Η Κίνα το «πρότυπο» του Klaus Schwab που θα έκανε πόλεμο εναντίον της… Αμερικής, τελικά κάνει πόλεμο εναντίον του λαού της. (και ένα σχόλιο, που με έβαλε σε σκέψεις)

Η Κίνα το «πρότυπο» του Klaus Schwab που θα έκανε πόλεμο εναντίον της… Αμερικής, τελικά κάνει πόλεμο εναντίον του λαού της. (και ένα σχόλιο, που με έβαλε σε σκέψεις)

2 Δεκεμβρίου, 2022 18 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,012
Μοίρασέ το

 

Οι αρχές συνεχίζουν τους εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε πόλεις της Κίνας, με σωματικές έρευνες, ελέγχους στα κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα, σχολαστική ανίχνευση επαφών όσων έχουν διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ακόμη κι αν επιδοκίμασαν με ένα like σχόλια κατά του καθεστώτος στον Ίντερνετ.

 

 

Το σκοτεινό πρόσωπο του Κινέζου δικτάτορα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο έστω και για μια χαραμάδα δημοκρατίας…

Διαβάζουμε εδώ

“Δυτικοί ερευνητικοί φορείς και οργανώσεις έχουν αναδείξει μια σειρά ζητημάτων στα οποία η Κίνα φαίνεται να υστερεί όπως τις πολιτικές ελευθερίες, τη διαφάνεια της κυβέρνησης, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της θρησκείας και τις εθνοτικές μειονότητες.

Οι κινεζικές αρχές έχουν επικριθεί από πολιτικούς αντιφρονούντες και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων για εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής καταστολής, της μαζικής λογοκρισίας, της μαζικής παρακολούθησης των πολιτών και της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων.”

Οι Παγκόσμια Σατανική Ελίτ, έχει σχεδιάσει και δεν το κρύβει πλέον, να μετατρέψει όλη την ανθρωπότητα, σε μια ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΙΝΑ…

Kαι ενώ τα βασανιστήρια και το κυνηγητό των κινέζων και κυρίως των αντιφρονούντων δείχνει και αποδεικνύει περίτρανα την πιο ακραία και στυγνή δικτατορία του Σι και το σκοτεινό πρόσωπο του κουμμουνισμού παγκοσμίως, ενώ Σβάμπ και Γκέιτς, δηλώνουν πως το κουμμουνιστικό καθεστώς θα επιβληθεί σε όλους τους λαούς, με προβλημάτισε ένα σχόλιο ιστολόγου, που αυτοπροβάλεται ως … “μπατριωτης”…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η Κίνα το «πρότυπο» του Klaus Schwab που θα έκανε πόλεμο εναντίον της… Αμερικής, τελικά κάνει πόλεμο εναντίον του λαού της.

Μια μερίδα του κινεζικού λαού που συνεχώς αυξάνεται, φαίνεται να μην είναι πια υπάκουοι στο αυταρχικό καθεστώς του ΚΚΚ.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια αποκλεισμού της πολιτικής «μηδενικού COVID» βγαίνει στους δρόμους και ξεσπά. Κι είναι πολύ πιθανό η υγειονομική δικτατορία που βασανίζει ολόκληρη την υφήλιο, να σταματήσει απο κει που ξεκίνησε!

Μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις στο Urumqi, την πρωτεύουσα της Xinjiang, όταν μια πυρκαγιά σκότωσε δεκάδες κατοίκους σε ένα κτίριο εξαιτίας απο τις φραγμένες πόρτες των ψυχοπαθών με τις λευκές στολές. Η κυβέρνηση είπε ότι περίπου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι πολίτες όμως αναφέρουν ότι οι θάνατοι ξεπερνούν τους 40.

Από τη φονική πυρκαγιά και μετά, έχουν πραγματοποιηθεί 43 δημόσιες διαδηλώσεις σε 22 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Κίνα. Πρωτοφανές περιστατικό για την κομμουνιστική χώρα.

Οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν αρχίσει να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν συμμετέχοντες ακόμα κι απο τα σπίτια τους.

 

Πως παρουσιάζουν την κατάσταση τα συστημικά ΜΜΕ Reuters, και Guardian

Καθησυχαστική παρουσιάζουν τα διεθνή μέσα την κατάσταση στη Κίνα, και μιλούν για ίχνη στροφής της κινεζικής ηγεσίας απέναντι στην πολιτική Zero Covid υπό το βάρος των μαζικών διαδηλώσεων, ο Guardian επικαλείται και δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων αξιωματούχων, που φαίνεται πως κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, που επικαλείται δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου Xinhua, η δεύτερη αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Σουν Τσουνλάν, κύρια αρμόδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται σε «ένα νέο στάδιο», με τις δηλώσεις αυτές να έρχονται ταυτόχρονα με την άρση των αυστηρών lockdown σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη.

Η Κίνα υπο το βάρος των διαδηλώσεων φαίνεται να κάνει στροφή στην σκληρή πολιτική κατά του κορωνοϊού, καθώς «άγγιξε» έως και το πανίσχυρο καθεστώς του προέδρου Σι, εκπέμπει το Πεκίνο, αναφέρει το Reuters. 

Ανάμεσα στα επιπλέον μέτρα που θα ανακοινωθούν για τον COVID-19, η Κίνα πλέον θα επιτρέπει σε όσους διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό να μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους αντί για τις ειδικές υγειονομικές δομές.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται σε όλα τα θετικά κρούσματα ανεξαιρέτως να αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους, αλλά μόνο στις έγκυες, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Θα επιτρέπεται στις στενές επαφές κρουσμάτων να κάνουν καραντίνα στο σπίτι, εφόσον βέβαια η κατοικία τους πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Επιπλέον, οι αρχές θα προωθήσουν τα τεστ αντιγόνου, ενώ θα περιορίσουν τη συχνότητα του μαζικού τέστινγκ και των τακτικών δοκιμών νουκλεϊκού οξέος.

Νέα εκστρατεία εμβολιασμών

Την ίδια ώρα, μια νέα εκστρατεία για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων έχει ως στόχο τον τερματισμό των αυστηρών ελέγχων κατά του Covid-19. Υπο ποιες συνθήκες πίεσης θα γίνει κάτι τέτοιο, είναι ακόμα άγνωστο.. Καθώς η επιτροπή δήλωσε ότι θα στείλει κινητές μονάδες σε σπίτια ώστε να “πείσει” άτομα ηλικίας 70 – 80 ετών να ανοσοποιηθούν εκ νέου.

Το καθεστώς ισχυρίζεται πως 9 στους 10 Κινέζους έχουν εμβολιαστεί, αλλά το 66% των ατόμων άνω των 80 ετών έχει κάνει μία δόση, ενώ το 40% έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο, σύμφωνα με την Επιτροπή. Επιπλέον, έχει εμβολιαστεί πλήρως το 86% των ατόμων άνω των 60 ετών.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας πάντως αναφέρουν πως μία εκστρατεία εμβολιασμού θα διαρκέσει μήνες και αυτό που προέχει είναι η δημιουργία μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τον ιό. 

 

Μηδενική ανοχή στις διαμαρτυρίες

Η επικείμενη χαλάρωση των μέτρων εκ μέρους του Πεκίνου δε σημαίνουν και χαλάρωση των περιορισμών στις διαδηλώσεις που η αυστηρή πολιτική έχει προκαλέσει. Έτσι η κινεζική κυβέρνηση φαίνεται να εγκαταλείπει τη μηδενική ανοχή στον κορωνοϊό για να εστιάσει στη μηδενική ανοχή στις διαμαρτυρίες σε βάρος της.

Οι αρχές συνεχίζουν τους εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε πόλεις της Κίνας, με σωματικές έρευνες, ελέγχους στα κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα, σχολαστική ανίχνευση επαφών όσων έχουν διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ακόμη κι αν επιδοκίμασαν με ένα like σχόλια κατά του καθεστώτος στον Ίντερνετ.

Εκτιμάται επίσης ότι η χρονική στιγμή που επιλέγεται για τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν είναι άσχετη με τον θάνατο του πρώην ηγέτη της χώρας Ζιάνγκ Ζεμίν. Το καθεστώς του Πεκίνου φέρεται να ανησυχεί μήπως η κηδεία του επί 13 χρόνια γενικού γραμματέα του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος εξελιχθεί σε μεγάλη διαδήλωση κατά του νυν προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Guardian, υπάρχει παράδοση στην Κίνα σε κηδείες πρώην ηγετών να εκδηλώνονται διαμαρτυρίες κατά του υπάρχοντος καθεστώτος.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian.

 

Πηγή

Προβολές : 1,012


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα