Η ΕΕ σχεδιάζει να προχωρήσει σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των κατοικιών για να «σώσει το κλίμα» έως το 2030

Η ΕΕ σχεδιάζει να προχωρήσει σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των κατοικιών για να «σώσει το κλίμα» έως το 2030

30 Ιανουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:416
Μοίρασέ το

 

 

Το 2021 η ΕΕ παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τη “διάσωση του κλίματος”. Έχει τίτλο “Fit for 55”, που σημαίνει ότι η κατανάλωση ενέργειας πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030. Τα δρακόντεια μέτρα που επηρεάζουν όλους τους τομείς της ζωής θα πρέπει να βοηθήσουν. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να υποφέρουν από μέτρα που καθιστούν τη στέγαση ακριβότερη ή και αδύνατη. Εκτός από την αύξηση των ενοικίων, αυτό ισοδυναμεί ουσιαστικά με απαλλοτρίωση των ιδιοκτητών κατοικιών.

Ένα δελτίο τύπου από το 2021 (14.7.2021), απεικονίζει την έκταση των μέτρων. Στο τμήμα 2.2 [Μια ανταγωνιστική μετάβαση: νέες ευκαιρίες μέσω βιομηχανικών και τομεακών αλλαγών. Η επίτευξη του στόχου για το 2030 θα απαιτήσει συστημικό μετασχηματισμό σε ολόκληρη την οικονομία] αναφέρεται ότι θα ληφθούν τα μέτρα “Fit for 55” στους τομείς της βιομηχανίας, των μεταφορών, των κατασκευών και της ενέργειας.

Η εφαρμογή της ανταλλαγής εκπομπών στον κτιριακό τομέα έχει ως στόχο να συμβάλει στην εισαγωγή στην αγορά καθαρότερων καυσίμων θέρμανσης, να μειώσει τον χρόνο απόσβεσης των επενδύσεων ανακαίνισης και να επιταχύνει την αλλαγή καυσίμου για θέρμανση και ψύξη σε υφιστάμενα κτίρια.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή προτείνει την εφαρμογή της νομοθεσίας για την ανταλλαγή εκπομπών στους τομείς των οδικών μεταφορών και των κτιρίων από το 2026″.

Περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με το πρόγραμμα “Fit for 55” μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

“Η Ευρωπαϊκή Πράξη για την Κλιματική Αλλαγή καθιστά υποχρεωτική την επίτευξη του κλιματικού στόχου της ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών στην ΕΕ κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030.”

Τι θα αλλάξει;

Νέα κτίρια:

Τα νέα κτίρια θα είναι χωρίς εκπομπές ρύπων:

Από το 2028: νέα κτίρια που ανήκουν σε δημόσιους φορείς.

Από το 2030: όλα τα νέα κτίρια.

Από το 2030, τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης θα είναι υποχρεωτικά για όλα τα νέα κτίρια.

Υφιστάμενα κτίρια:

Μη οικιστικά κτίρια:

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να θέσουν ελάχιστους στόχους ενεργειακής απόδοσης, δηλαδή τη μέγιστη ποσότητα ενέργειας που μπορούν να καταναλώνουν τα κτίρια ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως (με βάση το συνολικό κτιριακό απόθεμα τον Ιανουάριο του 2020). Θα υπάρξουν δύο κατώτατα όρια, 15% και 25%, για το εθνικό κτιριακό απόθεμα πάνω από αυτά τα όρια.

Μέχρι το 2030, όλα τα μη οικιστικά κτίρια θα πρέπει να είναι κάτω από το όριο του 15%.

Μέχρι το 2034, όλα τα μη οικιστικά κτίρια θα πρέπει να είναι κάτω από το όριο του 25%.

Κτίρια κατοικιών:

Η μέση κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας όλων των κτιρίων κατοικιών πρέπει να είναι:

Μέχρι το 2033, τουλάχιστον το επίπεδο της κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης D

Μέχρι το 2040, τουλάχιστον το επίπεδο που θα έχει καθοριστεί από κάθε χώρα για να εξασφαλιστεί ένα κτιριακό απόθεμα μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050.

Από το 2050, όλα τα υφιστάμενα κτίρια θα πρέπει να μετατραπούν σε κτίρια μηδενικών εκπομπών.

Τελείωσε το όνειρο της ιδιοκτησίας των δικών σας τεσσάρων τοίχων;

Η ένωση ιδιοκτητών Haus & Grund επέκρινε έντονα τη σχεδιαζόμενη οδηγία, δηλώνοντας ότι θα σήμαινε το τέλος για εκατομμύρια κτίρια στην Ευρώπη. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ένωσης, υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια σπίτια που ενδέχεται να μην χρησιμοποιούνται πλέον μέσα σε δύο στάδια, μεταξύ 2030 και 2033, όπως αναφέρει το Spiegel Wirtschaft.

“Για πολλά κτίρια των ενεργειακών κατηγοριών F και G, η ανακαίνιση δεν θα είναι επιλογή”, δήλωσε ο πρόεδρος της Haus-&-Grund, Kai Warnecke. “Για πολλούς ιδιώτες ιδιοκτήτες, η ΕΕ βάζει έτσι τέλος στο όνειρο της ιδιοκτησίας των δικών τους τεσσάρων τοίχων”.

Φυσικά, αυτό θα πλήξει και πάλι τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, όπως συνέβη με τα μέτρα του Covid, την τιμή του CO2, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ή την απορύθμιση των ενεργειακών αγορών.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΕ ακολουθεί ακριβώς τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δηλαδή του πλουσιότερου 0,01 ανά χίλια: “Δεν θα κατέχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος’.

Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, ισχύει μόνο το πρώτο μέρος, “Δεν θα κατέχεις τίποτα”.

Οι εργασίες ανακαίνισης σε παλαιότερα σπίτια πρέπει να ξεκινήσουν σχεδόν αμέσως. Μέχρι στιγμής επιτρέπεται η ενεργειακή κλάση G, μέχρι το 2030 η κλάση F και το αργότερο μέχρι το 2033 η κλάση ενεργειακής απόδοσης E. Μιλάμε για εκατομμύρια σπίτια, πολλά από τα οποία δεν θα μπορούν να ανακαινιστούν βήμα προς βήμα. Για ένα μεγάλο μέρος του παλαιού αποθέματος κατοικιών, ο στόχος των μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050 δεν θα είναι καθόλου εφικτός, οπότε δεν θα είναι πλέον δυνατόν να ζει κανείς εκεί το αργότερο μέχρι το 2040.

Το θέμα είναι ότι πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας απαλλοτρίωση, ακριβώς αυτό που θέλουν να επιτύχουν το WEF και οι δισεκατομμυριούχοι και οι ολιγάρχες που το χρησιμοποιούν ως μηχανή δημοσίων σχέσεων. Κατά συνέπεια, θα υπάρξει επίσης συγκέντρωση της ιδιοκτησίας γης.

Το όλο θέμα ισοδυναμεί με αναδιανομή του πλούτου και της ιδιοκτησίας από τη βάση προς την κορυφή.Παρακολουθήστε τα βίντεο του Nioland στα κανάλια:

1. Στο RUMBLEhttps://rumble.com/c/NIOLAND

2. Στο BITCHUTEhttps://www.bitchute.com/channel/nioland/

3. Στο ODYSEEhttps://odysee.com/@NIOLAND

4. Στο BRIGHTEONhttps://www.brighteon.com/channels/NIOLAND


Πηγή: https://www.maurizioblondet.it/lue-pianifica-lespropriazione-delle-case-di-proprieta-per-salvare-il-clima-dal-2030/

 

Πηγή μετάφρασης NIOLAND

Προβολές : 416


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα