Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ που λίγοι πρόσεξαν...

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ που λίγοι πρόσεξαν...

20 Μαΐου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,212
Μοίρασέ το

 

Η Πεννάρα

Άρα, πόσο ισχυρό πρέπει να είναι ένα άτομο (ανεξαρτήτως φύλου), γιά να του ανατεθεί τέτοιος ρόλος!

 

Έλα καί δώρο αρθράκι εκτός προγράμματος!

. . . . . . . . . . .

Είδα πως σχολιάσατε δεόντως τη στέψη του Καρόλου καί της Καμήλας.

Είδα, επίσης, πως σας έκανε κι εσάς εντύπωση η τύπισσα, πού ‘κανε βόλτα τη μεσαιωνική σπάθα μέσα στον ναό. Καί όντως, η συγκεκριμένη ήταν το σημαντικότερο πρόσωπο στην τελετή.

2R022X2 Lord President of the Council, Penny Mordaunt, holds the Sword of State walking ahead of King Charles III during his coronation ceremony in Westminster Abbey, London, Saturday May 6, 2023. (Yui Mok, Pool via AP)

Αλλά την περάσατε ξώφαλτσα. Ακόμη κι ο κύριος Μαντζιάρης δεν έδωσε ολόκληρη την πρέπουσα σημασία.

Όθεν, λίγα λόγια γι’ αυτήν.

. . . . . . . . . . .

Η Πεννάρα η Μορντώ (ήτοι, η γκόμενα με τη χατζάρα στην τελετή στέψεως) αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο 2 στο κόμμα των Συντηρητικών – κι εννοείται, πως διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών, και επομένως την πρωθυπουργία (αν φάει σούτ ο Ινδός).

Τώρα, βέβαια, μόλις πέρισυ (ξανα)βγήκε γυναίκα πρωθυπουργός στην αγγλίτσα, καί τά ‘κανε θάλασσα. Αλλά η λεγάμενη θεωρώ πως είναι η προσωποποίηση της χαζογκόμενας, αυτηνής που -με το συμπάθειο- τη χουφτώνουν στα πάρτυ καί τσιρίζει. 🙂 Η Πεννάρα, όμως, δεν είναι Λίζ.

Επί της ουσίας, όμως, η Πεννάρα (Πηνελόπη-Μαρία το βαφτιστικό της) δεν είναι ένα απλό κομματόσκυλο, έστω καί υψηλόβαθμο· αυτή τη στιγμή τυγχάνει η ισχυρώτερη γυναίκα της αγγλίτσας! (Η βασίλισσα Καμήλα είναι, βεβαίως, παραπάνω απ’ αυτήν, αλλά «βασιλεύει, δεν κυβερνά» – δόγμα, που ισχύει από τον πρώτο μονάρχη της δυναστείας του Αννόβερου στην αγγλίτσα.)

Γιατί;

Διότι είναι η επικεφαλής του μυστικοσυμβουλίου του θρόνου!!!!! Δηλαδή, όλου του κράτους.

Έπαθα πλάκα όταν το έμαθα, διότι ιστορικώς σε τέτοιες θέσεις βρίσκαμε πάντα άντρες. (Ο αρχιερέας στην αρχαία Αίγυπτο, ο Μέγας Μάγιστρος των Ναϊτών καί επικεφαλής του συμβουλίου των 5, κτλ κτλ κτλ.) Άντε, επί Βυζαντίου στο λεγόμενο «Σιλεντιάριον» ( = «σιωπηρόν», ήτοι μυστικοσυμβούλιο) νά ‘ταν καί κανένας ευνούχος· αλλά γυναίκα, ποτέ.

Βλέπετε, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτισμούς, το μυστικοσυμβούλιο είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εξουσία! Άρα, πόσο ισχυρό πρέπει να είναι ένα άτομο (ανεξαρτήτως φύλου), γιά να του ανατεθεί τέτοιος ρόλος!… Κι εννοείται, έθνος καί κράτος χωρίς μυστικοσυμβούλιο ( = φυλετικό ιερατείο), είναι γιά τον γάϊδαρο καβάλα. (Κάτι σας θυμίζει αυτό το τελευταίο, έ; 🙂 )

. . . . . . . . . . .

Η κυρία Μορντώ πολιτικώς προωθεί νεοταξίτικα πράγματα (ατζέντα λοατκι, κτλ). Όμως, απ’ την άλλη, επειδή όντως έχει λαϊκή καταγωγή, πάει καί στις μπυραρίες καί κατεβάζει όχι απλά «πάϊντς», αλλά ολόκληρες νταμιτζάνες μπύρας, ανάμεσα σε εργαζόμενους καί λοιπούς λαϊκούς τύπους. (Λέει καί σόκιν αστεία, απ’ ό,τι φημολογείται! 🙂 )

Δηλαδή, έμ καί με τον αστυφύλαξ, έμ καί με τον χωροφύλαξ! Αρκετά έξυπνο, όσον αφορά τη δημόσια εικόνα της.

. . . . . . . . . . .

Αυτά απάνω-κάτω, αλλά να κάνουμε καί λίγο κουτσομπολιό – γιά τους επίδοξους καρδιοκατακτητές αρσενικούς: η Πεννάρα παντρεύτηκε μονάχα μία φορά, μονάχα γιά έναν χρόνο, καί χώρισε! Τα είχε καί μ’ έναν μάλλον νερόβραστο τύπο, αλλά τον σούταρε κι αυτόν.

Παρά τα 50 της χρόνια (λάθος έκφραση· αντιθέτως… η γυναίκα γίνεται γυναίκα μετά τα 50…), καί παρά το ότι ως Νορμανδή είναι ελαφρώς ξυλάγγουρο, τη θεωρώ ωραία γυναίκα. (Πάρτε μάτι πχ εδώ. Στην πρώτη φωτογραφία, παραδίπλα ο νερόβραστος.)

Ωστόσο, αν πάτε να της την πέσετε, σκεφθήτε το πρώτα καμιά εικοσαριά φορές. Διότι είναι σα να θέλετε να πάρετε βασιλική κόμπρα γιά κατοικίδιο!

«- Καί γιατί, ωρέ Εργοδότη; ενδιαφέρεσαι εσύ γιά πάρτη σου, καί θες να μας διώξεις απ’ τον ανταγωνισμό καί τα λες αυτά;» 🙂

Όχι, διότι έχω άριστα κατανοήσει στη γκλάβα μου πως υπάρχουν κι άλλες γυναίκες στον κόσμο! 🙂

[Αθάνατε Ροΐδη!…

Γιά να μαθαίνετε: αυτά τά ‘λεγε γιά τον πρώτο γκόμενο της Πάπισσας Ιωάννας, τον καλόγερο Φρουμέντιο, που τον εγκατέλειψε η Ιωάννα κι έβαλε τα κλάμματα… μέχρις ότου πέρασε από μπροστά του μιά όμορφη βοσκοπούλα, κι ο μονοκόμματος -ως Γερμανός- Φρουμέντιος κατενόησε ότι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες στον κόσμο! Καρα-lol!!!]

Αλλά…

…Κοιτάχτε. Το ωροσκόπιό της (έστω, σε μία συγκεκριμένη ανάγνωση) δείχνει γητεύτρα απίστευτης ισχύος! Με ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό.
Άλλως τε, δεν θα τη βάζανε σ’ αυτή τη θέση, αν ήταν ένα τυχαίο άτομο.

. . . . . . . . . . .

Ηθικόν δίδαγμα: έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη! Βάζουν τα πρόσωπα που πρέπει στις θέσεις που πρέπει.

Γι’ αυτό κρατιούνται μέσα στον χρόνο.

. . . . . . . . . . .

Υγ 1: Στο πολύ σοβαρό: ναί, Ατλαντίδα – κι αυτή. Καί ναί, παρόμοιος ρόλος με τον σημερινό, μόνο που δεν πήγε καθόλου καλά.

Θα επιθυμούσα πολύ μιά συνάντηση μαζί της, αλλά μόνον αν είχα το αντίστοιχο αξίωμα με το δικό της γιά την Ελλάδα. (Προεδρεύων του φυλετικού μας ιερατείου, παναπεί.) Δυστυχώς, δεν το έχω. Αν το είχα, πολλά πράγματα θα έμπαιναν στη θέση τους· όπως πχ γιά το ποιός είναι το αφεντικό σε ποιόν – κι αν τελικώς η ανθρωπότητα χρειάζεται ολωσδιόλου αφεντικά.

Δεν είναι εύκολο να ξερριζώσεις εσφαλμένες ιδέες από τα κεφάλια τέως κοσμοκρατόρων.

Υγ 2: Όχι μόνον άντρες στα μυστικοσυμβούλια, αλλά καί άγαμοι.

  • Οι ευνούχοι, ευνόητο γιατί.
  • Οι Ναΐτες τυπικώς τουλάχιστον ήταν καλόγεροι, μην ξεχνάμε, άρα είχαν πάρει όρκο αγαμίας.
  • Οι δε αρχαίοι Αιγύπτιοι ιερείς ήταν κι αυτοί άγαμοι (γιά να μην έχουν εξαρτήσεις από εγκόσμια θέματα).

Τώρα, βέβαια, αν οι δύο τελευταίες κατηγορίες είχαν κι από καμιά γκόμενα στη ζούλα, άλλο θέμα. Επισήμως, όμως, δεν είχαν.

Άνευ συζύγου καί παιδιών καί η Πεννάρα…

 

Πηγή

Προβολές : 1,212


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα