«Η θανατηφόρα εντολή έρχεται», ετοιμάζεται νέα σφαγή στη Γάζα – Καταιγιστικές επιδρομές στο Ισραήλ – ΗΠΑ: Παγκόσμιος συναγερμός.

«Η θανατηφόρα εντολή έρχεται», ετοιμάζεται νέα σφαγή στη Γάζα – Καταιγιστικές επιδρομές στο Ισραήλ – ΗΠΑ: Παγκόσμιος συναγερμός.

19 Οκτωβρίου, 2023 22 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:491
Μοίρασέ το

 

 Διάγγελμα θα απευθύνει ο Joe Biden στους Αμερικανούς (20/10) – Ιράν: Η ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας είναι η αρχή… για κάτι μεγάλο που θα έρθει.

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ισραήλ με το αιματοκύλισμα να συνεχίζεται στον πόλεμο με τη Hamas που μετρά μέρες πια από την 7η Οκτωβρίου 2023, όπου και σημειώθηκε η μεγάλη σφαγή σε αμάχους.Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant μίλησε σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι σύντομα θα δουν τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω», ανέφερε το γραφείο του, υπονοώντας ότι επίκειται μια χερσαία επέμβαση.

«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα.
Η εντολή θα δοθεί» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε ακριβείς θανατηφόροι».
Και ενώ είναι άγνωστο ακόμα τι θα γίνει εν τέλει στη Γάζα, ο κύκλος αίματος, βίας και μίσους παραμένει στη Μέση Ανατολή, με το σενάριο της ανάφλεξης να παραμένει ως το επικρατέστερο σε σχέση με αυτό της κατάπαυσης του πυρός.
Είναι χαρακτηριστικό πως ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν περισσότερα πλήγματα κατά της Λωρίδας της Γάζας στις 18 Οκτωβρίου 2023, αγνοώντας τη φρικτή σφαγή στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 471 Παλαιστίνιους μόλις λίγες ώρες νωρίτερα. 
Όσον αφορά στο πεδίο της μάχης βροχή ρουκετών εκτοξεύονται από τη Γάζα προς το κεντρικό και νότιο Ισραήλ και από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή, η Hamas σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το παράρτημά της στο Λίβανο εκτόξευσε περίπου 30 ρουκέτες.

1232938460.0.jpgΣτο μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος ο Joe Biden θα απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό από το Οβάλ Γραφείο στις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ ο Αμερικανός πρόεδρος θα χρησιμοποιήσει αυτό το διάγγελμα για να προετοιμάσει τον αμερικανικό λαό για δυο επερχόμενες εξελίξεις.
Το πρώτο είναι ότι ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει και να γίνει σφοδρότερος λόγω της χερσαίας επέμβασης, όμως -όπως θα πει- το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του και τους πολίτες του απέναντι στην βαρβαρότητα της Hamas.
Και το δεύτερο ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να βάλουν και πάλι… βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο βοήθεια 100 δισ δολαρίων για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ταιβάν. Χρήματα που όπως θα πει είναι απαραίτητα καθώς το κόστος της μη χρηματοδοτικής εμπλοκής της Αμερικής θα είναι πολύ μεγαλύτερο στο μέλλον.
Στο διάγγελμα του αναμένεται να στείλει και πάλι μήνυμα στο Ιράν και σε άλλους παίχτες στην περιοχή να μείνουν μακριά από τα πεδία των μαχών.
Όσον αφορά στην έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας, αξιωματούχος των ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών που έδωσε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο ισχυρίζεται οτι φαίνεται να έχει προκαλέσει «μερικές δεκάδες θανάτους» και όχι εκατοντάδες.
STINIANS_426.jpg
ΗΠΑ: Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγίαΤην Πέμπτη (19/10/2023) το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών το γνωστό State Department προχώρησε σε μία ιδιαίτερα ασυνήθιστη οδηγία.
Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, όχι για μία χώρα αλλά για…ολόκληρο τον κόσμο.
Πρόκειται για μία παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συστήνει στους Αμερικανούς να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Προφανέστατα η έκδοση της ταξιδιωτικής οδηγίας σχετίζεται με την πολεμική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στην οποία εμπλέκονται οι ΗΠΑ.
Επίσης σχετίζεται με τα αντιαμερικανικά αισθήματα που επικρατούν στην παρούσα στιγμή σε πολλές χώρες του κόσμου και ιδίως σε Μέση Ανατολή – Κεντρική Ασία και Αφρική.

alert_1.JPGΒομβαρδίζουμε συνεχώς τη Γάζα – Νεκροί αρχηγοί της Hamas

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να βομβαρδίζει ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας πως έχει καταστρέψει εκατοντάδες υποδομές των τρομοκρατών της Hamas, ιδιαίτερα στη γειτονιά της Sageya, στη Γάζα.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς καταστράφηκαν αντιαρματικοί πύραυλοι, υπόγειες σήραγγες, υποδομές πληροφοριών καθώς και αρχηγεία της οργάνωσης.
Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής πτέρυγας Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης στη Rafah, Rafat Harev Hossein Abu Halal καθώς και «ένας αριθμός πρακτόρων που ανήκουν στη δύναμη Najaba της Hamas», αλλά και ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Hamas, Jehad Mheisen, μαζί με μέλη της οικογένειάς του .

Εν τω μεταξύ, στους 203 υπολογίζει τους ομήρους που κρατά η Hamas ο ισραηλινός στρατός, με το περιοδικό Newsweek να αναφέρει πως είναι εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα να διασωθούν όλοι οι όμηροι.

IDF: Έφτασε στο Ισραήλ αμερικανικό φορτηγό αεροπλάνο με τεθωρακισμένα άρματα μάχης – Η πρώτη επίσημη παράδοση

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ παρέλαβε ένα φορτηγό αεροπλάνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μετέφερε την πρώτη αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων που προορίζονται για χρήση από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Τα οχήματα μεταφέρονται στον IDF για να αντικαταστήσουν αυτά που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου.
7cc7a2b93804d692a454b0824b26ca67_XL.jpg
Αυτή η παράδοση αποτελεί μέρος μιας επιχείρησης προμηθειών μεγάλης κλίμακας υπό την ηγεσία της Διεύθυνσης Παραγωγής και Προμηθειών (DOPP) του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και της Αποστολής Προμηθειών των ΗΠΑ, με στόχο την ενίσχυση του στόλου οχημάτων του IDF για την αντιμετώπιση μιας σειράς επιχειρησιακών σεναρίων.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος (αναπ.) Eyal Zamir έχει εξουσιοδοτήσει εντολές προμηθειών τόσο εντός του Ισραήλ όσο και διεθνώς, που ανέρχονται σε πάνω από 400 εκατομμύρια NIS.
Αυτή η προσπάθεια προμήθειας ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες του IDF και περιλαμβάνει μια ποικιλία από εξειδικευμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων ασθενοφόρων, επιχειρησιακών τεθωρακισμένων οχημάτων, τακτικών φορτηγών και εξοπλισμού μηχανολογίας.

Εκατοντάδες οχήματα έχουν ήδη παραδοθεί στον Ισραηλινό Στρατό από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, με αρκετές εκατοντάδες ακόμη να κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Συνάντηση Sunak με Netanyahu

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Sunak στη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Netanyahu δήλωσε: «Στηρίζουμε απόλυτα το Ισραήλ ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να κυνηγήσει τη Χαμάς, να πάρει πίσω τους ομήρους, να αποτρέψει περαιτέρω εισβολές και να ενισχύσει την ασφάλειά του».

Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμά του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καταδικάζει τις «φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ», εκφράζοντας παράλληλα σοβαρή ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ιράν: Η ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας είναι η αρχή… για κάτι μεγάλο που θα έρθει

Η επίθεση στο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας καθιστά αδύνατη την ειρήνη ή τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, πιστεύει ο Ιρανός δημοσιογράφος Khayal Muazzin.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η επίθεση στο νοσοκομείο έχει προκαλέσει οργή και μίσος εναντίον εκείνων που τη διεξήγαγαν.
Ακόμα κι αν ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas συμφωνήσει να συνάψει μια ειρηνευτική συμφωνία, ο λαός της Παλαιστίνης μπορεί να μην είναι πρόθυμος να τον υποστηρίξει, δήλωσε ο Muazzin.
«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Hamas δεν διαθέτει τόσο ισχυρούς πυραύλους.
Αυτό είναι έργο του σιωνιστικού καθεστώτος.
Νομίζω ότι αυτό το περιστατικό είναι η αρχή για κάτι μεγάλο που θα έρθει», δήλωσε ο Khayal Muazzin.
Η επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli Al-Maadani στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κατέφευγαν άνθρωποι, σημειώθηκε στις 17 Οκτωβρίου.
Εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν έως και 800 άνθρωποι.Έγγραφα αποκαλύπτουν τα σχέδια της Hamas πριν την επίθεσηΣυγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» σχετικά με την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που τραβήχτηκε από τους ίδιους τους επιτιθέμενους καθώς εισέβαλαν σε ισραηλινά σπίτια.
Το CNN εξέτασε και παρουσίασε σε βίντεο, έγγραφα που σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους ήταν σχέδια επίθεσης της Hamas, τα οποία υποδηλώνουν ότι η ομάδα είχε συγκεντρώσει εξαιρετικά λεπτομερείς χάρτες, με σημαδεμένους τους στόχους που θα χτυπούσε στο Ισραήλ.
Συνολικά, τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς στόχευε από την αρχή να επιτεθεί όχι μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά και σε κέντρα άμαχου πληθυσμού και να συλλάβει ομήρους.
Για παράδειγμα σε ένα από τα έγγραφα της Χαμάς, υπήρχαν σχέδια επίθεσης στο Σάαντ.
Το έγγραφο το έλαβε το CNN από έναν ανώτερο ισραηλινό κυβερνητικό αξιωματούχο. Στο συγκεκριμένο, αναφερόταν ότι στόχος των επιτιθέμενων ήταν «να προκαλέσουν τις μέγιστες δυνατές ανθρώπινες απώλειες» αλλά και «να συλλάβουν ομήρους».
Οι ειδικοί μιλώντας στο CNN ανέφεραν ότι τα έγγραφα σχεδιασμού υποδηλώνουν ότι η Χαμάς είχε συλλέξει σχολαστικά πληροφορίες για στοχευμένες κοινότητες για να προετοιμαστεί για την επίθεση του Σαββατοκύριακου, ακόμα κι αν αυτά τα σχέδια δεν είχαν όλα το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ο Matthew Chance, ο οποίος διευθύνει ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις πληροφορίες στο Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολής και εξέτασε τα έγγραφα για το CNN, είπε ότι «η ακρίβειά τους είναι εκπληκτική».

Δείτε το βίντεο

Netanyahu: Θα κρατήσει αρκετά ο πόλεμος κατά των χειρότερων τεράτων του πλανήτη

Ο πόλεμος κατά των χειρότερων τεράτων του πλανήτη – όπως χαρακτήρισε την Hamas – θα κρατήσει αρκετά είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Βρετανό ομόλογό του, Rishi Sunak.

Ο Netanyahu είπε ότι οι Ισραηλινοί ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο ενωμένοι, ενώ ο Sunak αφού έκανε λόγο για πόλεμο μεταξύ του ελεύθερου κόσμου και του άξονα του κακού, σημείωσε πως πρέπει να κερδίσουμε και να απελευθερώσουμε τους ομήρους.

Petraeus (CIA): Φρικτές μάχες για 10 χρόνια εάν εισβάλλουν οι Ισραηλινοί – Το παράδειγμα του Mogadishu

Την εκτίμηση ότι εάν ο ισραηλινός στρατός εισβάλλει στη Γάζα θα ακολουθήσουν φρικτές μάχες που θα διαρκέσουν για χρόνια διατύπωσε ο πρώην διοικητής της CIA και Αμερικάνος στρατηγός, David Petraeus, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα τι συνέβη στο Mogadishu, της Σομαλίας το 1993, όταν τρία αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk καταρρίφθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αστικό περιβάλλον για να συλλέξουν τους Αμερικάνους στρατιώτες

«Η συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ με μια χερσαία εισβολή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι αντίστοιχο του Mogadishu πολύ γρήγορα και σε ακραίο βαθμό» είπε μιλώντας στο Politico ο Petraeus.
«Αν η Hamas είναι τόσο δημιουργική στην άμυνα όσο υπήρξε στη φρικώδη, βάρβαρη και αποκρουστική επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ, τότε οι Ισραηλινοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με βομβιστές αυτοκτονίας, ενέδρες, σαμποτάζ, ενώ το αστικό περιβάλλον δεν θα μπορούσε να είναι δυσκολότερο» είπε ο Petraeus, ο οποίος προειδοποίησε για πολυετείς μάχες.

«Συνήθως χρειάζονται μια δεκαετία ή περισσότερο όπως είδαμε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν» υποστήριξε ο Petraeus, αναφέροντας πως το Ισραήλ θα πρέπει να έχει έτοιμο και ένα σχέδιο – μόλις κρίνει ότι κέρδισε τη μάχη – για την ανοικοδόμηση της Γάζας και τη στήριξη της διακυβέρνησης στην περιοχή.

Θηριωδία

Είναι προφανές πως εάν το Ισραήλ προχωρήσει στην εισβολή στη Γάζα, θα πρόκειται για μια στρατιωτική επιχείρηση που θα είναι απαράμιλλη σε αγριότητες και δεν θα θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες επιθέσεις των Ισραηλινών.

Το σενάριο αυτό θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο από τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο αλλά και από μια σειρά κρατών και θα φέρει πιο κοντά το ενδεχόμενος μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.
Όπως μάλιστα είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin «κανείς από τους μεγάλους παίκτες δεν θέλει μια κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas».
5_37_1.jpg
Η στρατηγικήΣύμφωνα με το Reuters, η άμεση στρατηγική του Ισραήλ είναι να καταστρέψουν την υποδομή της Γάζας, έστω και αν αυτό συνεπάγεται απώλειες ανάμεσα στους αμάχους, να ωθήσουν τους Παλαιστίνιους προς τα νότια εδάφη και στα σύνορα με την Αίγυπτο και να εισβάλλουν για να κυνηγήσουν τη Hamas, ανατινάζοντας τις υπόγειες σήραγγες και τα τούνελ, όπου και εκτιμάται ότι βρίσκεται η πραγματική δύναμη της Hamas.Χωρίς σχέδιοΩστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς μπορεί να είναι η Γάζα μετά τις στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις.

Αμερικάνοι αναφέρουν πως το περιβάλλον του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden ανησυχεί πως το Ισραήλ μπορεί να έχει καταστρώσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο για να επιφέρει μια μόνιμη ζημιά στη Hamas, αλλά δεν έχει διαμορφώσει μια στρατηγική εξόδου.
Μάλιστα αναφέρεται πως οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών, Anthony Blinken τις προηγούμενες ημέρες, ακριβώς αυτό αφορούσαν, δηλαδή ποιο θα είναι το μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα.
Επισημαίνεται ότι αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει και σε πολλές αραβικές κυβερνήσεις.Στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, επείγουσες συνομιλίες για ΠαλαιστίνηΟ Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres θα επισκεφθεί το συνοριακό πέρασμα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath.
Ο Guterres «θα προσεγγίσει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα από την αιγυπτιακή πλευρά», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 

Πηγή

Προβολές : 491


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα