Η ιατρική κοινότητα αφυπνίζεται!!! Εξήγηση της αυτοάνοσης ηπατίτιδας που προκαλείται από το m-volιο COVID-19, και της επούλωσης

Η ιατρική κοινότητα αφυπνίζεται!!! Εξήγηση της αυτοάνοσης ηπατίτιδας που προκαλείται από το m-volιο COVID-19, και της επούλωσης

16 Μαΐου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:498
Μοίρασέ το

 

 

Με ολοένα και περισσότερες αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από τα m-volια COVID-19, η ιατρική κοινότητα αρχίζει και συνειδητοποιεί την αύξηση όλο και περισσότερων αυτοάνοσων νοσημάτων που προκαλούνται από τα m-volια.

2 δόσεις m-volίου Pfizer είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ηπατίτιδας δύο φορές

 

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή των εμβολιασμών, κορυφαίοι επιστήμονες αναφέρθηκαν στην δημιουργία αυτοάνοσων…

Δυστυχώς πάνω από δύο δισεκατομμύρια έκαναν τα μπόλια…

Δεν φτάνει που οι ζωές μας έχουν γίνει κόλαση με τις μεταλλαγμένες τροφές, τους αεροψεκασμούς και την στρεσογόνο κατάσταση που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες, τώρα προστέθηκαν και τα μπόλια…

Πόσα ν’ αντέξει κι αυτός ο οργανισμός μας, πια…;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Ο ΟΒΡΙΟΧΑΖΑΡΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΜΠΟΥΡΛΑ ΤΗΣ PFIZER, ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΒΟΥΡΛΑ, ΚΑΤΙΓΚΩ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ… ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ!!!

 

Υ.Γ.2.  Το αναφερόμενο φωτογραφικό υλικό, θα το βρείτε κλικάροντας την πηγή του ξενόγλωσσου κειμένου

 

Μετάφραση blümlifee

από την Δρ. YUHONG DONG και την HEALTH 1+1
12 Μαΐου 2022

(ηχητικό 20:00)

Με ολοένα και περισσότερες αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από τα m-volια COVID-19, η ιατρική κοινότητα αρχίζει και συνειδητοποιεί την αύξηση όλο και περισσότερων αυτοάνοσων νοσημάτων που προκαλούνται από τα m-volια.

2 δόσεις m-volίου Pfizer είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ηπατίτιδας δύο φορές

Μια μελέτη για τα m-volια και την αυτοάνοση ηπατίτιδα που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου 2022, στο Journal of Hepatology, ένα έγκυρο ιατρικό περιοδικό, περιέγραψε μια περίπτωση που αναφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Freiburg, Γερμανία.

Σε αυτή την περίπτωση, ένας άνδρας 52 ετών εμφάνισε οξεία ηπατίτιδα δύο φορές μετά από δύο δόσεις m-volίου Pfizer.

Η πρώτη φορά ήταν 10 ημέρες μετά την πρώτη δόση του m-volίου, όταν ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα οξείας ηπατίτιδας, όπως ναυτία, κόπωση και ίκτερο, με σημαντικά αυξημένους δείκτες ηπατικής λειτουργίας/τραυματισμού. Τότε ο γιατρός του δεν συσχέτισε την ηπατίτιδα του ασθενούς με το m-volιο και ο ασθενής ανέρρωσε μόνος του χωρίς καμία ειδική θεραπεία.

 

(εικόνα: άνδρας ασθενής ανέπτυξε οξεία ηπατίτιδα ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ αφότου έλαβε τις δύο δόσεις του m-volίου της Pfizer
Άνδρας 52 ετών
1η δόση: σημαντικά αυξημένοι δείκτες της ηπατικής λειτουργίας
2η δόση: σοβαρός οξύς τραυματισμός του ήπατος
πηγή: Journal of Hepatology)

Ως εκ τούτου, 41 ημέρες αργότερα, ο ασθενής έλαβε τη δεύτερη δόση του m-volίου Pfizer. Είκοσι ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, ο άνδρας εμφάνισε και πάλι συμπτώματα ηπατίτιδας και οι δείκτες ηπατικής λειτουργίας του ήταν σημαντικά αυξημένοι, κάτι που θεωρήθηκε σοβαρή οξεία ηπατική βλάβη. Ένας από τους δείκτες της ηπατικής λειτουργίας του, οι τρανσαμινάσες της αλανίνης (ALT), εκτινάχθηκε σε πάνω από 2.000. Ακόμη και σε ασθενείς με σοβαρή ιογενή ηπατίτιδα, είναι σπάνιο να διαπιστωθεί επίπεδο ALT πάνω από 2.000. Ο μέσος άνθρωπος θα ήταν πολύ νευρικός βλέποντας το επίπεδο ALT του να φτάνει σε μερικές εκατοντάδες.

Το επαναλαμβανόμενο επεισόδιο ηπατίτιδας έθεσε τον γιατρό του σε επιφυλακή.

Ο γιατρός απέκλεισε τις κοινές αιτίες ηπατικής βλάβης, όπως ιούς, βακτήρια, παράσιτα και κατάποση αλκοόλ. Και, τελικά ανακάλυψε ότι ο άνδρας ήταν θετικός στους αυτοάνοσους δείκτες. Επιπλέον, ο γιατρός παρατήρησε μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της έναρξης της ηπατίτιδας και του χρόνου των m-volιασμών του και άρχισε να υποψιάζεται ότι το m-volιο μπορεί να είχε προκαλέσει τη σοβαρή ηπατική βλάβη.

Κάποια αντιπυρηνικά αντισώματα (ANA) εμφανίστηκαν στο αίμα του ασθενούς, πράγμα που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς επιτίθεται στον πυρήνα των κυττάρων του.

(εικόνα: αύξηση των τριών σημαντικών δεικτών ηπατικής λειτουργίας
Τρανσαμινάση αλανίνης (ALT)
Ολική χολερυθρίνη
Αλκαλική Φωσφατάση (ALP)
πηγή: Journal of Hepatology)

Αφού έλαβε μια μικρή ποσότητα ηπατικού ιστού και την εξέτασε, ο γιατρός διαπίστωσε ότι το ήπαρ του ασθενούς είχε 5,3 φορές τον κανονικό αριθμό ανοσοκυττάρων, υποδηλώνοντας μια σοβαρή φλεγμονώδη κυτταρική διήθηση στο ήπαρ.

(εικόνα: Τα ηπατικά ανοσοκύτταρα του ασθενούς αυξήθηκαν κατά 5 φορές
Αριθμός ηπατικών ανοσοκυττάρων – φυσιολογικές τιμές – ασθενής [αύξηση] 5,3 φορές
πηγή: Journal of Hepatology)

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΑ;

Δεν είναι καλό πράγμα η αύξηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού; Γιατί αυτό βλάπτει τα όργανά μας;

Το κλειδί είναι ποιοί είναι οι τύποι των κυττάρων του ανοσοποιητικού και πού βρίσκονται. Χρειαζόμαστε επαρκή ανοσοκύτταρα στην κυκλοφορία του αίματος για να αμυνθούμε από εισβολείς εξωτερικών παθογόνων. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχουν τόσα πολλά ανοσοκύτταρα στο ήπαρ, ειδικά όταν η παρουσία ανοσοκυττάρων μέσα στον ιστό του ήπατος προκαλεί φλεγμονή.

(εικόνα: Γιατί το m-volιο της Pfizer προκάλεσε στον ασθενή αυτοάνοσο ηπατικό νόσημα;
πηγή: Journal of Hepatology)

Όπως γνωρίζουμε, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένας κύριος μηχανισμός αυτοπροστασίας που βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τους εξωτερικούς ιούς και τα βακτήρια. Έχει την ικανότητα να διακρίνει μεταξύ “εαυτού” και “μη εαυτού” (δηλαδή ξένου), να διαφοροποιεί τα παθογόνα από τα υγιή αυτοκύτταρα, να ανταποκρίνεται σε ξένους μικροοργανισμούς και να απομακρύνει μικρόβια, προκειμένου να προστατεύσει τον οργανισμό.

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

1. ΕΓΓΕΝΕΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει δύο μέρη. Το μέρος που ασχολείται άμεσα με τα παθογόνα στην πρώτη γραμμή του σώματός μας (βλεννογόνος, δέρμα) ονομάζεται έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως επιθηλιακά κύτταρα, έμφυτα ανοσοκύτταρα, φυσικά κύτταρα φονείς και φαγοκύτταρα. Αυτά τα κύτταρα έχουν υποδοχείς αναγνώρισης προτύπων στις επιφάνειές τους που εξετάζουν ειδικά για χαρακτηριστικά μόρια στην επιφάνεια επιβλαβών ουσιών, όπως λιποπολυσακχαρίτες (LPS) ή μαστίγια στην επιφάνεια βακτηρίων και ιικό DNA ή RNA.

Το εγγενές ανοσοποιητικό σύστημα δεν απαιτεί εκπαίδευση για την αναγνώριση επιβλαβών ουσιών και ως εκ τούτου δεν παράγει αυτοάνοση.

 

2. ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα σχετίζεται με τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Το επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελείται από λεμφοκύτταρα, κυρίως Τ κύτταρα και Β κύτταρα. Το επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα επιτρέπει την επίκτητη μάθηση και αντί να αναγνωρίζει τον εχθρό “στο σύνολό του”, ανταποκρίνεται πιο αργά και πιο ευαίσθητα σε “συγκεκριμένες πρωτεΐνες” στην επιφάνεια του εχθρού.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί με πιο λεπτομερή τρόπο, μπορεί να αναγνωρίσει τους εχθρούς μόνο από τα “μέρη” τους (όπως ακριβώς αναγνωρίζει έναν ελέφαντα νιώθοντας την προβοσκίδα του) και είναι επιρρεπές σε “λανθασμένη αναγνώριση” και διαταραχή, που τελικά οδηγεί σε μια αυτοάνοση απόκριση.

Η ουσία των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού βρίσκεται σε κατάσταση χάους και αταξίας. Ένα από τα κριτήρια για τη διάγνωση των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η παρουσία αντισωμάτων στον οργανισμό κατά των δικών του συστατικών, όπως τα αντιπυρηνικά αντισώματα (ANA) κατά των πυρήνων του ίδιου του σώματος. Τα κοινά αυτοάνοσα νοσήματα περιλαμβάνουν:

Ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οποία συχνά προκαλείται από μια αυτοάνοση επίθεση στις αρθρώσεις.
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, ο οποίος προκαλείται από προσβολή συχνά στο δέρμα και τα νεφρά.
Σύνδρομο ξηρότητας, το οποίο συχνά προκαλείται από επίθεση στους σιελογόνους και δακρυϊκούς αδένες.
Αυτοάνοσες ηπατικές ασθένειες, στις οποίες το ήπαρ δέχεται επίθεση από το αυτοάνοσο σύστημα.

 

ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Μ-VOLIO

 

Γιατί το m-volιο προκάλεσε την αυτοάνοση ηπατική νόσο του σε αυτή την περίπτωση;

Τα αντισώματα στο σώμα που παράγονται από τα m-volια mRNA του COVID-19 μπορούν να αντιδράσουν διασταυρούμενα με πολλά από τα συστατικά του ίδιου του σώματος και μπορούν να προκαλέσουν μια αυτοάνοση κατάσταση στο σώμα. Σε αυτόν τον ασθενή, παρατηρήθηκε μεγάλη διήθηση λεμφοκυττάρων γύρω από τα αιμοφόρα αγγεία του ήπατος και η φλεγμονή μπορεί να σχετίζεται με τους ερεθιστικούς παράγοντες από το αίμα.

Η περαιτέρω ανάλυση του γιατρού για τη σύνθεση των ανοσοκυττάρων στο ήπαρ αποκάλυψε ότι αυτά τα ανοσοκύτταρα ανταποκρίνονταν στις πρωτεΐνες ακίδας COVID-19, υποδηλώνοντας ότι αυτά τα κύτταρα προκλήθηκαν από τις πρωτεΐνες ακίδας που παράγονται από το m-volιο COVID-19. Είναι συγκεκριμένα Τ-λεμφοκύτταρα θετικά CD8, τα οποία είναι κυτταροτοξικά Τ κύτταρα που είναι εξαιρετικά επιθετικά και η λειτουργία τους είναι να αφαιρούν κύτταρα μολυσμένα από ιούς.

Επιπλέον, αυτός ο ασθενής είχε υποθυρεοειδισμό και ένα σχετικά διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα που επιτίθεται στον δικό του θυρεοειδή.

Αυτή η περίπτωση μας υπενθυμίζει ότι εάν η αυτοάνοση κατάσταση κάποιου είναι ήδη ανώμαλη και πάσχει από ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος, το άτομο πρέπει να είναι προσεκτικό στη λήψη ενός m-volίου. Εάν υπάρχει σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια μετά την πρώτη δόση, τότε πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στη λήψη της δεύτερης ή της επόμενης δόσης.

Τούτου λεχθέντος, ο ίδιος ο COVID-19 έχει επίσης συνδεθεί με την ηπατίτιδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μόλυνση από τον COVID-19 έχει παρουσιαστεί ως οξεία ηπατίτιδα.

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ Μ-VOLΙΑΣΜΟ

 

Μάλιστα, από το 2021 έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ηπατικής βλάβης μετά τον m-volιασμό με τα m-volια για τον COVID-19.

(εικόνα: 35χρονη γυναίκα αναπτύσσει αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά από το m-volιο της Pfizer
αυξημένοι δείκτες ηπατικής λειτουργίας – ανάρρωση μετά από φαρμακευτική αγωγή με 2μηνη παρακολούθηση, αριθμός ημερών. Πηγή: Journal of Hepatology)

Υπόθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες: Τον Ιούλιο του 2021, το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα ανέφερε ότι μια υγιής 35χρονη γυναίκα, η οποία έλαβε την πρώτη της δόση του m-volίου Pfizer τον τρίτο μήνα μετά τον τοκετό, ανέπτυξε αυτοάνοση ηπατίτιδα περίπου επτά ημέρες αργότερα. Οι βιοχημικοί της δείκτες ήταν αυξημένοι και η ιστολογία του ήπατος έδειξε διήθηση λεμφοκυττάρων, πλασματοκυττάρων και ηωσινόφιλων. Διαγνώστηκε με ηπατική βλάβη που προκλήθηκε από το m-volιο, με χαρακτηριστικά αυτοάνοσης ηπατίτιδας.

Υπόθεση στην Ιταλία: Μια 43χρονη γυναίκα, η οποία ανέπτυξε οξεία χολοστατική ηπατίτιδα 15 ημέρες μετά τον m-volιασμό με Pfizer, θεωρήθηκε ότι είχε επίσης ηπατική βλάβη που προκλήθηκε από το m-volιο, με τη μεσολάβηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υπόθεση στην Ισπανία: Μια 41χρονη γυναίκα, η οποία ανέπτυξε οξεία ηπατίτιδα μετά τη λήψη του m-volίου Moderna, διαγνώστηκε με αυτοάνοση ηπατική βλάβη που προκαλείται από το m-volιο, συνοδευόμενη από σοβαρή χολόσταση.

Όλα τα παραπάνω περιστατικά δημοσιεύτηκαν στο Journal of Hepatology, ένα κορυφαίο περιοδικό στην ηπατική νόσο.

(εικόνα: 4 Περιπτώσεις Αυτοάνοσης Ηπατίτιδας μετά τον M-volιασμό:
ΧΩΡΑ – ΠΡΟΦΙΛ ΑΣΘΕΝΟΥΣ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – M-VOLIO – ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Μ-VOLΙΑΣΜΟ – ΔΙΑΓΝΩΣH

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 52χρονος με υποθυρεοειδισμό – ναυτία, κόπωση, κνησμός, ίκτερος, απώλεια όρεξης – Pfizer – έναρξη: 10 ημέρες μετά την 1η δόση, 20 ημέρες μετά την 2η – αυτοάνοση ηπατική βλάβη.

ΗΠΑ: 35χρονη 3 μήνες μετά την εγκυμοσύνη – κνησμός, ίκτερος, ηπατομεγαλία – (δεν αναφέρεται m-volιο) – έναρξη: 7 ημέρες μετά την 1η δόση – αυτοάνοση ηπατική βλάβη.

ΙΤΑΛΙΑ: 43χρονη – κνησμός, ίκτερος – (δεν αναφέρεται m-volιο) – έναρξη: 15 ημέρες μετά την 1η δόση – σοβαρή αυτοάνοση ηπατική χολόσταση)

ΙΣΠΑΝΙΑ: 41χρονη με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια – ναυτία, έμετος, κνησμός, ίκτερος – m-volιο MODERNA – έναρξη: 7 ημέρες μετά την 1η δόση και 7 ημέρες μετά την 2η – σοβαρή αυτοάνοση ηπατική χολόσταση
Πηγή: Journal of Hepatology)

Με την απελευθέρωση των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών του m-volίου mRNA της Pfizer για τον COVID-19, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών για αυτοάνοσα νοσήματα. Εκτός από τις αυτοάνοσες ασθένειες του ήπατος, υπάρχει επίσης αυτοάνοση μυοκαρδίτιδα, νεφρίτιδα και βλάβη του νευρικού συστήματος.

Καθώς η ιατρική κοινότητα συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο τα αυτοάνοσα νοσήματα, είναι πιθανό να υπάρξει αυξανόμενος αριθμός τέτοιων αναφορών στο μέλλον. Εάν ένα άτομο εμφανίσει ανεξήγητα συμπτώματα μετά τον m-volιασμό, ειδικά αυτά που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα, όπως ναυτία, έμετος, απώλεια όρεξης και φαγούρα, μπορεί να συζητήσει την πιθανότητα αυτοάνοσων νοσημάτων με έναν γιατρό για να βρει την αιτία το συντομότερο δυνατό.

ΟI ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το φυσιολογικό ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί με συντονισμένο και τακτικό τρόπο, αλλά όταν είναι σε διαταραχή, μπορεί να εμφανιστούν διάφορες καταστάσεις. Εκτός από την αυτοάνοση ηπατίτιδα, πολλά άλλα σύγχρονα νοσήματα μπορούν να αποδοθούν σε προβλήματα ανοσίας.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύ αδύναμο σε εξωτερικούς εισβολείς, οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε κρυολογήματα και διάφορες λοιμώξεις.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύ αδύναμο εσωτερικά, το σώμα είναι επιρρεπές στον καρκίνο.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύ επιθετικό εσωτερικά, θα παράγει αυτοαντισώματα, τα οποία θα αρχίσουν να επιτίθενται στα κύτταρα του ίδιου του σώματος, προκαλώντας αυτοάνοσες ασθένειες και καταστρέφοντας τον μηχανισμό αυτο-επιδιόρθωσης του σώματος.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύ επιθετικό σε εξωτερικές ουσίες, μπορεί να εμφανιστούν αλλεργίες.

(εικόνα: Ανοσολογική Υπερκινητικότητα vs. Ανοσολογικής Ανεπάρκειας
Ανοσολογική Υπερκινητικότητα: εξωτερικές: αλλεργίες, λοιμώξεις – εσωτερικές: αυτοάνοσα νοσήματα
Ανοσολογική Ανεπάρκεια: εξωτερικές: κρυώματα, λοιμώξεις – εσωτερικές: καρκίνος)

Οι αλλεργίες είναι επίσης μία από τις ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον m-volιασμό.

Το να είσαι αλλεργικός είναι επίσης μια κατάσταση ανισορροπίας στο ανοσοποιητικό σύστημα. Εμφανίζεται όταν το σώμα αντιδρά υπερβολικά σε επιβλαβείς ουσίες, όπως η σκόνη, η γύρη και ορισμένα τρόφιμα (π.χ. φιστίκια) και το επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα παράγει το αντίσωμα IgE για να ενεργοποιήσει τα μαστοκύτταρα για να απελευθερώσει ισταμίνη, προκαλώντας βλάβη στα ίδια τα κύτταρα του σώματος και αλλεργίες.

(εικόνα: Δύο κύριοι παράγοντες που πυροδοτούν τα αυτοάνοσα νοσήματα
εσωτερικοί παράγοντες: ηλικία (15-44 ετών), φύλο (πιο συχνά στις γυναίκες), γονίδια
εξωτερικοί παράγοντες: δίαιτα, περιβάλλον (χημικά, βαρέα μέταλλα, λοιμώξεις, στρες), άλλοι παράγοντες (m-volια, συντηρητικά)

 

ΤA ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΑΣΙΜΑ

 

Πώς αντιμετωπίζουμε τα αυτοάνοσα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών;

Για να αντιμετωπίσουμε μια ασθένεια, πρέπει πρώτα να αναλύσουμε τα αίτια της.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως πολλές άλλες ασθένειες, προκύπτουν από έναν συνδυασμό εσωτερικών (δημογραφικών, γενετικών) προδιαθέσεων και περιβαλλοντικών παραγόντων που διαταράσσουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αγνοεί τον ιστό και τα κύτταρα του ίδιου του ατόμου.

Οι εσωτερικοί παράγοντες του αυτοάνοσου συστήματος περιλαμβάνουν:

Ηλικία: Πολλοί ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα είναι σχετικά νέοι, με συχνότερους ασθενείς ηλικίας 15 έως 44 ετών.

Φύλο: Ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες, όπως ο ερυθηματώδης λύκος ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα από ότι οι γυναίκες.

Γονίδια: τη δεκαετία του 1970, το ανθρώπινο αντιγόνο λευκοκυττάρων (HLA) έγινε η πρώτη περιοχή του γονιδιώματος που συνδέθηκε με αυτοάνοση νόσο.

Η περιοχή περιέχει γονίδια που εμπλέκονται στην παρουσίαση αντιγόνων στα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Ενέχει παράγοντες κινδύνου για πολλές αυτοάνοσες ασθένειες. Περίπου το ήμισυ της γενετικής ευαισθησίας στον διαβήτη τύπου 1, για παράδειγμα, οφείλεται στην παραλλαγή HLA.

Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες ενεργοποίησης, όπως:

Τοξίνες: όπως φθοριούχες ενώσεις από κουτιά συσκευασίας φαστ φουντ και αντικολλητικές επικαλύψεις ταψιών.

Διατροφή: Η διαδικασία θέρμανσης κόκκινου κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες παράγει προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης (AGE), τα οποία βλάπτουν το DNA του σώματος

Φάρμακα: συμπεριλαμβανομένων των m-volίων

Ιογενείς λοιμώξεις: όπως ο ιός EBV που σχετίζεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στρες: Συγκρίνοντας περισσότερους από 106.000 ανθρώπους που είχαν διαταραχές άγχους με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς αυτούς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το άγχος συνδέεται με 36% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης 41 αυτοάνοσων ασθενειών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση, η νόσος του Crohn και η κοιλιοκάκη.

 

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ;

Οι στεροειδείς ορμόνες χρησιμοποιούνται συχνά για την καταστολή των υπερβολικών ανοσολογικών αποκρίσεων για την προσωρινή ανακούφιση και τον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αν τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει ή όχι, είναι σημαντικό να αναζητήσετε και να εξαλείψετε τους πυροδοτητές της αυτοάνοσης κατάστασης, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να επανορθωθεί.

 

ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Στην πραγματικότητα, εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, το ανθρώπινο σώμα έχει μια εκπληκτικά ισχυρή προικισμένη ικανότητα να αυτοθεραπεύεται από ασθένειες. Αυτή η ισχυρή ικανότητα αυτοθεραπείας ονομάζεται ομοιόσταση, η οποία μοιάζει με ένα ισχυρό ρυθμιστικό σύστημα που είναι σε θέση να αντισταθεί σε εξωτερικά επιβλαβή ερεθίσματα.

Για παράδειγμα, το σώμα μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος. Η αυτοφαγία των κυττάρων μπορεί να απαλλαγεί από τα εσωτερικά απόβλητα για να διατηρήσει την ισορροπία. και το κατεστραμμένο DNA διαθέτει επίσης έναν ισχυρό μηχανισμό αυτοεπιδιόρθωσης για την εξουδετέρωση της εξωτερικής ακτινοβολίας και των επιβλαβών ουσιών.

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένες μελέτες μας έχουν δείξει επίσης τα θαύματα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος – την ισχυρή του ικανότητα αυτοθεραπείας.

Τον Απρίλιο του 2021, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell και διεξήχθη από ορισμένους επιστήμονες από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε για πρώτη φορά έναν φυσικό μηχανισμό στο ανθρώπινο σώμα που διορθώνει ασθένειες όπως το αυτοάνοσο και οι αλλεργίες.

Όταν βιώνουμε αυτοάνοση και αλλεργίες, τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα του θυλακίου (Tfr) του σώματος παράγουν μια ουσία που ονομάζεται νευριτίνη. Αυτή η ουσία αναστέλλει την υπερβολική μετατροπή των Β κυττάρων σε πλασματοκύτταρα και επίσης αναστέλλει την παραγωγή του αντισώματος IgE από τα πλασματοκύτταρα, αποτρέποντας έτσι τις αλλεργίες.

Η μελέτη ανακάλυψε ότι ο αριθμός της νευριτίνης μειώνεται όταν το επίπεδο του στρες είναι υψηλό και αυξάνεται όταν ανακουφίζεται από το στρες και ανακουφίζεται ανάλογα η αυτοάνοση κατάσταση. Με άλλα λόγια, όταν το σώμα έχει μια αυτοάνοση ή αλλεργική τάση, το σώμα θα κινητοποιήσει τους εσωτερικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης για να εξαλείψει την ανισορροπία στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

Όπως προαναφέρθηκε, η ποσότητα της νευριτίνης σχετίζεται με το στρες και η ψυχική μας κατάσταση επηρεάζει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Στην καθημερινή μας ζωή, μπορούμε να βρούμε πολλούς εξαιρετικούς τρόπους για να διεγείρουμε την θεραπευτική ικανότητα του ίδιου του οργανισμού.

Ο γνωστός Ταϊβανέζος σχεδιαστής, He Qingbo, βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση στη δουλειά και συχνά έμενε ξύπνιος μέχρι αργά το βράδυ. Κάποτε δούλεψε ακόμη και 72 ώρες στη σειρά. Αυτό προκάλεσε σοβαρές βλάβες στην υγεία του, με αποτέλεσμα ζαλάδες, κνίδωση και άλλα συμπτώματα. Το ανοσοποιητικό του σύστημα έχασε την ικανότητά του να αναγνωρίζει το εξωτερικό περιβάλλον. Ήταν αλλεργικός σε ό,τι έτρωγε και το πρόσωπό του πρήζονταν ακόμη και ως αντίδραση στον άνεμο. Η ποιότητα της ζωής του έγινε πολύ φτωχή.

Αργότερα, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ και μετακόμισε στην κομητεία Miaoli της Ταϊβάν, η οποία φημίζεται για τα όμορφα τοπία της. Ζούσε στα βουνά, περιτριγυρισμένος από λουλούδια και δέντρα, με το φως του ήλιου μέσα και έξω από το σπίτι του. Σε αυτό το περιβάλλον, η ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΘΗΚΕ ΣΥΝΤΟΜΑ και η ζάλη, οι κνίδωση και άλλες ενοχλήσεις εξαφανίστηκαν. Και ξανάρχισε μια υγιή ζωή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Georgia Robinson, μια 25χρονη αεροσυνοδός από την Αγγλία, εμφάνισε ξαφνικά ψωρίαση που εξαπλώθηκε σε όλο της το σώμα, αναγκάζοντάς την να εγκαταλείψει τη δουλειά της και να υποφέρει από βαριά κατάθλιψη.

Αργότερα, εκτός από τη συμπτωματική θεραπεία, ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ.

Δημοσίευσε φωτογραφίες της πριν και μετά την ανάρρωσή της στον λογαριασμό της στο Instagram, δηλώνοντας ότι η διατροφή της ήταν που βελτίωσε τα συμπτώματα της ψωρίασης και την έκανε να κάνει μια πιο υγιεινή ζωή.

Το αγελαδινό γάλα περιέχει αναστολείς πρωτεάσης, οι οποίοι αυξάνουν τα κενά μεταξύ των κυττάρων στην εντερική επένδυση των βοοειδών, προκαλώντας αυτό που ονομάζουμε “Σύνδρομο Διαρροής Εντέρου”.

Εάν υποβληθεί σε επεξεργασία με λάθος τρόπο, το κόκκινο κρέας μπορεί να παράγει AGEs, τα οποία βλάπτουν το ανθρώπινο DNA. Πολλά αυτοάνοσα νοσήματα συνδέονται επίσης με γενετικές αλλαγές.

Συμπερασματικά, το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ, ένα ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΟΓΚΩΔΕΣ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ-ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ-ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ. Πολυάριθμες επιστημονικές ΜΕΛΕΤΕΣ έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ. Όταν εμφανίζονται αυτοάνοσα νοσήματα ή σοβαρές αλλεργίες, συχνά υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τους μηχανισμούς εξισορρόπησης και αυτο-ίασης του ίδιου του σώματος.

Στην καθημερινότητά μας, το σώμα μας συνδέεται συνεχώς με εξωτερικές ουσίες και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Όταν η εξωτερική βλάβη υπερβαίνει την ικανότητα του σώματος να ανακάμψει, θα εμφανιστούν ασθένειες. Όταν η ικανότητα του σώματος να ανακάμψει υπερβαίνει την εξωτερική βλάβη, τότε οι ασθένειες δεν θα ξεσπάσουν.

Ανεξάρτητα από τα εξωτερικά εμπόδια ή δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση, θα παραμείνουμε ήρεμοι και θα επικεντρωθούμε στο πώς να ανυψώσουμε τη δική μας θεόδοτη ικανότητα αυτοθεραπείας.

Όταν εμφανίζεται μια ασθένεια, εκτός από τον έλεγχο των συμπτωμάτων της, πρέπει να μάθουμε και ποια προβλήματα υπάρχουν.

Εάν μπορείτε να ανακαλύψετε τους δικούς σας λανθασμένους τρόπους ζωής, διατροφής και σκέψης και να τους διορθώσετε εγκαίρως, θα μπορέσετε να αναρρώσετε πλήρως από την ασθένεια.

 

Bιβλιογραφικές Aναφορές

https://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(22)00234-3/fulltext

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8056822/

https://www.journal-of-hepatology.eu/action/showPdf?pii=S0168-8278%2821%2901904-8

https://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(21)00417-7/fulltext

https://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(21)00417-7/fulltext

https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2685155

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των Epoch Times.

_ _ _

Dr. Yuhong Dong
Η Δρ Yuhong Dong, γιατρός και διδάκτωρ λοιμωδών νοσημάτων, είναι η επικεφαλής επιστημονική υπεύθυνη και συνιδρυτής μιας ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας και πρώην Ανώτερη Ιατρική Επιστημονική Εμπειρογνώμονας για την Ανάπτυξη Αντιιικών Φαρμάκων στη Novartis Pharma στην Ελβετία.

Health 1+1
Η Health 1+1 είναι η πιο έγκυρη κινεζική πλατφόρμα πληροφοριών ιατρικής και υγείας στο εξωτερικό. Κάθε Τρίτη έως Σάββατο από τις 9:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. EST στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, το πρόγραμμα καλύπτει τα πιο πρόσφατα σχετικά με τον κοροναϊό, την πρόληψη, τη θεραπεία, την επιστημονική έρευνα και πολιτική, καθώς και τον καρκίνο, τις χρόνιες ασθένειες, τη συναισθηματική και πνευματική υγεία , ασυλία, ασφάλιση υγείας και άλλες πτυχές για την παροχή στους ανθρώπους αξιόπιστη και προσεκτική φροντίδα και βοήθεια. Online: EpochTimes.com/Health TV: NTDTV.com/live

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 498


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα