Η Καταγωγή του Καρλ Μαρξ και οι Διασυνδέσεις με την Ελίτ : Τι Μας Κρύβουν;

Η Καταγωγή του Καρλ Μαρξ και οι Διασυνδέσεις με την Ελίτ : Τι Μας Κρύβουν;

4 Ιανουαρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,043
Μοίρασέ το

 

Γιατί, λοιπόν, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, οι ακαδημαϊκοί, οι ιστορικοί κ.λπ. παρουσιάζουν πάντα τον Μαρξ ως έναν πεινασμένο πληβείο αλήτη που “επαναστατούσε ενάντια στο αστικό σύστημα”, ενώ ήταν άμεσο προϊόν του εν λόγω συστήματος και απόλυτα εξαρτημένος από αυτό;

Ήταν ο κομμουνισμός μια απάτη από την αρχή; Εξάλλου, ο “πραγματικός κομμουνισμός” (η κοινωνία χωρίς κράτος) είναι μια ανεφάρμοστη ουτοπική φαντασίωση. Κάθε “κομμουνιστική” κοινωνία στην ανθρώπινη ιστορία έχει εξελιχθεί σε μια άψυχη, ολοκληρωτική και γενοκτονική ολιγαρχία.

Αντί οποιουδήποτε σχολίου, επέλεξα να παραθέσω αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό του τι εστί Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ… Ο ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

thuletide | Διαβάστε το εδώ

 

Ο Καρλ Μαρξ είναι αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος Εβραίος του κόσμου και θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς κάποιον που να έχει πιο εβραϊκή γενεαλογία από αυτόν.

Έτσι, είναι αρκετά απορίας άξιον το γεγονός ότι κατηγορείται συνεχώς ως “αντισημίτης”.

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απορία είναι η φήμη του ως ενός άφραγκου απατεώνα της μεσαίας τάξης που βρισκόταν σε πόλεμο με την “αστική” ελίτ της κοινωνίας.

Συχνά ακούμε ιστορίες για τον Μαρξ που ζούσε σε άθλια κατάσταση, επιβιώνοντας με αποφάγια και ελεημοσύνες από τον βιομηχανικό καπιταλιστή φίλο του, τον Friedrich Engels.

Ακόμα και η πιο στοιχειώδης έρευνα για την καταγωγή και τις προσωπικές πολιτικές διασυνδέσεις του Μαρξ είναι αρκετή για να καταρρίψει αυτή τη σαθρή αφήγηση.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο στην αρχή, αλλά ο Καρλ Μαρξ, ο αντικαπιταλιστής αλήτης, καταγόταν από εβραϊκή ελίτ και ήταν άνετα στο κρεβάτι τόσο με την αστική τάξη όσο και με την αριστοκρατία – μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Αυτό το άρθρο παρέχει μια σύντομη αναδρομή στη γενεαλογία του Μαρξ, παρουσιάζοντας μερικούς από τους σημαντικότερους προγόνους του από πατέρα και μητέρα.

Αν και ένα ολόκληρο βιβλίο θα μπορούσε να αφιερωθεί στο θέμα, τα παρακάτω στοιχεία θα πρέπει να είναι επαρκή για να καταδείξουν ότι ο Μαρξ δεν ήταν ένας ατημέλητος επαναστάτης ενάντια στο “αστικό σύστημα”, αλλά πλήρως βυθισμένος σε αυτό.

 

Η πρώτη από τις πολλές ύποπτες διασυνδέσεις του Μαρξ είναι ο άκρως αντισυμβατικός γάμος του με την Jenny von Westphalen, μέλος της πρωσικής αριστοκρατίας.

Στην Πρωσία του 1800 ήταν κατακριτέο για τις γυναίκες να παντρεύονται νεότερους άντρες και σχεδόν ανήκουστο για μια ευγενή να παντρεύεται κατώτερη της κοινωνικής της τάξης – πόσο μάλλον για μια Πρώσση ευγενή να παντρεύεται σε μια κατώτερη τάξη οικογένεια καθαρόαιμων Εβραίων μέσω ενός νεότερου άντρα.

Σε αυτό το σημείο της ιστορίας, ο αντισημιτισμός ήταν εξαιρετικά διαδεδομένος, όχι μόνο στην Πρωσία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η οικογένεια von Westphalen ήταν βαθιά ενσωματωμένη στη διεθνή ευρωπαϊκή αριστοκρατία. Η πατρική γιαγιά της Jenny ήταν Σκωτσέζα ευγενής που καταγόταν πατρικά από τον βασιλιά Ιάκωβο Α΄ του οίκου των Στιούαρτ και μητρικά από τους δούκες του Argyll, που ήταν η πιο ισχυρή οικογένεια της Σκωτίας για αιώνες.

Ο πατέρας της Jenny, Ludwig von Westphalen, ήταν γιος του αρχηγού του επιτελείου του πρίγκιπα του Brunswick, ενός διάσημου πρωσικού στρατάρχη και μασόνου που κλήθηκε από τους Βρετανούς να ηγηθεί των δυνάμεών τους κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας.

Γιατί, λοιπόν, η αριστοκράτισσα Πρωσίδα Jenny παντρεύτηκε τον Καρλ “άφραγκο Εβραίο αλήτη” Μαρξ; Για αρχή, η οικογένεια του Μαρξ δεν ήταν καθόλου φτωχή.

Ο πατέρας του, Hirschel Levi, ήταν ένας πλούσιος δικηγόρος που κατείχε πολυάριθμους αμπελώνες του Moselle, ενώ η μητέρα του, Henriette Pressburg, ήταν κόρη μιας πλούσιας και με επιρροή εβραϊκής οικογένειας εμπόρων από την Ολλανδία.

Και οι δύο προέρχονταν από μακρά γενεαλογία ραβίνων, εμπόρων και διεθνών χρηματιστών με ηγετική θέση παγκοσμίως.

Ο παππούς του Καρλ Μαρξ από τη μητέρα του, ο Isaac Heijmans Pressburg, ήταν πλούσιος χρηματοδότης, έμπορος και ραβίνος, του οποίου ο προπάππους ήταν ο ηγέτης της εβραϊκής κοινότητας στην Ουγγαρία.

Η σύζυγος του Isaac, Nanette, προερχόταν από την πλούσια και ισχυρή οικογένεια Barent-Cohen, πολλοί από τους οποίους ήταν ραβίνοι, διεθνείς χρηματιστές και έμποροι.

Ο θείος της ήταν ο σημαίνων τραπεζίτης και ραβίνος Levy Barent-Cohen, κορυφαίος έμπορος του City του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Εβραϊκή Εγκυκλοπαίδεια, “σχεδόν όλες οι κορυφαίες εβραϊκές οικογένειες της Αγγλίας συνδέονται μαζί του [μέσω] διακεκριμένων γάμων που έκαναν τα παιδιά του”.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο ξάδελφος του Καρλ Μαρξ, ο Nathan Mayer Rothschild, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη και πλουσιότερος των Rothschild.

Ο δισέγγονος του Nathan, Lionel Rothschild, ηγήθηκε της εκστρατείας για την ίδρυση του νέου κράτους του Ισραήλ μέσω της Διακήρυξης Balfour.

Η θεία του Μαρξ από τη μητέρα του, η Sophia, παντρεύτηκε με την οικογένεια Philips, η οποία ήταν ισχυροί Εβραίοι βιομήχανοι και έμποροι, γνωστοί σήμερα για την ίδρυση της εταιρείας ηλεκτρονικών Philips.

Ο σύζυγός της, ο Lion, ένας πλούσιος έμπορος καπνού, στήριξε οικονομικά τον Μαρξ και την Jenny καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο γιος του Lion, ο εμπορικός τραπεζίτης Frederik Philips, χρηματοδότησε επίσης τον Μαρξ μέσω “δανείων” (ελεημοσύνες), ενώ η κόρη του, Antoinette, συμμετείχε στην κομμουνιστική Πρώτη Διεθνή.

Ο αδελφός της Jenny, Edgar von Westphalen, συνίδρυσε την Κομμουνιστική Ένωση του Μαρξ.

Η πατρική καταγωγή του Μαρξ αποτελείται από μια αδιάσπαστη αλυσίδα κορυφαίων ραβίνων, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον οκτώ αιώνες πίσω.

Ο πατρικός προ-προ-προπάππους του, ο ραβίνος Joshue Heschel Lwow, είχε τέτοια επιρροή που “καμία σημαντική απόφαση δεν λαμβανόταν στον εβραϊκό κόσμο χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση μαζί του” [Βλέπε: Karl Marx: His Life and Thought του David McLellan].

Ο προ-(x9)-προπάππους του Μαρξ, ο Judah ben Eliezer ha-Levi Minz, ήταν ο κορυφαίος ραβίνος της Ιταλίας και ο συγγραφέας πολλών “takanot” (σημαντικές τροποποιήσεις στους εβραϊκούς θρησκευτικούς νόμους).

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο πατρικός προ-(x8)-προπάππους του Μαρξ, ο ραβίνος Meir ben Isaac Katzenellenbogen, ήταν ο άμεσος πρόγονος των κορυφαίων ραβίνων, ταλμουδιστών και επικεφαλής ραβινικών δικαστηρίων της Ευρώπης και άμεσος απόγονος του Οίκου του Δαβίδ [Βλέπε: The Unbroken Chain του Neil Rosenstein και αυτό το άρθρο].

Έτσι, ο ίδιος ο Μαρξ καταγόταν πατρικά από τον Οίκο του Δαβίδ, πράγμα πολύ σημαντικό για τον εβραϊκό πολιτισμό, καθώς πιστεύουν ότι ο Μεσσίας τους θα είναι άμεσος πατρικός απόγονος της Δαβιδικής γραμμής.

Έτσι, εν συντομία: Ο Μαρξ παντρεύτηκε σε μια καλά δικτυωμένη πρωσική αριστοκρατία που καταγόταν από ευρωπαίους βασιλείς, καταγόταν προσωπικά από μια τεράστια γενιά απίστευτα ισχυρών τραπεζιτών και ραβίνων, ήταν ξάδελφος των Rothschilds και απόγονος του Οίκου του David.

Δεν υπήρχε καμία υπερβολή στον αρχικό ισχυρισμό αυτού του άρθρου ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθεί κάποιος που να έχει πιο εβραϊκή γενεαλογία από τον Μαρξ.

Δυστυχώς, αυτή η γενεαλογική έρευνα μας αφήνει με περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις: Γιατί ο Μαρξ, η “αρχέγονη εχθρότητα του καπιταλισμού”, χρηματοδοτήθηκε από κορυφαίους βιομηχάνους και μεγαλοκαπιταλιστές και γιατί επέτρεψαν στα παιδιά τους να ενταχθούν στις κομμουνιστικές οργανώσεις του Μαρξ;

Επιπλέον, όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στο φως της δημοσιότητας και είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν.

Γιατί, λοιπόν, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, οι ακαδημαϊκοί, οι ιστορικοί κ.λπ. παρουσιάζουν πάντα τον Μαρξ ως έναν πεινασμένο πληβείο αλήτη που “επαναστατούσε ενάντια στο αστικό σύστημα”, ενώ ήταν άμεσο προϊόν του εν λόγω συστήματος και απόλυτα εξαρτημένος από αυτό;

Ήταν ο κομμουνισμός μια απάτη από την αρχή; Εξάλλου, ο “πραγματικός κομμουνισμός” (η κοινωνία χωρίς κράτος) είναι μια ανεφάρμοστη ουτοπική φαντασίωση. Κάθε “κομμουνιστική” κοινωνία στην ανθρώπινη ιστορία έχει εξελιχθεί σε μια άψυχη, ολοκληρωτική και γενοκτονική ολιγαρχία.

Δικτυογραφία :

Karl Marx’s Ancestry and Elite Connections: What is being hidden from us?

https://thuletide.wordpress.com/2021/03/05/karl-marxs-ancestry-and-elite-connections-what-is-being-hidden-from-us/

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/60a

Προβολές : 1,043


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα