Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί τον King για να σκάψει μια ακόμη μεγαλύτερη τρύπα. Γιατί είμαστε καταραμένοι με τέτοια περιφρονητική ηγεσία;

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί τον King για να σκάψει μια ακόμη μεγαλύτερη τρύπα. Γιατί είμαστε καταραμένοι με τέτοια περιφρονητική ηγεσία;

13 Νοεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:306
Μοίρασέ το

 

 

Και τώρα έχουμε τη Βρετανία χέρι-χέρι με τις ΗΠΑ που τορπιλίζουν το διεθνές δίκαιο, εγκρίνουν και βοηθούν τα συνεχή εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Ισραήλ που διαπράττονται κατά των Παλαιστινίων για περισσότερες από 7 δεκαετίες και κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν το δικαίωμα της Παλαιστίνης στην ελευθερία και την αυτο- προσδιορισμός.

 

Στη διαδικασία, εμπλέκουμε τους εαυτούς μας στις γενοκτονικές ενέργειες του Ισραήλ και υποδαυλίζουμε τεράστιο μίσος όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπότε ούτε αυτό θα τελειώσει καλά.

 

Στιούαρτ Λίτλγουντ

 

Η Ομιλία του Βασιλιά είναι ένα περίτεχνο μέρος της Κρατικής έναρξης του Κοινοβουλίου.

 

Ο μονάρχης ανακοινώνει στη Βουλή το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το επόμενο έτος. Προηγουμένως ονομαζόταν «Ομιλία από τον Θρόνο» παραδίδεται από τον θρόνο στη Βουλή των Λόρδων σε βουλευτές και ομοτίμους που συσκευάζονται μαζί σε αυτήν την αίθουσα. Ο λόγος είναι γραμμένος από την κυβέρνηση και ο Βασιλιάς υποτίθεται ότι θα τον διαβάσει με ουδέτερη φωνή και με ευθύ πρόσωπο.

Η χθεσινή ομιλία περιείχε το ακόλουθο απόσπασμα: «Η κυβέρνησή μου έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό και να διασφαλίσει ότι το Ολοκαύτωμα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ένα νομοσχέδιο θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός εθνικού Κέντρου Μνήμης και Εκμάθησης του Ολοκαυτώματος στους Κήπους του Πύργου Victoria…… Οι Υπουργοί μου θα συνεργαστούν στενά με διεθνείς εταίρους για να υποστηρίξουν την Ουκρανία, να ενισχύσουν το ΝΑΤΟ και να αντιμετωπίσουν τις πιο πιεστικές προκλήσεις ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει τις συνέπειες των βάρβαρων τρομοκρατικών ενεργειών κατά του λαού του Ισραήλ, τη διευκόλυνση της ανθρωπιστικής υποστήριξης στη Γάζα και την υποστήριξη της υπόθεσης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Καμία αναφορά στις βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες και χειρότερα από τον λαό του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης τα τελευταία 75 χρόνια. Και ενώ η πολιτική μας τάξη είναι απασχολημένη με τα σχέδια για την κατασκευή ενός κέντρου μνήμης για το Ολοκαύτωμα, φαίνεται να έχουν ξεχάσει το ουσιαστικό μήνυμά της, «Ποτέ ξανά!» στη βιασύνη τους να υποστηρίξουν και να επιβραβεύσουν τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα. Δεν θα μάθουμε ποτέ εάν ο Κάρολος Γ’ ενέκρινε τα νοσηρά πράγματα που μετέφερε στον έξω κόσμο. Δεν επιτρέπεται να λέει.

Όσο για το φιάσκο της Ουκρανίας, το ξεκίνησαν οι «Bonkers» Μπόρις Τζόνσον και η ασήμαντη υπουργός Εξωτερικών του Λιζ Τρας χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου. Δεν παρουσιάστηκε ποτέ σωστή εξήγηση της κατάστασης στα χρόνια που προηγήθηκαν της σύγκρουσης. Η Βουλή των Κοινοτήτων είχε μια κακώς ενημερωμένη και βιαστική συζήτηση, αλλά δεν υπήρξε σωστή συζήτηση και ψηφοφορία.

 

Όποιος έδινε προσοχή, ωστόσο, γνώριζε ότι η Βρετανία βοηθούσε στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των στρατευμάτων της Ουκρανίας από το 2014 για έναν τέτοιο αγώνα και ότι το ΝΑΤΟ είχε συστηματικά αθετήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει στη Ρωσία το 1990 να μην καταπατήσει πιο ανατολικά από τη Γερμανία. Και ήταν αρκετά ξεκάθαρο ακόμα και στο αμυδρό ότι δεν ήταν ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά ο πόλεμος αντιπροσώπων των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως πεδίο μάχης με την πρόθεση να φέρει την πυρηνική ικανότητα του ΝΑΤΟ απευθείας στο κατώφλι της Ρωσίας. Τέτοια πρόκληση δεν θα τελείωνε ποτέ καλά, σωστά;

Και τώρα έχουμε τη Βρετανία χέρι-χέρι με τις ΗΠΑ που τορπιλίζουν το διεθνές δίκαιο, εγκρίνουν και βοηθούν τα συνεχή εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Ισραήλ που διαπράττονται κατά των Παλαιστινίων για περισσότερες από 7 δεκαετίες και κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν το δικαίωμα της Παλαιστίνης στην ελευθερία και την αυτο- προσδιορισμός. Στη διαδικασία, εμπλέκουμε τους εαυτούς μας στις γενοκτονικές ενέργειες του Ισραήλ και υποδαυλίζουμε τεράστιο μίσος όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπότε ούτε αυτό θα τελειώσει καλά.

Γιατί είμαστε καταραμένοι με τέτοια περιφρονητική ηγεσία;

Δεδομένου του επικείμενου κινδύνου και του απρόβλεπτου της κατάστασης που βοηθήσαμε να δημιουργηθεί, θα θαύμαζα περισσότερο τον Τσαρλς αν είχε καταργήσει τη σύμβαση, έσκιζε την ομιλία και έλεγε στη συγκεντρωμένη «ελίτ»: «Όχι, δεν με χρησιμοποιείτε ή το Γραφείο μου να νομιμοποιήσει ένα τέτοιο βασικό πρόγραμμα ενώ τεράστια πλήθη είναι στους δρόμους και λένε στην κυβέρνησή μου να αλλάξει πορεία».

 

©Stuart Littlewood, 8 Νοεμβρίου 2023

 

Πηγή

Προβολές : 306


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα