Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πετάει το μπαλάκι στους δημάρχους... οι δήμαρχοι στην κυβέρνηση και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πετάει το μπαλάκι στους δημάρχους... οι δήμαρχοι στην κυβέρνηση και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ...

19 Ιουλίου, 2023 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:363
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και οργίζομαι…

 

Τι έκαναν τα χρήματα που πήραν για την αντιπυρική προστασία οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής;

 

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως δεν χρειαζόμαστε ούτε κυβέρνηση, ούτε δημάρχους…

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ…

ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ…

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ…

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ Ν’ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ…

 

Οι κύριοι Δημήτρης Λουκάς, Χρήστος Γκίνης και Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, δήμαρχοι Λαυρίου, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις

Τι έκαναν τα χρήματα που πήραν για την αντιπυρική προστασία οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής;

Εξαιρετικά σοβαρό θέμα εγείρουν οι χθεσινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ 100,3.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Φέτος έχουν διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών από τον Μάρτιο 25 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους και συνδέσμους Δήμων, για να αντιμετωπίσουν θέματα της αντιπυρικής περιόδου έναντι 18,4 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι το 2021. Έχουμε δηλαδή αυξήσεις κατά 36% το ποσό που δινόταν.

Δόθηκαν από 180.000 ευρώ στον Δήμο Λαυρεωτικής και στον δήμο Σαρωνικού, από 89.000 και 82.000 αντίστοιχα που είχαν δοθεί το 2021. Όσον αφορά το δάσος του Κουβαρά που εκτείνεται σε δύο δήμους, δόθηκαν 250.000 από 150.000 ευρώ που είχαν δοθεί το 2021».

Με τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής να δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες από καταστροφικές πυρκαγιές οι κύριοι Δημήτρης Λουκάς, Χρήστος Γκίνης και Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, δήμαρχοι Λαυρίου, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και αν έχουν ευθύνη να βρεθούν προ δικαιοσύνης. 

Αν αληθεύουν οι δηλώσεις Πέτσα ότι ενώ έχουν πάρει τα χρήματα και δεν έχουν κάνει τίποτα πρέπει η δικαιοσύνη να παρέμβει αλλιώς οφείλουν να βγουν και να ξεκαθαρίσουν την αλήθεια.  

Έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να γίνουν και αδίκως εμμέσως σας κατηγορεί ο κύριος Πέτσας ή έχει δίκιο ο πρώην υπουργός;

Το ότι οι δημοτικές αρχές είναι ανύπαρκτες σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο Σαρωνικός, όπου οι κάδοι με τα σκουπίδια είναι διαρκώς γεμάτοι, τα παρατημένα χωράφια μόνιμες εστίες πυρκαγιάς (καθώς ο Δήμος δεν κινητοποιείται παρά τις αποφάσεις της πολιτικής προστασίας) και οι οικοδομές εν μέσω τουριστικής περιόδου και καύσωνα δουλεύουν στο φουλ για να μην δυσαρεστηθούν οι μεγαλοεργολάβοι της περιοχής αλλά το να έχεις πάρει χρήματα για αντιπυρική προστασία και να μην τα έχεις αξιοποιήσει είναι έγκλημα, κανονικά και με το νόμο.

Αρκετά λοιπόν με τα επικοινωνιακά παιχνίδια ενόψει εκλογών αλλά και οι δημόσιες σχέσεις δημάρχων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων που αντί να υπηρετούν τους ψηφοφόρους κάνουν δημόσιες σχέσεις…

Απαντήσεις εδώ και τώρα για να έρθει ο επόμενος (πιθανότατα αποτυχημένος όπως και ο προηγούμενος)!

 

 

Πηγή

 

 

Ποιου κόμματος είναι οι δήμαρχοι;

Η αλήθεια είναι αυτή: η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι νεοδημοκράτες. Από ποιον λαμβάνουν εντολές; Από τον ΣΥΡΙΖΑ; Το έργο «φταίνε οι άλλοι για όλα, αλλά εμείς για τίποτα», το οποίο απέδωσε το 2019-2023, άρχισε να κουράζει

Υπάρχει, νομίζω, μια θεμελιώδης αντίφαση μεταξύ της κυβερνητικής δέσμευσης ότι το κράτος υπέχει αστική ευθύνη για αποζημιώσεις έναντι των πυροπλήκτων, τις οποίες και καταβάλλει με διαδικασίες εξπρές (μπράβο του), και της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας ότι την ευθύνη για τις πυρκαγιές έχουν οι δήμοι, που δεν έκαναν τις αναγκαίες αποψιλώσεις, μολονότι το κράτος τούς διέθεσε εγκαίρως τα σχετικά κονδύλια. Εάν πράγματι την ευθύνη την έχουν οι δήμοι, όπως «στερεοφωνικά» ακούμε από χθες το πρωί σε όλη την μπάντα, σε όλα τα ραδιόφωνα και σε όλες τις τηλεοράσεις, τότε και την αστική ευθύνη για τις αποζημιώσεις στους πυροπλήκτους την έχουν οι δήμοι!

Το ισχυρίζεται κανείς αυτό; Δεν το ακούω. Αντιθέτως, το κράτος προσπαθεί να ξεφορτωθεί από πάνω του τη ευθύνη των αποζημιώσεων για καταστροφές σε περιουσίες, δίνοντας ως κίνητρο τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% ετησίως για κάθε ετήσιο συμβόλαιο αξίας 300-500 ευρώ για ασφάλιση κατοικίας σε ιδιωτική εταιρία.

Ενιαία η πολιτική ευθύνη

Αναπτύσσω αυτόν τον νομικό συλλογισμό για να καταλήξω στον πολιτικό: στις νέες συνθήκες κλιματικής αλλαγής στον νέο κόσμο, το κράτος δεν χωρίζεται σε τιμάρια. Υπέχει συνολικά ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις του σε διαχείριση φυσικών καταστροφών με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Είτε πρόκειται για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είτε για την οικεία Περιφέρεια ή για τον τοπικό δήμο. Κατ’ επέκταση, ενιαία είναι και η πολιτική ευθύνη. Δεν μπορεί να φταίει ο δήμος μόνον, αλλά όχι το υπουργείο. Η Περιφέρεια, αλλά όχι η Πυροσβεστική (για τα μέσα που διαθέτει).

Και να θέλαμε να διαχωρίσουμε την ευθύνη αυτή, δεν γίνεται. Η δίκη που διεξάγεται για το Μάτι και αυτή που έγινε για τη Μάνδρα διερευνούν τις ποινικές και, κατ’ επέκταση, και τις πολιτικές ευθύνες των ηγετικών στελεχών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας και των δήμων. Ολων. Είναι τόσο μεγάλη η έμφαση που έδωσε η Ν.Δ. σε αυτές τις υποθέσεις, προκειμένου να αποκομίσει και εκλογικά οφέλη το 2019, ώστε η χθεσινή επικοινωνιακή πρεμιέρα του έργου «Ρίξ’ τα στον δήμαρχο» δεν πείθει.

Το κράτος, και από το Σύνταγμα, οφείλει να διατηρεί τον συντονιστικό του ρόλο στη διαχείριση υποθέσεων που υπερβαίνουν κατά πολύ την οργανωτική δομή των δήμων και των Περιφερειών.

Αυτό, άλλωστε, γινόταν μια ζωή. Στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το κράτος προήδρευε σε συσκέψεις στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή δημάρχων όλης της χώρας, ενώ διέθετε στους δημάρχους κονδύλια, πλην των αποψιλώσεων, για την πρόσληψη χιλιάδων εποχικών δασοπυροσβεστών, κοντά 80.000 κάθε χρόνο. Αλλά, και πέραν αυτού, η επίρριψη της αποκλειστικής ευθύνης στους δημάρχους είναι μάλλον μάταιη και για πρακτικούς λόγους.

Οταν κάποιος κατηγορεί τους δημάρχους ότι δεν έκαναν αποψίλωση πρέπει να ερωτά ταυτοχρόνως τον εαυτό του «ποιανού» κόμματος δήμαρχοι είναι αυτοί. Με το χρίσμα ποιου κόμματος εξελέγησαν; Και η αλήθεια είναι αυτή: η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι νεοδημοκράτες. Οχι μόνο νεοδημοκράτες, αλλά κυρίως νεοδημοκράτες. Από ποιον λαμβάνουν εντολές αυτοί; Από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή η χθεσινή επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών ήταν μια πρόβα για το τι θα ζήσουμε τον χειμώνα με αφορμή τη διαχείριση κάθε κρίσης, μια μικρή επισήμανση: είστε πλέον μόνοι στο πάλκο μετά τις θριαμβευτικές εκλογές. Το έργο «Φταίνε οι άλλοι για όλα, αλλά εμείς για τίποτε», το οποίο απέδωσε το 2019-2023, άρχισε να κουράζει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον.

Μέχρι πρότινος υπήρχε το αφήγημα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πάτωμα αυτό δεν αντέχει πλέον. Οταν έχεις υποσχεθεί στους πολίτες το ίδιο πράγμα τόσες φορές, ότι εκτός από τις ζωές τους θα προστατεύεις και τις περιουσίες τους, από ένα σημείο και μετά τα ψέματα τελειώνουν. Σου απαιτούν αυτά που τους υποσχέθηκες.

Επειδή διανύουμε το καλοκαίρι, το πιθανότερο είναι (εφόσον, ο μη γένοιτο, δεν μας τύχει τίποτε άλλο) ότι η πίεση αυτή θα ατονήσει. Θα το προσπεράσουν και αυτό οι πολίτες. Από τον Σεπτέμβριο, όμως, και ύστερα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν. Ο πήχης θα μπει ψηλά.

 

 

Πηγή

Προβολές : 363


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα