Η μαγική σκέψη που κρύβει το εβραϊκό όνειρο μιας ολόκληρης Ισραηλινής Παλαιστίνης

Η μαγική σκέψη που κρύβει το εβραϊκό όνειρο μιας ολόκληρης Ισραηλινής Παλαιστίνης

20 Νοεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:467
Μοίρασέ το

Από μια Ανιμιστική δεισιδαιμονία σε μια Νέα Παγκόσμια Χαζαρική Αποκαλυμμένη Θρησκεία ως το Νέο υποκατάστατο όλων των Μονοθεϊσμών

Khan Tengri, το ιερό βουνό του Tengrism, ένα όνομα που στα Καζακικά σημαίνει «Άρχοντας του Ουρανού», το ψηλότερο βουνό στο Καζακστάν, υψόμετρο 7.010 μ., 23.000 πόδια.
Οι Χαζάροι (ή επίσης Κ(η)αζάρι ή σπανιότερα Χαζαρικοί) (Εβραϊκά τραγουδούν. Kuzar כוזרי πληθ. Kuzarim;
Τουρκικά τραγουδούν. Hazar plur. Hazarlar;
Ρωσικά τραγουδούν. Khazarin Хазарин plur. Khazary Хазары;
Τατάρ τραγουδούν Xä zär plur . خزر Khazar) ήταν μια συνομοσπονδία ημινομαδικών Τουρκικών πληθυσμών που προέρχονταν από τις στέπες της Κεντρικής Ασίας στην οποία συνέκλιναν σλαβικά και ιρανικά στοιχεία και τα λείψανα των Γότθων της Κριμαίας.
Τον 7ο αιώνα ίδρυσαν το Χανάτο της Χαζαρίας στις πιο νοτιοανατολικές περιοχές της Ευρώπης, κοντά στην Κασπία Θάλασσα και τον Καύκασο.
Εκτός από την περιοχή που τώρα ονομάζεται Καζακστάν, το χανάτο περιλάμβανε επίσης τμήματα της Ουκρανίας, του Αζερμπαϊτζάν, της νότιας Ρωσίας και της χερσονήσου της Κριμαίας.απροσδιόριστος
Χανάτο της Χαζαρίας 650 – 850 μ.Χ
Γύρω στην εποχή της ίδρυσης του χανάτου πολλοί Χαζάροι ασπάστηκαν τον Ιουδαϊσμό.
Το όνομα «Χαζάροι» που έδωσαν στον εαυτό τους προέρχεται από ένα ρήμα στην τουρκική γλώσσα που σημαίνει «περιπλανώμαι». (“περιπλανώμενος Εβραίος”)
Αρχικά οι Χάζαροι ασκούσαν τον Τενγρισμό, χαρακτηριστικό των τουρκικών πληθυσμών, βασισμένος στη λατρεία του Τενγκρί, θεού του ουρανού, ωστόσο με έντονες επιρροές από τις θεωρίες του Κομφούκιου, που προέρχονταν από την Κίνα, ιδιαίτερα στην ιδέα της Εντολής του Ουρανού .
Ο τεγκρισμός, που περιστασιακά αναφέρεται ως Ταγγριανισμός (Τουρκικά: Tengricilik, Αζερικά: Tenqriçilik, Τουρκμενικά: Taňryçylyk, Μογγολικά: Тэнгэр шүтлэг, Ρωσικά: Тенгрианство, Καζακστάν: Тә ңіршілік) είναι ένας σύγχρονος όρος που χαρακτηρίζεται από τον σατιμισμό της Κεντρικής Ασίας και ο πολυθεϊσμός και ο μονοθεϊσμός, και η προγονολατρία.
Αρχές του Tengris:
Υπάρχει μόνο ένας υπέρτατος Θεός, ο Tengri. Είναι ο άγνωστος που ξέρει τα πάντα, γι’ αυτό οι Τούρκοι και οι Μογγόλοι λένε «Μόνο ο Τενγκρί ξέρει», /gagtskhuu Tenger medne/. Είναι ο Κριτής των καλών και των κακών πράξεων των ανθρώπων και γι’ αυτό λέγεται «Ο Τένγκρι θα θυμώσει αν αμαρτήσεις» /Tenger khilegnene/. Το Tengri μπορεί να ευλογήσει έναν άνθρωπο, αλλά και να καταστρέψει αυτούς που δεν του αρέσουν. Οι πράξεις του δεν μπορούν να προβλεφθούν και ο τρόπος του είναι δύσκολο να κατανοηθεί.
Το Tengri είναι η ευφυΐα και η δύναμη πίσω από όλη τη φύση. Βασικά όλα ελέγχονται από αυτόν. Από τον καιρό, στη μοίρα των ατόμων και των εθνών, γι’ αυτό ο Τζένγκις Χαν είπε στο Altan Tobchi: «Δεν έγινα Αρχηγός με το θάρρος και τη δύναμή μου, έγινα Αρχηγός μέσω της αγάπης του ισχυρού πατέρα μας Tengri . Δεν έγινα Μεγάλος (Χαν) χάρη στην Οικουμενική μου ανδρεία. Έγινα Αρχηγός χάρη στην αγάπη του Μεγάλου μας πατέρα Tengri. Νίκησα τους εξωγήινους εχθρούς χάρη στη χάρη του μεγάλου πατέρα μας Tengri»
Υπάρχουν πολλά άλλα πνεύματα εκτός από το Tengri. Αυτά τα πνεύματα είναι διαφορετικά. Μπορεί να είναι καλοί ή κακοί ή συνδυασμός ιδιοσυγκρασιών.
Μπορεί να είναι Θεοί που κατοικούν στον ανώτερο ουράνιο κόσμο, κακά πνεύματα που περιφέρονται στον Κάτω Κόσμο, πνεύματα της γης, νερό, αστέρια και πλανήτες ή πνεύματα των προγόνων. Μπορεί να είναι επικεφαλής ορισμένων φυλών ή εθνών. Υπό το Tengri όλα αυτά τα πνεύματα έχουν περιορισμένη επιρροή, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο για τους κανονικούς ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Μόνο επιλεγμένα άτομα μπορούν να το κάνουν αυτό.
Τα εκλεκτά άτομα μπορούν επίσης να κάνουν τα ίδια πράγματα που κάνουν τα πνεύματα, όπως να στέλνουν καταστροφικές καταιγίδες στους στρατιώτες του εχθρού (όπως συμβαίνει στο The Secret History of the Mongols) .
Στη Μυστική Ιστορία των Μογγόλων, λέγεται ότι τα πνεύματα της γης και του νερού της βόρειας Κίνας ήταν θυμωμένα για τη σφαγή του λαού και χτύπησαν τον Μογγόλο Ογκεντέι Χαν με μια ασθένεια που τον κράτησε στο κρεβάτι ανίκανος να μιλήσει.
Στο The Secret History, ένα πνεύμα που ονομάζεται Zaarin μετέφερε μια προφητεία για τον Τζένγκις Χαν.
Δεν υπάρχει μια αληθινή θρησκεία. Η ανθρωπότητα δεν έχει φτάσει στην πλήρη φώτιση.
Ωστόσο, ο Tengri δεν θα αφήσει ατιμώρητη την ενοχή και τη δικαιοσύνη ατιμώρητη. Όσοι είναι ειλικρινείς στο πνεύμα και ορθοί στη σκέψη γίνονται αποδεκτοί από τον Tengri, ακόμα κι αν ακολουθούν διαφορετική θρησκεία.
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, σε αντίθεση με τον Θεό των Εβραίων και των Χριστιανών, ο Tengri δεν είναι ένας ζηλιάρης Θεός. Ο Tengri μπορεί να παραδεχτεί και να ανεχθεί άλλες λατρείες και μετατροπές, υπό τον όρο, προφανώς, να τηρούνται οι θρησκευτικές και ηθικές αρχές του Tengris.
Έχει δώσει διαφορετικούς δρόμους στους άντρες. Ένας άντρας θα μπορούσε να είναι βουδιστής, χριστιανός ή μουσουλμάνος, αλλά μόνο ο Tengri ξέρει καλά.απροσδιόριστος
Σήμα ορίων δράκων της πόλης του Λονδίνου
Στην πραγματικότητα, το κυρίαρχο τμήμα του λαού των Χαζάρων επέλεξε τον Ιουδαϊσμό.
Οι Χαζάροι είναι, μεταξύ άλλων, εκείνοι που βασιλεύουν στο Σίτι του Λονδίνου εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες που είναι σιωνιστές και κυριαρχούν στον κόσμο) σε αντίθεση με τους Ορθόδοξους, που δεν είναι Σιωνιστές.
Ένας άντρας θα μπορούσε να αλλάξει τη φυλετική του πίστη, αλλά να παραμείνει. Οι φυλετικές φορεσιές μπορούν να αλλάξουν εάν δεν είναι επιβλαβείς για τους ανθρώπους, γι’ αυτό ο Τζένγκις Χαν κατάργησε πολλά από τα προηγούμενα έθιμα για να εξασφαλίσει μια τακτική κυβέρνηση. Όλοι οι άνθρωποι είναι αδύναμοι και επομένως οι ελλείψεις πρέπει να γίνονται ανεκτές.
Διαφορετικές θρησκείες και έθιμα πρέπει να γίνονται ανεκτά. Όπως η ζωή των νομάδων, η ζωή των ανθρώπων είναι αρκετά δύσκολη και υπόκειται σε πίεση από τη φύση.
Κανείς δεν είναι τέλειος εκτός από το Tengri, γι’ αυτό ο Τζένγκις Χαν είπε: «Αν δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η μέθη, ένας άνθρωπος μπορεί να μεθύσει τρεις φορές το μήνα. αν υπερβεί αυτό το όριο είναι ένοχος αξιόποινης παράβασης. Εάν μεθύσετε μόνο δύο φορές το μήνα, αυτό είναι καλύτερο. Αν μόνο μια φορά είναι ακόμα πιο αξιέπαινη. Τι καλύτερο από το να μην πίνετε καθόλου; Αλλά πού θα μπορούσαμε να βρούμε έναν άντρα που δεν πίνει ποτέ; Αν, ωστόσο, βρεθεί ένας τέτοιος άνθρωπος, του αξίζει κάθε σεβασμό».
Με βάση αυτές τις επιρροές, η φυλή Ashina θεωρήθηκε αυτή που επέλεξε ο Tengri για να ηγηθεί του λαού και το Khan ήταν η προσωποποίηση της εύνοιας που παρείχε ο θεός στον τουρκικό λαό.
Ένας Χαν που απέτυχε στην εντολή του είχε σαφώς χάσει την εύνοια του Heaven και ως εκ τούτου σκοτώθηκε τελετουργικά (Ytzak Rabin;!).
Μερικοί ιστορικοί έχουν υποθέσει ότι αυτή η παράδοση της δολοφονίας των ηγεμόνων που έπεσαν από την «εύνοια του Ουρανού» ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η άρχουσα τάξη των Χαζάρων αναζητούσε άλλη θρησκεία.
Μάλιστα, μεταξύ του τέλους του 8ου και των αρχών του 9ου αιώνα, ο Χαν και οι Χαζάροι ευγενείς ασπάστηκαν τον Ιουδαϊσμό ακολουθούμενο από ένα μέρος του πληθυσμού.
Temdeg, σύμβολο των Χαζάρων Tengrist (Σβάστικα)
Κάποιες έρευνες υποδηλώνουν ότι, τουλάχιστον εν μέρει, αυτή η μαζική μεταστροφή ήταν στην πραγματικότητα μια πολιτική σκοπιμότητα που στόχευε στην αποτροπή απόπειρες, που προέρχονταν από το εξωτερικό, να επηρεάσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Χαζάρων και επομένως να τους επηρεάσουν πολιτικά.
Το Χανάτο ήταν στην πραγματικότητα παγιδευμένο μεταξύ του Ισλάμ στα ανατολικά και του Χριστιανισμού στα δυτικά.
Οι υποστηρικτές της θεωρίας των «Ασκενάζι» (βλ. παρακάτω) υπέθεσαν ότι περίπου το 950 η θρησκεία με τον μεγαλύτερο αριθμό πιστών στο χανάτο μπορεί να ήταν ο Ιουδαϊσμός μετά τον προσηλυτισμό ορισμένων Χαν.
Ο πρώτος Εβραίος χάνος ήταν ο Μπουλάν, ενώ ένας άλλος, ο Ομπάντια, αναζωογόνησε τον Ιουδαϊσμό προσκαλώντας ραβίνους από το εξωτερικό και προωθώντας την κατασκευή συναγωγών.
Η θρησκευτική ανοχή ήταν επίσης χαρακτηριστικό του χανάτου που διατηρήθηκε για περισσότερα από τριακόσια χρόνια: για παράδειγμα, το ανώτατο δικαστήριο αποτελούνταν από δύο Εβραίους, δύο Χριστιανούς, δύο Μουσουλμάνους και έναν πιστό της παλιάς θρησκείας.
Η υπόθεση ότι ο Ιουδαϊσμός ήταν η επικρατούσα θρησκεία των Χαζάρων οφείλεται στον λόγιο Άρθουρ Κέσλερ, ο οποίος πρότεινε ότι οι λεγόμενοι Ασκεναζίμ ήταν στην πραγματικότητα απόγονοι των Χαζάρων που εγκατέλειψαν τα εδάφη τους λόγω των καταστροφών των Μογγόλων, καταφεύγοντας στην Ανατολική Ευρώπη, κυρίως στα εδάφη της σημερινής Πολωνίας, Ουγγαρίας και Ουκρανίας.
Αυτά, που δεν ανήκουν σε καμία από τις 12 φυλές του Ισραήλ, ορίζονται στο βιβλίο του Koestler The Thirteenth Tribe.Εβραίοι Ασκενάζι - Βικιπαίδεια
Εβραίοι Ασκενάζι στην Κεντρική Ευρώπη 1881 καταλαμβάνουν τα ίδια μέρη του Χανάτου της Χαζαρίας… χίλια χρόνια αργότερα
Ο Shlomo Sand, στο έργο του το 2008 που προτείνει μια κριτική αναθεώρηση των μύθων που θεμελιώνουν την ιστορία του εβραϊκού λαού, υιοθετεί την υπόθεση του Koestler και, προχωρώντας προς τα πίσω, επιχειρεί μια ανακατασκευή της ιστορίας των Χαζάρων στο σύνολό της.
Υπογραμμίζει έτσι πώς ήδη από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα προέκυψε ένα ιστορικό όραμα σύμφωνα με το οποίο στη Ρωσία υπήρχαν στην πραγματικότητα δύο εβραϊκές κοινότητες, οι οποίες εγκαταστάθηκαν η μία πάνω στην άλλη κατά τη διάρκεια των αιώνων: η αρχική, αποτελούμενη από Εβραίους που προέρχονταν από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και από την Ασία μέσω του Καυκάσου και που έφεραν στη Ρωσία τα διαδοχικά μεταναστευτικά κύματα, που προέρχονταν από τη Γερμανία.
Το ζήτημα των Χαζάρων στην πραγματικότητα συνέχισε να τροφοδοτεί αμφιβολίες και να οδηγεί αρκετούς συγγραφείς να κλίνουν προς μια υπόθεση που έβλεπε το βασίλειο των Χαζάρων ως την προέλευση της εβραϊκής διασποράς στη Ρωσία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.
Οι μελετητές που αναφέρονται σχετικά από τον Sand είναι: Avraam Garkavi, Simon Dubnow, Yitzchaq Schipper, Salo Baron και Ben Zion Dinur.
Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι πολύ σκόπιμο, πράγματι απαραίτητο, να αναφέρουμε τα προηγούμενα της Χαζαρικής Εβραϊκής θρησκείας όπως ο Ανιμισμός και ο Τοτεμισμός.
Ανιμισμός είναι ένας όρος με τον οποίο η ανθρωπολογία συγκεντρώνει ένα πολύ ποικίλο σύνολο θρησκειών ή λατρειών στις οποίες κυριαρχεί η απόδοση θεϊκών ή υπερφυσικών ιδιοτήτων σε αντικείμενα, μέρη ή υλικά όντα.
Μεταξύ των άλλων συγγραφέων που αποκλίνουν από την ερμηνεία της ανιμιστικής νοοτροπίας ως αγκυροβολημένης σε πρωτόγονα και ανάδρομα μοντέλα, πιστεύοντας ότι ο ανιμισμός μπορεί να αντανακλά μια πιο σύγχρονη ή και σύγχρονη σκέψη, είναι οι Richard Thurnwald (1922), Raymond Lenoir (1922), Charles. Blondel (1926), Raoul Allier (1927), Olivier Leroy (1927), Paul Radin (1927), Gerardus van der Leeuw (1928), Charles Roberts Aldrich (1931).
«Όπως είπε ο van der Leeuw, το να προσπαθείς να καταρρίψεις τη θεωρία του ανιμισμού είναι χάσιμο ανάσας. Ωστόσο, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε για αυτό που πραγματικά είναι: μια ψυχολογική δήλωση που αποκαλύπτει όχι μόνο την ψυχή των πρωτόγονων, αλλά και την πρωτόγονη ψυχή όσων γράφουν γι’ αυτούς. Ο ανιμισμός είναι μια ανθρωπολογική περιγραφή της ψυχής της ανθρωπολογίας.
Στη συνολική της δομή και τάση» – λέει ο van der Leeuw – «αυτή η θεωρία ταιριάζει πολύ καλύτερα στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα παρά στον πρωτόγονο κόσμο».
(James Hillman, Re-visioning Psychology, 1975)
Μελέτες για τον ανιμισμό υπάρχουν και στην ψυχαναλυτική βιβλιογραφία. Στο Totem and Taboo του Sigmund Freud, ο ανιμισμός θεωρείται ένα πρωτόγονο στάδιο της κοινωνικής ανάπτυξης.
Μια πρόσφατη και πρωτότυπη ερμηνεία εμπνευσμένη από την παράδοση του Γιουνγκ δηλώνει ότι ο ανιμισμός είναι, όχι απλώς το αφελές προϊόν μιας προ-λογικής σκέψης όπως ισχυρίζεται ο ανθρωπολόγος Lévy-Bruhl, που προκύπτει μάλλον από μια ψυχολογία που επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στις πτυχές υποκειμενικές πτυχές της ψυχής, (αίσθηση και διαίσθηση).1922-βρετανική εντολή-χάρτης
το Ανιμιστικό Ισραηλινό Όνειρο των Απατεώνων μιας εξ ολοκλήρου εβραϊκής Παλαιστίνης
Από αυτή την αντίληψη θα είχε δημιουργηθεί ένα πολιτισμικό σύστημα βασισμένο στην προβολή του ασυνείδητου στη Φύση, για παράδειγμα σε ιερούς τόπους (όπως η Παλαιστίνη, στην πραγματικότητα) ή στην ταύτιση με το πνεύμα των τοτεμικών ζώων, ανακτώντας έτσι τις δεξιότητες των προγόνων, ασχολούμαστε με τις ψυχές των νεκρών ή των εχθρών για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις δικές μας εσωτερικές συγκρούσεις.
Ο τοτεμισμός θεωρείται συνήθως μια φυλετική θρησκευτική πρακτική, που βασίζεται σε ένα αντικείμενο ισχυρής συμβολικής αξίας, που ονομάζεται τοτέμ.
Ο σημερινός ορισμός του τοτεμισμού προτείνει μια τροποποίηση του φαινομένου που το παρουσιάζει ως μια μορφή ανιμιστικής (ή μάλλον προανιμιστικής) λατρείας, αλλά και ως έκφραση της λατρείας των προγόνων και, γενικότερα, του δεσμού του ανθρώπου με τη φύση και ό,τι περιβάλλει  αυτόν.
απροσδιόριστοςτο Τοτεμικό Τείχος Δακρύων στην Ιερουσαλήμ
Η λατρεία του τοτεμισμού βασίζεται πλήρως στο αντικείμενο, αφηρημένο ή συγκεκριμένο, του τοτέμ: Ποιο καλύτερο παράδειγμα τοτεμισμού στον σύγχρονο κόσμο και ήδη στον Μεσαίωνα από την Πρώτη Σταυροφορία και την Κωμωδία της πόλης της Ιερουσαλήμ του Dante Alighieri;
Τι καλύτερο παράδειγμα τοτεμισμού τόπου για τους Εβραίους του Τείχους Δακρύων, Το Δυτικό Τείχος (Εβραϊκά: הַכּוֹתֶל הַמַּעֲרָבִי, ρομανοποιημένο: HaKotel HaMa’aravi, ανάβ. «το δυτικό τείχος», που συχνά συντομεύεται στο Kotel. Η Δύση ως Τείχος των Δακρύων και στο Ισλάμ ως Τείχος του Μπουράκ

 

 

Τι καλύτερο παράδειγμα τοτεμισμού για τους Χριστιανούς από τον Πανάγιο Τάφο είναι, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο τάφος όπου κατατέθηκαν τα λείψανα του Ιησού Χριστού μετά τη σταύρωση.

Σήμερα, πολλοί Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Θόλος του Βράχου στην Ιερουσαλήμ χρησιμεύει για τον εορτασμό της Ανάληψης του Προφήτη στον Ουρανό, σύμφωνα με τις απόψεις που συμμερίζονται ορισμένοι ισλαμιστές μελετητές, ότι ο Βράχος είναι πράγματι το σημείο από το οποίο ο Μωάμεθ ανέβηκε στον ουρανό συνοδευόμενος από τον άγγελος Γαβριήλ.
Επιπλέον, ο Μωάμεθ οδηγήθηκε εδώ από τον Γαβριήλ για να προσευχηθεί με τον Αβραάμ, τον Μωυσή και τον Ιησού.
Άλλοι ισλαμιστές μελετητές πιστεύουν ότι ο Προφήτης ανέβηκε στον Παράδεισο από το Masjid Al-Aqsa, μέρος του οποίου είναι ο Θόλος του Βράχου.
Για αυτούς τους λόγους αυτό το μέρος θεωρείται από τους Μουσουλμάνους ως ένα από τα πιο ιερά μέρη στον κόσμο.
Εκτός από αυτό, σύμφωνα με παραδοσιακές εβραϊκές πηγές, πιστεύεται ότι είναι ο τόπος από τον οποίο ξεκίνησε η δημιουργία του κόσμου. Επιπλέον, πολλοί Εβραίοι πιστεύουν ότι η τοποθεσία ήταν όπου ο Αβραάμ ετοιμάστηκε να θυσιάσει τον γιο του Ισαάκ.Caravaggio e il suo Sacrificio di Isacco
Ο Αβραάμ και η θυσία του γιου του Ισαάκ, πίνακας του 1598 του Καραβάτζιο
Κατά την προσωπική μου άποψη, ορθολογικά, στην πραγματικότητα, η εκκένωση της Παλαιστίνης από μη Εβραίους (Παλαιστίνιους) δεν έχει νόημα, ειδικά με το τίμημα που πληρώνουν για αυτόν τον σκοπό, κυρίως από όλους τους μη Εβραίους αλλά και από τους Εβραίους, και αυτό εξαιρετικά
Η υπερβολική ασυμφωνία μαρτυρεί κατά τη γνώμη μου τον μη ορθολογισμό, τον «μαγικό» παραλογισμό της «απελευθέρωσης» (ακόμη και από την ιδιαίτερη σκοπιά του Ισραηλινού ηθοποιού), της Παλαιστίνης από μη Εβραίους (Παλαιστίνιους).
Ακόμα κι αν γνωρίζουμε καλά ότι ο πόλεμος είναι μια ρακέτα, όπως μας δίδαξε ο Smedley D. Butler, τι λογικό έχει το Ισραήλ να πληρώνει τόσο υψηλό τίμημα όσον αφορά τις δικές του ανθρώπινες ζωές και τις ζωές άλλων (ιδιαίτερα των Παλαιστινίων), υλικούς πόρους και να κερδίσει μια τέτοια αιματηρή φήμη καθεστώτος στον κόσμο,
αν και συγκρίνοντας τα οφέλη αυτής της κατοχής με το κόστος απόκτησής της;
Εξαιρετικά παράλογο από την πλευρά εκείνων που είναι σύμμαχοι εκείνων που έχουν ήδη τον έλεγχο της παγκόσμιας υψηλής χρηματοδότησης και της δυτικής πολιτικής εξουσίας γενικότερα, οι οποίοι αν οδηγούνταν από απλή απληστία θα έστρεφαν την απληστία τους αλλού… Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος των ζωών των Εβραίων για την επίτευξη αυτό το αποτέλεσμα.
Για μένα, η μόνη πιθανή εξήγηση βρίσκεται στην υποκείμενη μαγική σκέψη για την οποία η Παλαιστίνη πρέπει να ανήκει απολύτως στο Ισραήλ με κάθε κόστος για να επιτύχει άλλους στόχους που δεν έχουν καθοριστεί καλύτερα, αλλά που ξεπερνούν πολύ την «κατοχή των Αγίων Τόπων (Πρωτόκολλα των Επτά Πρεσβύτεροι της Σιών;!): σε βάρος της γενοκτονίας των γηγενών κατοίκων της ή/και της διασποράς τους έξω από τη γη τους, όπως συνέβαινε ήδη για τους Εβραίους πριν από σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια .

Να επιβάλει τρομοκρατικά σε όλους τους λαούς του κόσμου, και όχι μόνο στους Παλαιστίνιους, που είναι άμεσα οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, μια νέα καθολική θρησκεία, η οποία έχει ήδη εν μέρει καθιερωθεί ότι έχει βιβλική προέλευση, όχι τον ορθόδοξο φιλολογικό ιουδαϊσμό, έναν νέο μεταρρυθμισμένο ιουδαϊσμό για όλους στον κόσμο που τείνει να συγχωνευθεί με τον (τερματικό!)

 

Καθολικισμό αυτού του «Πάπα» και με τις ευαγγελικές ομολογίες που είναι επίσης πνευματικά εξαντλημένες σε περιόδους αντιανθρωπιστικού νεοφιλελεύθερου υλισμού και φεμινιστικών ποιμαντικών αξιώσεων και αντιφάσεων.

Αυτή η Νέα Θρησκεία θα είναι ένα είδος Χαζαρικού Αποκαλυφθέντος Egregore.
Μια εσωτερική έννοια που αντιπροσωπεύει μια μη φυσική οντότητα που προκύπτει από τις συλλογικές σκέψεις μιας ξεχωριστής ομάδας ανθρώπων. Στις μαγικές και άλλες αποκρυφιστικές παραδόσεις, συνήθως θεωρείται ότι έχει μια ανεξάρτητη ύπαρξη, αλλά σε άλλα είδη εσωτερισμού, είναι απλώς το συλλογικό μυαλό μιας θρησκευτικής κοινότητας, είτε εσωτερικής είτε εξωτερικής.
Με την τελευταία έννοια, ως συλλογικό μυαλό, ο όρος συλλογική οντότητα, που προτιμά ο René Guénon, είναι συνώνυμος με το egregore.
Στο απόκρυφο Βιβλίο του Ενώχ, ο όρος αναφερόταν σε αγγελικά όντα γνωστά ως παρατηρητές, και χρησιμοποιήθηκε επίσης από σχετικές (Ενοχικές) παραδόσεις για να αναφερθεί στις συγκεκριμένες τελετουργίες και πρακτικές που σχετίζονται με αυτές τις οντότητες.
Όπου το τίμημα που πλήρωσαν οι Εβραίοι κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος αντιπροσωπεύει το υποκείμενο κεφάλαιο που υποστηρίζει ένα νέο νομισματικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα.
Το αίμα των θυμάτων των Εβραίων Ναζί ως η χρυσή υποστήριξη ενός νομίσματος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης…

 

 

Πηγή

Προβολές : 467


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα