Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε νόμο υπέρ της κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε νόμο υπέρ της κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών.

25 Νοεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:412
Μοίρασέ το

 

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες ενέκριναν τα σχέδια τους για την άρση του εθνικού βέτο στα κράτη μέλη της ΕΕ στην τελευταία απόπειρα αρπαγής εξουσίας από τις Βρυξέλλες για να καταπολεμήσει τον έλεγχο από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Παραθέτω τα όσα είχε πει η Ιταλίδα ακαδημαϊκός, IDA MAGLI… και τα οποία είναι η καθαρή ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ…ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Σας θυμίζω την ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. και την οποία συνυπέγραψαν ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες ενέκριναν τα σχέδια τους για την άρση του εθνικού βέτο στα κράτη μέλη της ΕΕ στην τελευταία απόπειρα αρπαγής εξουσίας από τις Βρυξέλλες για να καταπολεμήσει τον έλεγχο από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Συνολικά 291 ευρωβουλευτές υποστήριξαν την πρόταση που υπέβαλε η «Ομάδα Verhofstadt», μια ομάδα ευρωβουλευτών με επικεφαλής τον αρχι-ομοσπονδιακό Guy Verhofstadt για τροποποίηση των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ ενός μεγαλύτερου συγκεντρωτισμού και του περιορισμού της κυριαρχίας των κρατών μελών.

Η ψηφοφορία πέρασε οριακά με πλειοψηφία μόλις 17 αφού μια παράταξη συντηρητικών κοινοβουλευτικών ομάδων εξέφρασε σημαντική αντίθεση στην κίνηση.

Στη συζήτηση στην ολομέλεια για το θέμα την Τρίτη, ο Verhofstadt ισχυρίστηκε ότι τα δικαιώματα αρνησικυρίας χρησιμοποιήθηκαν από κράτη μέλη που ήταν απογοητευμένα από την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να «εκβιάσουν» το μπλοκ, όπως στον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orbán, ο οποίος αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις στις προτεινόμενες τροποποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον συλλογικό προϋπολογισμό για την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ουκρανίας.

Σε απάντηση, ένας πρώην συνεισηγητής της Ομάδας Verhofstadt, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Jacek Saryusz-Wolski, κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι προσπαθούν «να μετατρέψουν την ΕΕ σε υπερκράτος», συνεχίζοντας την αντίθεσή του στα σχέδια τους.

Ο Saryusz-Wolski παραιτήθηκε από την επιτροπή εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάπτυξη του σχεδίου που θα ισχυροποιούσε περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έδινε στους ευρωκράτες αποκλειστική αρμοδιότητα για πολλά ζητήματα, όπως το περιβάλλον, η εκπαίδευση και η δημόσια υγεία, και θα καταργούσε την ανάγκη ομοφωνίας μεταξύ των κρατών μελών σε βασικούς τομείς πολιτικής.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την κίνηση «σιωπηλό πραξικόπημα».

Ο αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) Ρομπ Ρος, αντιτίθεται στην ψηφοφορία την Τετάρτη με τις εκλογές στην Ολλανδία που διεξάγονται την ίδια ημέρα, αναρτώντας στο Χ: «Σήμερα ένα φεστιβάλ δημοκρατίας λαμβάνει χώρα στην Ολλανδία, αλλά στο Στρασβούργο η δημοκρατία μας θάβεται.

«Μια πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μόλις ψήφισε υπέρ της κατάργησης του βέτο της Ολλανδίας σε πολλούς τομείς. Ψηφίστε ένα κόμμα που υπερασπίζεται το βέτο μας!». πρόσθεσε.

Η ανάλυση στην πραγματικότητα αλλάζει ελάχιστα. Παρέχει μια εικόνα για τη συναίνεση του κοινοβουλίου, αλλά η αλλαγή της Συνθήκης παραμένει ένα θέμα για το οποίο απαιτείται ομοφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των κρατών μελών.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία, ακόμη και υπό μια πιθανή φιλελεύθερη κυβέρνηση με επικεφαλή τον Ντόναλντ Τουσκ, παραμένουν αντίθετες στα σχέδια της Ε.Ε. και πολλά άλλα έθνη έχουν εκφράσει σημαντική ανησυχία για αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια άλλη αρπαγή εξουσίας που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλύτερων κρατών μελών και τη μεταβίβαση της περαιτέρω κυριαρχίας τους.

 

Πηγή

Προβολές : 412


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα