίτερα της Ρωσικής Εθνοφρουράς θα παίξει κεντρικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση. Αυτό αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική πρόκληση στο ρωσικό κράτος το τελευταίο διάστημα”, επισημαίνει η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στην τακτική της ενημέρωση.

Η κυβέρνηση του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

“Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στη Ρωσία”, σημείωσε.

 

Πηγή

Προβολές : 227


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα