Η Ευρώπη ξεμένει από ρωσικά καύσιμα, προς μεγάλη ικανοποίηση του Biden. (ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ)

Η Ευρώπη ξεμένει από ρωσικά καύσιμα, προς μεγάλη ικανοποίηση του Biden. (ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ)

30 Σεπτεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:189
Μοίρασέ το

 

Ο χειμώνας πλησιάζει και οι Ευρωπαίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σπίτια χωρίς θέρμανση, χάρη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ. Ποιος θα φέρει την ευθύνη όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να παγώνουν μέχρι θανάτου;

 

 

 

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ,  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ…

ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, Η ΛΑΖΑΡΕΙΟΣ ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ… διαβάστε εδώ, για να καταλάβετε πως λειτουργεί ο πιο καταραμένος  και διεστρεαμένος λαός του κόσμου, που ελέγχει τον κόσμο…

Ακόμα κι αν αντέξουν οι λαοί αυτόν τον χειμώνα, και δεν είναι μεγάλες οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, θεωρείστε δεδομενο πως τον χειμώνα του 2024 θα πράγματα θα είναι πολύ πιο εφιαλτικά…

Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ…

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ… ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ…

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ (θα το διαβάσετε στον παραπάνω σύνδεσμο), ΚΑΙ … ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Άρθρο της Alice Salles, που δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 από το Mises Institute. Απόδοση στα ελληνικά, Libertarian Corfu – Νίκος Μαρής.

 

8 Φεβρουαρίου 2022: Ο Biden απειλεί ότι θα βάλει τέλος στον αγωγό Nord Stream 2. (Ενεργοποιήστε τους ελληνικούς υπότιτλους)

 

Όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να παγώνουν μέχρι θανάτου στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, ποιος θα κατηγορηθεί;

Οι ρυθμίσεις, η Ρωσία, ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO);

Όλοι θα κατηγορηθούν, αλλά κανείς με αναγνωρίσιμο πρόσωπο ή όνομα δεν θα πληρώσει κάποιο τίμημα.

Ο πόλεμος που τροφοδοτείται από τον επεκτατισμό και τη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης.

Στην Πολωνία, οι πολίτες σχηματίζουν ουρές με τα αυτοκίνητά τους ένα μίλι μακριά από τα ανθρακωρυχεία για να αγοράσουν αρκετά καύσιμα για να προετοιμαστούν για το χειμώνα.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης που προκλήθηκε από το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ρωσικό άνθρακα, οι οικογένειες στην Πολωνία ανησυχούν ότι δεν θα έχουν αρκετά καύσιμα για τον χειμώνα.

«Αυτό είναι πέρα από κάθε φαντασία, οι άνθρωποι κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους», δήλωσε ο 57χρονος συνταξιούχος Artur στην Voice of America.

«Θυμάμαι την εποχή του κομμουνισμού, αλλά δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε κάτι ακόμη χειρότερο».

Πριν από το εμπάργκο, η Πολωνία βρισκόταν υπό την πίεση της περιβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ.

Για τις οικογένειες στην Πολωνία που εξαρτώνται από τον άνθρακα, οι ρωσικές εισαγωγές αποτελούσαν ένα βασικό αγαθό των νοικοκυριών, λόγω του χαμηλότερου κόστους.

Με την απαγόρευση της εισαγωγής του άνθρακα από τη Ρωσία στην Πολωνία, οι ντόπιοι πρέπει να βασίζονται στον άνθρακα από τα κρατικά ορυχεία της Πολωνίας, τα οποία πρόσφατα περιόρισαν τις πωλήσεις τους, λόγω της υψηλής ζήτησης.

 

Η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού πλήττεται από τη φτώχεια

 

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Tucker Carlson Tonight, ο παρουσιαστής του Fox News κάλυψε δημοσιογραφικά τον αγώνα των Ευρωπαίων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν θέρμανση για το χειμώνα.

Ο Carlson επισήμανε χώρες όπως η Γερμανία και η Πολωνία, οι οποίες ξεμένουν από καύσιμα και αναγκάζονται να βασίζονται στον άνθρακα, ή ακόμη και στην ξυλεία.

Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η επικείμενη ενεργειακή καταστροφή; Ο Carlson εξήγησε :

«Η πράσινη ενέργεια δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα. Ούτε τώρα, ούτε στο ορατό μέλλον. Τα ορυκτά καύσιμα παραμένουν αυτό που ήταν πάντα: το κλειδί για τον ανθρώπινο πολιτισμό…. Η λεγόμενη πράσινη ενέργεια δεν πλησιάζει, δεν είναι καν κοντά στην αντικαταστήσει το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα. Αυτό είναι κάτι μετρήσιμο. Θα μπορούσαμε να το ξέρουμε αυτό. Οποιοσδήποτε με μαθηματικές δεξιότητες έκτης δημοτικού θα μπορούσε να υπολογίσει σε περίπου 10 λεπτά ότι δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ορυκτά καύσιμα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια και φυσικά, έπρεπε να το γνώριζαν αυτό.»

Παρ’ ό,τι ο Carlson έχει δίκιο ότι η εμμονή της ΕΕ με τη λεγόμενη πράσινη οικονομία έχει επιστρέψει για να την στοιχειώσει, παρέλειψε να αναφέρει ότι η επί δεκαετίες αμερικανική πολιτική του παρεμβατισμού στο εξωτερικό έχει παίξει εξίσου μεγάλο ρόλο στην τρέχουσα κρίση.

Το καθεστώς του Μπάιντεν πιέζει για την επέκταση του ΝΑΤΟ, τροφοδοτώντας τον πόλεμο

Ο Ρον Πολ έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους που συνδέονται με την επέκταση του ΝΑΤΟ. Το 2008, ο τότε γερουσιαστής Πολ ψήφισε κατά ενός νομοσχεδίου που είχε ως στόχο να ενθαρρύνει την Ουκρανία και τη Γεωργία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Τότε, ο Πολ εξήγησε την ψήφο του με το ακόλουθο μήνυμα:

«Το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός του οποίου ο σκοπός έληξε με το τέλος του αντιπάλου, του Συμφώνου της Βαρσοβίας…. Αυτός ο τωρινός γύρος επέκτασης του ΝΑΤΟ είναι μια πολιτική ανταμοιβή για τις κυβερνήσεις στη Γεωργία και την Ουκρανία, που ήρθαν στην εξουσία ως αποτέλεσμα των επαναστάσεων που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ, της λεγόμενης Πορτοκαλί Επανάστασης και της Επανάστασης των Ρόδων.

Η παροχή αμερικανικών στρατιωτικών εγγυήσεων στην Ουκρανία και τη Γεωργία μπορεί μόνο να επιβαρύνει περαιτέρω τον στρατό μας. Αυτή η επέκταση του ΝΑΤΟ μπορεί κάλλιστα να εμπλέξει τον αμερικανικό στρατό σε συγκρούσεις που δεν σχετίζονται με τα εθνικά μας συμφέροντα.»

Η υποστήριξη των ΗΠΑ για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ συνεχίζεται.

Η Ρωσία δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να δει κάτι τέτοιο να υλοποιείται, και ως εκ τούτου ενεπλάκη στρατιωτικά.

Ο Μπάιντεν εμπλέκεται επίσης προσωπικά, καθώς ήταν ένας βασικός παράγοντας στην μετατροπή του ΝΑΤΟ σε αυτό που είναι σήμερα.

Το 1998, ο τότε γερουσιαστής Μπάιντεν ψήφισε υπέρ της επέκτασης του ΝΑΤΟ, ώστε να συμπεριλάβει την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι αυτή η κίνηση θα ήταν «η αρχή για άλλα 50 χρόνια ειρήνης».

Όπως έγραψε πρόσφατα ο Πολ, ο Μπάιντεν έπεσε αρκετά έξω.

«Δυστυχώς, όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα, οι φόβοι μου έγιναν πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να εγκρίνει κανείς τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας για να αναλύσει τα δεδηλωμένα κίνητρά της: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν μια κόκκινη γραμμή που δεν ήθελε να διασχίσει. Καθώς βρισκόμαστε στον κίνδυνο μιας τρομερής κλιμάκωσης, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι δεν χρειαζόταν να συμβεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπήρχε κανένα πλεονέκτημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεκτείνουν, και να απειλούν να επεκτείνουν, το ΝΑΤΟ μέχρι το κατώφλι της Ρωσίας. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να υποστηρίξουμε ότι είμαστε πιο ασφαλείς χάρη σ’ αυτό.»

Καθώς βλέπουμε την τρέχουσα κλιμάκωση να απειλεί να πλήξει τους Ευρωπαίους που δεν εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, γίνεται σαφές γιατί η τρέχουσα κρίση υποβαθμίζεται σαν ένα ενεργειακό πρόβλημα που προκαλείται μόνο από τη Ρωσία.

Για να βοηθήσουμε την Ουκρανία, μας λένε, πρέπει απλώς να στείλουμε στη χώρα αυτή στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τόσο για τον Λευκό Οίκο όσο και για τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, οι επιθέσεις της Ρωσίας είναι απρόκλητες και θρασύτατες. Το να λέει κανείς το αντίθετο θεωρείται, το λιγότερο, αιρετικό.

 

Πηγή

Προβολές : 189


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα