Η εκτροπή του Μαξίμου... σε μυστικές συσκέψεις! Αυτό, δεν λέγεται Δημοκρατία αλλά κάτι άλλο.

Η εκτροπή του Μαξίμου... σε μυστικές συσκέψεις! Αυτό, δεν λέγεται Δημοκρατία αλλά κάτι άλλο.

22 Ιουλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:346
Μοίρασέ το

 

Θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, θα “πειράξει” τις δημοσκοπήσεις και θα “αρπάξει” βουλευτές από άλλα κόμματα.

Μπροστά στην κατάρρευση (που θα απειλήσει και την προεδρία της ΝΔ) ο Μητσοτάκης θα παίξει τα ρέστα του.

Ποτέ δεν υπήρξε δημοκρατία μετά την δολοφονία του Καποδίστρια… 
ΟΥΤΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ…
Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΗΣ CIA…ο ηλίθιος νεοέλληνας δεν το κατάλαβε ποτέ…
Καλλιόπη Σουφλή

Του Άρη Σπίνου
 

Με πρόσχημα ότι με  τον σημερινό εκλογικό νόμο, ίσως χρειαστούν ακόμη και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει το πρώτο κόμμα να αποκτήσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (το παραμύθι θα πλασαριστεί από όλα τα ΜΜΕ) η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει δεσμευτεί για εξάντληση της τετραετίας, αλλά αυτό στην πράξη δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ψευδόμενος.

Μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα θα καταστήσουν αναγκαία την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα πει στο τέλος.

 
Το χειρότερο όμως όλων δεν είναι αυτό αλλά οι θεσμικές απρέπειες που οδηγούν την Δημοκρατία σε εκτροπή και είναι πλέον ορατές.
Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει με τους μηχανισμούς που διαθέτει να πειράξει όλες τις δημοσκοπήσεις προκειμένου να εξαφανίσει κατά κυρίαρχο λόγο την Ελληνική Λύση, αυξάνοντας τα ποσοστά (ούτε οι ίδιοι δεν θα το πιστεύουν) στα κόμματα – σφραγίδες στα δεξιά του για να δώσει την αίσθηση στον ψηφοφόρο ότι θέλουν “λίγο ακόμη” για να μπουν στην βουλή και άρα η ψήφος σε αυτά δεν είναι χαμένη και κατά συνέπεια… να μην πάει στον Βελόπουλο.
Το σενάριο αυτό το κουβεντιάζουν ήδη στελέχη δημοκοπικών εταιρειών και το μετέφεραν αυτούσιο στο edolio5.
Επιπλέον όπως μαθαίνουμε ήδη έχει σχηματιστεί η λίστα με “υποψήφιους πρόθυμους βουλευτές” από όλα τα Κόμματα που θα μπορούν να στοιχηθούν πίσω από την Νέα Δημοκρατία για να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 151,εάν το ΚΙΝΑΛ κάνει “νερά” στην επικείμενη κυβερνητική συνεργασία.
Για τον λόγο αυτό στις δημοσκοπήσεις που έρχονται το ΚΙΝΑΛ θα έχει “κομμένα φτερά”.
Αυτό πάντως δεν λέγεται Δημοκρατία αλλά κάτι άλλο.
Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως εάν το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας πέσει κάτω από 30% το ίδιο βράδυ των εκλογών θα αμφισβητηθεί η παρουσία του στην Καρέκλα του προέδρου. 

 

 

Πηγή

Προβολές : 346


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα