Η ΕΙΔΗΣΗ, δεν είναι στην παραίτηση Κοντογιαννόπουλου από το κόμμα των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΗ!!!

Η ΕΙΔΗΣΗ, δεν είναι στην παραίτηση Κοντογιαννόπουλου από το κόμμα των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΗ!!!

13 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:880
Μοίρασέ το

 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ… “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ”…

ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΠΙΣΕ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ…ΘΑΝΑΤΟ…

 

 

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

 

Υποθέτω πως σε πολλούς η είδηση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου από τις επερχόμενες εκλογές (αν αυτές γίνουν), ξύπνησε μνήμες του 1991…

Τότε που από ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ…

Έχοντας ζήσει από πολύ κοντά εκείνο το συγκλονιστικό γεγονός, ως υπάλληλος στο υπουργείο Α-Παιδείας και με υπουργό τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, ήμουν ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ, ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ !!!!!!!!!!!

Τριάντα δυο χρόνια πριν και η μνήμη μένει ασάλευτη και παγωμένη, σαν να μην πέρασε μια μέρα, προσμένοντας ακόμα τη μέρα που θα αποδοθεί πραγματική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ, ΤΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ, ΤΟΥ ΚΑΠΕΛΩΝΗ, ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ, ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ, ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ, ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,  ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

Τότε, έχοντας μοιραστεί με τους δικούς μου ανθρώπους την είδηση σε φιλικό σπίτι, στο οποίο παρευρισκόταν και πολύ γνωστή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ με τον ηθοποιό σύζυγό της, η συμβουλή όλων, ήταν: “ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ”!!!

Ήταν οι μέρες που έβραζε όλη η Ελλάδα…

Η ψυχή μου όμως δεν άντεχε σε τόσο βαρύ μυστικό και το απεκάλυψα ανώνυμα στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ, με τον οποίο είχε προηγηθεί συνάντησή μου…

Τριάντα δυο χρόνια μετά, δεν ορμούν μόνον οι μνήμες που πονάνε…

Ορμούν και τα γεγονότα που μεσολάβησαν όλα αυτά τα χρόνια…

ΟΧΙ… Η ΕΙΔΗΣΗ, δεν είναι στην παραίτηση Κοντογιαννόπουλου από το κόμμα των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΗ!!!

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ…ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ…

Είναι το ίδιο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ – ΚΑΠΕΛΩΝΗ…

Αλλά αυτοί δεν είχαν μάνες…

Ένα περιθωριακό στοιχείο όπως ο Φύσσας, ο οποίος δολοφονήθηκε από ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, είχε “μάνα” στην οποία προσέτρεξε και αγκάλιασε η μανδάμ Μπαζιάνα, Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΗΔΕΝΙΣΤΡΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ…

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΕΛΩΝΗ – ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΜΕΝΕΙ “ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗ” ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…

ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ…

Αυτό, λέγεται… “τραγούδι” της σύγχρονης ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…

ΚΑΙ Ο…”ΠΟΙΗΤΗΣ” ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΑΠΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ…

Μιας κοινωνίας που από έναν ΠΑΛΑΜΑ, έναν ΔΡΟΣΙΝΗ, έναν ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΑΞΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΤΗΣ “ποίησης” του Φύσσα που έκανε ΕΙΔΩΛΟ Η ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑ…

ΟΧΙ… Η ΕΙΔΗΣΗ, δεν είναι στην παραίτηση Κοντογιαννόπουλου από το κόμμα των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΗ!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ… “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ”…

ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΠΙΣΕ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ…ΘΑΝΑΤΟ…

Προχθές ήταν ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ Η ΜΑΝΔΡΑ…

ΕΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ…

ΑΥΡΙΟ, ΤΙ;;; ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Και για να μην το ξεχάσω…

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ και ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, έγιναν υπουργοί της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ευροβουλευτής ο πρώτος…

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΙΑ ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ…

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ…

ΕΚΤΟΣ ΑΝ…

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ … ΠΟΥΤΑΝΑ…ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΑ “ΤΙΠΟΤΑ” ΚΑΙ ΞΕΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΤΥΠΑ… ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΛΛΗΝΕΣ…

Ο Β.Κοντογιαννόπουλος δεν άντεξε και παραιτήθηκε: Ξεκίνησε ο χείμαρρος παραιτήσεων υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

«Μετά τα Τέμπη δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος» είπε ο πρώην υπουργός που σημάδεψε το όνομά του με την δολοφονία Τεμπονέρα

Ο Β.Κοντογιαννόπουλος δεν άντεξε και παραιτήθηκε: Ξεκίνησε ο χείμαρρος παραιτήσεων υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

Το έγκλημα στα Τέμπη, έφερε την πρώτη παραίτηση από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ: Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, παραιτήθηκε της συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια δηλώνοντας ότι «Η τραγωδία στα Τέμπη αλλάζει ριζικά το πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα και την πολιτική μου διαδρομή η διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης από τους συμπολίτες μου και ιδίως τους νέους, την ώρα που έχει τρωθεί καίρια η αξιοπιστία των πολιτικών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του PRONEWS  το στέλεχος της ΝΔ δεν μπορεί να αντέξει το κλίμα οργής μεταξύ των πολιτών  της Ηλείας, καθώς έφεραν στην μνήμη του την ανεπιτυχή θητεία του στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Παιδείας, όταν η χώρα βίωσε τεράστια πολιτική αναταραχή, με την δολοφονία Τεμπονέρα στην Πάτρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τότε, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έκαναν οργανωμένη έφοδο για να ανακαταλάβουν τα σχολεία που είχαν καταλάβει αριστεροί και ακροαριστεροί και στις συγκρούσεις σκοτώθηκε ο καθηγητής Β.Τεμπονέρας.

Συγκεκριμένα η δολοφονία έγινε στις 8 Ιανουαρίου 1991. 

Ο νομάρχης Αχαΐας Ν. Τάγαρης, σε συνεργασία με τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. στην πόλη και άλλους μηχανισμούς, κινητοποιεί ομάδες «κρούσης» της ΟΝΝΕΔ (τους λεγόμενους «Κένταυρους»).

Επικεφαλής των ομάδων αυτών ο τότε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και δημοτικός σύμβουλος της Ν.Δ. Γιάννης Καλαμπόκας και τα γνωστά στελέχη της Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ Πάτρας, Μαραγκός, Σπίνος και άλλοι.

Ο Καλαμπόκας χτύπησε θανάσιμα τον Τεμπονέρα με λοστό στο κεφάλι στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο υπό κατάληψη Σχολικό Συγκρότημα 3ου & 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας στην πλατεία Βουδ.

Γύρω στις 10:30 μ.μ. μέλη της ΟΝΝΕΔ προσπάθησαν να ανακαταλάβουν το σχολείο και κατά τη διάρκεια συμπλοκής που επακολούθησε βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος με σιδερολοστό στο κεφάλι, ο καθηγητής του σχολείου, μέλος ακροαριστερής οργάνωσης, Νίκος Τεμπονέρας, που συμμετείχε στην κατάληψη.

Μια δολοφονία πολύ πιο «καθαρή» σε ότι αφορά τα πολιτικά αίτια και κίνητρα από την δολοφονία, Φύσσα, με την διαφορά ότι εν προκειμένω έγινε από ένα κυβερνητικό κόμμα και ουδείς βέβαια έθεσε θέμα χαρακτηρισμού ενός κόμματος ως «εγκληματικής οργάνωση», ούτε καν οι ακροαριστεροί.

Πάντως ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, που διαχειρίστηκε το όλο θέμα και εν τέλει παραιτήθηκε από τον υπουργικό θώκο, διεγράφη το 1998 από τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.

Η απόσυρσή του ανασύρει τις μνήμες της τραγωδίες του 1991, αλλά σημαίνει πολλά περισότερα: Το κλίμα οργής και η κοινωνική απαίτηση για τιμωρία των ενόχων έχουν περάσει και στις μικροκοινωνίες της επαρχίας σε όλη την Ελλάδα.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για το αποτέλεσμα των επικείμενων εθνικών εκλογών.

 

Πηγή

Προβολές : 880


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα