Η ΜΚΟ που συνδέει τις αδελφές Καϊλή με τον Άδωνι

Η ΜΚΟ που συνδέει τις αδελφές Καϊλή με τον Άδωνι

20 Δεκεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:803
Μοίρασέ το

 

 

Η ΚΕΑΝ έχει ευνοηθεί με κρατικό χρήμα πάνω από 1.100.000 ευρώ, μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Τα έργα τα οποία πήρε το ΚΕΑΝ το τελευταίο διάστημα και εντάχθηκαν,  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι δύο.

Το πρώτο αφορά λειτουργία εποπτευόμενων διαμερισμάτων για ασυνόδευτους ανηλίκους 18 και άνω, αναρτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το υπουργείο Ανάπτυξης και είναι ύψους 493.985 ευρώ.

Το δεύτερο αφορά, επίσης, «λειτουργία υφιστάμενης Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Καρίτσα Λάρισας», αναρτήθηκε τον Μάρτιο του 2022 από το υπουργείο Ανάπτυξης και είναι ύψους 666.400 ευρώ.

 

Από παντού τα άρπαζαν οι οικογένειες Καϊλή και οι κολλητοί τους…

Τα έπαιρναν και για να κουβαλάνε λαθρομουσλίμια για να διαλύσουν την Πατρίδα μας…

Με λεφτά των φορολογουμένων πτωχευμένων ελλήνων, πλούτιζαν τα τσόλια…

ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μία ακόμη ΜΚΟ περιστρέφεται γύρω από το σύστημα που είχε δημιουργήσει η Εύα Καϊλή μαζί με την αδελφή της Μανταλένα και όπως φαίνεται έχει ευνοηθεί με κρατικό χρήμα πάνω από 1.100.000 ευρώ μόνο τον τελευταίο χρόνο από τα προγράμματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

 

 

  • Από τους Μαρία Παναγιώτου, Νίκο Τσακανίκα και Εμμανουέλα Τσουδερού

Μάλιστα, τα έργα που έχει αναλάβει η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχουν ενταχθεί και στις δημόσιες επενδύσεις, με υπογραφή του καλού συνεργάτη του Αδώνι Γεωργιάδη, υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, όπως απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο λόγος για τη ΜΚΟ Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), η οποία ασχολείται με έναν αχταρμά θεμάτων, όπως οι νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, ο άνθρωπος και ασφαλώς η κοινωνία, πάντα με επίκεντρο, όπως υποστηρίζει, τους νέους.

Γενικός γραμματέας στη συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι η Ματίνα Κανάκη, η οποία, όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, πρωταγωνιστεί σε όλες τις δραστηριότητες των αδελφών Καϊλή, γι’ αυτό και της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «πρόσωπο-κλειδί».

Η κυρία Κανάκη, για παράδειγμα, εμφανίζεται ως η νόμιμη εκπρόσωπος της κτηματομεσιτικής εταιρίας Estate Aria Properties, που σύστησαν τον περασμένο Νοέμβριο η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, διατηρώντας ο καθένας για τον εαυτό του το 50% των μετοχών.

Η κυρία Κανάκη, επίσης, εμφανίζεται ως συνιδρύτρια μαζί με τη Μανταλένα Καϊλή της μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας Made Group, στην οποία είναι επίσης και μάνατζερ.

Η κυρία Κανάκη, τέλος, εμφανίζεται και ως ερευνητική διοικητή βοηθός, του επονομαζόμενου ευρωπαϊκού νομικού παρατηρητηρίου ELONtech, που δημιουργήθηκε από την πλατφόρμα Made Group, για την αξιοποίηση -όπως ευαγγελίζονται οι εμπνεύστριές του- «των νέων τεχνολογιών για δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης».

Για να γίνει κατανοητή όλη η σύνδεση του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί να αναφέρουμε ότι στο ELONtech η Εύα Καϊλή εμφανίζεται με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, ενώ η αδελφή της με εκείνη του εκτελεστικού διευθυντή.

Στο ΚΕΑΝ, από την άλλη, κεντρική ομιλήτρια ήταν συχνά η Εύα Καϊλή, με την ιδιότητα της ως ευρωβουλευτού αλλά και ως αντιπρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου τους τελευταίους μήνες, όπως και η αδελφή της Μανταλένα με την ιδιότητα της εκπροσώπου του Made Group.

 

Στήριξη στο πρόσωπο της Εύα Καϊλή

 

Πρόεδρος στη ΚΕΑΝ είναι ο Σταύρος Μηλιώνης, ο οποίος διαφήμιζε πάντα τη σύνδεσή του με το συγκεκριμένο σύστημα.

Μάλιστα, όταν η Εύα Καϊλή έβαλε υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Μηλιώνης έσπευσε να αναρτήσει σε σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τόσο φωτογραφία του με την ευρωβουλευτή όσο και να εκφράσει τη στήριξή του στο πρόσωπό της.

Αντίστοιχα, ο κ. Μηλιώνης ανεβάζει φωτογραφίες και με την πολύτιμη, όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο σύστημα, Ματίνα Κανάκη, όπως και από τα συχνά ταξίδια του στις Βρυξέλλες.

Τα έργα τα οποία πήρε το ΚΕΑΝ το τελευταίο διάστημα και εντάχθηκαν, όπως είπαμε, και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι δύο.

Το πρώτο αφορά λειτουργία εποπτευόμενων διαμερισμάτων για ασυνόδευτους ανηλίκους 18 και άνω, αναρτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το υπουργείο Ανάπτυξης και είναι ύψους 493.985 ευρώ.

Το δεύτερο αφορά, επίσης, «λειτουργία υφιστάμενης Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Καρίτσα Λάρισας», αναρτήθηκε τον Μάρτιο του 2022 από το υπουργείο Ανάπτυξης και είναι ύψους 666.400 ευρώ.

Δηλαδή, μιλάμε για προγράμματα συνολικού κόστους 1.160.000 ευρώ, τα οποία σίγουρα αποκαλύπτουν και την ευνοϊκή μεταχείριση που είχε η ΜΚΟ του συγκεκριμένου συστήματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Αξίζει ακόμη να επισημάνουμε πως τον Νοέμβριο του 2020 το ΚΕΑΝ μπήκε μέτοχος στον αναπτυξιακό οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε., αγοράζοντας 107 μετοχές από τον Δήμο Σπάρτης, και με αυτόν τον τρόπο έλαβε μία θέση στη σύνθεση της επιτροπής διαχείρισης του τοπικού προγράμματος Leader, μέσω του οποίου εισρέουν εκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και στη χώρα μας για την περιφερειακή ανάπτυξη αγροτικών περιοχών. Στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα, η Ματίνα Κανάκη είναι επίσης σύμβουλος.

Δεν θα ήταν, λοιπόν, απίθανο στο στόχαστρο των βελγικών Αρχών να βρίσκεται ήδη και η συγκεκριμένη ΜΚΟ, προκειμένου να ελεγχθούν οι δράσεις της και ο τρόπος που διαχειρίζεται τα κονδύλια που έχει λάβει, αφού σε αυτά περιλαμβάνονται και πόροι από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και ο σύζυγος της Μανταλένας, Στέλιος Σουγιουτζόγλου στο στόχαστρο των Βέλγων;

 

Ενα άλλο πρόσωπο το οποίο μπορεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των βελγικών Αρχών είναι και ο σύζυγος της Μανταλένας Καϊλή, Στέλιος Σουγιουτζόγλου, ο οποίος εργάζεται στην Αναπτυξιακή Τράπεζα. Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εταιρία KSK Capital, την οποία ο κ. Σουγιουτζόγλου δημιούργησε τον Φεβρουάριο του 2021 μαζί με δύο ακόμη συνεργάτες του.

Τον περασμένο Ιούνιο και οι τρεις συνεργάτες πούλησαν θεωρητικά τα εταιρικά τους μερίδια στην κυπριακή εταιρία Valberry Enterprises Limited. Οι δύο συνεργάτες αποχώρησαν εντελώς, ενώ ο κ. Σουγιουτζόγλου τοποθέτησε στην KSK Capital ως διαχειρίστρια τη μητέρα του.

Δύο μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο, η μητέρα του κ. Σουγιουτζόγλου αποχώρησε από τη διαχείριση της KSK, την οποία ανέλαβε η Μανταλένα Καϊλή.

Στα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως αναφέρεται πως ο υπάλληλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας απλά πούλησε την εταιρία του σε μία κυπριακή.

Η σημαντική λεπτομέρεια που κάνει όμως τη διαφορά είναι πως αυτή η κυπριακή εταιρία, με τον τίτλο Valberry Enterprises Limited, ανήκει επίσης στον κ. Σουγιουτζόγλου. Δηλαδή, μία εταιρία του κ. Σουγιουτζόγλου στην Κύπρο αγόρασε την εταιρία του κ. Σουγιουτζόγλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κυπριακό εμπορικό ΓΕΜΗ, o σύζυγος της Μανταλένας Καϊλή αγόρασε τη συγκεκριμένη κυπριακή εταιρία του 2019 από την επίσης κυπριακή εταιρία Woodbret Limited, η οποία ανήκε -τυπικά τουλάχιστον- σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Κύπρου, το οποίο, μεταξύ άλλων, ειδικεύεται στη δημιουργία δεκάδων, πολυδαίδαλων εταιρικών σχημάτων. Δεν έχει, όμως, επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Σουγιουτζόγλου το 2020 ενεχυρίασε όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά περιουσιακά στοιχεία της Valberry Enterprises Limited, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στα έγγραφα, προκειμένου να ανοιχθεί λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα Credit Suisse AG.

Ποιος ήταν ο λόγος που ο κ. Σουγιουτζόγλου και η σύζυγός του Μανταλένα Καϊλή θεωρούσαν απαραίτητο αυτόν τον λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα; Προφανώς θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

 

Πηγή

Προβολές : 803


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα