Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχθηκε πως το πρωθυπουργικό ζεύγος υπέβαλε ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!!! (ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχθηκε πως το πρωθυπουργικό ζεύγος υπέβαλε ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!!! (ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

27 Οκτωβρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:482
Μοίρασέ το

 

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι παράνομες!

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχθηκε πως το πρωθυπουργικό ζεύγος υπέβαλε παράνομο πόθεν έσχες!

Η κυβέρνηση άργησε, αλλά τελικά το παραδέχθηκε: οι δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι παράνομες!

Δεν πρόκειται για μια υπερβολή του documentonews.gr, αλλά για την ωμή πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να απεμπολήσει κάθε ευθύνη από το σκάνδαλο που αφορά τον –διαγραμμένο πλέον- βουλευτή Ανδρέα Πάτση, προχώρησε σε μια πρωτοφανή παραδοχή, η οποία όμως εκθέτει πλήρως τον πρωθυπουργό.

Πιο συγκεκριμένα, σε χθεσινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αναφορικά με την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, φιλοξενείται η τοποθέτηση «κυβερνητικών πηγών».

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, αυτές οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «επιπλέον, κατά πληροφορίες, ο κ. Πάτσης εμφανίζεται να μετέχει σε εταιρείες με έδρα στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τη νομοθεσία για το “πόθεν έσχες”…

Χωρίς να αποτελεί άλλοθι για τον βουλευτή, καθώς “άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται” για κανέναν πολίτη, πόσω μάλλον για έναν νομικό και μέλος του Κοινοβουλίου, η υπόθεση ανέδειξε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις διάτρητες προβλέψεις του θεσμοθετημένου ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων».

Μάλιστα. Αυτό ακριβώς έλεγε όμως και το Documento όταν με σειρά δημοσιευμάτων του αποκάλυψε ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος υπέβαλε ψευδές και παράνομο πόθεν έσχες.

Μόνο που τότε όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν δημοσίευσαν άρθρα που να αναφέρονται στο παράνομο των δηλώσεων πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Ακόμη χειρότερα, ούτε η κυβέρνηση παραδέχθηκε ποτέ την επίμαχη παρανομία.

Αυτό που είχε κάνει η κυβέρνηση, ήταν ότι αρκέστηκε να δηλώσει πως τα δημοσιεύματα του Documento είναι απλά συκοφαντίες της εφημερίδας που θέλει να «χτυπήσει» τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Η οποία Μαρέβα Γκραμπόφσκι έλεγε απλά ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες της εφημερίδας κι ενώ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι απέστειλε δύο εξώδικα προς το Documento, όπου χαρακτήριζε ως λασπολογία τα δημοσιεύματα.

Ποια ήταν αυτή η λάσπη; Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε τότε το Documento, βάσει εγγράφων δημοσίων αναρτημένων στο γαλλικό ΓΕΜΗ, στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 και όχι το 2016 –όπως είχε δηλώσει ψευδώς το πρωθυπουργικό ζεύγος στο πόθεν έσχες– μεταβιβάστηκαν τελικά οι μετοχές που κατείχαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο αδερφός της Γιώργος Παπαζήσης στην εταιρεία SCI Personal Ventures.

Οι μετοχές τους –πλην μίας που παρέμεινε στην κατοχή του Γιώργου Παπαζήση– μεταβιβάστηκαν στην ελληνική εταιρεία MGPG Investment Consulting ΙΚΕ, η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση των μετοχών και ανήκει επίσης στη σύζυγο του πρωθυπουργού και στον αδερφό της.

Στη δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους για το 2016 (φορολογικό έτος 2015) εμφανίζεται η εταιρική συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures. Στη δήλωση πόθεν έσχες του 2017 (φορολογικό έτος 2016) το πρωθυπουργικό ζεύγος δηλώνει ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μεταβίβασε δωρεάν το 95% των μετοχών που διέθετε στην SCI Personal Ventures .

Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2018 (φορολογικό έτος 2017) η επίμαχη εταιρική συμμετοχή της συζύγου του πρωθυπουργού εξαφανίζεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη δήλωση πόθεν έσχες που κατατέθηκε την επόμενη χρονιά.

Το γεγονός ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι παρέμενε μέτοχος στην εταιρεία έως τι 20 Δεκεμβρίου 2020 είναι παράνομο. Κι αυτό γιατί σύµφωνα µε το άρθρο 8, παρ. 1 του ν. 3113/2003, ο οποίος αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (έπειτα από την τροπολογία που ψηφίστηκε το 2016), ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κοµµάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές είναι ορισµένα µόνο από τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία «απαγορεύεται η συµµετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγµατική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε µε παρένθετα πρόσωπα».

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, Στα παρένθετα πρόσωπα λογίζονται µεταξύ άλλων «οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοι». Άρα και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Άρα, παράνομο το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Σήμερα όμως όλα είναι αλλιώς. Η κυβέρνηση επικαλείται διαφάνεια και διαγράφει τον Ανδρέα Πάτση επειδή δεν γνώριζε την παρανομία του.

Θα ήταν ξεκαρδιστικό, αν δεν ήταν εξοργιστικό.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 482


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα