Η “θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο” Eπιστρέφει... Ως ‘Αλλο Ένα Ψεύτικο Δυαδικό Σύστημα (Πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό).

Η “θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο” Eπιστρέφει... Ως ‘Αλλο Ένα Ψεύτικο Δυαδικό Σύστημα (Πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό).

27 Ιουνίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:273
Μοίρασέ το

 

 

 

Νομίζουμε ότι θα πρέπει να αρνηθείτε ευγενικά αυτή τη σκηνοθετημένη “διαμάχη”. Γιατί όσο πραγματικό και αν είναι το χάσμα Ανατολής-Δύσης σε άλλους τομείς, όταν πρόκειται για το Covid και οι δύο πλευρές είναι η ίδια πλευρά & προωθούν την ίδια ιστορία.

Και βολεύει τόσο την Ανατολή όσο και τη Δύση να ενθαρρύνουν αυτή την ψεύτικη διχοτόμηση – και το πορνό φόβου για το “βιολογικό όπλο” – εις βάρος μιας ευρύτερης και πιο ειλικρινούς έρευνας.

Απλά πείτε όχι.

 

 

 

 

Ας ξυπνήσουμε κι ας δούμε τι και πόσα χωρίζουν την Ανατολή με την Δύση…

Ας σκεφθούμε λογικά και όχι με το συναίσθημα, γιατί έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ και ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…

Άλλωστε, γι αυτό και έφτασαν σ’ αυτές τις θέσεις, ξεπουλώντας τα πάντα… και κυρίως την ψυχή τους και τους λαούς τους…  Και κάποιοι από αυτούς, θέλουν να δημιουργήσουν την ΝΕΑ – ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, όπου και πάλι οι λαοί, θα είναι τα RES (τα πράγματα)…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η θεωρία ότι το “Covid” προήλθε από ένα βιολογικό εργαστήριο έχει επιστρέψει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τύπου των ψεύτικων δυαδικών που η OffG σας έχει προειδοποιήσει.

Η θεωρία της “διαρροής από το εργαστήριο” – η οποία προωθεί την ιδέα ότι το Sars-Cov-2 δημιουργήθηκε βιολογικά σε ένα εργαστήριο ως ένα πρόγραμμα “κέρδους από τη λειτουργία” (“gain-of-function”) και στη συνέχεια είτε κατά λάθος είτε σκόπιμα απελευθερώθηκε σε έναν ανυποψίαστο πληθυσμό – ήρθε για πρώτη φορά στα πρωτοσέλιδα ήδη από τον Ιανουάριο του 2020.

Τότε θεωρήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης ως “ρατσιστική” “αντι-κινεζική” θεωρία συνωμοσίας” και απομακρύνθηκε από την αφήγηση.

Είχε μια επανεμφάνιση το 2021, ξαφνικά & ανεξήγητα δεν ήταν πλέον ρατσιστική.

Τον Φεβρουάριο του 2021 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια έκθεση που βρήκε την εργαστηριακή προέλευση του Covid19 “εξαιρετικά απίθανη“. Αλλά ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tedro Adhanom ήταν προφανώς πρόθυμος να μην αφήσει την ιδέα να πεθάνει εντελώς, δηλώνοντας δημόσια ότι: “χρειάζεται περισσότερη έρευνα“.

Συνολικά, περίπου αυτή την εποχή, έγινε ξαφνικά πολύ λιγότερο ταμπού να υποθέσει κανείς ότι ο “ιός” προήλθε από εργαστήριο.

Το BBC είχε ένα επεξηγηματικό άρθρο με τίτλο “Προέλευση του Covid: Γιατί η θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο Wuhan λαμβάνεται σοβαρά υπόψη”, ανέφερε το New Yorker:

”   Οι επιστήμονες και οι πολιτικοί σχολιαστές δεν απορρίπτουν πλέον την πιθανότητα ο COVID-19 να προέκυψε από κινεζικό εργαστήριο.

Όπως σημειώνει η σελίδα της Wikipedia:

”   Από τον Μάιο του 2021, ορισμένοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης μαλάκωσαν τις προηγούμενες διατυπώσεις που περιέγραφαν τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο ως “καταρριφθείσα” ή ως “θεωρία συνωμοσίας”

Κάναμε τότε έναν σύντομο έλεγχο των γεγονότων σχετικά με τον κορονοϊό ότι “Το Covid είναι βιολογικό όπλο“.

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2021, η Daily Mail ανέφερε ότι η Dr. Alina Chan είχε δηλώσει στην Επιτροπή Επιλογής Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι “λογικό να πιστεύουμε ότι [ο] ιός κατασκευάστηκε στην Κίνα” και ότι “η προέλευση από το εργαστήριο είναι πιο πιθανή από το να μην είναι“.

Αλλά μετά από ένα σύντομο σάλο γι’ αυτό, το θέμα εξαφανίστηκε και πάλι από τα πρωτοσέλιδα.

Τώρα επανήλθε. Και κερδίζει έδαφος.

Τον Μάϊο, 18 επιστήμονες (μεταξύ των οποίων και η Chan) δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή στο περιοδικό Science απαιτώντας από τις αρχές να “διερευνήσουν δεόντως την προέλευση του Covid19”.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία ανέφερε ότι εξακολουθεί να ερευνά την προέλευση του Covid και ότι καμία υπόθεση δεν έχει αποκλειστεί πλήρως.

Στις 15 Ιουνίου, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αποκλεισμός της θεωρίας της διαρροής από το εργαστήριο ήταν “πρόωρος” και ότι υπήρξε “πίεση” για να γίνει κάτι τέτοιο. Κάλεσε την Κίνα “να είναι διαφανής, ανοιχτή και να συνεργαστεί, ιδίως όσον αφορά τις πληροφορίες, τα ακατέργαστα δεδομένα που ζητήσαμε τις πρώτες ημέρες της πανδημίας”.

Αυτή τη φορά η Κίνα απάντησε, απορρίπτοντας τη θεωρία περί διαρροής από το εργαστήριο ως “ψέματα” και “προπαγάνδα κατά της Κίνας“, ενώ αντέτεινε ότι η πραγματική διαρροή από το εργαστήριο προέρχεται πιθανότατα από το αμερικανικό εργαστήριο βιολογικών όπλων στο Fort Detrick.

Στη συνέχεια, στις 18 Ιουνίου, η Daily Mail ανέφερε ότι παρά τη διατήρηση της δημόσιας ουδετερότητας ο Tedros Adhanom “πίστευε κατ’ ιδίαν” ότι το Covid είχε προέλθει από εργαστήριο.

Εν ολίγοις, δύο φαινομενικά αντίθετα στρατόπεδα ξεπηδούν – η Δύση θέτει τις βάσεις για να κατηγορήσει την Κίνα για την πανδημία, ενώ η Κίνα (και πιθανότατα η Ρωσία, στη συνέχεια) κατηγορεί τις ΗΠΑ.

Αυτό είναι ένα κλασικό ψεύτικο δυαδικό σύστημα.

Αυτό που πρέπει να παρατηρήσετε είναι ότι και οι δύο αυτές δήθεν αντίθετες πλευρές συμφωνούν στην πιο σημαντική πτυχή του ψέματος περί πανδημίας – ότι το Covid είναι μια μοναδική νέα και επικίνδυνη ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μάσκες, αποκλεισμούς και εμβόλια – και διαφωνούν βίαια μόνο για το από πού μπορεί να προέρχεται αυτή η “πραγματική και θανατηφόρα νέα ασθένεια“.

Υποτίθεται ότι πρέπει να πάρετε το πρόσταγμά σας από αυτούς.

Θέλουν να ξεχάσετε ότι το “covid” είναι απλώς ένα ανούσιο νέο όνομα για ένα παλιό γνωστό σύμπλεγμα “εποχικών” συμπτωμάτων. Θέλουν να ξεχάσετε ότι το όλο θέμα ήταν μια απάτη – και αντ’ αυτού να πάρετε μια “πλευρά” σε μια σεναριακή, θορυβώδη και εντελώς ψεύτικη συζήτηση για την “προέλευση”.

Από τη στιγμή που υπογράφετε γι’ αυτό, σας έχουν – επειδή συμφωνώντας να συζητήσετε από πού προέρχεται “αυτό” έχετε αποδεχτεί ότι “αυτό” – δηλαδή ένα θανατηφόρο νέο παθογόνο – υπάρχει & πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Και αυτό είναι το μόνο που θέλουν από εσάς.

Νομίζουμε ότι θα πρέπει να αρνηθείτε ευγενικά αυτή τη σκηνοθετημένη “διαμάχη”. Γιατί όσο πραγματικό και αν είναι το χάσμα Ανατολής-Δύσης σε άλλους τομείς, όταν πρόκειται για το Covid και οι δύο πλευρές είναι η ίδια πλευρά & προωθούν την ίδια ιστορία.

Και βολεύει τόσο την Ανατολή όσο και τη Δύση να ενθαρρύνουν αυτή την ψεύτικη διχοτόμηση – και το πορνό φόβου για το “βιολογικό όπλο” – εις βάρος μιας ευρύτερης και πιο ειλικρινούς έρευνας.

Απλά πείτε όχι.

—————–

Δικτυογραφία :

The “Lab-Leak Theory” returns…as yet another fake binary

https://off-guardian.org/2022/06/23/the-lab-leak-theory-returns-as-yet-another-fake-binary/

 

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 273


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα