Η Ευρωπαϊκή επιτροπή προτείνει νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Ταυτότητα για όλους τους Ευρωπαίους

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή προτείνει νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Ταυτότητα για όλους τους Ευρωπαίους

1 Ιουνίου, 2023 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:772
Μοίρασέ το

 

‘Εως το 2030, όλες οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία. και το 80% των πολιτών θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια λύση eID.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ…

ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Βρε, αφού υπάρχει το predator, που σημαίνει πως κάθε συναλλαγή και κάθε έγγραφο, θα … ΦΑΚΕΛΩΝΕΤΑΙ…

ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ…

 

>Η Ευρωπαϊκή επιτροπή προτείνει νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Ταυτότητα για όλους τους Ευρωπαίους

Η ψηφιακή πυξίδα 2030 της Επιτροπής καθορίζει μια σειρά από στόχους και ορόσημα που θα βοηθήσει στην επίτευξη της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ταυτότητας. Για παράδειγμα, έως το 2030, όλες οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία. και το 80% των πολιτών θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια λύση eID.
Η Επιτροπή πρότεινε σήμερα ένα πλαίσιο για μια ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα που θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες της ΕΕ, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στην ΕΕ. Οι πολίτες θα μπορούν να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους και να μοιράζονται ηλεκτρονικά έγγραφα από τα πορτοφόλια ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλέφωνό τους. Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες με την εθνική τους ψηφιακή ταυτοποίηση, η οποία θα αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη. Οι πολύ μεγάλες πλατφόρμες θα πρέπει να αποδέχονται τη χρήση πορτοφολιών ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας κατόπιν αιτήματος του χρήστη, για παράδειγμα για να αποδείξουν την ηλικία τους.
Η χρήση του πορτοφολιού European Digital Identity θα είναι πάντα στην επιλογή του χρήστη.
Η Margrethe Vestager , Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη που ταιριάζει στην ψηφιακή εποχή, δήλωσε: «Η ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα θα μας επιτρέψει να κάνουμε σε οποιοδήποτε κράτος μέλος όπως κάνουμε στο σπίτι χωρίς επιπλέον κόστος και λιγότερα εμπόδια. Είτε ενοικίαση διαμερίσματος είτε άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού εκτός της χώρας μας. Και κάντε αυτό με τρόπο που να είναι ασφαλής και διαφανής. Έτσι, θα αποφασίσουμε πόσες πληροφορίες θέλουμε να μοιραστούμε για τον εαυτό μας, με ποιον και για ποιο σκοπό. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μας πάει όλους περισσότερο στο να βιώσουμε τι σημαίνει να ζεις στην Ευρώπη και να είσαι Ευρωπαίος».
Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε: « Οι πολίτες της ΕΕ όχι μόνο αναμένουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας αλλά και άνεση είτε έχουν να κάνουν με εθνικές διοικήσεις, όπως να υποβάλουν φορολογική δήλωση ή να εγγραφούν σε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο όπου χρειάζονται επίσημη ταυτοποίηση. Τα ευρωπαϊκά πορτοφόλια ψηφιακής ταυτότητας προσφέρουν μια νέα δυνατότητα αποθήκευσης και χρήσης δεδομένων για κάθε είδους υπηρεσίες, από το check-in στο αεροδρόμιο μέχρι την ενοικίαση αυτοκινήτου.
Πρόκειται για την παροχή μιας επιλογής στους καταναλωτές, μιας ευρωπαϊκής επιλογής. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες μας, μεγάλες και μικρές, θα επωφεληθούν επίσης από αυτήν την ψηφιακή ταυτότητα, θα μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα νέων υπηρεσιών, καθώς η πρόταση προσφέρει μια λύση για ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες ταυτοποίησης. »
Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακής Ταυτότητας 
Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, τα κράτη μέλη θα προσφέρουν σε πολίτες και επιχειρήσεις ψηφιακά πορτοφόλια που θα μπορούν να συνδέουν την εθνική ψηφιακή τους ταυτότητα με αποδεικτικά άλλων προσωπικών χαρακτηριστικών (π.χ. άδεια οδήγησης, διπλώματα, τραπεζικός λογαριασμός). Αυτά τα πορτοφόλια μπορούν να παρέχονται από δημόσιες αρχές ή από ιδιωτικούς φορείς, υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζονται από ένα κράτος μέλος.
Τα νέα ευρωπαϊκά πορτοφόλια ψηφιακής ταυτότητας θα επιτρέψουν σε όλους τους Ευρωπαίους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτυακά χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν ιδιωτικές μεθόδους ταυτοποίησης ή να μοιράζονται άσκοπα προσωπικά δεδομένα. Με αυτή τη λύση θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων που μοιράζονται.
Η Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα θα είναι:
Διατίθεται σε οποιονδήποτε θέλει να το χρησιμοποιήσει: Κάθε πολίτης, κάτοικος και επιχείρηση της ΕΕ στην Ένωση που επιθυμεί να κάνει χρήση της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ταυτότητας θα μπορεί να το κάνει.
Ευρέως χρησιμοποιήσιμο: Τα ευρωπαϊκά πορτοφόλια ψηφιακής ταυτότητας θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως ως τρόπος είτε για την αναγνώριση χρηστών είτε για την απόδειξη ορισμένων προσωπικών χαρακτηριστικών, με σκοπό την πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές ψηφιακές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ένωση.
Χρήστες που ελέγχουν τα δεδομένα τους: Τα ευρωπαϊκά πορτοφόλια ψηφιακής ταυτότητας θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν ποιες πτυχές της ταυτότητάς τους, τα δεδομένα και τα πιστοποιητικά τους θα μοιράζονται με τρίτα μέρη και να παρακολουθούν αυτή την κοινή χρήση. Ο έλεγχος χρήστη διασφαλίζει ότι θα κοινοποιηθούν μόνο οι πληροφορίες που πρέπει να κοινοποιηθούν.

 

Πηγή

Προβολές : 772


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα