Η Κίνα ακυρώνει διαμαρτυρίες αλλάζοντας τους ψηφιακούς κώδικες υγείας των πολιτών από «πράσινο» σε «κόκκινο» – Σύντομα κοντά σας..!

22 Ιουνίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να περιορίσει τις δραστηριότητες των πολιτών όχι μόνο με το πάσο υγείας αλλα και με βάση το «κοινωνικό πιστωτικό σύστημα» τους χάρη στα ηλεκτρονικά αρχεία. Οι παραβάσεις, όπως η αντιφρονητική ομιλία, κοστίζουν στους ανθρώπους πόντους. Σύμφωνα με τον ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Reggie Littlejohn, αυτή η βαθμολογία είναι μέρος «ενός σύστηματος επιτήρησης που δίνει στο ΚΚΚ απόλυτο έλεγχο σε κάθε άτομο στο έθνος».

Τα άτομα με υψηλή βαθμολογία είναι τα μόνα που μπορούν «να συμμετέχουν «ελεύθερα» στην κοινωνία – ενώ τα άτομα με χαμηλή βαθμολογία «δεν μπορούν να ταξιδέψουν, να δανειστούν χρήματα, μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και μπορεί ακόμα να μην έχουν το δικαίωμα να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο ».

 

 

 

 

Αρχίστε να σκέπτεστε πως το ίδιο θα συμβεί παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα…

Μας αφήνουν να … ξεσαλώσουμε το καλοκαίρι και θα έρθουν ως σίφουνες από Σεπτέμβριο και με την μέθοδο της τρομοκρατίας, θα επιβάλουν σε όλους μας τα ίδια επαχθή και απάνθρωπα μέσα…

Επειδή έχουμε πλέον αρκετά αφυπνιστεί με την απάτη του κορονοϊού, καιρός είναι να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Μην ξεχνάτε, πως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ…

Μια διαμαρτυρία που σχεδιάστηκε από αρκετούς πολίτες ενάντια στο πάγωμα των κεφαλαίων τους από τις τράπεζες, ματαιώθηκε επειδή το ΚΚΚ άλλαξε τους ηλεκτρονικούς κωδικούς υγείας από πράσινο σε κόκκινο που απαγορευεται να βγεις απο το σπίτι, καθιστώντας τους παράνομους.

Όπως δήλωσαν στο Reuters οι διαμαρτυρόμενοι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην επαρχία Χενάν, αυτή την εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση πρόσβασης στα τραπεζικά τους κεφάλαια. Το μπλοκ κεφαλαίων έχει εμποδίσει όχι μόνο την πρόσβαση των ατόμων στα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και την ικανότητα των εταιρειών να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους.

Ο κ. Τσεν, καταθέτης από την επαρχία Σιτσουάν, είπε στο Reuters, «Μας βάζουν ψηφιακές χειροπέδες». Δεν ήθελε να αποκαλύψει ολόκληρο το όνομά του αφού φοβόταν τις αρχές.

Για να ταξιδέψουν ελεύθεροι στη Κίνα, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια και εμπορικά κέντρα, οι Κινέζοι πολίτες πρέπει να έχουν έναν πράσινο κωδικό στην εφαρμογή υγείας για smartphone.

Μια πελάτισσα τράπεζας στο Zhengzhou δήλωσε ότι ο κωδικός υγείας της έγινε κόκκινος παρά το γεγονός ότι «δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και οι πιο πρόσφατες εξετάσεις της έδειξαν ότι ήταν αρνητική», σύμφωνα με το BBC .

«Πρόσθεσε ότι την επισκέφτηκαν υγειονομικοί υπάλληλοι που της ζήτησαν να μείνει στο σπίτι και αρνήθηκαν να εξηγήσουν πως έγινε ξαφνικά κόκκινο».

Μια ψηφιακή δικατορία

 

Η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να περιορίσει τις δραστηριότητες των πολιτών όχι μόνο με το πάσο υγείας αλλα και με βάση το «κοινωνικό πιστωτικό σύστημα» τους χάρη στα ηλεκτρονικά αρχεία. Οι παραβάσεις, όπως η αντιφρονητική ομιλία, κοστίζουν στους ανθρώπους πόντους. Σύμφωνα με τον ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Reggie Littlejohn, αυτή η βαθμολογία είναι μέρος «ενός σύστηματος επιτήρησης που δίνει στο ΚΚΚ απόλυτο έλεγχο σε κάθε άτομο στο έθνος».

Τα άτομα με υψηλή βαθμολογία είναι τα μόνα που μπορούν «να συμμετέχουν «ελεύθερα» στην κοινωνία – ενώ τα άτομα με χαμηλή βαθμολογία «δεν μπορούν να ταξιδέψουν, να δανειστούν χρήματα, μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και μπορεί ακόμα να μην έχουν το δικαίωμα να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο ».

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα του COVID-19, ορισμένες κινεζικές επαρχίες ζήτησαν από τους ταξιδιώτες να καταχωρήσουν έγκαιρα τα ταξιδιωτικά τους σχέδια online, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά το πάγωμα των καταθέσεων από τις κινεζικές τράπεζες, σημειώθηκαν σημαντικές διαμαρτυρίες στη Χενάν. Στις 18 Απριλίου, η Yu Zhou Xin Min Sheng Village Bank, η Shangcai Huimin Country Bank και η Zhecheng Huanghuai Community Bank πάγωσαν όλες τις καταθέσεις, αναφέροντας ως αιτία μια εσωτερική αναβάθμιση του συστήματος.

Η Wang Qiong, μια Κινέζα, που είχε διαδηλώσει τον Απρίλιο. Συνειδητοποίησε ότι ο κωδικός υγείας του smartphone της είχε γίνει κόκκινο όταν έκανε εγγραφή για να ταξιδέψει στο Χεναν στις 11 Ιουνίου. Η Wang είπε στο Reuters ότι η αστυνομία είχε τα στοιχεία της από την τελευταία της διαμαρτυρία και ότι έχασε την πρόσβαση σε 2,3 εκατομμύρια γιουάν (341.550 $) στο λογαριασμό της στη τράπεζα.

Ο κ. Liu, κάτοικος της επαρχίας Hubei, είπε στο Reuters ότι ο κωδικός υγείας του άναψε κόκκινο στις 12 Ιουνίου. την προηγούμενη μέρα, είχε εγγραφεί για να ταξιδέψει στη Χενάν για μια διαμαρτυρία με την ελπίδα να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Περισσότεροι από 200 κωδικοί υγείας καταθετών έχουν γίνει κόκκινοι, σύμφωνα με μέλη μιας ομάδας WeChat (κινεζική πλατφόρμα επικοινωνίας). Τρεις καταθέτες είπαν στο Reuters ότι γνωρίζουν άτομα που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Χενάν για λόγους που δεν σχετίζονται με τα παγωμένα κεφάλαια οι κωδικοί τους δεν έγιναν κόκκινοι.

Ο φόβος των διαμαρτυρόμενων είναι πότε και εάν οι κωδικοί των καταθετών αλλάξουν ξανά σε πράσινους. Ο κ. Λιου είπε στο Reuters ότι αν αυτό δε συμβεί γρήγορα, το παιδί του δεν θα μπορεί να πάει στο σχολείο.

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν μπορώ να πάω πουθενά. Σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι εγκληματίας. Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά μου», είπε.

«Η ψηφιακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από τα Vaccine Passports έχει την ίδια ολοκληρωτική λειτουργικότητα με το κινεζικό «Social Credit System», είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ο Littlejohn.

 

Πηγή greatgameindia

 

Πηγή

Προβολές : 682


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα