Η εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και η πατερναλιστική δημοκρατία...

Η εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και η πατερναλιστική δημοκρατία...

12 Απριλίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:532
Μοίρασέ το

 

Ας μην χαίρονται κάποιοι στη Δεξιά ότι έτσι θα «εισπράξουν» τις ψήφους των Σπαρτιατών και ας μην χαίρονται κάποιοι στην Αριστερά ότι έτσι «ξεμπερδεύουμε με τους φασίστες».

Αργά ή γρήγορα οι ίδιες μέθοδοι θα εφαρμοστούν και εναντίον τους μόλις θεωρηθούν επικίνδυνοι για τη σταθερότητα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος.

 

Γελάνε και οι πέτρες με την ποινική δίωξη της αδειλίνη, που αποδεικνύεται η πλέον υπάκουη στις εντολές ενός ψυχοπαθούς και κατά συρροήν εγκληματία  πρωθυπουργεύοντος…

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, έχουν ασκήσει από την πρώτη στιγμή της εισόδου της χρυσής αυγής, αυστηρή κριτική σ’ αυτό το κόμμα και στην συνέχεια στον ίδιο τον Κασιδιάρη…

ΑΛΛΑ…

Άλλο κριτική σε πολιτικό πρόσωπο και σε κόμμα, κι άλλο στα δυο μέτρα και δυο σταθμά και στην “δικαιοσύνη” της αδειλίνη…

ΑΗΔΙΑ, ΟΡΓΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ… ΕΥΧΗ:

Η ΝΕΜΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΤΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Αν οι Σπαρτιάτες και ο Κασιδιάρης εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα, τότε τι έκανε ο Γ. Παπανδρέου με το «Λεφτά υπάρχουν» ή ο Α. Σαμαράς που «έσκιζε τα μνημόνια σελίδα-σελίδα» στο Ζάππειο ή ο Α. Τσίπρας με το δημοψήφισμα του 2015 που το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ; Καμιά διαδικασία έκπτωσης των βουλευτών αυτών των κομμάτων δεν κινήθηκε τότε από τη Δικαιοσύνη. Αυτοί δεν εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα;

 

Του Νικηφόρου Βαρονέτου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την άσκηση ποινικών διώξεων, σε βαθμό πλημμελήματος, για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατά έντεκα βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες, κατά του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, ως ηθικού αυτουργού και κατά ενός δικηγόρου για συνέργεια.

Η ποινική δίωξη βασίζεται σε στοιχεία της Εισαγγελέως ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών, ότι αυτός κινούσε τα νήματα παρέχοντας πολιτική στήριξη, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική κάθοδο, αλλά και την εκλογή των βουλευτών του κόμματος. Αυτό υποτίθεται ότι δεν το γνώριζαν οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών και άρα εξαπατήθηκαν!

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης (όπως και τ’ άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδικαστεί ως συμμετέχοντες σε εγκληματική οργάνωση) δεν έχει το δικαίωμα της όποιας, άμεσης ή έμμεσης, πολιτικής δραστηριότητας, παρ’ όλο που δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και δεν έχει στερηθεί των πολικών δικαιωμάτων του.

Εντυπωσιακό είναι ότι η παραγγελία για ποινική δίωξη δεν ασκείται κατά του Προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα. Όλοι οι βουλευτές, σε συνεργασία με τον Κασιδιάρη, εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα εκτός από τον Πρόεδρο του κόμματος! Ο τελευταίος εμφανίζεται είτε ως πολιτικά αφελής είτε ότι εντάσσεται στην κατηγορία του «προστατευόμενου μάρτυρα».

Θυμίζουμε ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2023 οι «Σπαρτιάτες» έλαβαν ποσοστό 4,68% των εγκύρων ψήφων (243.922) και εξέλεξαν 12 βουλευτές.

Η άσκηση των ποινικών διώξεων σε συνδυασμό με την αναμενόμενη απόφαση του Εκλογοδικείου, μετά από σχετικές προσφυγές πολιτών, μπορεί να οδηγήσει σε έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα όσων εκλέχτηκαν με τους Σπαρτιάτες. Σε μια τέτοια περίπτωση ήδη εμφανίζονται, στα μέσα ενημέρωσης, διάφορα σενάρια για το πώς θα καλυφθούν οι έδρες που θα κενωθούν.

Πρώτο σενάριο είναι οι κενές έδρες να πληρωθούν από τους επιλαχόντες βουλευτές, ιδίως μάλιστα αν δεν εκπέσει ο Πρόεδρος του κόμματος. Εκτός αν το Εκλογοδικείο κρίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι, του συγκεκριμένου κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο συμμετείχαν στη συνομωσία εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Δεύτερο σενάριο είναι να γίνουν επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες που εκλέχτηκαν οι βουλευτές των Σπαρτιατών.

Σ’ αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να επαναληφθεί η εκλογή όλων των βουλευτών της περιφέρειας γιατί, αν γίνουν εκλογές μόνο για μία έδρα, σε κάθε περιφέρεια, τότε θα εκλεγούν βουλευτές, αυτοί του πρώτου κόμματος (ΝΔ). Θα γίνουν, δηλαδή, μ’ ένα μονοεδρικό πλειοψηφικό σύστημα. Κάτι τέτοιο βέβαια θα βρει αντίθετα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο σενάριο αυτό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το όριο του 3%, τα υπόλοιπα και τις έδρες που δόθηκαν, λόγω του μπόνους, στο πρώτα κόμμα στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

Τρίτο σενάριο είναι οι 12 ή 11έδρες να μοιραστούν μεταξύ των άλλων κομμάτων της Βουλής ανάλογα με την εκλογική δύναμή τους. Αυτό το σενάριο φαίνεται ότι προτιμούν όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου για προφανείς λόγους. Μόνο που σ’ αυτήν την περίπτωση θα έχουμε τον αποκλεισμό από τη Βουλή ενός τμήματος (4,68%) των εκλογέων. Έτσι όμως διολισθαίνουμε προς μια πατερναλιστική – ανελεύθερη δημοκρατία που αποκλείει τη συμμετοχή των πολιτών που αντιτίθενται στην επικρατούσα πολιτική ορθότητα. Αν αυτό γίνει μια φορά, θα μπορεί να επαναληφθεί και στο μέλλον.

Ας μην χαίρονται κάποιοι στη Δεξιά ότι έτσι θα «εισπράξουν» τις ψήφους των Σπαρτιατών και ας μην χαίρονται κάποιοι στην Αριστερά ότι έτσι «ξεμπερδεύουμε με τους φασίστες». Αργά ή γρήγορα οι ίδιες μέθοδοι θα εφαρμοστούν και εναντίον τους μόλις θεωρηθούν επικίνδυνοι για τη σταθερότητα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος.

Αν οι Σπαρτιάτες και ο Κασιδιάρης εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα, τότε τι έκανε ο Γ. Παπανδρέου με το «Λεφτά υπάρχουν» ή ο Α. Σαμαράς που «έσκιζε τα μνημόνια σελίδα-σελίδα» στο Ζάππειο ή ο Α. Τσίπρας με το δημοψήφισμα του 2015 που το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ; Καμιά διαδικασία έκπτωσης των βουλευτών αυτών των κομμάτων δεν κινήθηκε τότε από τη Δικαιοσύνη. Αυτοί δεν εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα;

Μπορεί κάποιοι να είναι ιδεολογικοί και πολιτικοί αντίπαλοι των εθνικιστών και να απεχθάνονται  τον Κασιδιάρη, αλλά η Δημοκρατία, με όλες τις ατέλειες και αδυναμίες της, είναι πολύ υπέρτερο αγαθό.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο με όποιους συμφωνούν και να αποκλείει όσους διαφωνούν. Όποιοι θέλουν να πολεμήσουν το φασισμό, το ναζισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, την ομοφοβία, το λαϊκισμό και οτιδήποτε άλλο θεωρούν ως απειλή, οφείλουν να το κάνουν με πολιτικά και ιδεολογικά μέσα και όχι με απαγορεύσεις, αποκλεισμούς και καταναγκασμούς που ουσιαστικά υποσκάπτουν τη Δημοκρατία για την οποίαν υποτίθεται ότι κόπτονται.

Υ.Γ. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι η ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά) μεταπολεμικά  μέχρι τη Χούντα της 21ης Απριλίου 1967 λειτουργούσε ως πολιτικό κέλυφος του παράνομου τότε ΚΚΕ. Ουδείς είχε προτείνει, εκείνη την περίοδο, να τεθεί εκτός του πολιτικού συστήματος επειδή ουσιαστικά την καθοδηγούσε ο παράνομος μηχανισμός του ΚΚΕ. Ορισμένοι μάλιστα από τους βουλευτές της ήταν φυλακισμένοι για την κομμουνιστική δράση τους ή για κατασκοπεία, σύμφωνα με τη νομοθεσία της εποχής.

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 532


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα