Η Επιβολή Εφιαλτικής Ψυχολογικής Χειραγώγησης των Μαζών (Gaslighting) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Η Επιβολή Εφιαλτικής Ψυχολογικής Χειραγώγησης των Μαζών (Gaslighting) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

24 Οκτωβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:608
Μοίρασέ το

 

Οδεύουμε προς τον Νέο Κανονικό Χειμώνα Νο 3.

Ήδη δυναμώνουν την επίσημη προπαγάνδα, ανεβάζουν τα κατασκευασμένα “κρούσματα”, μιλάνε για επαναφορά της μάσκας-εντολής, υποδαυλίζουν το μαζικό μίσος για τους “ανεμβολίαστους” και ούτω καθεξής.

Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου των ανθρώπων διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται.

Οι παγκόσμιες καπιταλιστικές άρχουσες τάξεις αγκαλιάζουν ανοιχτά τους νεοναζί.

Γίνεται λόγος για “περιορισμένο” πυρηνικό πόλεμο.

Ο φανατισμός, ο φόβος και το μίσος αφθονούν.

Η εξαπάτηση των μαζών δεν υποχωρεί.

Αυξάνεται.

Η καταστολή της διαφωνίας εντείνεται.

Η δαιμονοποίηση της μη συμμόρφωσης εντείνεται.

Οι γραμμές χαράσσονται στην άμμο.

Το βλέπετε και το αισθάνεστε όπως κι εγώ.

 

 

 

 

Θα συμπληρώσω σ’ αυτό το εξαιρετικό άρθρο, πως ότι είναι οι gaslighters, είναι και οι stalker… είναι και οι haters… ιδιότητες που έχουν όλοι οι τοξικοί “άνθρωποι”…

Μείνετε μακρυά τους… είναι επικίνδυνοι…
Μισώντας κατά βάθος τον ίδιο τους τον εαυτό, μισούν και τους γύρω τους…
Ακόμα κι αν παρουσιάζονται με το “φωτοστέφανο της … καλοσύνης”, στόχος τους είναι ο έλεγχος του μυαλού και της ψυχής σας…
Δυστυχώς, κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι και στο διαδίκτυο… είτε σε ρόλο ιστολόγων, είτε σε ρόλο σχολιαστών…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

17 Οκτωβρίου 2022, CJ Hopkins Διαβάστε το εδώ

Για τους μελετητές της επίσημης προπαγάνδας, του ελέγχου του μυαλού, του συναισθηματικού εξαναγκασμού και άλλων ύπουλων τεχνικών χειραγώγησης, η εξάπλωση της Νέας Κανονικότητας ήταν ένας μποναμάς. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε την εφαρμογή και τα αποτελέσματα αυτών των ισχυρών τεχνολογιών σε πραγματικό χρόνο σε τόσο μαζική κλίμακα.

Μέσα σε κάτι περισσότερο από δυόμισι χρόνια, η συλλογική μας “πραγματικότητα” αναθεωρήθηκε ριζικά. Οι κοινωνίες μας έχουν αναδιαρθρωθεί ριζικά. Εκατομμύρια (πιθανότατα δισεκατομμύρια) άνθρωποι έχουν συστηματικά διαμορφωθεί ώστε να πιστεύουν μια ποικιλία προφανώς γελοίων ισχυρισμών, ισχυρισμών που δεν βασίζονται σε απολύτως τίποτα, που έχουν επανειλημμένα διαψευστεί από ευρέως διαθέσιμα στοιχεία, αλλά που έχουν ωστόσο αποκτήσει την ιδιότητα των γεγονότων. Μια ολόκληρη φανταστική ιστορία έχει γραφτεί με βάση αυτούς τους αβάσιμους και γελοίους ισχυρισμούς. Δεν θα ξεγραφεί εύκολα ή γρήγορα.

Δεν πρόκειται να σπαταλήσω τον χρόνο σας για να καταρρίψω αυτούς τους ισχυρισμούς. Έχουν επανειλημμένα και εξαντλητικά καταρριφθεί. Ξέρετε ποιοι είναι και είτε τους πιστεύετε είτε όχι. Όπως και να έχει, η επανεξέταση και η εκ νέου διάψευσή τους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Αντ’ αυτού, θέλω να επικεντρωθώ σε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τεχνολογία ελέγχου του νου, μια τεχνολογία που έχει κάνει πολύ βαριά δουλειά καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής της Νέας Κανονικότητας και κάνει πολύ βαριά δουλειά σήμερα.

Θέλω να το κάνω αυτό επειδή πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι ο έλεγχος του νου είναι είτε (α) μια “θεωρία συνωμοσίας” είτε (β) κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ναρκωτικά, μικροκύματα, χειρουργική επέμβαση, βασανιστήρια ή κάποια άλλα επεμβατικά φυσικά μέσα.

Φυσικά, υπάρχει μια τεράστια και καλά τεκμηριωμένη ιστορία χρήσης τέτοιων επεμβατικών φυσικών τεχνολογιών (βλ. π.χ. την ιστορία του διαβόητου προγράμματος MKULTRA της CIA), αλλά σε πολλές περιπτώσεις ο έλεγχος του νου μπορεί να επιτευχθεί με πολύ λιγότερο περίπλοκες τεχνικές.

Μια από τις πιο βασικές και αποτελεσματικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αιρέσεις, τα ολοκληρωτικά συστήματα και τα άτομα με φασιστικές προσωπικότητες για να αποπροσανατολίσουν και να ελέγξουν το μυαλό των ανθρώπων είναι το “gaslighting”.

Πιθανόν να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο. Αν όχι, ακολουθούν μερικοί ορισμοί:

“η χειραγώγηση ενός άλλου ατόμου ώστε να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις, τις εμπειρίες ή την κατανόηση των γεγονότων”.

Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση

“μια ύπουλη μορφή χειραγώγησης και ψυχολογικού ελέγχου. Τα θύματα του gaslighting τροφοδοτούνται σκόπιμα και συστηματικά με ψευδείς πληροφορίες που τα οδηγούν στο να αμφισβητήσουν αυτά που γνωρίζουν ως αληθινά, συχνά για τον εαυτό τους. Μπορεί να καταλήξουν να αμφισβητούν τη μνήμη τους, την αντίληψή τους, ακόμη και τη λογική τους”.

Psychology Today

“μια μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης κατά την οποία ο θύτης προσπαθεί να σπείρει την αυτοαμφισβήτηση και τη σύγχυση στο μυαλό του θύματός του. Συνήθως, οι gaslighters επιδιώκουν να αποκτήσουν δύναμη και έλεγχο πάνω στο άλλο άτομο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αναγκάζοντάς το να αμφισβητήσει την κρίση και τη διαίσθησή του”.

Ινστιτούτο Newport

Ο κύριος στόχος του gaslighting είναι να μπερδέψετε, να εξαναγκάσετε και να χειραγωγήσετε συναισθηματικά το θύμα σας ώστε να εγκαταλείψει τη δική του αντίληψη της πραγματικότητας και να αποδεχτεί την όποια νέα “πραγματικότητα” του επιβάλλετε.

Τελικά, θέλετε να καταστρέψετε εντελώς την ικανότητά τους να εμπιστεύονται τη δική τους αντίληψη, τα συναισθήματα, τη συλλογιστική τους και τη μνήμη των ιστορικών γεγονότων και να τους καταστήσετε απόλυτα εξαρτημένους από εσάς για να τους πείτε τι είναι πραγματικό και τι “πραγματικά” συνέβη, και ούτω καθεξής, και πώς πρέπει να αισθάνονται γι’ αυτό.

Όποιος έχει βιώσει ποτέ το gaslighting στο πλαίσιο μιας κακοποιητικής σχέσης, ή μιας αίρεσης, ή ενός ολοκληρωτικού συστήματος, ή έχει εργαστεί σε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών, μπορεί να σας πει πόσο ισχυρό και καταστροφικό είναι.

Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, τα θύματα του gaslighting απογυμνώνονται εντελώς από την αίσθηση του εαυτού τους και παραδίδουν πλήρως την ατομική τους αυτονομία.

Μεταξύ των πιο γνωστών και δραματικών παραδειγμάτων είναι η υπόθεση της Patty Hearst, ο Ναός του Λαού του Jim Jones, η οικογένεια Manson και διάφορες άλλες αιρέσεις, αλλά, η αλήθεια είναι ότι το gaslighting συμβαίνει καθημερινά, έξω από τα φώτα της δημοσιότητας, σε αμέτρητες προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Από την άνοιξη του 2020, έχουμε υποστεί επίσημο gaslighting σε πρωτοφανή κλίμακα.

Κατά μία έννοια, η PSYOP (η ψυχολογική επιχείρηση) της “Αποκαλυπτικής Πανδημίας” ήταν μια μεγάλη εκτεταμένη εκστρατεία ψυχολογικής κακοποίησης-gaslighting (που περιλαμβάνει αμέτρητες μεμονωμένες περιπτώσεις gaslighting) που επιβλήθηκε στις μάζες σε όλο τον κόσμο. Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ένα ακόμη παράδειγμα.

Βασικά, αυτό που συνέβη ήταν ότι ένα στέλεχος της Pfizer επιβεβαίωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Δευτέρα ότι η Pfizer δεν γνώριζε αν το “εμβόλιο” Covid της εμπόδιζε τη μετάδοση του ιού πριν προωθηθεί ότι έκανε ακριβώς αυτό και επιβληθεί στις μάζες τον Δεκέμβριο του 2020. Ο κόσμος είδε το βίντεο με το στέλεχος να το παραδέχεται αυτό, ή το άκουσε, και αναστατώθηκε.

Έκαναν tweet και Facebook και δημοσίευσαν βίντεο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla, τον Bill Gates, τον διευθυντή του CDC, επίσημους προπαγανδιστές όπως η Rachel Maddow, και διάφορους άλλους “ειδικούς” και “αρχές” να λένε απροκάλυπτα ψέματα στο κοινό, υποσχόμενοι στους ανθρώπους ότι ο “εμβολιασμός” θα “αποτρέψει τη μετάδοση”, “θα προστατεύσει άλλους ανθρώπους από τη μόλυνση”, “θα σταματήσει τον ιό στην πορεία του” και ούτω καθεξής, οι οποίοι εντελώς αβάσιμοι ισχυρισμοί (π.χ., ψέματα) αποτέλεσαν τη δικαιολογία για τον συστηματικό διαχωρισμό και τη δίωξη των “μη εμβολιασμένων” και την υποδαύλιση του μαζικού φανατικού μίσους προς οποιονδήποτε αμφισβητούσε την επίσημη αφήγηση περί “εμβολίων” και την επίσημη ιδεολογία της Νέας Κανονικότητας, το οποίο μίσος συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας της Νέας Κανονικότητας (δηλαδή, τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, οι “ειδικοί” της υγείας κ.ά.) αντέδρασε στην ιστορία προβλέψιμα. Την αγνόησαν, ελπίζοντας ότι απλά θα εξαφανιζόταν. Όταν αυτό δεν συνέβη, έβγαλαν τους “ελεγκτές γεγονότων” (δηλ. τους “gaslighters”).

Το Associated Press, το Reuters, το PolitiFact, και άλλες επίσημες οργανώσεις που υπονομεύουν τα γεγονότα, δημοσίευσαν αμέσως μακροσκελείς επίσημους “ελέγχους γεγονότων” που θα έκαναν έναν σοφιστή να κοκκινίσει.

Διαβάστε τους και θα καταλάβετε τι εννοώ. Αποτελούν τέλεια παραδείγματα επίσημου gaslighting, φτιαγμένα για να σας αποσπάσουν την προσοχή από το θέμα και να σας παρασύρουν σε μια διαφωνία για ανούσιες λεπτομέρειες και ορισμούς. Ακούγονται ακριβώς όπως οι αρνητές του Ολοκαυτώματος που ισχυρίζονται θλιβερά ότι δεν υπάρχει γραπτή απόδειξη ότι ο Χίτλερ διέταξε την Τελική Λύση … που δεν υπάρχει, αλλά δεν έχει καμία γαμημένη σημασία. Φυσικά και ο Χίτλερ διέταξε την Τελική Λύση, και φυσικά είπαν ψέματα για τα “εμβόλια”.

Το διαδίκτυο κολυμπάει με αποδείξεις για τα ψέματά τους … tweets, βίντεο, άρθρα και ούτω καθεξής.

Αυτό είναι που κάνει το gaslighting τόσο απογοητευτικό για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι εμπλέκονται σε μια πραγματική συζήτηση καλής πίστης για τα γεγονότα και την αλήθεια. Αλλά ο ολοκληρωτισμός δεν λειτουργεί έτσι. Οι Νέοι Κανονικοί, όταν επαναλαμβάνουν ό,τι τους έχουν δώσει εντολή οι αρχές να επαναλαμβάνουν σήμερα (π.χ. “εμπιστευτείτε την Επιστήμη”, “ασφαλές και αποτελεσματικό”, “κανείς δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι θα αποτρέψουν τη μετάδοση”), δεν θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν λιγότερο για το αν αυτό είναι πραγματικά αληθινό, ή ακόμη και αν βγάζει το παραμικρό νόημα.

Αυτοί οι “έλεγχοι γεγονότων” που προκαλούν gaslighting δεν έχουν σκοπό να τους πείσουν ότι κάτι είναι αληθινό ή ψευδές. Και σίγουρα δεν έχουν σκοπό να πείσουν εμάς. Είναι επίσημα σενάρια, σημεία συζήτησης και κλισέ που τερματίζουν τη σκέψη για να επαναλαμβάνουν οι Νέοι Κανονικοί, όπως οι αιρετικοί που σας ψέλνουν μάντρα για να κλείσετε το μυαλό τους και να αποκλείσετε οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση ή απειλεί την “πραγματικότητα” της αίρεσης.

Μπορείτε να τους παρουσιάσετε τα πραγματικά γεγονότα, και εκείνοι θα χαμογελάσουν εν γνώσει τους, και θα τα αρνηθούν κατάμουτρα, και θα σας κοροϊδέψουν συγκαταβατικά επειδή δεν “βλέπετε την αλήθεια”.

 

Αλλά εδώ είναι το δύσκολο πράγμα σχετικά με το gaslighting.

Για να μπορέσετε να κάνετε αποτελεσματικό gaslight σε κάποιον, πρέπει να βρίσκεστε σε θέση εξουσίας ή να ασκείτε κάποια άλλη μορφή εξουσίας πάνω του. Πρέπει να χρειάζεται κάτι ζωτικό από εσάς (π.χ. διατροφή, ασφάλεια, οικονομική ασφάλεια, κοινότητα, επαγγελματική ανέλιξη ή απλώς αγάπη). Δεν μπορείτε να πλησιάσετε κάποιον τυχαίο άγνωστο στο δρόμο και να αρχίσετε να του κάνετε gaslighting. Θα γελάσουν στα μούτρα σας.

Ο λόγος για τον οποίο οι αρχές της Νέας Κανονικότητας κατάφεραν να κάνουν τόσο αποτελεσματικά Gaslight τις μάζες είναι ότι οι περισσότερες μάζες χρειάζονται κάτι από αυτές … μια δουλειά, φαγητό, στέγη, χρήματα, ασφάλεια, status, τους φίλους τους, μια σχέση, ή οτιδήποτε είναι αυτό που δεν είναι διατεθειμένες να ρισκάρουν αμφισβητώντας τους εξουσιαστές και τα ψέματά τους. Οι Gaslighters, οι αιρετικοί και τα φρικιά της εξουσίας, γενικά, το γνωρίζουν αυτό. Είναι αυτό από το οποίο εξαρτώνται, η απροθυμία σας να ζήσετε χωρίς ό,τι κι αν είναι αυτό. Το μηδενίζουν και σας απειλούν με την απώλειά του (μερικές φορές συνειδητά, μερικές φορές απλώς διαισθητικά).

Το gaslighting δεν θα δουλέψει αν είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε ό,τι απειλεί να σας πάρει ο gaslighter (ή να σταματήσει να σας δίνει, ανάλογα με την περίπτωση), αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να το χάσετε στην πραγματικότητα, γιατί θα τιμωρηθείτε για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, για να μην παραδώσετε την αυτονομία και την ακεραιότητά σας και να συμμορφωθείτε με την “πραγματικότητα” της αίρεσης, ή της καταχρηστικής σχέσης, ή του ολοκληρωτικού συστήματος.

Έχω περιγράψει τη Νέα Κανονικότητα (δηλαδή, τη νέα μας “πραγματικότητα”) ως παθολογικοποιημένο-ολοκληρωτισμό και ως “μια λατρεία σε μεγάλη κλίμακα, σε κοινωνική κλίμακα”. Χρησιμοποίησα την αναλογία της “αίρεσης του Covid” επειδή κάθε ολοκληρωτικό σύστημα λειτουργεί ουσιαστικά σαν αίρεση, με την κύρια διαφορά ότι, στα ολοκληρωτικά συστήματα, η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ της αίρεσης και της κανονικής (δηλαδή της κυρίαρχης) κοινωνίας είναι εντελώς ανεστραμμένη. Η αίρεση γίνεται η κυρίαρχη (δηλαδή η “κανονική”) κοινωνία και τα μη μέλη της αίρεσης γίνονται οι “αποκλίνοντες” της.

Δεν θέλουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως “αποκλίνοντες” (επειδή δεν έχουμε αλλάξει εμείς, αλλά η κοινωνία), και το ένστικτό μας είναι να απορρίψουμε την ετικέτα, αλλά αυτό ακριβώς είμαστε… αποκλίνοντες.

Άνθρωποι που παρεκκλίνουν από τον κανόνα, έναν νέο κανόνα, τον οποίο απορρίπτουμε και αντιδρούμε, αλλά ο οποίος, παρ’ όλα αυτά, είναι ωστόσο ο κανόνας, και έτσι θα μας θεωρούν και θα μας αντιμετωπίζουν σαν αποκλίνοντες.

Εγώ είμαι ένας τέτοιος αποκλίνων. Έχω την αίσθηση ότι κι εσείς είστε. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε. Αντιθέτως, πρέπει να το αποδεχτούμε και να το αγκαλιάσουμε. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σχετικά με αυτό, σχετικά με το πού βρισκόμαστε σε αυτή τη νέα “πραγματικότητα”.

Οδεύουμε προς τον Νέο Κανονικό Χειμώνα Νο 3. Ήδη δυναμώνουν την επίσημη προπαγάνδα, ανεβάζουν τα κατασκευασμένα “κρούσματα”, μιλάνε για επαναφορά της μάσκας-εντολής, υποδαυλίζουν το μαζικό μίσος για τους “ανεμβολίαστους” και ούτω καθεξής. Οι λογαριασμοί φυσικού αερίου των ανθρώπων διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται. Οι παγκόσμιες καπιταλιστικές άρχουσες τάξεις αγκαλιάζουν ανοιχτά τους νεοναζί. Γίνεται λόγος για “περιορισμένο” πυρηνικό πόλεμο. Ο φανατισμός, ο φόβος και το μίσος αφθονούν. Η εξαπάτηση των μαζών δεν υποχωρεί. Αυξάνεται. Η καταστολή της διαφωνίας εντείνεται. Η δαιμονοποίηση της μη συμμόρφωσης εντείνεται. Οι γραμμές χαράσσονται στην άμμο.

Το βλέπετε και το αισθάνεστε όπως κι εγώ.

Ξεκαθαρίστε τι είναι ουσιώδες για εσάς. Ξεκαθαρίστε τι είστε διατεθειμένοι να χάσετε. Μείνετε αποκλίνοντες. Μείνετε παγωμένοι. Αυτό δεν έχει τελειώσει.



**** Δικτυογραφία

The Gaslighting of the Masses – OffGuardian

The Gaslighting of the Masses

 

Πηγή και μετάφραση https://apollodoros.substack.com/p/gaslighting

Προβολές : 608


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα