Η Επιτομή της υποκρισίας – Το  θράσος του Πάτση είναι ευθέως ανάλογο της προκλητικής ανοχής του «Συστήματος»

Η Επιτομή της υποκρισίας – Το  θράσος του Πάτση είναι ευθέως ανάλογο της προκλητικής ανοχής του «Συστήματος»

27 Οκτωβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:235
Μοίρασέ το

 

 

 

Ο Πάτσης είναι οπαδός του δόγματος του Καραγκιόζη: «Τα δικά μου δικά μου, τα δικά σου δικά μου και τα δικά τους πάλι δικά μου».

Ο Πάτσης φαίνεται πως θεωρεί τις δραστηριότητές του νόμιμες. Προφανώς αδιαφορεί για κάθε έννοια ηθικής και πολιτικής ευπρέπειας.

Με πρωτοφανές θράσος προκαλεί το Κοινόν περί Δικαίου και Πολιτικής Ηθικής Αίσθημα.

Πόθεν προκύπτει και πώς δικαιολογείται μία τέτοια συμπεριφορά άραγε;

Είναι απλό. Ο Πάτσης ξέρει πως οι μηχανισμοί αυτοπροστασίας των απατεώνων στην Πολιτική είναι εξαιρετικά αξιόπιστοι.

Νοοτροπία ΑΛΗΤΙΚΗ!!!
Νοοτροπία του … ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ…
ΡΕ, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΚΑ…ΓΚΑ…ΓΚΑ…ΜΗΣΟΥ… ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Η Επιτομή της υποκρισίας - Το  θράσος του Πάτση είναι ευθέως ανάλογο της προκλητικής ανοχής του «Συστήματος»

ΠΚ

Δεν αιφνιδιάζει κανέναν η θρασύτητα του Ανδρέα Πάτση, μέχρι χθες βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και κορυφή του παγόβουνου ενός σκανδάλου με πολλά πλοκάμια.

Ο βουλευτής Γρεβενών παρά τη διαγραφή του από το κυβερνητικό κόμμα δεν παραχώρησε την έδρα του στη Βουλή προκειμένου να διατηρήσει τα όποια προνόμια για να καθυστερήσει τις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης του από το Κοινοβούλιο και βεβαίως από την Δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής -ο οποίος με περισσή πολιτική αγένεια απευθύνθηκε την Τρίτη στους συμπολίτες του στα Γρεβενά διαβεβαιώνοντας τους πώς θα εξακολουθήσει να τους εκπροσωπεί- δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως είναι περιττή κάθε συζήτηση επί της υποθέσεώς του, διότι όλα είναι νόμιμα. Οπότε, προς τι η όποια κουβέντα;

Ο Πάτσης είναι γέννημα και θρέμμα της πολιτικής νοοτροπίας που θέλει τους βουλευτές και τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη να συμπεριφέρονται ως νόμιμα αρπακτικά της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας όλων των υπολοίπων.

Ο Πάτσης είναι οπαδός του δόγματος του Καραγκιόζη: «Τα δικά μου δικά μου ,τα δικά σου δικά μου και τα δικά τους πάλι δικά μου».

Βοηθό και σύμβουλο σε αυτήν την άθλια επιχείρηση εξαγοράς κόκκινων δανείων προκειμένου να ιδιοποιηθεί έναντι πινακίου φακής των ακινήτων των δανειοληπτών είχε τον κανακάρη του, κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον αντίστοιχο ειδικό τομέα του κόμματος. Ναι. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση εκμετάλλευσης των αγωνιών και της δυστυχίας των άλλων.

Ο Πάτσης φαίνεται πως θεωρεί τις δραστηριότητές του νόμιμες. Προφανώς αδιαφορεί για κάθε έννοια ηθικής και πολιτικής ευπρέπειας. Με πρωτοφανές θράσος προκαλεί το Κοινόν περί Δικαίου και Πολιτικής Ηθικής Αίσθημα. Πόθεν προκύπτει και πώς δικαιολογείται μία τέτοια συμπεριφορά άραγε;

Είναι απλό. Ο Πάτσης ξέρει πως οι μηχανισμοί αυτοπροστασίας των απατεώνων στην Πολιτική είναι εξαιρετικά αξιόπιστοι.

Ξέρει πώς κανείς δεν ελέγχει συστηματικά και μεθοδικά τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών και πως κανείς δεν παρακολουθεί τις πραγματικές οικονομικές και εξωθεσμικές δραστηριότητες των πολιτικών προσώπων.  

Ξέρει ο Πάτσης  πώς ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση θα την γλυτώσει με κάποιες «γρατζουνιές» και μερικές «αμυχές», άντε και κάποιους μώλωπες.  Αυτό είναι όλο.

Το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, όπως πάντα έκπληκτο (!) , αντέδρασε εκ των υστέρων. Πρόκειται περί πολιτικής θρασυδειλίας. Το κόμμα και ήξερε και κάλυπτε και ανεχόταν (ανέχεται) τέτοιες συμπεριφορές.

Η σχέση  του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη με την υπόθεση και τα ΕΛΤΑ,  άμεση ή έμμεση είναι υπαρκτή αλλά όχι ως προς το επιχειρησιακό – επιχειρηματικό σκέλος.

Το Υπουργείο του είναι υπεύθυνο ως προς τα εργασιακό κομμάτι των ΕΛΤΑ και μόνον.

Πραγματικός υπεύθυνος ως προς τα επιχειρησιακά και επιχειρηματικά ζητήματα είναι ο «ΜΕΤΟΧΟΣ» δηλαδή το Υπερταμείο, δηλαδή ο πρόεδρος του, ο γνωστός «συνονόματος», ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Αυτός και οι επιτελείς του γνώριζαν τα πάντα  ή όφειλαν να γνωρίζουν τα πάντα για την αμερικανική εταιρεία DLA PIPER  με ευρωπαϊκή έδρα στις Βρυξέλλες.

Δηλαδή το Υπερταμείο ήξερε ή έπρεπε να ξέρει πώς η DLA PIPER συνεργαζόταν εδώ και καιρό με τον Πάτση ο οποίος εκπροσωπούσε την αμερικανική εταιρεία στην Ελλάδα και γνώριζε πώς αυτή η συνεργασία είχε ενεργοποιηθεί  πριν από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της εταιρείας αυτής με τα ΕΛΤΑ.

Για να εξηγούμεθα. Πραγματικό θεσμικά αφεντικό του Υπερταμείου και ο φέρων την κύρια πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες του είναι το Υπουργείο Οικονομικών δηλαδή ο κ. Σταϊκούρας.

Η διαγραφή του Πάτση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν λυτρώνει το κυβερνητικό κόμμα από τις ενοχές του ούτε όμως και τον κοινοβουλευτικό μηχανισμό της ΝΔ αλλά και  του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα από τις ευθύνες τους.

Οι μηχανισμοί αυτοί για άλλη μία φορά κρίνονται  ανίκανοι, ανύπαρκτοι και αναξιόπιστοι.

Ο Πάτσης «διέφυγε» της προσοχής των πάντων.

Για άλλη μία φορά το «σύστημα» έμεινε «άλαλο», «μουγγό» και «τυφλό» αν και τα πάντα ήταν γνωστά.

Η επιτομή της υποκρισίας.

 

Πηγή

Προβολές : 235


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα